A korábbi miniszterelnök szerint azt a számlát fizeti a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori vezetője, amit neki szántak. Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, júniusban három, illetve két es fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit. Tátrai Miklós szerda reggel vonul börtönbe, Gyurcsány Ferenc ezzel kapcsolatban posztolt ma a Facebookon. „Ma reggel Tátrai Miklós börtönbe vonul. Helyettem. Az volt a bűne, hogy nem volt hajlandó hamisan tanúskodni ellenem a Sukoró perben. Azt a számlát fizeti, amit nekem szántak” – írja a DK elnöke, korábbi kormányfő. Hozzátette: lassan egy évtizeddel később is úgy látja, hogy kormánya és a vagyonkezelő vezetői helyesen cselekedtek: törvényesen segítették a Velencei tó partjára tervezett hatalmas beruházás megvalósítását.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Zsolt Csaszy . Erősek leszünk!
Egy okot azért tudnék arra, hogy miért éri meg egy nem létező bűncselekményért ártatlanul is börtönbe menni: hogy mutassam az utat a jelenlegi hatalmasságoknak !
Nekik vajon mennyi fog járni a köz kárára való vagyongyarapodásukért? (Persze nem a mostani, hanem jogállami körülmények közt)
Köszönjük LMP! Ezt aljasul rendeztétek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Zsolt Csaszy . Erősek leszünk!
Egy okot azért tudnék arra, hogy miért éri meg egy nem létező bűncselekményért ártatlanul is börtönbe menni: hogy mutassam az utat a jelenlegi hatalmasságoknak !
Nekik vajon mennyi fog járni a köz kárára való vagyongyarapodásukért? (Persze nem a mostani, hanem jogállami körülmények közt)
Köszönjük LMP! Ezt aljasul rendeztétek!
Equus
@Manhattan: ez csak a feladat egyik része volt. Most jönnek a választások, bomlasztás, szeletelés lesz a dolguk. Már el is kezdték.
Béla333
Gyurcsány benne van abban a maffiás "elit" körben, akiket nem vizsgálhatnak, akik védettséget élveznek, akik bármilyen ügyét elmaszatolja a Polt féle ügyészség.
A Zuschlag féle korrupciós ügyben is megállt a nyomozás, amikor az érintett minisztérium vezetőihez értek a szálak, vagy a miniszterelnöksége alatt száz/ezer milliárdokkal felülszámlázott autópálya díjakat sem nyomozta ki az ügyészség, vajon miért?!
Ezért emelték ki a Sukoró ügyből is őkelmét, de a semeszok bizony nem védett személyek a jelek szerint!
Igaza van most Gyurcsánynak: valószínűleg neki kellene ülni, hiszen ő volt a vezetője az akkori csapatnak!
CsipkeRózsa
@Béla333: A lényeg, nem történt semmiféle bűncselekmény, ha történt volna, akkor sem a vezetőnek kellene börtönbe kerülnie, nem lehet ott mindenütt.

A mostani kormánypárti politikusok közül nagyon sokan kerülnének börtönbe, nem lehetne azzal letudni, hogy Orbán ülje le helyettük, mert ő a vezetőjük. Orbán egyéni felelőssége is börtönt kíván.
Béla333
@CsipkeRózsa: 18.25
Gazdasági bűncselekménynél egy KFT-nél nem lehet az ügyvezetőt kimosdatni azzal, hogy lehet hogy nem is tudott az általa vezetett szervezetnél elkövetett bűncselekményekről! Ezt nem fogadja el a rendőrség a védekezés indokaként.
Együtt ülnek a civil életben, a bíró dolga megszabni, hogy ki milyen mértékben felelős az elkövetett bűnökért.
A Fideszre természetesen ugyanez vonatkozik!
CsipkeRózsa
@Béla333: A lényegre nem figyeltél oda, nem történt bűncselekmény!

Egyébként, úgy tudom, Orbán 800 milliárd Ft adókedvezményt adott a multiknak, akik közel sem hoztak ilyen + hasznot az országnak. Az új beruházásokhoz azelőtt is mód volt kedvezmények adására, persze nem ilyen túlzott mértékben.
A sukorói beruházás megvalósításával óriási hasznot és munkalehetőséget hozott volna, ezért nem lett volna nagy ár egy ingyen telek sem.
Értékeld és hasonlítsd össze a sukorói és a mai helyzetet ilyen szempontból is.

A legborzasztóbb, hogy két ártatlan, becsületes ember életét tönkre tették politikai okok miatt.
mackoka46
Elképesztő ! Ebben a szégyentelen botrány országban senki sincs biztonságban, Annyi emberi méltóságunk sincs, mint a lehullott mákszemnek. Hallgass a szívedre, szavazz a mocsokra !
Nessy
Szégyellje magát a Kúria! Állami ítéletvégrehajtó lett!
Itt a meg nem történt károkozásért ( 1,2 milliárd) börtönbe csuknak valakit, míg 1,6 milliárd tényleges eltüntetéséért állami hivatala van, és Kövér választási szerződést köt vele!
Aki kitalálja kiről van szó, nyer egy hangszórót!
Ez is hungarikum!!
Peller Anikó
@CsipkeRózsa: ennek a Gyurcsányfóbiás baromnak hiába mondasz bármit, neki belevéste az agyába az orbán, hogy a Gyurcsány az patás. Erre ráerősített a sifferkéje aki szintén a Gyurcsány hátán akar belovagolni az 5%-ba. Rendkívül hatékonyan égette bele az agyakba a cigny az öszödi beszédet amire a naiva Gyurcsány meg kell hagyni ügyetlenkedve rá is játszott.

De a baromállatja még egyetlenegyszer sem talált milliomodannyi bűnét sem mint a mostani lopóknak de azért minden Gyurcsánycikkben próbálja a saját idióta verzióját lenyomni a torkodon. Ja és az elempé, hülyegyerek.
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: milyen bűncselekmény történt??? Konkrétan???
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 19.13
Neked semmi sem dereng pl. az autópálya felülszámlázásokról?
Esetleg nem itt élsz, csak néha idecsöppensz és akkor csodálkozol rá a világra?
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: esetleg konkrétan??? Ismered ezt a szót??? Így is kérdeztem...
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 19.53
Konkrétan Gyurcsány miniszterelnöksége alatt, az ő tudtával ment az autópályák felülszámlázása, egyes időszakban több mint 40%-al, ezáltal károsítva meg bennünket 100 milliárdokkal.
Most Zusclag ügyében való szerepéről vagy a Gripen kenőpénzekről való ismeretéről ne is beszéljünk. Arról se, hogy miért nem lépett fel ezek ellen, ha tudott róluk?!
Újak ezek neked? Nem is hallottál ezekről?
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: a Gripenek nem a kuszafogú tündérkédhez van köze??? :)) A szenátor asszonykára gondolok ... :)))) Ne kavarj... :))
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 20.07
Tényleg rövid az emlékezeted, ha arra sem emlékszel, hogy 2 Gripen rendelés volt: egy a gépekre, a Fidesz idejében és egy másik, majdnem ugyanilyen összegben meg a fegyverzetekről, meg a légi utántöltő rendszerről az MSZP idejében.
Vadai nagyasszony vezette azt a parlamenti vizsgálóbizottságot, amelyik képes volt olyat nyilatkozni, hogy a beszerzésekkel kapcsolatos korrupciós ügyek nem a parlamenti vizsgálóbizottság dolga kivizsgálni.
Így kérlek, te ne kavarj! Legalább a közelmúlt tényeit ne ferdítsd el!
Equus
@Béla333: Béla... az a gyanúm, h te vagy az V. hadoszlop.
Béla333
@Equus: 20.35
Te meg fizetett a politikusi "elit" bűnelmaszatoló csapatának vagy a tagja?
Miért ne lehetne tisztán látni, hogy miért kerültünk ebbe a mai helyzetbe?
Kinek mi a felelőssége ebben?
peterkelemen
Börtönbe vonulás a politikusoknál annyit jelent, hogy pár hónap az is elkülönítve. Csak, hogy legyen látszata így a választások előtt. Egy biztos a Fidesz bűnbandája nem csak, hogy lop sokkal többet napi szinten milliárdokat(!), de lerombolták a jogállamot és a demokráciát, ami egyértelmű, hogy életfogytiggal kellene büntetni, de még jobb ha kivégezné a nép ezeket, hogy példát statuáljunk a következő kormányoknak és ők már féljenek.
Manhattan
Zsolt Csaszy
11 perce
Ma reggel Tátrai Miklós barátom és sorstársam megkezdte börtönszolgálatát, ami egy aljas indokból, dilettáns jogi és közgazdasági érvek alapján, többszörösen is jogsértő eljárás után szabtak ki rá. Szándékosan nem használom a büntetés szót, ugyanis ahhoz kéne egy bűncselekmény-féle is. A sukorói koncepciós per kitalálói és kiszolgálói azonban csak ahhoz értenek, hogy lehet hazugságokat habonyizálni, bírókat kirendelni és kijelölni, hogy esküjüket megszegjék. Az ügyészséggel már nem kellett fáradniuk, ami előfeltétel kellett Sukoróhoz és a többi politikai leszámolási perhez, azt már megtették 2000-ben.

Amikor Tátrai és jómagam átlépjük a börtön küszöbét legfeljebb a szabadlábon lévő bűnözők arányát növeljük. Én a magam majd részéről szívesen mutatom az utat, - ha Magyarország újra köztársaság és jogállam lesz -, a közhatalmukat elvesztő bűnözőknek.

De a mai Magyarországon az igazsághoz vezető út néha a börtönön keresztül vezet.
Peller Anikó
@peterkelemen: nem számít, ő csak a "közelmúlt" eseményeivel kampányol az elempéjének.

Csak azért, hogy a biztos befutó a jelen, a JELEN te barombéla eseményeiért felelős banda legyen, ne kelljen és ne lehessen felelősségre vonni őket. Nem hiszem el, hogy ennyire gyökér, egyértelmű, hogy a fidesz fizeti.
Equus
csak nézem eeket a kommenteket és bámulok ki a fejemből... Nincs itt egyetlen okos ember sem, aki felismerné, h ma neki, holnap nekem, holnapután bármelyik barátomnak áll ez a zászló?
Nincs itt senki, akinek okos agyába ne jutna bele, h vmikor így kezdődött a Weimari Köztársaság vége?
Ébresztő, hülye magyarok, különben csak konc lesztek az uraitok bográcsában!
Béla333
@Peller Anikó: 21.02
Egyre zavarosabb a mai napi mocskolódásod, ömlengésed! Lehet hogy már nem kellene többet innod ma, mert még a végén kitiltatod magad a minősíthetetlen, mocskos, csak a DK-sokra jellemző stílusoddal.
Mára már pihenj le!
Pálinkafőző Rézüst
@Equus: nekem áll a zászló... Jól szituált hölgyet keresek... ?))))))))))
Equus
@Béla333: Egyre zavarosabb a mai napi mocskolódásod, ömlengésed! Lehet hogy már nem kellene többet innod ma és írnod sem, mert még a végén kitiltatod magad a minősíthetetlen, mocskos, csak a DK-sokat utáló, jellemző stílusoddal.
Mára már pihenj le!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.