Bár a Magyar Nemzeti Banknak az államháztartás pénzügyi vagyonáról szóló jelentése a mai napig feltünteti az államosított magán-nyugdíjpénztári befizetésekből következő 2826,1 milliárd forintos kötelezettséget, a magánnyugdíjvagyon nem jár vissza Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár Korózs Lajos MSZP-s képviselő kérdésére adott válasza alapján – írja a 24.hu. (...)

Forrás: debmedia.hu
Feltöltő: KTL
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak nem gondolta valaki komolyan, hogy akik ellopták azok vissza fogják adni??? Még a végén a hozamát is akarnánk! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csak nem gondolta valaki komolyan, hogy akik ellopták azok vissza fogják adni??? Még a végén a hozamát is akarnánk! =))
Nessy
Ezek után merjen valaki "takarékoskodni" idős napjaira, bármilyen "nyugdíj takarékossági" konstellációban!
kokopelli
@RonaGyuri: az ÁLLAM szerint,vagy a FIDESZ szerint! "...az állam én vagyok!"? :-(
RonaGyuri
@kokopelli: az állam az nekik spéci fogalom; a bevételek azok nekik járnak, a fizetnivalók meg az a mienk! =))
kokopelli
@RonaGyuri: nem "megmentették",hanem "elmentették"? Hová lett a "senátorina"?
Eltünt mint a szamár a ködben? Kényelmetlen lett volna,ha megkérdeznék manapság?
..kérdés kérdés hátán! ;-)
Eladott Ország
Nem ár vissza. Nem baj majd leülitek!
Azt meséltem már, hogy elszólta magát Hornung Ágnes NGM-államtitkára a nyugdíjakkal
kapcsolatban? Az történt, hogy a hölgy megszólamlott egy konferencián és azt találta mondani,
hogy gond lesz a nyugdíjakkal és marhára jó lenne, ha öngondoskodnánk. Ezt az MTI
lóhalálában lehozta, majd három órával később helyesbített, miszerint nincs is akkora gond az
állami nyugdíjakkal. Másnap ugyanez a Hornung Ágnes a Migránstévében örömmel jelentette,
hogy annyira erős a nyugdíjrendszer, mint a hétfene. És az első és utolsó kijelentése között 24
óra sem telt el. Emlékszünk még Selmeczi szenátorasszonyra, aki olyan ügyesen megvédte a 3000 milliárd forintnyi nyugdíjvagyont? És emlékszünk a 300 forintos vizitdíj miatt utcára hergelt tömegre? No, akkor majd másodika után is emlékezzünk mindezekre és minden egyébre is, ami a nagy kavarodásban, kampányban és szavazásban elmaradt. Szerencsére vannak ebben az országban olyan nyugdíjasok is, akik nem a békemenetet tartják életük fő eseményének, viszont remek a memóriájuk. Meg vannak fiatalok is, akik képesek gondolkodni.
Egyszóval érdemes lesz felkötni a fideszes gatyát a nemzeti gatyamadzaggal, mert az sem kizárt, hogy eljön az a pillanat, amikor futni kell. És nem a migránsok elől.
nezelodo
A kuszafogú pösze csak megvédte a nyugdíjvagyont nehogy eltőzsdézzek a pénztárak. Gondolom a példából okulva ragadt a kezéhez a fideszes tantóbácsinak is a gyerekek pénze, és csak otthon engedte el az a fránya ragasztó a cipős doboz felett. Lehet, hogy már arra is hoztak törvényt, hogy nem bűncselekmény, vagy csak a ragasztó a hibás?
Hellcat
Én már elkezdtem tervezni, hogyan fogom megoldani a nyugdíjas éveimet mert semmi jóra nem számítok...a fidesz végérvényesen szétbasz itt mindent.
cikicakk55
@Nessy: Talán ha otthon tartaná a párnacihában,de mit,miből spóroljon a jelenleg aktív dolgozók legnagyobb része? Örül,ha az 1-2 gyerekét fel tudják úgy nevelni,hogy fizetéstől fizetésig nem kell hitelt felvenniük.
cikicakk55
@Hellcat: neked már van elképzelésed? Én már nyugdíjas vagyok,nekem már nincsenek elképzeléseim,mert azt kell elfogadnom amit adnak,de legalább még adnak.Igaz,csak az éhenhaláshoz sok. Van viszont egy 40 éves fiam,diplomás ő is és a felesége is és van két gyerekük,unokáink.Na neki szegényeknek még elképzelésük sincs,pedig annyit dolgoznak,hogy a fiamnak lassan be kell mutatkoznia a gyerekeknek,mert csak hétvégente látja Őket. Még sem biztos,hogy a nyugdíjas éveikre tudnak majd spórolni,mert egyenlőre még a két gyerek taníttatása,nevelése,etetése és ruházkodásra elviszi minden pénzüket.pedig nem luxushoz szokott emberkék.nekik és jól jönne egy jó terv,vagy elgondolás.
namihami
Tételezzük (mondom-tételezzük-) fel, hogy visszakapjuk.
Akkor már csak annyi a kérdés, hogy melyik arab ország pénzében jön vissza, mert hogy ezt már a Mi Szeretett Vezetőnk, az ő Fáraóbarátján keresztül, az eddigi svájci trezorokból kimentette, na az hétszentség.
Vajon mire kellett neki az a hirtelen abszolvált svájci utazások sora, amikor a ""kislányához ment látogatóba""? Rájött, hogy Interpol megkeresésre a Doxáék már kiadják a banktitkokat, Fáraóbácsiék nem. Ott nagyobb a biztonság.
Yoda69
Sajnos aki visszadta az allami nyugdijrendszerbe, annak a penze ott is marad. Meg akkor se lehetne visszaadni, ha mondjuk bukna a fideSS es ujra demokracia lenne. Ugyanis az a penz kerek perec eltunt. Atvandorolt orban es maszaros offshore szamlaira. Ennyi a szomoru valosag.
Annyi a mentsegukre szoljon, hogy nem volt kotelezo visszadni az osszegyujtogetett maganvagyont. Aki ugy dontott maradhatott a magan es onkentes nyugdujpenztarakban (en igy tettem), igaz nagy rizikot vallal hogy igy is ugy is elvesz a penz. Azonban az elet igazolta magat, es a penztarak tuleltek a kritikus idoszakot, sot tavaly peldaul mar 14%-os atlagos hozamot generaltak.
papa.49
Gyalázatos aljas tolvaj cigány banda !!!
namihami
@Yoda69: Előbb kellett volna értekeznünk...
kereső
És tessék mondani, hova lett a Honvéd Egészségpénztártagok által befizetett összeg?,ami akkor tünt el, amikor épp. a Takarékszövetkezeti vagyonnal manipuláltak?
verőce21
Mi kellene nektek? Pénz?
Hát minek annak pénz, aki nem tud vele bánni? :)
Nessy
@verőce21: Remélem, ezt költői kérdésnek szántad?
kereső
Csak egy kérdés- akkor miért is kötelezettség,ill.kivel szembeni kötelezettség ez az összeg?Mert csupán "technikai"okokból nem tartunk nyilván kötelezettséget.Logikusan ez az összeg a nyugdijkasszában kellene,hogy legyen.Ki is tartozik a nyugdijkasszának? Csak nem a magyar állam?
verőce21
@Nessy: (13:42) Az első két kérdés tényleg költői volt.
Hellcat
@cikicakk55: Tökéletesen meg tudom érteni...én is úgí próbálok felkészülni, hogy az államtól nem várok kb semmit...és nem raktam magasra a lécet sem...
kereső
@verőce21: bizzuk inkább mészáros lórincre, ő aztán tud vele bánni,ugye igy gondoltad kishenceg.
cikicakk55
@Hellcat: Tudod az is nagy gond,hogy fogalmatok sincs,mennyit kellene félre tennetek,mert nem lehet méh csak megjósolni sem,mennyit fog érni 25-30 év múlva a forint( már ha lesz forint még akkor) Mikor én elkezdtem dolgozni,havi 1800 ft körül volt a keresetem.Mikor az utolsó fizetésemet kaptam 2005-ben,akkor ha jól emlékszem 35.000 ft körül kerestem. Sokkal jobban kijöttem,kijöttünk a fizetésünkből,mikor még 1800ft volt,mint mikor 35.000 ft-ot vittem haza. .Ráadásul ugye ezekhez az összegekhez képest vontak bizonyos százalékot a nyugdíjra. Mondjuk mi akkor nem a saját nyugdíjunkra fizettük be,hanem az akkori nyugdíjasokat tartottuk el abból amit befizettünk.Az biztos,hogy soha nem kerestünk annyit,hogy most az akkor félretett pénzből akár egy hónapig is meg tudnánk élni. lehetetlenség egy átlagembernek,az átlagfizetés mellett Magyarországon annyit félre tenni,hogy a nyugdíjas évire elég legyen.Ahhoz politikusnak kell lenni,vagy gázszerelőnek.A másik megoldás az,hogy itt hagyni a bánatba az egész országot,de két gyerek mellett ez már kivitelezhetetlen.
Hellcat
@cikicakk55: Tökéletesen egyet kell értsek. Én sem sima pénzfélretevésben gondolkodom. Ez a tetevs kormány azzal kezdte az uralkodását, hogy bedöntötte a forintot...
verőce21
@kereső: (14:07) Hát, hencegés nélkül állítom, hogy beletrafáltál a megoldásba!
Adjátok oda Lőrincnek, hadd fiaztassa a pénzeteket. Arannyá válik, amihez hozzányúl. :)
nezelodo
@verőce21: Milyen igazad van, hogy a Lőrinc barátnál lenne a legjobb helye, ha nem vertek volna már régen a valagára a MANYUP pénznek a fiúk. A Lenci meg ahogy maga mondta, okosabb mint Zuckerberg . Látom is a szemében azt a mély értelmet!
A Simlicsaka, az előző üdvöskéje a P. Pártnak, fasorban sincs hozzá képest! Milyen teljesítmény az útépítés? A Lenci az igen, az már vasutat is meg gátat is tud építeni! Az a sok tátott szájú eddig úgy tudta, hogy vasúti töltés és kolontári nagy teherbírású, fölösleges gát csak bazaltból építhető! Nem, nem jó arra a dolomit is, ha egyszer az Orbán papának kiénekelték a szájából a bazaltbányákat a privatizációkor!
Aztán a búcsú ajándéka is milyen snassz volt a G Lajosnak! Egy nyamvadt kis felújított alkotóház a Balaton lepukkant öblében a vár alatt! Na a Nemzethy Vejkó az tudja a tutit, a közelben nem adta alább egy kikötőnél, majd onnan fut ki a Nemzethy Armada, hogy legyőzze a rothadó nyugatot! Előtte meg egy uszályon tolnak egy szélmalmot, ha mégsem találnák az ellenséget, kéznél legyen!
1magyar
Nem hát, csak állandóan biztosítani kell a normális nyugdíjakat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.