A migránsok befogadásának legnagyobb vesztesei Közép- és Kelet-Európában a romák lehetnek, mivel az ő integrációjukra fordított pénzeket kellene az illegális bevándorlókra fordítani – hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Heidelbergben szombaton az M1 aktuális csatornának adott interjújában.

Balog Zoltán: a migránsok befogadásának vesztesei a romák lehetnek
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Balog Zoltán a német városban részt vett és beszédet mondott A roma szabadságharcosok 1956-ban című kiállítás megnyitóján, és találkozott Romani Roséval, a kiállítást szervező Német Szintik és Romák Központi Tanácsának elnökével is.

A megnyitót követően az M1 aktuális csatornának adott nyilatkozatában kérdésre válaszolva a miniszter hangsúlyozta:

Európában a migránsok befogadásának legnagyobb vesztesei a szegények, a rászorulók lesznek, Közép- és Kelet-Európában pedig a romák, mert az ő integrációjukhoz szükséges pénzt fogják elvenni és odaadni a migránsoknak.

Balog Zoltán hangsúlyozta: Németországban vannak – és nem is akárkik – akik elismerik mindazt, ami Magyarországon a romák ügyében történik. Elismerik azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Magyarország tesz annak érdekében, hogy "a roma kultúra részben megmaradjon, részben megerősödjön, részben pedig feltámadjon".

A miniszter kiemelte: a rendezvény lehetőséget nyújtott arra is, hogy bemutassa a Budapesten kormányzati támogatásokból a várakozások szerint 2019 tavaszán megnyíló Cziffra György Kulturális és Oktatóközpontot és annak művészeti vezetőjét, Balázs János Liszt-díjas zongoraművészt.

Balog Zoltán a kiállítás megnyitóján elhangzott beszédében utalt arra, hogy a legnagyobb zongoristák egyike, Cziffra György 1956-os hős, elmondások szerint az ő, 1956. október 22-i zeneakadémiai Bartók-koncertje teremtette meg a forradalmi hangulatot. A miniszter hangsúlyozta, hogy Cziffra György és öröksége újra jelen van Budapesten.

Az emberi erőforrások minisztere beszédében emlékeztetett arra is, hogy 1956-ban együtt küzdöttek romák és magyarok, a romák számára magától értetődő volt, hogy küzdenek a szabadságért.

"A romák évszázadok óta együtt élnek velünk a Kárpát-medencében, részei kultúránknak és életünknek, együtt éltük át a történelem rossz és jó időszakait, együtt küzdöttünk a harcokban 1848-ban, 1956-ban és 1989-ben is"

- emelte ki többek között heidelbergi beszédében szombaton Balog Zoltán.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Jól van, sikerült összemosnia a "keresztény "ember" miniszternek a szinte minden esetben több száz évvel régebben itt élő romákat a mostani helyzettel, ami nincs is. Fasszopó nácik és gecik vagyok, anyátokat is eladjátok egy kis lepattanóért!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Nem is a gazdagoktól vesznek el, hanem a szegényebb réteget szorongatják mindig.Mert a gazdagokat nem bírjuk győzni pénzzel.
csipetke
@1magyar: 11:48 Ezt az instán olvastam:-Az éhínség nem azért van a Földön,mert képtelenek lennénk jóllakatni a szegényeket,hanem azért,mert képtelenek vagyunk jóllakatni a gazdagokat.
...és ez bizony így van.
Sámannus
Kretén páter amit okádsz az zsír hazugság. Tőletek nem kell nagyobb ártalom semmitől. Ti fertőztök és romboltok, raboltok. NÉLKÜLETEK a szar is elviselhetőbb lenne. Átvertek és hazudtok, leginkább azoknak akik még nem tudják mit vesztettek miattatok.
Sámannus
Az ütődött védencetek okozta veszteség amit lenyúlt tőlük, te nagy barom hazudozó állat.
Equus1
kell csinálni egy rezervátumot. Indiától bérelni egy földdarabot a Malabar tengerparton és oda száműzni derék honfitársainkat. Csak aokat, akik büntetve voltak és azkat is, akik semmi adót nem fizettek felnőtteként. Adni nekik ásót, kapát és vetőmagot.
Pálinkás Pál
@Horizont: Ez remekre sikeredett tőled...a ststisztika is azt mutatja hogy a cigók szeretnek tanulni,igaz??? Valahogy nem olvastam még cigány Nobel-díjasról!! És kíváncsi lennék arra a zsinórszülésre ,ha két gyerek után nem lenne segély!! Családi pótlék...!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.