A szocialista Korózs Lajos szerint napokon belül dönthet arról a Kúria, hogy az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.-nek ki kell-e adnia, mennyi utalványt értékesített az elmúlt években, illetve az utalványok beváltásakor mekkora jutalékot számolt el.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, tavaly augusztusban közérdekű adatigényléssel fordult az utalványokat forgalmazó céghez, hogy tájékoztassák az Erzsébet-utalványok forgalmazásával, kibocsátásával, jutalékaival kapcsolatos adatokról.

Hozzátette: a zrt. elutasította kérését, ezért bíróság elé vitte az ügyet.

A Fővárosi Törvényszék tavaly év végi ítélete szerint a forgalmazó cégnek ki kell adni a kért adatokat, a cég azonban fellebbezett, a Kúriának pedig napokon belül döntenie kell

- ismertette.

Korózs Lajos szerint az Erzsébet-utalvány kibocsátásból "irdatlan haszonra tesznek szert valakik", százmilliókban, milliárdokban mérhető az az összeg, amely különböző jutalékok címén ottmarad a zrt.-nél.

Az ellenzéki képviselő közölte, az utalványforgalmazó közfeladatot lát el, azt a száz százalékban állami tulajdonú Nemzeti Üdülési Alapítvány hozta létre.

Az MSZP-s politikus elmondta, a cégtől típusonként, 2012-től éves bontásban kérte ki az utalványokkal kapcsolatos adatokat, például a kezelési költség, a forgalmi jutalék mértékét, valamint a kibocsátott, de be nem váltott utalványok befektetéseiből származó haszon mértékét.

Nyilvánosságnak, az embereknek tudniuk kell, hogyan bánnak a közpénzzel a közfeladatot ellátó szervezetek

- hangoztatta.

Korózs Lajost kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint Hadházy Ákos (LMP) feljelentette Kósa Lajos tárca nélküli minisztert felesége cégvásárlása miatt.

Az LMP-s politikus szerint a miniszter felesége tavaly tavasszal egy olyan vállalkozótól vett meg egy üzletviteli tanácsadással foglalkozó céget, akit Kósa Lajos helyzetbe hozott az általa készített és benyújtott, a nyugdíjas-szövetkezetekről szóló indítványával. Hadházy Ákos szerint a férfinak ilyen profilú munkaerő-kölcsönző cégekben is van érdekeltsége. Korózs Lajos felháborítónak nevezve a történteket úgy értékelt: "ezek seftesek", nem politikusok.

Szerinte aki nem az üzleti életben szerezte a vagyonát és mégis olyan fényűző életet él, mint néhány fideszes parlamenti politikus, az nem lehet, hogy tisztességes úton jutott a pénzhez.

A Magyarország által befogadott közel 1300 menekülttel összefüggésben Korózs Lajos kérdésre elmondta, nem mondták, hogy szívesen fogadnak be menekülteket, de a nemzetközi szerződések kötelezettséget rónak mindenkire.

A politikus "fasiszta uszításnak" nevezte az elmúlt években folytatott kormányzati kampányokat.

Forrás: MTI

Címlapi kép: YouTube

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Csizmás Kond: De a nyugdíjasok esetében praktikusabb lenne a tízezer szabadon felhasználható forint a nyugdíjjal kiküldve. Így is szidolozhatja a glóriáját pártunk és kormányunk! Hiszen a 12000 forintot is kiküldték, és előtte, utána hetekig ezzel volt tele a sajtó! ( Szeretném látni az államtitkárok reakcióját, egy éves 12000 forint prémium kifizetése pillanatában)
De hát ki a fene spórol a közpénzzel, ha a haverokról van szó!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Garancsi és bandája a nyertes ebben is.
Csizmás Kond
Itt az alkalom be kell dobni, hogy ezután ingyen, díjmentesen fogják előállítani és a költségárakat ráteszik az utalványra...
Peller Anikó
@Csizmás Kond: és mi lenne baszki ha nem kampányolnának az élelmiszerjeggyel, hanem simán utalnák a nyuggerek pénzével együtt?

Jaa, hát akkor ki nyerne rajta, nem kellene postázgatni és nem lehetne vele hónapokig a nyuggerek orra alá dörgölni milyen jóságos a szeretve tisztelt kedves vezetőnk aki a saját családja elől vonja el a falatot.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ...a kampány az kampány :)
...és az utalványt szerintem ezután is pénzért fogjál legyártani és elosztani.
Nessy
@Csizmás Kond: De a nyugdíjasok esetében praktikusabb lenne a tízezer szabadon felhasználható forint a nyugdíjjal kiküldve. Így is szidolozhatja a glóriáját pártunk és kormányunk! Hiszen a 12000 forintot is kiküldték, és előtte, utána hetekig ezzel volt tele a sajtó! ( Szeretném látni az államtitkárok reakcióját, egy éves 12000 forint prémium kifizetése pillanatában)
De hát ki a fene spórol a közpénzzel, ha a haverokról van szó!
Csizmás Kond
@Nessy: Pénzek kiutalása, összeolvasztása nem egyszerű feladat...és nem is sorolható olyan egységes sorrendbe hogy azokat összevonva lehessen kiutalni...sőt ez így bármikor megszüntethető de ha beolvad akkor nem.
kereső
@Csizmás Kond: 12:37, már megint túl okos vagy cica.Ahogyan meg tudták oldani a kompenzációs utalást/kifizetést-infláció miatt-,az külön tételként,és nem nyugdijjal "összeolvadva"érkezett,ezt is meg lehetett volna oldani.Csak ugye,akkor nincs "karácsonyi"jutalék/pulyka pénz a Garancsi cégnek.
Csizmás Kond
@kereső: a meg tudtákvolna és a megkéne nem ugyanaz
kereső
@Csizmás Kond: "hülye vagy fiam.mint szódás a lovát!".Na kb. ennyit érsz, a válaszoddal együtt.
Csizmás Kond
@kereső: ..te pedig műveltnek képzeled magad...
szaboria1
@Csizmás Kond: A prémium kifizetését is külön utalták tehát nem utalványban kellene adni. Mondok neked valamit amit nem biztos, hogy megérted. Vannak olyan kis falvak ahol a boltos nem biztos, hogy foglalkozik az utalványokkal. Így a kis embernek el kell utazni, hogy letudja vásárolni. Nem beszélve a külföldön élők meg azért jöjjenek, hogy itt elkölthessék.
Nessy
@Csizmás Kond: A "prémium" sem olvadt bele! Sőt az egyéb tételek sem. A nyugdíj emelésre is egy mindenki által érthető, világos táblázatban tüntették föl, hogy melyik tétel hogy emelkedik, és mennyi lesz a végösszeg részletezve is! Azért mert valaki nyugdíjas még nem biztos, hogy demens is! Igaz, sorozatban annak nézik a politikusok!
Csizmás Kond
@szaboria1: Ezt tudom de nem erről beszéltem.
Csizmás Kond
@Nessy: A nyugdíjba azért nem lehet és nem is szabad beleszámítani az ilyen politikai juttatásokat mert az utólag befolyásolná a nyugdíjkiszámolási eredményeket.
kereső
@Csizmás Kond: nem értem.Hogy jön ez ide?Miféle" műveltség"kell szerinted , a józan paraszti ésszel megérthető/felfogható dolgokhoz?
Eladott Ország
Sajnos így állunk a 21. század második évtizedében, itt Európában, az EU tagjaként. Ez totális képtelenségnek tűnik, és mégis igaz. Egy népet leigáztak „kiválasztottjai” és kisemmizték, lenullázták a polgári Magyarország ígéretével. Ez olyan abszurd, annyira közönséges lenézése, lekezelése egy népnek, hogy az valójában népellenes bűncselekmény a Fidesz-KDNP pártszövetség és az Orbán kormány részéről, amivel kapcsolatban csak Hága hozhat majd ítéletet. Itt egy színjáték zajlik kormányzás címén, a színfalak mögött kamionszámra lopják el a köz pénzét. Az ellenzék meg még mindig nem érti, hogy ez már rég nem egy demokratikus színdarab, ahol demokratikus szerepekkel és szöveggel játszható az előadás.
Lassan beindul a választási roadshow is a semmibe, miközben látszik az a mély, népi apátia, amelyből egyelőre nincs az a csodaszarvas, amely képes lenne kirángatni ezt a népet. Orbán már rég behúzta 2018-as választási győzelmét. Nem a tehetsége és sikerei miatt, mert tehetségtelen a kormányzáshoz, a sikerei meg nettó hazugságok. Hanem egyszerűen azért, mert az ellenfél tehetetlen önnön balfaszságai miatt, a nép meg mély apátiába roskadva évek óta a sebeit nyalogatja az esti tévézés közben, és várja a csodát, meg a postást, hogy mikor hozza a következő Erzsébet-utalványt.Mindig Európába tartottunk, de furcsamód mindig keletre indultunk. Ebből a káoszból kellene valami új formációnak majd egy demokratikus európai országot építeni, mert a mai formációk erre jól láthatóan képtelenek. Lehetetlen. Nép nélkül nem lehet demokratikus európai országot építeni, ezt bebizonyította az eltelt 27 év. Ahhoz előbb a többségi társadalomnak egy teljesen új, másképp gondolkodásra kellene képesnek lennie. Amíg csak egy szűk kisebbség képes erre, addig ne várjunk változást. A csodák nem léteznek, csak ha megteremtjük magunknak.
Nessy
@Csizmás Kond: Nem is volt beleszámolva a "prémium" a 2017-s nyugdíjba, ami az emelés alapja volt! Hidd el, hogy ennyire nem ostobák ott a Nyufignál a nyugdíjak kiszámításánál! Sajnos, anno a degressziós nyugdíj számolásnál sem tévedtek! Szívtunk is nem kevesen, mint a torkos borz.
Csizmás Kond
@kereső: ..műveltségre az itt leírt hozzáállásodat a viszonyulásodat egy ismeretlenhez, hozzám, értettem...
mert lehet beszélgetni és lehet szarakodni...te más hiányában a másodikat használtad azelőtt mielőtt leírtam volna ezt az érthetetlen szót.
Csizmás Kond
@Nessy: ...de visszatérve az elejéhez...kinek kéne forgalmazza az utalványokat ?
kereső
@Csizmás Kond: egyenlőre Te "szarakodsz",nem csak velem,hanem itt mindenkivel.Semmi köze nem volt a személyedhez! az első hozzászólásomban,csak a véleményemet mondtam el."a meg tudtákvolna és a megkéne nem ugyanaz"-ez volt a válaszod.Szóval mi is ennek a válasznak az értelme?
Csizmás Kond
@kereső: Nem érdekel milyen hangnemet vagy beszédmódot használsz otthon...de itt más a helyzet.
justhpeter
Szegény Korózs Lajos nem képes megérteni, hogy a pártot is el kell tartani valamiből, az összes léhűtő alkalmazottal együtt. Különben jönne a "tök" ÁSZ és vinne mindent a saját pártjától is.
kisrigó
Lassan írom, hogy akinek nem világos ő is megértse: Nem utalvány kell, hanem a nyugdíjjal együtt utalni!! Ergo, így senkinek nem kellene forgalmazni! Ennyi!
wagabund
@Peller Anikó: sajátjogú nyugdíjas vagyok..kérlek ne nyuggerezz, mert senki nem nevez téged fasszopónak...sem anyádat..

köszönöm
1magyar
Az biztos, hogy ebből haszna van magyar kibocsájtónak, de vannak akik csak azért ugatnak, mert nem külföldi keres rajta.
Lepényleső
Roppant nagy kétely gyötör,hogy azok kik lehetnek.
kereső
@1magyar: 18:36, neked nem számit ha meglopnak CSAK MAGYAR legyen,aki meglop?
1magyar
@kereső: Neked meg az számít, hogy külföldi lopjon meg?
Peller Anikó
@wagabund: óó, ezt az értelmezését nem ismertem a nyuggernek, de tartok attól, hogy nem is azt jelenti. De biztos ezt akartad nekem írni?

Azért ideteszek egy idézetet hátha segít helyretenni a dolgot,

És amikor valahogyan meg kellett nevezni azt az embercsoportot, amelyiknek a csirkefarhát a kedvenc eledele, nejlondzsörzé ruhában jár és sokszor panelproli is, viszont jól vissza lehet élni a türelmével és a kiszolgáltatottságával, szóval, mindez így egyben a nyugger. A nyugger, akinek persze kell a szavazata, aztán mehet a levesbe.

nepszava.hu/cikk/337462-nehany-szo-a-nyugger-szorol
1bitang
@1magyar: Mi a különbség? ÉN melyikkel járok jobban? Ill. rosszabbul?
verőce21
Az MSZP csak tudja, hogy irdatlan haszon keletkezik az utalványok nyomtatásából!
Mert nekik a franciák nyomtatták és azok csorgattak belőle vissza a pártkasszájukba.
kereső
@1magyar: nekem az számit, hogy meglopnak! Teljesen mindegy,hogy ki.Lop,tőlem,az országtól.Elitélendő bárki teszi is.
1magyar
@kereső: Elítélendő mindkettő, de amikor a sajátodtól lopod el másnak az a lopás minősített esete.
kereső
@1magyar: egyről beszélünk.VII.Ne lopj. És különösen ne lopj azoktól,akik bizalmat szavaztak neked,és ennek jóvoltából szolgálni kellene,nem uralkodni,és kisemmizni az országot.Orbánék olyan mélyre süllyedtek erkölcsileg,hogy a béka seggét is alulról nézik./bocsánat a csúnya szóért./
gulyasgyula
@verőce21: ...Így volt volt ..Aztán a Fnacikkal akartak az atomerőműben fűtőelemet cserélni .Francitól vették a metró kocsikat stb ..De EZ NEM L O P Á S ...
1magyar
@kereső: Én konkrétan arra gondoltam, hogy eladták az országot a multiknak. De Orbánék is a népet nyúzzák az igaz.De maguknak akarják a hasznot nem külföldre sumákolják ki.
verőce21
@gulyasgyula: (18:02) "...nem lopás" ugye? - hanem korrupció volt! Amit az MSZP csinált.

A Fidesz viszont itthon gyártatja és kegyetlenül megadóztatja.
"Egyes meghatározott juttatásként korlátlanul adható a munkavállalóknak vagy partnereknek, 40,71%-os adó- és adójellegű kötelezettséggel kártyára utalva és papíralapon 2018-ban is."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.