Egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy télen rendesen fűtsenek. Már majdnem ott tartunk, mint 2009-ben.

Nagyjából 900 ezer magyar, a lakosság 9,2 százaléka nem tudja rendesen felfűteni a lakását télen – derül ki az Eurostat adataiból.

Még mindig 900 ezer ember nem tudja rendesen felfűteni a lakását Magyarországon

Az EU statisztikai hivatala jókora javulást lát Magyarországon: a mélyponton, 2012-ben még 15 százaléknak nem volt megfelelő fűtése.

A legjobb helyzetet az elmúlt évekből 2009-ben mérték, az akkori 8,9 százalékos adat aztán látványos növekedésnek indult az évtized elején, és csak mostanra tér vissza már a kilenc évvel ezelőtti szint közelébe a mutató.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Azt se feledjük a 2009. év a gazdasági válság utáni év volt, ha ezt is hozzátesszük akkor igen gyéren szárnyal a mai magyar gazdaság !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
@papa.49: lesz az még szárnyaszegettebb is!
magyarbakancs
Hányan vannak olyanok kik dolgoznak ,és csak délután mernek begyújtani hétvégén mert drága a fa
emerencia
@Horizont: Mielőtt nem csináltattuk meg a szigetelést a házon, nagyon sokat fáztunk. Süvített be a hideg télen. Ha maximálisra tekertük a radiátort akkor a nappalit fel tudtuk fűteni kb.22-25 fokra, annál tovább nem. (Ott voltak az idős szüleink. Ők koruknál fogva melegebb hőmérsékleten érezték jól magukat.) Brutál fűtésszámláink voltak ezért önként úgy határoztunk, hogy a másik két szobát nem fűtjük mert spórolunk a majdani szigetelésre. Betegség nélkül átvészeltük a hideg teleket de a mai napig rossz emlék a hidegben való hálózsákos alvás. 2014-ben megtörtént a szigetelés, ki is tudtuk fizetni és azóta nem kell kinyitnunk a radiátort, így is van min.20 fok. (Nekünk ez éppen elég, a szüleink pedig közben elhunytak.) Sajnos sokan panaszkodnak mert lemaradtak a pályázatról, s most fagyoskodnak vagy erejükön felüli fűtésszámlát fizetnek a rosszul szigetelt lakásukban. Egy biztos, hogy hogy egy iparosított technológiával készült emeletes házban aligha lehet megfagyni de súlyosan megbetegedni igen. Ha nem tudod fizetni a fűtést akár még a lakásodat is elvesztheted. A rosszul szigetelt családi házban viszont rövid idő alatt olyan hideg lehet, hogy már nemcsak az ott lakó egészsége, hanem az élete is veszélyben van! A háztulajdon ugyan megmarad de benne az ember... A mindenkori hatalom bűne, hogy a "sikeres" Magyarországon nagyon sokan megfagynak ezekben a családi házakban és fagyoskodnak, megbetegednek a rosszul szigetelt társasházakban.
verőce21
Ja, a szocializmusban nem voltak telek sem. Nem kellett fűteni, lehetett hőszigetelés nélküli családi házakat, társasházakat építeni. Sőt, ez csak az Orbán-kormány alatt probléma!
Megfagyott emberekről sem hallottunk, mert nem írták meg. Tényleg nagyon rossz ez a rendszer!
Mi??? Támogatást adtak még a hőszigetelésre is? Hát ez már szinte elviselhetetlen!
verőce21
Descartes élete utolsó éveiben, amikor elfogadta a csíra kékharisnya, Christina svéd királynő meghívását, hetenként háromszor hajnali öt órakor adott a stockholmi rosszul fűtött királyi palotában filozófiai leckéket a királynőnek. De végzetesen átfázott és néhány év alatt belehalt.
Hiába, Descartes nem bírta a hideget, nem volt királyi vér! :)
Eladott Ország
Miközben tehát Orbán holdudvara látványosan gömbölyödik, Garancsi is egyre feljebb kapaszkodik azon a kötélhágcsón, Vajna András pedig már a 16. helyről röhög a pofánkba úgy, hogy tízből négy magyar a létminimum alatt élt, a KSH azon izzad éppen, hogy új számítási módszert dolgozzon ki (a mostaninál jóval alacsonyabbra vinné le a megélhetéshez szükséges minimumjövedelmet!), mert ennyi nyomorgó emberre koncentrálva nem lehet komoly szakpolitikai döntéseket meghozni. Sőt, az intézet úgy véli, sokan félreértik a mutatót, és aki a létminimum alatt él, az nem feltétlenül szegény. Mielőtt a statisztikai hivatalnak nevezett csürhe teljesen felszámolná a szegénységet, vegyük át, amit a Policy Agenda közelmúltban kiadott kutatása alapján tudunk: egy egyedülálló felnőttnek 88 ezer forint kellett ahhoz, hogy alapvető létszükségleteit kielégítse (nem a kurvázásról van szó), egy kétgyermekes családnak pedig 255 ezer forintra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.