Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint az unió nem alapulhat máson, mint a keresztény civilizáció védelmén, amibe a devianciák sem férnek bele.

Az Európai Unió nem maradhat fenn másként, mint az európai értékek alapján, ami nem más, mint a keresztény civilizáció és az európai nemzetek sorsközössége – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Új Közös Európánk címmel csütörtökön Budapesten rendezett konferencián.

Semjén szerint a migráció iszlám invázió

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Semjén Zsolt elmondta: Magyarország nem tesz mást, mint az európai identitást és az európai értékeket védi. Mi hiszünk a keresztény Európában és büszkék vagyunk arra, hogy védőpajzsa voltunk ezer éven keresztül és vagyunk most is, hiszünk a nemzetekben és büszkék vagyunk magyarságunkra – mondta.

Európa védelme a keresztény civilizáció védelme

Európa védelme nem alapulhat máson, mint a keresztény civilizáció védelmén, identitásán, a nemzetek létén, a szuverén nemzetállamokon hangzott el.

Semjén szerint ők uniópártiak, de annak világos kimondásával, hogy az unió nem a magyar történelem célja és beteljesedése, hanem egy eszköze a magyarság megmaradásának.

S bár a tagság nem "fenékig tejfel", de még mindig jó Magyarországnak. A miniszterelnök-helyettes úgy látta, van még esély arra, hogy a józan ész alapján visszazökkentsék az uniót az alapító atyák által megálmodott értékekhez.

Európa örök, az unió nem

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is: az Európai Unió és Európa nem ugyanaz, földrajzilag jóval szélesebb és gazdagabb a valóság, mint az a szervezet, ami Brüsszelben székel. Svájc, Szerbia és Oroszország nélkül nem lenne Európa, s "időtávban mérve" Európa örök, az unió pedig időleges – fogalmazott.

Az unió egy nagyon fontos nemzetközi szervezet, de Európa volt az unió előtt, és lesz az unió után is, ahogy Magyarország is – fogalmazott.

Semjén szerint Európának három fundamentális alapja van, s aki ezt tagadja, az Európa létét, lényegét tagadja, veszélyezteti. Mint elmondta, Európa a keresztény civilizációra épül, az európai civilizáció "katedrálisát" a kereszténység a zsidó etikából, a görög kultúrából, a germán államszervezésből és a római jogból építette fel.

A politikus hozzátette, Európa a nemzetek Európája, és az emberiség értékgazdasága a nemzetek sokszínűségében áll fenn. Ha nemzetek eltűnnének, akkor az az emberiség és európaiság legbrutálisabb értékvesztése lenne.

A devianciákkal szemben is védeni kell Európát

Vannak emellett "természetjogi valóságok is" - hozta fel a miniszterelnök-helyettes a házasságot, mint egy férfi és egy nő elkötelezett életszövetségét. Ha ezt feladják, a természet rendjével, a római jog hagyományával és az európai civilizációval is szembemennek, amelyben ez született. Bírálta a gender-ideológiát és kiemelte: a devianciákkal szemben védeni kell saját magunk és Európa identitását is.

Migráció = iszlám invázió

A kormányfő helyettese a migrációt iszlám inváziónak minősítette, s kiemelte Brüsszel felelősségét. Ha Európának volna identitása, ami nem lehet más, mint keresztény, akkor az iszlám nem tudna így benyomulni – mutatott rá.

Semjén szerint amit a brüsszeli bürokrácia tesz, az törvénytelen, antidemokratikus és inkorrekt. Törvénytelen, mert nem tartják be a dublini szerződést, amiben benne van a határok védelme. Inkorrekt, mert amikor Merkel meghívta Európába a migránsokat, elfelejtette megkérdezni a magyarokat, a lengyeleket, a cseheket, s most, hogy ott vannak, szét akarja osztani őket – mondta el Semjén Zsolt.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A NER. egyik leggusztustalanabb " arca "...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Semjén a kereszténység pöcegödre, aki tövig nyal a magánhaszon érdekében folytatott bevándorlási eljárásnak, ahol nem számít semmi csak a zsebre tehető pénz.
Peller Anikó
@42: ez nem ilyen egyszerű, mint ahogy semmi sem az. Egy értelmes vadászat segít fékentartani a szarvasok, őzek, vaddisznók túlszaporodását. Ebben az őrült autós világban senki nem örül ha folyton őzek ugrálnak az autók elé, mert az sajnos halálos veszedelem a bennülőknek.

A kérdés sokkal inkább az, hogy miért nincs vadászat a túlszaporodott emberszabásúakra, például a lopós, hatalommal és bizalommal visszaélő kleptomániás gekkókra.

Vagy a gekkó az nemis emberszabású? Hát lehet, nem vagyok jó földrajzból.
Jozefina
Szerintem te meg nem normális!!! És kvittek vagyunk??!! Kérdezd meg putyint, hogy ki áll az EU-ba irányított menekültek mögött!!!???
dr. prédikátor
Tömjén lovasgeci!!! te olyan hülye vagy hogy az már ordít!!!
Szeparepa2
Teljesen igaza van, a migráció általában valóban invázió féle dolog... Mi magyarok is bevonultunk migráltunk ide a Kárpát medencébe ugyebár, az is invázió volt. Nyilván a népvándorlás korának rég vége, ma már nem így megy hogy odamész és kész (mellesleg akkor is meg kellett háborúzni általában a helyért ugyebár...) Azonban ez az orbán seggében, mint meleg otthonban, élősködő értelmi fogyatékos, retardált, hazaáruló, embernek (sem) látszó véglény annyit nem ért mi a különbség a migráns és a menekült között... legelőbb tehát esetleg a magyar nyelvet kellene megtanulnia ennek az anyabaszó csicska baromnak, aztán ha ez sikerül (ami persze a vasággyal együtt jó ha legfeljebb 50-es IQ-jával, teljesen kizárt), utána pofázzon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél