Számtalan csatornán osztották már meg annak a magyar nyugdíjasnak a levelét, amit kortársainak címzett a Facebookon. Kommentár- és változtatások nélkül tesszük közzé. “Nyugdíjas Barátaim!!! Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit….a lerombolt országot. Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as,70-es, 80-as években: – Az úthálózat, járdaépítés, – villamoshálózat, a – vízvezeték- és csatornahálózat, a– telefon- és a – gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás. Szabadnapjukon és munka után, társadalmi munkában a gyári munkások, bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket,kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb. építettek. Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával egyengették a talajt,...

Forrás: pestibulvar.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Nyugdíjasok! Mi döntjük el, hogy hátra lévő életünket békességben, jólétben vagy örökös gyűlölködésben, ellenség keresésben, szegényen, megalázva éljük-e le!? A mai hatalom csak az utóbbit tudja nekünk nyújtani, mert hatalmának megtartásához a mi pénzükön veszi meg a román-magyar, ukrán-magyar szavazatokat. Nekünk nem Soros György az ellenségünk, hanem a fideszes rablóbanda! Idősek vagyunk, de nem hülyék!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Nyugdíjasok! Mi döntjük el, hogy hátra lévő életünket békességben, jólétben vagy örökös gyűlölködésben, ellenség keresésben, szegényen, megalázva éljük-e le!? A mai hatalom csak az utóbbit tudja nekünk nyújtani, mert hatalmának megtartásához a mi pénzükön veszi meg a román-magyar, ukrán-magyar szavazatokat. Nekünk nem Soros György az ellenségünk, hanem a fideszes rablóbanda! Idősek vagyunk, de nem hülyék!
Lepényleső
Bár érdekes műszaki leírásokkal tarkított írás,de mondandója ül.
egyvandor
Magyarországon ez már régóta így megy. Van egy hatalmi periódus.szélsőségeivel rengeteg társadalmi feszültséget okoz, (mint pl az első (majd a második) világháborúban alattvalóként "vágóhídra" rendelt alattvalók, ... majd ezt követően ennek bosszúja. Vörös terror vs. fehér terror, ... többször oda-vissza.
És ezek a hatalmi periódusok szinte mindig többnyire generációs alapokon rendeződnek újra. Domináns, alárendelt és forrongó generációk váltogatják egymást amelyben réteg érdekek érvényesülnek, (mint most a Gorbánt támogató felkapaszkodó tolvajok) anélkül hogy végre létre tudna jönni egy távlatokban gondolkodni tudó társadalom. Magyarország jövője, minősége ezen múlik.

(A kádári rendszert is egy generáció vitte. Gyengülésükkel meg is szűnt)
Ehhez egy érdekes dolog: a kádári rendszerben a fizetések a gyakorlati időhöz igazodtak de kb úgy hogy a kádári generáció élvezhette annak előnyét. Aki hatalmuk második felében fiatalként kezdett várhatott a sorára. Gengszterváltás után viszont olyan korba kerültek amikor a hatalom a fiatalabb generációt preferálta, sőt sokukat le is küldték munkanélkülinek, vagy a nyugdíjazás valamelyik formájába ...
iluminati
@papa.49: Igy van! Nem vagyok még nyugdíjas de emlészem szüleimmel ástuk a gázvezetéknek az árkot fizettek érte hogy fejlődjön az ország... " És még is el adták A céget külfölnek"
Szilárd burkolatot kaptak az utak, fizettek,dolgoztak a szüleim érte.
Víz közmű építésért szinte ugyan úgy mint a gáz vezeték építésénél...
Az elektromos hállózatért úgyszintén...
A tempolm felújjításnál heteket ...és a nagy keresztény tisztelendő úr nem akarta eltemetni az apám...mert a nyilvántartása szerint nem fizettek a gyerekei egyház adót... ami soha nem volt kötelező... Ez a kormány undorító mit művel nyugdíjasokkal ,és az állampolgárokkal
papa.49
@iluminati: Mellesleg mikor mi nyuggarek még dolgoztunk, gyermeket neveltünk, a mai urak ingyen jártak egyetemre akár 8-9 évig is a mi pénzünkön, élték a pártapparátcsikok könnyű életét, most meg már a pokolra kívánnak bennünket !!!
Nessy
A fizetésünk 10 %-t adtuk önként hónapokig az üdülőre, aki tudott ment építeni, aztán ma már szálloda, amit max. kívűlről nézünk meg, ha arra járunk!
Kommunista műszakokkal, felajánlásokkal épült sok minden, amit ma sikeresen "privatizáltak",haverok kezére játszottak fillérekért.
Azért van egy üzenetem az ifjaknak! A fiatalság csak átmeneti állapot, és az idő múlásával mindenki öregszik! Sőt, betegebb is lesz, mint húszon évesen! Születésünkbe bele van kódolva az öregség és a halál is!
Nessy
@papa.49: A mór megtette a kötelességét, a mór mehet!
papa.49
@Nessy: Amikor épült a kerepestarcsai kórház egész nyáron minden második hétvégét ott töltöttem társadalmi melóban, miért mert az a kórház lett az én kórházam is a gyermekeim közül ott is született egy meg a 5 unokám is ott született, hát ezért !!!
Ezért én nem várok köszönetet, szívesen tettem mert tudtam szükség van a munkámra, de azért most hogy már megvénültem ne nézzenek hülyének is !!!
Csizmás Kond
Először is a facebook egy szennyvalami...továbbá az ilyen levelek szintén azok...és idézek a félreértések végett.
íme... " Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. "
nakéremszépen, azt miért felejtette el megjegyezni, hogy melyik korosztály döntötte romba, háborúba, nyomorba az országot ...mert azok a szüleink voltak, nincs mit szégyellni rajta így volt. Helyreállítottunk egy olyan dolgot amit a felmenőinktől kaptunk, persze ügyesek vagyunk de akkor is ezzel a kérkedéssel a szüleinket gyalázzuk.
De hogy magunkról is szó essen...mi most mit csinálunk ???...a nagy újjáépítés után arra biztatjuk a gyerekeinket hogy romboljanak le mindent, menjenek külföldre szolgálni, szarjanak arra amit mi oly nagy dicsekednivágyással felépítettünk. Arra biztatjuk a gyerekeinket hogy gyűlölje embertársát mert azok akikhez szolgálni küldik valamikor kényük kedvük szerint darabolták szét a hazánkat...
...elég elmebeteg állapot...
Nessy
@Csizmás Kond: Nem kell itt senkit "biztatni"! Biztatás nélkül nyúlják le jelen nagyjaink ami kell nekik, rombolják le, amiről úgy gondolják, nekik útban van. Teszik tönkre a természetet, hiszen ennek a hatásait nem ők fogkák "élvezni"!
Abban van igazad, hogy ezt a generációt mi taníttattuk ingyen, mi hagytuk, hogy ámítson bennünket szép szavakkal, ígéretekkel, és még ma is sokan hisznek nekik! Szolgálni itthon fognak az utódaink újgazdagéknak, minimálbérért! Mi harcoltunk az orosz megszállás ellen, ma több generációra gazdasági gyarmata lettünk, pár ember döntése miatt! A gyűlöletre nem mi biztatunk, mi is már szenvedő alanyai lettünk!
dr. prédikátor
Van egy tippem hogy a levél írója kire fog szavazni???
papa.49
@dr. prédikátor: Gondolom nem a fütyiszre ...
dr. prédikátor
@papa.49: hehehe! kapsz egy hangszórót!!!/ Vagy inkább egy lángszóró kell!!!/
kissé felnőttem
Megirta a MAGYAR valóságot, amit eddig rózsaszinnek láttak és ma is csak a köd jön át, Ez volt ez lett ez marad, mert bizony az észre kéne hallgatni,nem a politikára.Az ujságirók kitiltása a parlamentből is csak hab volt a tortára, most bözsinéne utalványa meg prémium ilyen nem volt még európába cimmel népszerüsítve Akit mindez levesz a lábáról az meg megérdemli még 27 évre .
kokopelli
@papa.49: (13:51) ..csak az nem igaz,hogy a nyugdíjasok nem fizetnek adót! Minden falatra,
minden kortyra fizetnek ÁFA-t,ha jól tévedek! Arról nem is beszélve,hogy magasabbat mint a
tehetősebb nyugati "kollégáik"! Csak szóltam! ;--(
kissé felnőttem
@Csizmás Kond:olvasni kéne mégegyszer megértéshez még kétszer aztán tisztulna a téma. Melyik háboruba mentünk önként? volt olyan? ne már mindkettőbe idegen érdekekért és mit értünk vele?
Rajtunk kivül ki fizetett jóvátételt? más is ? nem hinném. Nem érzem hogy apám büne lenne hogy elvitték engem itthon lehazaárulóz aki debrecenből turbékol hogy aki másra... szavaz az ... Ja ilyen a politika ezt kéne kisöpörni a világból.lehet hogy fiatal tetszik lenni majd megérti én a 40- es években születtem és nem vakon sem káder gyerekeként. Aki hazakerült a frontról nézzem már utánna hol és milyen káderanyaggal kapott munkát. A volt honvédtisztek,tábornokok seperték az utcát vagy söpörték ha igy érthetőbb.amit nyertek az az eldobott csikk volt bagóhoz ingyen jutottak 1949-54-et irtak.
Csizmás Kond
@kissé felnőttem: ..idegen érdek...ma is vannak akik az idegen érdekért, az idegen érdekkörbe visznek bele...és ezért mi vagyunk a hibásak nem apáink nem a fiaink.
szaboria1
Akik régen itt commentelnek azok biztos emlékeznek amikor egyszer megmertem írni ha mi nem lettünk volna akik újjá építették az országot akkor most a romok között kellene élni.
Írtak olyat, hogy azt már nem kell felemlegetni. Volta aki még azt is írta már nem kellene élnünk mert a fiatalok elöl vesszük el a lehetőséget azzal, hogy a beteg ellátásunk az államnak sokba kerül, mert azt a pénzt másra is költhetnék.
Nessy
Orbánék már a kezdetektől gerontofóbok voltak, és ez csak rosszabbodott az évek folyamán! Nem tudom, hogy néznek otthon az idős hozzátartozóik szemébe?
szaboria1
@Nessy: Nem néznek nagyon, mert sokuk nem is látogatják őket.
wagabund
@Nessy: azoknak nem kell a szemébe nézni, mert istenként tisztelik a befutott nagyembert...amúgy fingjuk sincs, mit is mond róluk máshol...

megasztán...olyan aranyos gyerök...eszem a zúúúzáját...
Pöpec
@Csizmás Kond: ".idegen érdek...ma is vannak akik az idegen érdekért, az idegen érdekkörbe visznek bele...és ezért mi vagyunk a hibásak nem apáink nem a fiaink."

Önvallomás veszem. Paks2. G. főnököd igazi hazaárulók.
Pöpec
orbán holnap szidni fogja putyint és az oroszokat '56-ért. De közben a paksi milliárdjaira gondol, mekkorát kaszál majd ő azon. Magában hatalmasakat röhög.
quadrocopter
Egy kis kiegésztés a levélhez: - ami érték felépült anno, azokat haweri alapon privatizálták, osztogatták,ajándékozták, csak narancsbőrös tagkönyv kell hozzá!
Tetves bűnözők ülnek a nyakunkon!
reagens
A nyudíjasok között emelkedett Orbán népszerűsége! Na liberálisék ettől robbannak fel! :-)))))))))))))
Pöpec
@Csizmás Kond: "...melyik korosztály döntötte romba, háborúba, nyomorba az országot ...mert azok a szüleink voltak, nincs mit szégyellni rajta "

Igen, a jobboldali nyilas szüleid voltak.

Mellesleg a hazai kizsákmányolás elől menekült el 5-600 ezer magyar. A nyugati kizsákmányolás nyilván sokkal kellemesebb, mint mészáros lőrinc által adott átlagfizetés.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Irod:
"...azt miért felejtette el megjegyezni, hogy melyik korosztály döntötte romba, háborúba, nyomorba az országot ..."

Elarulom neked, hogy a hozzad hasonlo nemzethy erzelmu szelsojobb melymagyarok voltak, akik mar akkor is gyuloletkelto hazugsagokkal tuzeltek a nepet!
Igen, ok arultak el a magyarsagot, olettek meg magyar fiatalok tizezreit, romboltattak le a fel orszagot, csonkitattak meg Magyarorszag teruletet, tettek a nepet Europa szegyeneve!
Ti csak ezekre vagytok kepesek!
kamazuka
Szavazni?
Itt?
Törjön le a kezem ,mikor ebben az országban még 1x az úrnához vezető folyosóról nyíló ajtó kilincsére teszem.
Minden ciklus után jön valaki,aki elmondja,Te ezt nem jól látod.
Ha minden szavazáskor tévedünk akkor totál hülyék vagyunk!
Pedig nem,
csak a kíváncsiság hajt minket,hogy ciklusról ciklusra megismerhessünk egy következő rablóbandát,melyet azután már lehet utálni.Sőt,annyira megtetszik némelyik,hogy újraválasztjuk,mert az annyira mégsem volt olyan rossz.Azután belátjuk,hogy de igen,csak nem emlékeztünk rá pontosan.
-Ismerni a tolvajt,megnyugtatóbb,mint egy új, ismeretlen szokásait kifürkészni.
minden kormányváltáskor újrakezdünk mindent.
Még négy újrakezdés,és én is nyugdíjas leszek.
Tulajdonképpen elmondhatom majd,hogy minden 4. évben tévedtem egy nagyot a saját kiszámítható jövőm kárára.
Ha ennyire balgák,és birkák lennénk,nem csoda,hogy a politikai elit kihasználja a legféltetteb tulajdonságunkat,melyet bizalomnak nevezünk.
Köztudott, a politikust onnan lehet tudni,hogy hazudik,hogy jár a szája.
Mindettől a tény , még tény marad,melyet a cikk taglal.
Igaza van.
papa.49
@dr. prédikátor: Az utóbbi ha lehet választani vagy egy jó távcsöves )))))))))))))))
papa.49
@kokopelli: Úgy bizony nem is keveset 27 kemény % !!!
kukac50
Sok kommunista szombattal hozzá járultunk az ország építéséhez, ami pénzért dolgoztunk az mind az ország fejlődésére lett fordítva. Mi vidékiek fele bért kaptunk mint a fővárosiak ugyan azért a munkáért,ez most is így van.Azért kevés a nyugdíjunk,nem azért mert nem dolgoztunk!
kokopelli
@papa.49: Tudom,mert még hanyatt is vágott,amikor Pesten laktam!
A szemét nyugat-lidli-sek országában az alapvető élelmiszercikkek 7%-os
a többi akármik meg 19%-os Áfá-val mennek át a pulton!Vedd hozzá, a két
ország fogyasztói árai között nincs különbség(ALDI, Lidl, stb 1€=310 Ft-al)
Ezek szerint a nyugatiak nem Magyarországon keresnek jobban,hanem a sa-
ját népüknél! Az állam kevesebbet markol az alacsonyabb Áfa miatt!) A ma-
gyar kormánynál több lóvé marad,ergo többet lehet lopniok! ;--)
Csizmás Kond
@kamazuka: ...tényleg ne menjen szavazni aki csak pecsételi megy...
Csizmás Kond
@Pöpec: ..persze hogy önvallomás...mert aki nem itt él arra nem vonatkozik.
bakegya
ÖNGONDOSKODÁS-TIBORCZ PITYU módban...atlatszo.hu/2017/10/24/kertes-villat-vasarolt-tiborcz-istvan-a-miniszterelnok-veje-kutvolgyben/-jaj kedves barátunk,ÖNGONDOSKODNI KELLETT VOLNA-nem levelezgetni!!!
bakegya
Magyar nyuggerek,OLVASGASSATOK-TANULJATOK-ÉS AKINEK EZ IS KEVÉS LEHET SZÖVETKEZETEKBE TÖMÖRÍTVE halálig dolgozni...atlatszo.hu/2017/10/17/az-osszes-afrikai-kereskedohazat-bezarta-a-magyar-nemzeti-kereskedohaz-zrt/-munkából megélni???-BEFEKTETNI-így kell ahogy azt a fityiSS FIJJUK MÁR MEGVALÓSÍTOTTÁK-
Csizmás Kond
@kamazuka: Nincs azon mit fejtegetni. ...és azon sincs hogy aki nem szavaz az elégedetlenkedhet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.