A színész-rendező a Facebookon osztotta meg történetét.

A hét elején derült ki, hogy egy több hónappal ezelőtt március 22-re meghirdetett, Alföldi Róbert vendégszereplésével rendezendő talk-show-t a szervezők technikai okokra hivatkozva lemondták. A színész leírja, hogy a szervezés több hónapon keresztül tartott, és időközben figyelmeztette a rendezőket, hogy „évekkel ezelőtt volt egy kalandja” a zalaegerszegi önkormányzattal, ahol

„a polgármester úr, nagyon határozottan közölte a színház vezetésével, hogy ugyan sikeres előadást rendeztem, de nem szeretné, ha újra dolgoznék a zalaegerszegi színházban”.

Ennek ellenére már a szerződését is postára adták, majd egy szűkszavú e-mailben mondták le az estet.

„A lemondás véletlenül nagyon közel esett a meglepő és a kormány részére finoman szóval kellemetlen eredménnyel végződött hódmezővásárhelyi választás időpontjához”

– írja Alföldi, aki azt is megemlíti, hogy az intézmény vezetője kért tőle elnézést, bár nyilatkozatai ellenére nem merült fel, hogy egy későbbi időpontban megtartanák az eseményt.

„Pillanatokon belül kiderült, hogy a parlamenti képviselő tiltotta le az estet.

És még akkor sem állt ki senki, hogy felnőtt módon elmondja az igazat, amikor már egyre nagyobbá dagadt a botrány.”

Ezek után helyi civilek kezdtek szervezni egy újabb estet, amire Alföldi azonnal igent mondott, az időpontban is megállapodtak, és abban is, hogy nem politizálni fognak.

„Tényleg boldog voltam. És mindenkinek azt mondtam, hogy lám, ebből a rémisztő és nevetséges és szánalmas hatalmi túlkapásból, milyen felemelő történet kerekedett. Büszke voltam, hogy ezek a zalaegerszegi emberek, azt szeretnék, hogy találkozzanak velem.

És ma kaptam egy levelet. Hogy nincs olyan hely Zalaegerszegen, amit bérbe mernének adni, hogy megtartsák az eseményt. Sem szálloda, sem étterem, sem téli kert, sem semmilyen nagyobb helyiség. Mert félnek,

mert megfenyegették őket, mert nem merik. Hogy nincs olyan ember Zalaegerszegen, aki moderálná a beszélgetést velem, mert félti a munkáját, mert szóltak neki, hogy jól gondolja meg, hogy akarja-e még a munkáját” – írja a színész.

Címlapkép: Facebook/Alföldi Róbert

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Aczél György ezekhez képest úriember volt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ha egy szinész - rendezőtől így beszarnak, akkor hogy a fenébe akarják az egész galaxist megvédeni az ellenségtől? Nincs itt ellentmondás elvtársak? Vagy csak addig ilyen "hősök, ameddig mesélni, meg plakátolni, konzultálni kell? Gyáva horda!
Hívek! Jöhet a békemenet, meg a hozsanna!
justhpeter
A zalaegerszegi polgármester méltatlan a zalai emberek képviseletére. Zalaegerszeg szégyenévé vált.
Zalaegerszegen voltam katona a legsötétebb Kádár-rendszer idején, de sosem láttam a zalai embereknél nyugodtabbat, higgadtabbat. Barátságosan fogadták az idegent.Kellemes emlékeket őrzök velük kapcsolatban.
Qqberci
Aczél György ezekhez képest úriember volt.
Nessy
@Horizont: Akkor majd másik talpat nyalnak! Lásd a CŐF főszervezőit!
Gorombábban: a nyelvek stabilak, csak az ülepek változnak!
görbetükör
Kíváncsi vagyok, mikor jön rá Orbán, hogy mikor lenne legalább kilencven százalékos többsége.
Ha az alaptörvényükbe hoznák, hogy a választást nyilvános legyen, azaz a választólapon rajta lenne a választó személyes adata.
Kíváncsi lennék, hányan mernének más pártra szavazni az országban...
Eladott Ország
Igenis létezik fenyegetés, zsarolás és félelem Magyarországon. Ez a történet nem Alföldi Róbertől szól. Hanem mindenki másról. Akkor is, ha szereti, vagy ha megveti Alföldi Róbertet. Akkor is, ha Zalaegerszegen teszi ezt, vagy éppen Makkoshotykán. Az nem egy élhető ország, ahol a hatalomnak saját érdekében egyetlen célja falakat emelni. Amely falak bezárnak, ellehetetlenítenek, elhallgattatnak és beletörődésre kényszerítenek. Ahol meggondolandó, hogy mit teszek, mert a munkámba, az egzisztenciámba kerülhet. Az egyes embert ideig-óráig, talán évekig is lehet fenyegetni, zsarolni, de egy egész országot is lehet? Fenyegetésből, zsarolásból nem születnek nagy dolgok, csak lemondás, kín és keserv. Ha nem lenne mélységesen kiábrándító, örülhetnénk is annak, hogy egyetlen embertől ennyire nyilvánvalóan retteg a hatalom. Hogy a civilektől és a kultúrától is retteg a hatalom. Ha jobban belegondolok, jól is teszi. Más lehetőség nem nagyon maradt számukra. Mert igen, az erkölcsben is van nemzeti minimum, akkor is, ha ez még mindig nem nyilvánvaló.
Edmond Dantes
@Shikari: Melyik darabot láttad amiben gyalázta a kereszténységet? Csak mellékesen kérdezem,hogy tudod-e hol van a Nemzeti Színház,hányas villamossal tudnál odamenni ? Megjegyzésed színvonalából ítélve teszem fel ezt a kérdést,bunkócska!
nezelodo
@Qqberci: "Aczél György ezekhez képest úriember volt." Csurka is nagyra becsülte, állandóan a társaságában lehetett látni egy párttitkárral együtt a környékünkön. Meg is ajándékozta egy kis kastéllyal a Balaton-felvidéken.
Eladott Ország
@nezelodo:kuruc.info/galeriaN/hir/Csurka_IstvanIIIperIII-6-os_karton-nagy.jpg
Csurka beszervezése „Raszkolnyikov” fedőnéven „presszió és politikai meggyőződés” alapján történt, s a „színész és írói” elhárítási területen kezdték foglalkoztatni, első kapcsolattartó tisztje Nagy Antal rendőr nyomozó főhadnagy volt. 1963. december 20-án Csurka átkerült a III/III-5 osztályára, amely a kulturális objektumok védelmét látta el a politikai rendőrséggé átalakult csoportfőnökségen belül. 1964. február 25-én helyezték irattárba anyagát.
advocat
Ez az amitől tartani lehetett. Egy országgyűlési képviselő? Ekkora hatalom? Ez már diktatúránál is több. És egyébként - legkevesebb - szégyellje magát. Mint ember, mint politikus belefér, mert itt tartunk.
moareka
@justhpeter:...az régen volt, jelenleg már nem így van, -tisztelet a kivételnek.- utálják az idegeneket, pedig sok helyen abból élnek, migránsoznak, pedig soha nem láttak egyet sem, Manninger Jenő "keze egy életre betette a lábát", ő az igazi helytartója a főgórénak, s a jobb érzésűek közöttük is "sötét zaláznak"nem csak Tiborcz lámpázás óta...Hangsúlyozom, tisztelet a kivételnek...
kereső
@Nessy: és ilyenkor mindig Berecz örökbecsüje jut eszembe" ha a seggem beszélni tudna!"
creativehun
@Shikari: Freud szerint...aki ilyen lelkesen buzizik az több mint valószínű,hogy látens homosexuális.Tudom...nehéz ezt beismerni...elég lelkesen oderittyenteni egy kis buzit...és akkor már meg is van magyarázva minden...és minden a legnyagobb rendben van!
Edmond Dantes
@creativehun: Ez nem homoszexuális,ez a hazai söpredék alja,ráadásul buta mint a segg.
quadrocopter
Zalaegerszeg?
A "polgármester úr" nem meleg, hanem forró, ezért furcsa ez az ellenállás a részéről!
Borsodi
Alföldi a fidesz ellensége,félre kell állítani!Aki nem paktál le velük dögöljön éhen ez a lényeg! Ha van még egy kis eszünk ezen változtatunk.Április után a darab nézhető lehet.
Yoda69
orban retteg, csakugy mint Hitler is anno, mikor kozeledett a veg napja.

MEG 28 Nap
vukkocska
@durbincs: Az embert nézd, Te betegagyú. Kinek mi köze ahhoz, hogy milyen az identitása. Egy nagyon normálisan élő ember, és csodálatos művész. Persze, nyilván ezt nem tudod értékelni, ahhoz színházba is kellene járni.
vukkocska
@durbincs: Az embert nézd, Te betegagyú. Kinek mi köze ahhoz, hogy milyen az identitása. Egy nagyon normálisan élő ember, és csodálatos művész. Persze, nyilván ezt nem tudod értékelni, ahhoz színházba is kellene járni.
csa-csa
@vukkocska: pont valami hasonlót akartam mondani!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.