Egyszerű javaslata van a Demokratikus Koalíciónak (DK): ne alkudjunk meg ezzel a világgal, mert a jelenlegi kormány nem egyszerűen hibázik vagy téved, hanem tönkreteszi a hazánkat – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke szerdai nagykanizsai fórumán.

Gyurcsány: "a miniszterelnök közvetlen környezete lop"
Fotó: Rosta Tibor/MTI

A politikus az Elios-ügyre utalva azt mondta: ezekben a hetekben nyilvánvalóbban látszik, hogy "a miniszterelnök közvetlen környezete lop".

"Igaz, az a sejtésünk, hogy itt tudatosan, bűnszövetkezetben, nagy értékre elkövetett csalásnak vagyunk a tanúi". Nem kell azzal megbékélni, hogy "az ország első számú embere egy köztörvényes bűnöző"

- fogalmazott a pártelnök.

Gyurcsány Ferenc a fórumon a devizahitelesek ügyére kitérve úgy vélekedett, ma is több tízezer ember van, aki a kilakoltatás veszélyével néz szembe, de a kormánynál "hallgatás van ebben a témában". A többségnek "elképesztő árfolyamon forintosították a hitelét", ezért nekik a mai napig kilátástalan a helyzetük.

A Questor károsultjainak ügyét, illetve az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba szombathelyi politikust említve azt a kérdést tette fel: ha Czeglédyvel kapcsolatban törvényt hoztak, hogy kártalanítsák a fizetés nélkül maradt diákokat, akkor a Questorral kapcsolatban miért nem csinálják ezt?

"Mert kiderülne, hogy a Questor sokéves létezése mögött ott van a miniszterelnök és külügyminiszterének nem egyszerűen hanyag félrenézése, hanem támogató bűnrészessége Matolcsyval bezárólag"

- közölte az egykori kormányfő.

Mint mondta: 2014-hez képest az emberek ma sokkal bátrabban mondják ki, hogy "elég, nem alkuszunk, egy másik világot akarunk teremteni".

Szerinte a választáson "Orbán vagy Európa" között kell dönteni, márpedig ez az ország Szent István óta Európa felé tekint.

"Mindenkivel hadban állnak: a luxemburgi külügyminiszterrel, a belga miniszterelnökkel, és most nyilvánvalóan be fognak olvasni Merkelnek", amiért azt mondja, hogy egyik-másik ország csak "tartja a markát", amikor pedig valamit vállalni kellene a közös terhekből, "akkor meg támaszkodik"

- jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Ha valaki tagja egy klubnak, annak be kell tartania a szabályokat, de "Magyarország mai kormányfője egy (...) bajkeverő", és előbb-utóbb nem őt fogják kitenni a klubból, hanem bennünket – fogalmazott.

A DK elnöke a magyar egészségügyről úgy vélekedett, hogy az krízishelyzetben van, "a kórházak sürgősségi ügyeletén halnak meg emberek, hónapokat kell várni egy egyszerű vizsgálatra".

Az egészségügyben a napokban adott béremelés "szemfényvesztés", mert megemelték ugyan a béreket, de elvették a pótlékokat, így nem változott szinte semmi – tette hozzá.

"Komoly politikai vereséget szenvedtem a vizitdíj ügyében, dacára annak, hogy ma sokan azt mondják, Gyurcsánynak igaza volt"

- említette a volt kormányfő. Szerinte 150 MRI-t és CT-t kellene vásárolni, és 50 százalékkal megemelni az egészségügyben dolgozók bérét, és mindez "kevesebb pénzt igényel, mint amit minden évben TAO-pénzekből beletesznek a fociba".

Az oktatásügyről azt mondta: digitális iskolát és kétnyelvű oktatást kell biztosítani, "fel kell szabadítani a gyereket és a tanárt is", illetve vissza kell adni az iskolákat a településeknek.

Alkotmányos joga minden gyereknek, hogy világnézetileg semleges iskolába járjon, de több mint 100 olyan település van, ahol csak egyházi iskolák vannak, mert azok nagyobb összegű támogatáshoz jutnak – közölte.

A határon túliak szavazati jogát illetően arról szólt a DK elnöke, hogy egyedül pártjának nem változott az álláspontja abban, hogy ne szavazzon, aki soha nem élt itt.

"Nem mi vagyunk ebben az ügyben a bajkeverők", a DK az egyetlen, amelyik a bibói elv alapján azt mondja: elválik egymástól a politikai közösség és magyar nemzeti közösség. Azoknak kell dönteni, akik itt élnek és itt adóznak, "engedjenek bennünket önrendelkezni"

- fejtette ki Gyurcsány Ferenc.

A politikus a hozzá előzetesen érkezett kérdésekre válaszolva beszélt arról, hogy javaslatuk szerint az egyetem első évében senkitől nem kérnének tandíjat. Részletesen is szólt arról, hogy javaslatuk szerint havonta az első két köbméter víz és az első 50 kilowattóra villany díját mindenkinek elengednék, efölött pedig sávosan, a fogyasztás növekedésével emelkedne a fizetendő összeg. A vállalkozásoknak az első három foglalkoztatott után csak 20, további ötnél 40 százalékos tb-t kellene fizetni, de egészen 20 dolgozóig tartana a kedvezmény, hogy minél több bejelentett embert foglalkoztassanak a munkáltatók.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Gyurcsany megfogalmazta a legegetobb problemakra adando valaszt.
Ezek a kerdesek elobb vagy utobb mindenkit elernek valahogy - ha a devizahitel nem is erinti oket most, de az egeszseguggyel mindenki kapcsolatba kerul valamilyen szinten az evei elorehaladtaval.
A szavazati jogrol pedig csak annyit: ez igy fair, akarki akarmit is mond errol. (Nana, hogy a fidesz foggal-korommel fog harcolni a kulfoldi szavazatokert, hiszen csak azzal kepesek nyerni. Ha egyaltalan,... De mar odaat is sok embernek szurja a szemet orban gatlastalansaga, hiszen erzik, hogy a nekik juttatott penz nem a magyarsag megvedesere szolgal, csak nehany vezeto kapja, )
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
naná, hogy NINCS ALKU! Bűnöző Orbánékkal semmiféle alku nincsen. Alkudni bűnöőkkel csak bűnözők alkudnak. Orbánnak és bűnbandájának a börtönben a helye. Teljes vagyonelkobzást kell majd csinálni és kifizetni a károsultakat.
karma1
Gyurcsany megfogalmazta a legegetobb problemakra adando valaszt.
Ezek a kerdesek elobb vagy utobb mindenkit elernek valahogy - ha a devizahitel nem is erinti oket most, de az egeszseguggyel mindenki kapcsolatba kerul valamilyen szinten az evei elorehaladtaval.
A szavazati jogrol pedig csak annyit: ez igy fair, akarki akarmit is mond errol. (Nana, hogy a fidesz foggal-korommel fog harcolni a kulfoldi szavazatokert, hiszen csak azzal kepesek nyerni. Ha egyaltalan,... De mar odaat is sok embernek szurja a szemet orban gatlastalansaga, hiszen erzik, hogy a nekik juttatott penz nem a magyarsag megvedesere szolgal, csak nehany vezeto kapja, )
peterkelemen
Orbán és velejéig romlott maffiaállama. A börtönben a helyük életfogytig!
peterkelemen
Tekintettel arra, hogy már átrágtam magam az összes ellenzéki párt választási programján, tájékozódtam ki mit szeretne ez alapján már döntöttem: a DK-ra adom a szavazatom, de a helyi jelölt esetén csak, akkor ha ő lesz a legesélyesebb. Ez még kérdéses.
karma1
Mielott meg mindenki sikitofraszt kapna Gyurcsany szemelyetol, csak emlekeztetoul: o NEM akar miniszterelnok lenni megegyszer, a legeselyesebb ellenzeki ME jelolt moge fog beallni. (Mert mindenki az o uj miniszterelnoksegetol tart.)
Lehet szeretni, lehet utalni Gyurcsanyt, de csak a nagyon naiv emberek gondolhatjak azt, hogy Gyurcsany oszodi beszede rola es az mszp-rol szolt: ugyanis nem letezik ma olyan politikus, - foleg nem az orban kormanyban -, aki ma szuletett barany lenne, es nem hazudik...(Valamilyen szinten MINDENKI szepiti az igazsagot, de orbaneknal ez mar bunszovetkezet.)
rohács1926
"a miniszterelnök közvetlen környezete lop"
Feri megint pontosítanom kell, amit mondasz.
Helyesen: A KÖRNYEZETÉVEL LOPAT.
karma1
@Pegero: Varom a listat, amiben tetelesen felsorolod hogy mit es mennyit lopott.
orban familiajarol mar tudjuk, hogy 13 milliardot a vejevel egyutt lopott - es az egeszen biztosan nemcsak tiborcze -, innen lehet folytatni akkor a felsorolast.
Gyurcsanynak pedig a sajat penzugyi szaktanacsadoi vallalkozasabol mar elobb volt penze, mint ahogy miniszterelnok lett.
Ne csak idebofogj, hanem terits!
rdos
Sok igazságot mondott furcsánnyerenc. Nézzük mit nem mondott, amit bűnszövetkezeti bűntársai (fityisz) 8 évvel ezelőtt mondtak.

Elszámoltatás.

Ezt nem ígérte. A budaigyuszkó még legalább ígérte. :-( Marad a konkrétum, az első 2 m3 víz ingyenes lesz ha ők vezetnek. :-( Szánalmas, ahogy fityisz is. És a többi is. :-(

Kulcsszavak a közös (többpártállami) bűnszervezetre. Dunaújváros közvilágítás Rosettum Kft. K. Szabó Imre.

index.hu/belfold/2016/03/10/dunaujvaros_kozvilagitas_mutyi_romania_szekelyudvarhely_nyomozas/#

"A cég tulajdonosa K. Szabó Imre, aki üzletelt Gyurcsánnyal, de az Orbán-kabinet felé is vannak kapcsolatai. Ha a helyzet úgy kívánja, néha más néven futtatja a cégeit."
karma1
@rdos: Probalj meg jo erosen arra koncentralni, hogy sehol sincs Gyurcsany Ferencre illetve a cegeire valo utalas, es nem Romaniabol, hanem Szlovakiabol jottek svindlerek, de vegulis azoknak a cegeknek is tiborcz a tulajdonosa, ravasz atteteken keresztul...:)
Az index kuszaszem kisfianak a lapja, amikor viszont ez az origo cikk keszult, akkor az meg nem volt vajna tulajdonaban, hanem az egyik igen hiteles es fuggetlen hirforras volt.

www.origo.hu/itthon/20150305-gyaltol-pecsig-tarol-orban-vejenek-cege.html
rdos
@karma1: "Csak közös" ismerős személyek semmi több. A cégtulajdonlás átláthatatlan, de ha egy mutyiban - közvilágítás - eveznek ezek a többoldali eftársak akkor azért az csak utal valamire. De legyen igazad, ne legyen ebben - közvilágítás - sem csótány sem ismerőse. Momentana vagy Fittelina is nekem elég. :-(

A budaigyuszkó is azt mondta hogy ő annyira akart elszámoltatni. 1 óhaj : 1 óhaj. :-(

Röviden. Harmoncadik éve közösen kavarják majdnem ugyanazok az arcok a közéleti szart, aztán egyre csak rosszabb. :-( Még rövidebben. Elegem van mindegyikből. Kap tőlem mindegyik egy X-et. Legyenek boldogok vele, hogy mindre szavaztam. :-) Persze egyikre sem. :-)
karma1
@rdos: Magaddal szursz ki, de jobb, ha tudod, akarki fogja etvenni a kormanyzast Magyarorszagon, az eddig nem a Marson vagy a Holdon elt, hanem Magyarorszagon, igy nem lehetett a politikusokat bura alatt tartani.
A momentum pedig eppen csak arra jo, amire az indulo futyisz is volt kepes,... Vagyis bennuk van az osszes tapasztalatlansag, ami viszont egy jolfejlett hatalomvaggyal parosul mar most...(Mert kulonben mi a gyasznak politizalnanak?)
nezelodo
Na feltalálta a Fletó a csőben a lukat! Gondolom észrevette már 1998 előtt is, amit már senki sem firtat.
rdos
@karma1: Lehet hogy önkiszuri. Kicsit messzebbről indulok. Voltál már közszolga? Akár csak társasházi közös képviselő? Én igen. Többet nem csinálom. Nagyon hálátlan feladat, nem lehet megfizetni (én mondjuk ingyért csináltam, de az én bajom). Ezen tapasztalatom alapján, aki engem akar képviselni, az nem lehessen a képviselőm!

Bárki mást elfogadok. :-) Mari néni is jobb ezeknél. :-)

Még egyszerűbben fogalmazva látszat demokrácia választási csalásában (lassan száz sneci párt indul) ugyan kire szavazhatnék? Senkire! Ja, akkor mindenkire. :-) Senki se mondhassa rám hogy nem mentem el választani.

Körbenéztem és nem volt választék. Így jártam. Mint az ABC-ben mikor elfogyott kedvenc termékem. :-( Nem örültem neki de "helyettesítő szart" nem veszek.
lusta
@karma1: Fletó az őszödi beszédeben pont az az érdekes, hogy nem hazudott. A csaknem 22 perces beszédéből senki sem tud olyat mondatot idézni, amelyben hazudott volna.
A választás előtt bárkinek ajánlom azt a pártot, aki elmondja, mit fog, mit szándékozik csainálni a győzelem után. Az számomra elfogadhatatlan, hogy van egy párt, amelyiknek az a programja, hogy más pártok esetleges győzelmei után mit fognak azok a pártok csinálni. Paraszti ésszel (by Fazekas tanár úr) elfogadhatatlan, hogy ennek a pártnak az ajánlatát nem ismeri senki. Egy normális országban még az ajánlószelvényeket sem tudná összeszedni.
Pálinkás Pál
@Pegero: De valahogy érdekes módon Fletónak már azélőtt megvoltak a cégai hogy ME lett...a fideszcsürhe meg csak azóta gazdagodik rohamosan amióta a mangalica a "vezér"!
kereső
@nezelodo: 09:23, szoktuk azért itt emlegeti néhányan az "ősbűnt"- az mdf-fidesz székházügyet, meg néha előkerül Josip Tot, meg Kaya Ibrahim is, a hosszúbájtok éjszakájával egyetemben,meg a millenium...etc. /Fletó 98-ban,sem és azelőtt sem politizált-ill.kiszállt a politikából még a rendszerváltás időszakában/
tudode
Azért megér EGY MISÉT milyen módon NŐTT A FEJÜNKRE O1G szektája:
.
A székház eladási balhét megúszta, mert Antall József miniszterelnöknek tele volt vele valamije, s amikor nyilvánosan számon kérték tőle ezt a HADICSELT azt mondta ha HARC, LEGYEN HARC az őt, már akkor körülvevő HIDEGHÁBORÚBAN!
.
Aztán 1998-ban Torgyán papa jóvoltából, "akivel soha", MEGKAPARINTOTTA a kormányrudat, már akkor is kimutatta BÖLCSESSÉGFOGÁT, ha egyáltalán van neki!
.
2002-10 között sem UNATKOZOTT a NÉP, mert itt, ott robbantgatás, 72 órás ultimátum, TV-székház szétrámolása volt. ÉS ami jól jött neki, az ÖSZÖDI BESZÉD!
.
2010-ben Gyurcsány hátán MEGSZEREZTE A HAT-ALMÁT, ami után ALKOTMÁNYOS PUCCSOT hajtott végre, folytatva az 1993-ban ELKEZDETT HIDEGHÁBORÚT olyan mértékben, hogy ma már ő LEHET ÉLET, HALÁL URA!
.
Gyurcsány pedig TARTOZIK NEKI jó pár KOKIVAL. a vezetőszár helyett!
kereső
Érdekes dolog ez a Gyurcsány vagyon.Olyan nagyon izgatja a fantáziát.Nem tudom emlékszik-e még rá valaki,2-3 évvel ezelőtt micsoda patália volt belőle jobb körökben,hogy Gyurcsány 80 millió osztalékot vett fel a működő cégeitől.Aztán meg keresték a vagyonbevallásában annak a cégeladásnak az értékét amit abban az évben adott el./2016/A vagyonbevallás meg ugye a 2015.dec.31-i állapotot kellett,hogy tükrözze.Az az évi 900 millió? Nos az az egyszeri cégeladás ára,-és túl volt az a 1 milliárdon.Be is vallotta rendesen,amikor kellett.
Ripost! Volt ám itt más is. Mondjuk Mészáros L.1 milliárdos osztaléka!!!/1 év alatt/,amit elfelejtett.Aztán ki foglakozik azzal,hogy Széles Gábor,Csányi,Demján,Tiborcz,Garancsi, Simicska,Vajna A.csak,hogy néhány nevet emlitsek mennyi osztalékot vettek/vesznek fel.No?
Gyurcsánynak a vagyona mennyiben származott közpénzből?És a felsoroltaknak?
Arról meg már emlitést se tegyek,hogy Széles Gábor úr az Ikarus Védjegyet kinálja eladásra Iránnak,mint baráti országnak kormányzati segitséggel megtámogatva /4 milliárd Ft/.

De Gyurcsány ugye Pegero.
Aztán,hogy Gyurcsány kinek volt/volt-e egyáltalán/ strómanja, szerintem mellékszál.Az a nagy kérdés,hogy volt-e valaki Gyurcsánynak strómanja amikor állami tisztséget viselt?
És a felsoroltak közül van- olyan,aki valakinek a strómanja? Na ez itt a kérdés.
Pálinkás Pál
@Pegero: tények.hu...az aztán a hiteles forrás a videóban hivatkozott riposttal együtt...ne röhögtess már ennyi erővel megkérdezhetnéd a Vajna hörcsögöt is egyenesen!!! mellesleg nevezd meg azt a politikust akinekFletó a strómanja volt!!!
Látod okosabb lenne meg sem szólalnod,vagy előbb egyeztetned a Lendvay utcával!!!
koszpeko
@Pegero: Marha érdekes, hogy pont az a tévé foglalkozik ezzel akinek tulajdonosát milliárdokkal és kaszinókkal tömik.
Meséljenek már a nemzeti vejkóról vagy éppen Lőrinc barátról is.
Pálinkás Pál
@Shikari: ha Fletó nem lett volna úriember,akkor nem gumilövedékek záporoztak volna a csőcselékre!!!
koszpeko
@Shikari: Én miért nem sérültem meg vagy lőtték ki a szemem?
simmering73
"Az egészségügyben a napokban adott béremelés "szemfényvesztés", mert megemelték ugyan a béreket, de elvették a pótlékokat, így nem változott szinte semmi"
Ez pontosan nálunk is így történt. Minden pótlékot elvettek, meg azt mondták, hogy innentől kezdve a cafatéria is benne van. Így aztán pl van olyan kolléga aki nettó 700.-ft (!) fizetésemelést kapott. Ez a kormány 30%-os fizetésemelése.
koszpeko
@Shikari: Nem
Azért mert én nem voltam ott rombolni a csürhével.
Nem akartam kirabolni a Tévé székházat.
Nem akartam a rendőröket se dobálni.
Ugyanis a mocskos csőcselék ezt csinálta.
A fityfasz fizetett csürhéje.
qxy
Irígy vagy gecmarek? Te is ezt tetted amíg te voltál Kellene a zsé mi? Rég a börtönbe rohadnál ha lenne törvény Magyarországon. te müsüge.
koszpeko
@qxy: Meséld el légyszíves hány feljelentés ment Gy.F. ellen és hány állt meg.
Meséld el miért kellene börtönbe mennie.
Várom a konkrétumokat.
kereső
@Shikari: 18:32"a Fidesz képviselője mégis a vért hiányolja. Nyitray András, a Fidesz országgyűlési képviselője, a bizottság tagja ugyanis a jegyzőkönyv szerint azt rója fel a rendészeti miniszternek, hogy a rendőrök miért nem használhatták a fegyverüket a tüntetőkkel szemben. Értik, ugye? A tévéostrom másnapján, 2006. szeptember 19-én a Fidesz képviselője a titkosított ülésen azért hibáztatja az MSZP-s vezetést, mert az nem lőtt éles lőszerrel a tömegbe. Ma pedig ugyanez a Fidesz kéri számon az akkori vezetésen, hogy miért lőtt gumilövedékkel a tüntetőkre. Micsoda gusztustalan, hazug álszentség ez? "

Hajrá Fidesz! Előre az orbáni 2/3/! Ugye Shikari- a jegyzőkönyveket megtalálod a neten.
koszpeko
@Shikari: Értem.
Azért voltak nagy részt újpesti és fradi szurkolók.
Azért kellett kirabolni a székházat?
Azért kellett össze szarni hugyozni a Kossuth teret?
Azért kellett féltéglával dobálni a rendőröket vagy épp begyújtani a vízágyúba?
Hagyjuk már ezt a mártír dumát.
kereső
@koszpeko: mondjad már,hogy nem akartál "Túró Rudit" enni,azért nem voltál ott a hős forradalmárokkal amikor kkirámolták a TV büféjét.Apropó ez nem lett volna eleve büntetendő?Mert azt értem,hogy a TV székház felgyújtása nem volt azt,és a rendőrségi vizágyú felgyújtása sem.De hogy a túró Rudi ellopása sem?Milyen igazságszolgáltatás volt ez alatt a gyurcsány alatt?Felháboritó.!!
vitriol
@Shikari: Abban igaza van, hogy egy hazaárulónak börtönben a helye, /ha már a kivégzés nem jöhet szóba/, de a potenciális hazaáruló nem Gy.F., hanem orbán!
karma1
@Pegero: Nekem ugyan meg szazszor is belinkelheted a riposzt mocskolodo videojat - ezt egyvalaki elkezdte , es azota nem tudnak errol leszakadni.
Erdekes modon, ha ez igaz lenne, akkor orban most ebbe ket kezzel kapaszkodna, es minden sarkon olyan faliujsagokat olvashatnal, hogy Gyurcsany lopott...
De ebbe meg orbannak is beletorne a bicskaja, nem is mer belevagni.
Nyugodtan osszebutorozhatsz a masik Gyurcsanyfobiassal, Bejlankkal, akinek szinten ez a kedvenc vesszoparipaja.
Senki nem tehet arrol, hogy Dobrev Klara Apro Antal unokaja. Mondd, te megvalogathattad a sajat felmenoidet?
Mert akkor te vagy egyedul a vilagon ilyen - orulj neki ...
kereső
@Shikari: jogállamról szeretnél beszélni?Kezdjük talán ezzel:

jog-asz.blog.hu/2013/10/27/semmisseg_923
kereső
@Shikari: továbbiakban megkiméllek ettől.És még inkább magamat.
Csizmás Kond
Az volt bűnszövetkezet amikor egymás között elosztották az ország vagyonát az emeszpé javainak képzelve...ebből gazdagodott meg ő is és még sok apró meg kis család...meg a többiek.
qxy
@koszpeko: Tudod, Nem érdemes, mert aki Ferit szereti, az úgyis azt mondja hogy Ferinek van Igaza. Aki Orbánt szereti az meg azt mondja hogy Orbánnak van igaza. Nekem egy kutya mind a kettő. Most linkeljek be olyanokat ami ellene szól? Mi értelme. Ti azt mondjátok nem igaz. Csak olyanokat lehet meg vezetni aki hagyja is magát befolyásolni.Mindenki úgy választ ahogy akar. Rég nem az a lényeg hogy a népnek legyen jó. Ja, amúgy a székházat amikor meg támadták, Feri mondta.- Minden Magyar állampolgár aki Magyarországon köztörvényes bűnt követ el azt Mindenkor a Magyar törvények elé kellene állítani.Ezek után szerinted nem a sitten kellene neki is rohadni Orbánnal ,meg sok más politikussal együtt. Nézd Orbán is egy szar De láthatod most is van aki Isteníti és azt mondja " Igaza van" Mert sok jót tett . Igen sok jót . De kiknek???
csipetke
@kereső: 8:22 Nem érdemes vitatkozni vele,mert a sötét lyukból,azaz Orbán hátuljából nem nagyon lát ki,hogy mi is történik a világban,vagy legalább itt az országban.Nyilván pénzt kap érte,hogy itt írogat,mert normális ember nem megy olyan fórumra,ahol utálják.Ha rám hallgatsz,nem is veszed figyelembe az írományait,amikkel nyilván kötözködik,és oltja itt a jónépet.
kereső
@csipetke: köszi,legalább hozzásegitettem,hogy a mai napi betevője meglegyen.
csipetke
@kereső: Remélem az lesz a betevője,amire én gondolok...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.