Rendőri kísérettel vetetnék le azokat a plakátokat, melyek feltűnően hasonlítanak a Jobbik plakátjaihoz. Zalaegerszegen már olyan helyekről is eltűntek a plakátok, amelyek a Jobbik tulajdonában álltak.

Egymás után kapja a felszólításokat a Simicska Lajos érdekeltségében álló Publimont a megyei kormányhivataloktól, hogy két napon belül szedjék le azokat a magánmegrendelő által készített plakátokat, amik nagyban hasonlítanak a Jobbik plakátkampányához. 

A hvg.hu értesülését a cég is megerősítette, tényleg folyamatosan érkeznek szinte szóról szóra megegyezően a felszólítások a kormányhivataloktól hozzájuk. A hivatkozás a levételre mindenhol az, hogy "nagyobbrészt azonos" a Jobbik nyáron elmeszelt plakátkampányával. A határozatokban az is szerepel, hogy két nap múlva a plakátokat a rendőrség kíséretével fogják eltávolítani, és hogy a határozat jogerős, vagyis nem lehet ellene fellebbezni.

Mint ismert, áprilisban a Jobbik kezdett bele egy plakátkampányba, melyen a kormányt lopással vádolták, és több olyan közszereplő is feltűnt az anyagokon, amelyeken őket strómansággal és más egyebekkel illették ("Ti dolgoztok – ők lopnak" – szólt az egyik plakátfelirat).

A kormány erre – mivel nem tudott új törvényt átverni az országgyűlésen – a településkép védelméről szóló rendeletet módosította (ehhez nem kellett kétharmados többség  szavazásnál, csak feles) – a Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordult. 

A rendeletmódosítás után azonban sorra jelentek meg a Simicskához köthető hirdetőcégek (Publimont és Mahir) felületein olyan plakátok, melyek a kormányt figurázták ki (ilyen volt az első, amelyen egy orbáni idézet szerepelt: "a nép nem betiltható, de a kormány leváltható"). Ezt még úgy tálalta a hirdetési felületeket árusító cég, hogy magánszemély rendelt társadalmi célú hirdetést.

Bő egy hete azonban újfent olyan plakátok jelentek meg, melyek az áprilisban kezdett Jobbik-plakátkampányhoz hasonlóak voltak (volt olyan, melyen a kormány illusztris képviselőinek portréja felett "Gengszterek" felirat állt), ez lett az ellenük fellépés indoka is. Erre válaszul a nyáron már a kormányhivataloknál megalakított "plakátkommandókat" újra bevetették, akik összeírták a jogértelmezésük szerint szabálytalan plakátokat hely szerint.

A Publimont állásfoglalása az, hogy amennyiben a jogsértő határozatokat nem vonják vissza, úgy a cég a bírósághoz fordul és hivatali visszaélés miatt feljelentést tesznek.

Vona Gábor a Facebook-oldalán pár órája írta ki, hogy Zalaegerszegen már el is kezdték azon plakátok eltávolítását, melyek a Jobbik által vásárolt helyekre kerültek föl (mert nemrég kiderült, a párt országszerte 1100 plakáthelyet vett magának).

Frissítés: 

A Pest Megyei Kormányhivatal tiltott pártfinanszírozást sejt

Elrendelte a Pest Megyei Kormányhivatal a "tiltott pártfinanszírozásba" ütköző, "jogsértő módon" a Publimont és a Mahir felületeire kihelyezett plakátok eltávolítását.

A kormányhivatal keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kormányhivatalok a jogszabályban előírt feladatukat végzik, amikor a Publimont és a Mahir felületeiről eltávolítják a plakátokat, mert a cégek nem tettek eleget az adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Egyrészt nem jelentették be a plakátok listaárát, és a szerződést sem küldték meg, így a kormányhivataloknak két napon belül el kellett rendelni a reklámok eltávolítását.

Közölték továbbá, hogy a kormányhivatal kérésére a rendőrség biztosítja a helyszínt, viszont a rendőrök a plakátok leszedésében nem vesznek részt. Felszólították a két céget, hogy ne tiltakozzanak tovább, hanem adják be a kért adatokat.

(hvg.hu, MTI)

(Címlapi kép: Facebook/Vona Gábor)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
Egyszerű! A politikai, illetve közéleti tárgyú hirdetéseket be kell TILTANI, mivel azokat közpénzből finanszírozott szervezetek, pártok rendelik meg!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
... volánkerék meg a moslékra? Akkor a disznók ezért nem fanyalognak tőle?
mackoka46
Visszaél a joggal a qrmányzat, ahogyan mindig is szokta. Remélem ezeket is lajstromozzák majd, és rájuk rohad a lakat és ugyan úgy kínozzák őket, ahogyan ők a politikai foglyokat.
nyanya001
Az övékét is le kell vakarni oszt jó napot !
cs.n.
"volt olyan, melyen a kormány illusztris képviselőinek portréja felett "Gengszterek" felirat állt"
Az alatta van, felettük a jelzők, főnök, stróman, stb. Pont ma láttam egy ilyet, és mivel a neten már láttam az eredetit, az is feltűnt, hogy a feliratokat lefújták fekete festékkel, így az arra járó csak az Orbán-Mészáros-Habony-Rogán kvartett portréját látja rajta.
Béla333
Ez már a nyílt önkényuralom? Vagy még nem az?
Mocskos szemét Fidesz!
lusta
Alapkérdés. Türvénytelen? Nem. Akkor miről is van szó?
Sámannus
Jobb ha tudjátok azok úgy lesznek tartósitva, hogy az utókornak is tudnia kell milyen szaralakok vagytok.
mackoka46
@lusta: Hát a diktatúra. Ami egyesek szerint csak autokrácia.
Nessy
Ez sem rosszabb, mint a "kormány info" plakátok! Ez annyival jobb, hogy igazat ír.
nevemnick
,,Torpedót" kellene velük játszani.
Lekaparják, újra felrakni.
Igaz, felesleges, mert pár hónap múlva így is meg lesznek torpedózva...
Qqberci
@nevemnick: A "kétfarkúak" egyik plakátja alján volt egy megjegyzés: "Ne tépd le, alatta is ez van"...
kisrigó
@Qqberci: A "kétfarkúak" megjegyzését nagyon szellemesnek tartom én is. A Jobbik ötlete , hogy plakáthelyet vesznek szerintem olyan "simicskás!" Az meg pláne, hogy azt kommunikálták, hogy a nekik járó költségvetési pénzből vették! Végül is, arra költik, amire akarják, mert ezek a plakátok is kampányeszközök.
CHEWBACCA
Egyszerű! A politikai, illetve közéleti tárgyú hirdetéseket be kell TILTANI, mivel azokat közpénzből finanszírozott szervezetek, pártok rendelik meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.