Lázár János még tavaly áprilisban állt elő azzal, hogy nyáron jellemzően meleg van a panellakásokban, ezért az jutott eszébe, hogy bizonyos felsőbb szinteket bontsanak el, és az ott élők meg éljenek kertes házakban. Szerinte ez épp időszerű volt, bár arról is szó esett, hogy talán mindenkit át kéne költöztetni tágas kertes házba, csak az Lázár szerint is drága. Múlt héten pedig ezt erősítette meg Orbán Viktor is, amikor Hódmezővásárhelyre ment kampányolni Lázárékhoz.

A tervről csak annyit lehet tudni, hogy jellemzően tízemeletes épületek felső szintjeit akarnák elbontani, de csak ha beleegyeznek a lakók, és van is hová menniük, írta a HVG. Elsőként pont Hódmezővásárhelyen próbálnák ki ezt az ötletüket, és akkor már az adott házak megmaradó szintjeit is felújítanák.

Azt nem árulták el, hogy egy vagy több felső szint lebontásának pontosan mi az értelme, ahogy azt se, hogy erre mennyi pénzt szánnának vagy mikor kezdenék el. Az biztos, hogy nagyjából kétmillió ember élhet majdnem 800 ezer panellakásban Magyarországon, szemlézte még az Otthontérkép adatait a Portfolio. Ez azt jelenti, hogy ha csak a tizediket bontanák el mindenhol, az ott élőknek családi házakat építeni is nagyjából ezermilliárd forintos nagyságrend lenne. Ami nevetségesen sok, bár az építőipar biztos nagyon örülne. A bontás és a költöztetés ebben még nincs is benne.

Különösen az nem világos, hogy mitől szebb egy nyolc- vagy kilencemeletes ház egy tízemeletesnél. Pláne, ha mondjuk a sokszor 11 emeletes házakból akarnak takarosabb, a többi házhoz jobban illeszkedő 4-5 emeleteseket csinálni, akkor nem a „felsőbb szintet” vagy szinteket kellene elbontani, hanem a ház több mint felét. Ahogy az se világos, hogy az ott maradóknak mitől lesz hűvösebb akkor nyáron. – írja az Index.

 

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Azt még is hová menjünk?? Szerinted van annyi pénzünk hogy vegyünk egy kertes házat? B+ ha lenne akkor nem laknánk panelban. Anyátok retkes picsáját már tényleg!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Azt még is hová menjünk?? Szerinted van annyi pénzünk hogy vegyünk egy kertes házat? B+ ha lenne akkor nem laknánk panelban. Anyátok retkes picsáját már tényleg!!
solidedge
Orbánék először az alsó szintet javasolták lebontani, de a statikusok súgtak nekik.
Nessy
Uraim! A fejüket néha gondolkodásra is használhatnák, nem csak a nyakkendő rögzítésére.
Nem az emeletek száma, hanem a rossz szigetelés és a lapostető ludas elsősorban. Talán, ha a tető szerkezetet átalakítanák, uram bocsá' napelemeket szerelnének, modernizálnák az egy körös fűtés rendszert, eredményes is lenne!
Aztán hol van ennyi kertes ház? Borsodba? Onnan járna naponta Pestre dolgozni a delikvens? Persze saját költségén.
silber13
Komplett elmebaj!! Ezek tényleg megérettek a seggen rúgásra!!!
1magyar
Jó lenne ha lennének kb.60-80 nm-es jól szigetelt kertes ház, kicsi kerttel egy garázzsal panel áron.
nevemnick
Hülye f@szok.
Minden emeletes háznak van felső szintje, ami mindig is melegebb.
De aki ezt kitalálta, arra nem lehet mást mondani, minthogy: meleg b...i
justhpeter
Úgy hülyeség, ahogy van. Igazi fideSS-kdnp komolyságú ötlet.
silber13
@1magyar: Hűt hogyne! Meg kolbászból kerítés, téli szalámiból ácsolt székely kapuval, az udvaron csoki szökőkúttal!
Pálinkafőző Rézüst
Na de mindig lesz egy felső emelet, sziszike, vikike... :)) Akkor a földig lebontjátok, elmeroggyantak??? :)))
1magyar
@silber13: A politikusainkat olyan jól tartjuk, hogy egy autója árán más egy életen keresztül gürizik egy lakásért. Na de még a benzint is fizetjük nekik és 3 évente kapnak ilyen autókat, mindezek ellenére még bérelünk nekik luxuslakást Bp-en.
silber13
@1magyar: Ez nem más, mint ennek a két hibbantnak egy patologikus ötletrohama a sok közül!
1magyar
@silber13: Ötletnek jó,csak az emberek életszínvonala nem engedi - sajnos.
Qqberci
Ha lenne balf@szsági Nobel-díj, ez a két hülye jó eséllyel pályázhatna rá...
human
Ugyanakkor Budapesten több toronyházat is építeni fog a fideszes holdudvar. Akkor hogy is van ez?
papa.49
A jog-ész, nem építész talán az ilyen felhokanások előtt megkérdeznétek egy két neves építészt FASZKALAPOK!!!
nezelodo
Biztos azt hiszik ezek az észlények, hogy lebontják a felső szigeteletlen födémet, és már meg is van oldva egy másik szigeteletlen födémmel. Igaz az még nem sokat ázott... Nem is ez a baj, hanem az, hogy ugyanilyen hozzáértéssel egy országot irányítanak.
Rumcájsz 2
Ezeknek az épületeknek a kihordási ideje hamarosan lejár. (45-50 év)
Amennyiben lecsökkentik az alapra nehezedő súlyt, csökken a süllyedés és az esetleges eldőlés veszélye. Nem csak a legfelsőt kellene bontani, hanem legalább 3-4 szintet.
Családi házba? Ennyi embert?
Ki fogja ezeket a munkákat elvégezni? Saját bőrömön tapasztalom, hogy szakképzett embert
lasszóval sem lehet fogni.
Zeta
Igen, attól meg a 9 .lenne meleg!- bontsátok le a földig! Az lenne igazzan szép. Sátortáborrá változna az orszag, mobil lenne a lakosság. Könnyen költözne új munkahelyre.
papa.49
tessék tudomásul venni ezekről a házakról NEM BONTHATÓ LE A MOSTANI FÖDÉM csak úgy kapásból, mert egyrészt ott vannak az épületgépészeti szerkezetek lift. szellőzők stb. másrészt meg az épület stabilitásához szükség van a mostani tetőre mert az fogja össze a határoló falakat!!!
Aki ezt kitalálta az SOHA NEM LÁTOTT ILYEN ÉPÍTKEZÉST!!!
Sámannus
Amihez ezek a faxok hozzányúlnak ott borul minden.
Ezek mindenhol az országot tángálják el. A nemzetközi maffiának nagyon kinyilt a csipája már még a szarba is beleverik az orrukat, hogy szexibbek legyenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.