Egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy télen rendesen fűtsenek. Már majdnem ott tartunk, mint 2009-ben.

Nagyjából 900 ezer magyar, a lakosság 9,2 százaléka nem tudja rendesen felfűteni a lakását télen – derül ki az Eurostat adataiból.

Még mindig 900 ezer ember nem tudja rendesen felfűteni a lakását Magyarországon

Az EU statisztikai hivatala jókora javulást lát Magyarországon: a mélyponton, 2012-ben még 15 százaléknak nem volt megfelelő fűtése.

A legjobb helyzetet az elmúlt évekből 2009-ben mérték, az akkori 8,9 százalékos adat aztán látványos növekedésnek indult az évtized elején, és csak mostanra tér vissza már a kilenc évvel ezelőtti szint közelébe a mutató.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Azt se feledjük a 2009. év a gazdasági válság utáni év volt, ha ezt is hozzátesszük akkor igen gyéren szárnyal a mai magyar gazdaság !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ezek az árak mellett nem csoda, hol van az ,,emberminiszter,, ez is a kötelességei közzé tartozna, nem csak a vigyorgás !!!
namihami
Na Bence és a többi szófosó, erre mit léptek?
Jobban élünk? Igen, jobban élünk, mint 1945-ben. Vagy akár 1952-ben.
A többi évről már ne beszéljünk.
glorianna
@papa.49: A vigyorgás nem kerül pénzbe... Vagyis dehogynem - de azt is mi fizetjük :S
papa.49
Azt se feledjük a 2009. év a gazdasági válság utáni év volt, ha ezt is hozzátesszük akkor igen gyéren szárnyal a mai magyar gazdaság !!!
papa.49
@glorianna: Lehet hogy neki pénzbe nem kerül de engem piszkosul felháborít, hogy egy ilyen semmi, senki emberszerű a pofámba röhög miközben mond ordas hazugságokat, szerencséje hogy nem vagyok a közelébe mert vágnám úgy pofán, hogy a sebész órákat töltene az arcberendezése helyre állításával ...
verőce21
Én sem tudom rendesen "felfűteni" a lakásom - olyan nagy. :)
namihami
@verőce21: Cseréld kisebbre. Vagy vegyél több fát.
quadrocopter
Ugyan már...van egy rahedli stadion, Hosszú Lóf@sz az ablakon szórja a közlét, az új oligarcha tejfölös fattyak és porontyok jól elvannak, Analfa Bélának már matematikusok segítenek összeszámolni a vagyonkát, a Geci a birkáktól kunyerál - nem fűtésre! - a Blahás sor még mindig nem ér el Moszkváig, hát mi itt a probléma elvtársak, ne legyetek maximalisták, elvtársak, a veszteséges rezsim-röpcédulákra még mindig fussa a közléből, Székelyszagoson is lesz stadion, Büdösfűrdőre wc-szagosítót küldünk milliárdokért, az ukrán nyugdíjasok is szorgalmasan cserélik terepjáróikat, hát mi a gond elvtársak?
A hazaszeretet és a nemzethy érzés senkit nem fűt?
Nem Ojmjakonban élünk elvtársak, hogy mindennap be kelljen fűteni!
Desischado
A fának horribilis az ára, és semmilyen kedvezmény nincs rá. Én úgy spórolok, hogy napokig nem fűtök. Sajnos, nincs más választásom, mert nem tudok annyi fát venni, amennyit kéne. Ezt is nagyon nehéz kiköhögni.
Yoda69
Mukodik a rezsicsokkentes.
Folytatni akarjak.
NE HAGYJUK!
Zeta
@papa.49: lesz az még szárnyaszegettebb is!
magyarbakancs
Hányan vannak olyanok kik dolgoznak ,és csak délután mernek begyújtani hétvégén mert drága a fa
emerencia
@Horizont: Mielőtt nem csináltattuk meg a szigetelést a házon, nagyon sokat fáztunk. Süvített be a hideg télen. Ha maximálisra tekertük a radiátort akkor a nappalit fel tudtuk fűteni kb.22-25 fokra, annál tovább nem. (Ott voltak az idős szüleink. Ők koruknál fogva melegebb hőmérsékleten érezték jól magukat.) Brutál fűtésszámláink voltak ezért önként úgy határoztunk, hogy a másik két szobát nem fűtjük mert spórolunk a majdani szigetelésre. Betegség nélkül átvészeltük a hideg teleket de a mai napig rossz emlék a hidegben való hálózsákos alvás. 2014-ben megtörtént a szigetelés, ki is tudtuk fizetni és azóta nem kell kinyitnunk a radiátort, így is van min.20 fok. (Nekünk ez éppen elég, a szüleink pedig közben elhunytak.) Sajnos sokan panaszkodnak mert lemaradtak a pályázatról, s most fagyoskodnak vagy erejükön felüli fűtésszámlát fizetnek a rosszul szigetelt lakásukban. Egy biztos, hogy hogy egy iparosított technológiával készült emeletes házban aligha lehet megfagyni de súlyosan megbetegedni igen. Ha nem tudod fizetni a fűtést akár még a lakásodat is elvesztheted. A rosszul szigetelt családi házban viszont rövid idő alatt olyan hideg lehet, hogy már nemcsak az ott lakó egészsége, hanem az élete is veszélyben van! A háztulajdon ugyan megmarad de benne az ember... A mindenkori hatalom bűne, hogy a "sikeres" Magyarországon nagyon sokan megfagynak ezekben a családi házakban és fagyoskodnak, megbetegednek a rosszul szigetelt társasházakban.
verőce21
Ja, a szocializmusban nem voltak telek sem. Nem kellett fűteni, lehetett hőszigetelés nélküli családi házakat, társasházakat építeni. Sőt, ez csak az Orbán-kormány alatt probléma!
Megfagyott emberekről sem hallottunk, mert nem írták meg. Tényleg nagyon rossz ez a rendszer!
Mi??? Támogatást adtak még a hőszigetelésre is? Hát ez már szinte elviselhetetlen!
verőce21
Descartes élete utolsó éveiben, amikor elfogadta a csíra kékharisnya, Christina svéd királynő meghívását, hetenként háromszor hajnali öt órakor adott a stockholmi rosszul fűtött királyi palotában filozófiai leckéket a királynőnek. De végzetesen átfázott és néhány év alatt belehalt.
Hiába, Descartes nem bírta a hideget, nem volt királyi vér! :)
Eladott Ország
Miközben tehát Orbán holdudvara látványosan gömbölyödik, Garancsi is egyre feljebb kapaszkodik azon a kötélhágcsón, Vajna András pedig már a 16. helyről röhög a pofánkba úgy, hogy tízből négy magyar a létminimum alatt élt, a KSH azon izzad éppen, hogy új számítási módszert dolgozzon ki (a mostaninál jóval alacsonyabbra vinné le a megélhetéshez szükséges minimumjövedelmet!), mert ennyi nyomorgó emberre koncentrálva nem lehet komoly szakpolitikai döntéseket meghozni. Sőt, az intézet úgy véli, sokan félreértik a mutatót, és aki a létminimum alatt él, az nem feltétlenül szegény. Mielőtt a statisztikai hivatalnak nevezett csürhe teljesen felszámolná a szegénységet, vegyük át, amit a Policy Agenda közelmúltban kiadott kutatása alapján tudunk: egy egyedülálló felnőttnek 88 ezer forint kellett ahhoz, hogy alapvető létszükségleteit kielégítse (nem a kurvázásról van szó), egy kétgyermekes családnak pedig 255 ezer forintra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.