Vasvári Csaba bíró beperelte Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét.

A Kúriának arra a kérdésre kell választ adnia, hogy az egykori Bibó-kollégista, a kormánypárt vezető tagjaival jó barátságot ápoló Handó, visszaél-e hatalmával.

Nem egy tyúkper: egy bíró beperelte a Bírósági Hivatal elnökét

(Fotó: YouTube/ATVzrt)

Vasvári Handó mellett a Fővárosi Ítélőtábla elnökét is beperelte, mondván asszisztál Handó önkényeskedéséhez.

Vasvári a nyáron két alkalommal is pályázott, hogy övé legyen egy egyszerű fővárosi ítélőtáblai bírói poszt, ám mindkét alkalommal érvénytelenítették a pályázatot, amelyen Vasvári nagy eséllyel indult, hiszen elismert bíró, az ítélőtábla büntetőbíráinak szakmai támogatását is élvezte.

A Handó által felügyelt rendszerben azonban hiába próbálkozott, miközben a helyeket átmenetileg vidékről felhozott bírókkal töltötték fel: miközben Vasvári pályázata eredménytelenül zárult, párhuzamosan más álláspályázatokat is eredménnyel zártak.

Vasvári Csaba nagy ügyeket vitt, ezt a helyet is betöltötte már korábban, kollégái szerint „egyetlen baj lehet vele”, meglehetősen autonóm.

Az Orbán-rendszer egyik legtöbbet vitatott lépése az volt, hogy központosította a bírói kinevezések rendszerét, amelyet jelen pillanatban gyakorlatilag egyetlen ember, Handó Tünde irányít annak ellenére is, hogy nemzetközi nyomásra elvileg megnyirbálták Handó hatáskörét.

Vasvári akár a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságáig is hajlandó elvinni az ügyet.

(HVG, 444)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Naná, hogy visszaél a hatalmával akárcsak a többi FideSS káder.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Naná, hogy visszaél a hatalmával akárcsak a többi FideSS káder.
human
Ha per lesz és elveszti, akkor normális országban le kellene mondania, hisz olyan dolgot tett, ami összeegyeztethetetlen a hivatásával. Persze ehhez bírósági ügynek kell lenni belőle, meg kell nyeri a pert és valami csodának kell történnie.
wagabund
..."Nem egy tyúkper: egy bíró beperelte a Bírósági Hivatal elnökét"...

de, ez bizony tyúkper... kell a népnek egy nagyobb adag port hinteni a szemébe, hadd higyje, hogy van ám itt rend, fegyelem...

pfff...
cikicakk55
Ez akkor lenne igazi hír,ha azért lenne Handó beperelve,mert valamelyik Fideszes lopást hagyta megúszni.Ennek a pernek Vasvári sértettsége az alapja. Ha megkapja a bírói posztot mikor kéri,akkor tőle mehetne tovább a korrupt ügyészség.
human
@cikicakk55: Nem értelek. Mi a köze az ügyészség korrupt voltának a ehhez a cikkhez? Van egy bíró aki többször pályázott és furcsa mód mindig elutasították míg másokat felvettek. Gyanítja, hogy nem objektív szempontok miatt nem alkalmazzák. Ezt csak úgy tudja kideríteni, ha pert indít ami során kiderítik vajon jogos volt-e az elutasítása.
human
@cikicakk55: A cikkben benne van, hogy Handó arra hivatkozva utasította el, hogy az állás betelt. Ugyanekkor mégis hirdettek állást. Ez itt a lényeg.
mackoka46
Ez egy jogállamot álcázó kirakatper.
bencemacska
@human:tegnap, 11:04
Nem vesztheti el a pert, mert Darák a q... életben nem ítél ellene!!!
Maximum Strasbourgban nyerhet, de az mikor lesz?!
A bíró családjának addig is élni kell!
human
@bencemacska: Sajnos igazad van. Ki a franc ítélnél el azt akitől a karrierje függ. Ritkán születik olyan ember aki a karrierjét is kockára tenné az igazságért. Van ilyen, mint például Ángyán József, de ritka.
cikicakk55
@human: Teljesen igazad van. Én csak megjegyeztem,hogy Handónak nem ez volt az első olyan mocskos dönrése,hogy fel lehetett volna jelenteni. Ha nem egy ilyen nagy kopinyával korrupt akkor bár meddig űzhette volna kisded. játékait. Ha nem szívja mellre az elutasítást,,azaz nem sértődik meg Vasvári akkor a kevésbé felkészült embereket nyugodtan szívathatja tovább. Megértem,hogy félre érthetően írtam. Örülök hogy végre elkapták nagysasszonyt és remélem nagy ívben megröptetik.
bencemacska
@human: ma, 11:22
Még a Handó vezette OBH megalakulása előtti időkben is "testre szabott" állásajánlatok jelentek meg, csak az nyerhette el, akire kiírták!
Akkor viszont a Legfelsőbb Bíróság Elnöke független volt. Hozhatott ítéletet Önállóan!
bencemacska
@cikicakk55: ma, 11:37
Nagyon optimista vagy.
M.o- n eleve nem nyerhet, a strasbourgi ítélet pedig csak arra vonatkozhat, hogy igaza van-e a bírónak. Maximum anyagi ellenszolgáltatást kaphat.
A bíró bűne az, hogy "önálló", azaz betartja a bírói esküjét! Nem ítél a koncepciónak megfelelően!
Jozefina
Töncike jobban tenné, ha seprüre ülni és önként elrepülne oda ahová való!!!???
kiscsillag66
Nem értem, miért akadtok ki ezen az ügyön? Az egész fidesz így működik! Részrehajlók, arrogánsak!
Eladott Ország
Ez az Ondó...akarom mondani Handó Tünde egy boszorkány. Nem is csodálom, hogy Szájer Úr rákkantant az ellenkező nemre...
Eladott Ország
Ezért kellett mindent központosítani. Az önkormányzatokat, a kórházakat, az iskolákat, a bíróságokat, az egyetemeket, ezért kellett a legfőbb ügyészi hivataltól az Állami Számvevőszéken át a közmédián és az MTI-n keresztül köztársasági elnöki székig
mindenhová pártkatonát benyomni. Volt kollégiumi cimborát (vagy cimboránét, mert Handó
Tünde is Bibó kollégista volt, ahogy a férje, az alaptákolmányt megálmodó Szájer József is). Ha egy állami alkalmazott nem ugrál Orbán füttyszavára, az az egész országban sehol nem fog munkát kapni. Mert minden intézmény, minden sportklub, iskola, önkormányzat, kórház,
egyetem, a sajtó túlnyomó része, a közhivatalok, az igazságszolgáltatás, a hatóságok, minden egy kézben fut össze.
staro2
Amikor a címet elolvastam, először arra gondoltam, hogy tündi vétett a saját öltözködési szabályzata ellen és Miki egeres bugyiban ment dolgozni,amit a bíró úr sérelmezett.
bencemacska
@staro2: ma, 18:15
A bugyis dresszkód az irodai alkalmazottakra vonatkozik csak.
A bírókat már két v. három éve megrendszabályozta. Most a talár van soron, állítólag Bocskai stílusú lesz!
quadrocopter
Legalább a tollát rendbe szedet, a fotó szerint. A bugyival volt elfoglalva, amikor egy gondozatlan boglya volt a fején!
cikicakk55
@bencemacska: Még egy ilyen teljesen tisztán láthato,kifejezetten hazuságokkal megspékel ügyben,egy legalább akkora tudással bíró ember, mint Hagyo nagysasszoy sem nyerhet? Akkor mit várjon a bíróságoktól egy nem Fidesses és kevésbé befolyásos ember? Már nem csak az egészségügy katasztrófális.
cikicakk55
@cikicakk55: Bocsi,hülyeséget írtam! Hagyó ellen egy ilyen nagy koponya és akkora tudással bíró hogy Hagyó elbújhat mellette,még neki sincs itthon esély nyerni? ( Ezért nem jó ágyból fekve telón írni)
staro2
@bencemacska: Remélem lesz hozzá darutollas föveg is meg sarkantyús rámás csizma.Esetleg egy lazán félvállra vetett kacagány. (Hofi szerint röhögény)
bencemacska
@cikicakk55: ma, 22:21
A bírói kar nagyon megosztott. Most minden azon múlik kire szignálják ki az ügyet. Így lényegében a kiszignáló el tudja dönteni az eredményt.
De, hogy ezt az ügyet hol fogják tárgyalni, és ki dönt a tárgyaló tanács összetételéről? Még találgatni sem tudok.
Kérdezni meg még nem is merek telefonon,
bencemacska
@cikicakk55: Folyt.:
Keresgéltem, de még azt sem tudom egyáltalán befogadták-e a beadványt.
A napokban nyilatkozott az ügyvédje a rádióban, de későn figyeltem fel rá és nem hallottam akkor már semmi érdemlegeset!
"Handót az a Vasvári Csaba bíró perelte be, akit nyáron Handó címzetes törvényszéki bírói címmel tüntetett ki. Vasvári a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája, több nagy ügyet vitt már, például ő hozott felmentő ítéletet Szilvásy György UD Zrt-s megfigyelési ügyében."
cikicakk55
@bencemacska: Jaj atért vigyázz ne hogy rád szálljanak,mert kutatsz utána. Igaz te biztos tudod hogy kell,de azért légy óvatos. Szerintük demokrácia van,de ettől ők még nem feltétlen veszik jól ha valaki a mocskos dolgaik után kutat. Nekem is mondták már". Jóindulatilag" hogy a 62 éves kor még nem véd meg a nyíltan szembe menő dumámmtól.
bencemacska
@cikicakk55: ma, 02:27
Nekem nem magamat kell védeni, hanem egy beosztott bírót, akinek nem lenne jó, ha rájönnének a kapcsolatunkra!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.