Eddig tízmilliárdba került a francia multik elleni harc, a végszámla elmehet 30-40 milliárdig is. Kifizette egykor a Ticket Express utalványokat forgalmazó francia Enderedet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – tudta meg a Zoom.hu. A étkezési csekk-forgalmazó kiebrudalása a magyar csekkpiacról eddig 10,1 milliárd forintba került az adófizetőknek, ám újabb kártérítések is jöhetnek még. A történet gyökerei a 2010-es kormányváltás lázas NER-korszakába nyúlik vissza, amikor is a kétharmaddal hatalomra került kormány komplett piacokat forgatott fel a nyugdíjpénztárak államosításával vagy épp a különadók kivetésével. A cefateria-piac államosítása 2011 őszén az adótörvények vitájában került elő a semmiből, aminek következtében 2012 januárjától kvázi állami monopóliummá lett az étkezési csekkek piaca. Ezt megelőzően a több mint húszmilliárd forintos étkezési utalványpiacon több, jellemzően francia (multi)cég osztozott, és a tevékenység jelentős profitot hozott. Ráadásul az étkezési...

Forrás: zoom.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez aztan a magyar virtus! Mindenkinek a szar Erzsebet utalvanyt, amit mar be is kellett szuntetniuk, mert majd a magyar megmutatja, hogy nem fogja magara nezve kotelezonek tartani az union beluli cegek kotelezo palyaztatasat...
Igy mulat egy magyar elmebeteg
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ez aztan a magyar virtus! Mindenkinek a szar Erzsebet utalvanyt, amit mar be is kellett szuntetniuk, mert majd a magyar megmutatja, hogy nem fogja magara nezve kotelezonek tartani az union beluli cegek kotelezo palyaztatasat...
Igy mulat egy magyar elmebeteg
Hellcat
A kis hadakozásuk eredménye -40 milliárd...pont ennyi kéne az Eü-be most nem? Ja és a Böske meg már szar...épeszű ember nem választja a cafeteriában.
mackoka46
Miért az állam fizet ? Mindenki tudja, hogy a g€ci qrta el.
CsipkeRózsa
Az Orbán-közeliek pedig legalább ennyit kerestek az utalványokon. Mi viszont fizethetjük a gigakártérítést.
RonaGyuri
kit érdekel? A 10milliárdokat azt mi fizetjük, az lenyúlhatóvá tett pénz viszont az ő zsebükben van! =))
karma1
@mackoka46: Mert belevettek az ALapkatyvaszba, hogyha a kormany BARMILYEN hibas dontest hoz, amelynek anyagi vonzata is van, akkor a kormany kivethet egyszeri celzott adot - megmondja, hogy mire keri, hany szazalekot a jovedelembol, vagy hany forintot egy szemelytol-, vagy pedig meghatarozatlan idore plusz adot ro ki. Ez volt az a 4. cikkely asszem, amit ader eloszor visszakuldott - futkarozott korbe egy kicsit mielott lefekudt a csutinak -, es ez teljesen leveszi a kormany vallarol az osszes felelosseget a jovobeni hibaira. (Asszem, ez volt 2012 aprilisaban bevezetve). Patkany.
Ja, es o nagyon szegeny ember, mert csak 700 ezer forint sporolt penze van, es azt is Horvatorszagban qrta el a nyaralasara, nem?
karma1
@Hellcat: Ma' nem hasznaljak, aszongyak. A tavaly karacsony elotti nagy 10 ezres osztogatas elott jelentettek be, hogy mar nem lehet hasznalni, asszem iden kozepetol...
Hellcat
@karma1: Felemelték az adóját is szóval...namind1..."megérte"
mackoka46
@karma1: Törvény nélkül is elviszi a pénzt a NAV, ha úgy akarja. Nincs az az aljasság, ami ki ne tellene tőlük !
papa.49
A kérdés az MEDDIG TÜRJÜK MÉG A GECIK GECISÉGÉT???
iluminati
Meddig lehet ezt tűrni??? Játszik a pénzünkel!!!és még ezeknek van tábora akik imaszőnyeggel mennek fi..es gyüllésre...mert ha legközelebb Dubaj-ban tartják a gyüllésüket...Nemzet téskása elrendezi nekik..
karma1
@iluminati: Ezt a "nemzet taskasa"-t ellopom, szives engedelmeddel - piszok jo!...:o))))
bencemacska
És még nem beszéltünk a pécsi közművek ellopásáról szintén a franciáktól?
Ott kísérletezték ki a lopástechnológiát! Most köszönik meg Pávának!
A többi közüzemi cég államosításának következménye is jön majd áram-, gáz-, és vízszolgáltatási szünetekben

Ps. Nem tudom ki mit tapasztal, de én már csak maximális értékre kapcsolva tudom használni a gáztűzhely égőit! Ebben az állásban pislákol úgy, mint a multik idején a takarékláng!!!
namihami
A gazdaság pedig csak szarnyal (ja nem- szárnyal). Jönnek a jobbnál jobb üzletek. Alig győzzük a rengeteg hasznot elkölteni oktatásra, eü-re, nyugdíjra meg csak úgy.
Stadion már nem is kell, annyi lett ebből a rengeteg haszonból...
1magyar
Melyik kormány idején jöttek ezek a francia cégek? Na azok lettek kilóra megvéve.
namihami
@1magyar: És most mi vagyunk kilóra kiárusítva. Csak a vételárat is velünk fizettetik. Mindössze a Bözsi-utalványaikból befolyó haszon maradt a fiúk zsebében. A kártérítés pedig kiszállt a mienkből.
A francia adózott, a Bözsi (ellenőrizhetetlen értékben) nyaraltat a MI ÁLTALUNK, de saját maguknak tulajdonított haszonból. Bicskanyitogató, mikor azzal dicsekszenek, hogy ŐK nyaraltatnak. Nem, mi nyaraltatunk, mert ez az utalvány és az abból lecsípett pénz a mienk.
Abból, ami az ő zsebüket üti, abból kizárólag ők nyaralnak, telelnek, őszölnek és tavaszolnak, abból a gyerekek még a lakásuk ajtajáig se jutnának el.
Kis különbség, de azért mégis különbség.
Clavigo
Taps-ovésön,,,,,még egyszer mondom "hölgyeim és uraim ",,taps-ovés9n a nemzethhyy parazitáknak ,,és a kegyelmes Gazdaállatnak..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.