Bárkivel vállalja a csatát, azért, hogy "megvédje Magyarországot".

Két veszélyt nevezett meg Magyarországra nézve Orbán Viktor kormányfő: a migrációt, és az elmúlt években elért eredmények elvesztését.

Orbán két veszélyre figyelmeztette a magyarokat
Fotó: MTI

- szögezte le a Nyíregyházi Televíziónak adott hétfői interjújában.

A miniszterelnök az elmúlt nyolc év legfontosabb eredményének a jövő iránti bizalomépítést tartotta, hozzátéve, ez a kormány és az emberek közös sikere, amit április 8-án meg kell védeni.

A kormányfő arról beszélt,

a magyar pesszimista nép hírében állt, most azonban "kigyógyulófélben vagyunk ebből", nem hittük, hogy lehet jövőnk, a nagy tervekről pedig mindig azt mondtuk, "hisszük, ha látjuk".

Szavai szerint ez a mentalitás változott meg 2010 óta, évek szívós munkájával a magyarok ugyanis látják az ország fejlődését.

Erre nagyon régen nem volt példa, nem a makrogazdasági számok vagy a költségvetési adatok javulnak, hanem lehet látni az építkezéseket, az ipari parkok fejlődését, a sportcsarnokok építését, a városok rendbetételét, a fiatalok otthonteremtési esélyeinek javulását, azaz az emberek érzik, ebből lehet még valami – sorolta a miniszterelnök.

Lelki fordulatot vízionál

Orbán Viktor megjegyezte, felmérések szerint Magyarország azon kevés ország közé tartozik ma Európában, ahol az emberek azt érzik, hogy a gyerekeik jobban fognak élni, mint ma ők élnek.

"Ezt a lelki fordulatot, vagy a jövő iránti bizalomépítést tartom a legfontosabb dolognak, ami történt velünk az elmúlt nyolc évben"

- fogalmazott Orbán Viktor, hozzáfűzve, ehhez azonban eredmények kellettek, amiket a kormány és az emberek közösen értek el.

"Nyugodtan mondhatjuk, közös siker, hogy a magyarok várnak valamit a jövőtől, most van jövőnk, ezt kell megvédeni, ez a választás tétje" – jelentette ki.

A miniszterelnök kifejtette, az országgyűlési választás küszöbén emlékeztetni kell a magyarokat arra is, hogy a 2010 óta elért eredményeket el lehet veszíteni. Vannak dolgok – folytatta –, amelyeket a ma kormányzásra jelentkező erők elkövettek az országgal szemben, például elvették a gyermekek után járó adókedvezményt és egyhavi nyugdíjat, továbbá felemelték a rezsi árát.

A béremelés fázisában már nehéz elképzelni, de voltak olyan emberek, akik elvették a munkabért az emberektől – emlékeztetett.

"Nem szeretném, ha visszaadnánk a kormányrudat ismét a nemzetközi pénztőke kezébe, hogy aztán megint eladósítsanak bennünket a Nemzetközi Valutaalap vagy Brüsszel irányába. Örüljünk, hogy végre kiverekedtük, kivakartuk magunkat abból a reménytelennek látszó helyzetből, és végre a magunk urai vagyunk, nincs rajtunk nyakörv"

- fogalmazott.

Orbán Viktor kijelentette: a másik valós veszély az országra nézve a migráció. Úgy vélekedett, ha migránsokat enged be Magyarország, akkor kénytelen lesz azokat ellátni. A gazdagabb Németország és Ausztria is nehezen bírja már az ezzel járó pénzügyi terheket, Magyarországot pedig egyszerűen agyonnyomná a migráció – rögzítette.

A migráció olyan hiba, amit csak egyszer lehet elkövetni, és nem lehet kijavítani, ez a legizgalmasabb és egyben legriasztóbb tétje az április 8-ai választásnak – közölte a kormányfő. Hangsúlyozta, hiba, ha Magyarország nem nemzeti kormányt választ, amely a nehéz nemzetközi helyzetekben megvédte a magyarokat, felépítette a kerítést és nem enged be migránsokat.

"Bárkivel vállaljuk, vállalom a csatát, azért, hogy megvédjem Magyarországot"

- szögezte le.

A választásról szólva megjegyezte, szorosabb eredmény esetén nem mindegy, milyen karaktereket, jellemeket küldenek a választók a parlamentbe. Olyanokat, akiknek Magyarország az első, vagy olyanokat, akik nemzetközi parancsokat akarnak végrehajtani – tette hozzá.

Nyírbátor érdemeit méltatta

Orbán Viktor beszélt a járműelektronikai alkatrészeket gyártó német Rosenberger hétfőn átadott új nyírbátori beruházásáról is. Elmondta, Nyírbátor egy olyan település, ahol a Fidesz-KDNP-nek minden szóért, szavazatért férfiasan meg kell küzdenie. Kifejtette, nem akarta, hogy azt mondják a kormányra, "személyi válogatásos" alapon működik, és ha nem kormánypárti a polgármester, vagy az ellenzéknek erős hídfőállásai vannak az adott településen, akkor "bosszúból" nem adnak támogatást.

Nekünk a nyírbátoriak a fontosak, nem a polgármester, vagy Veres János volt szocialista pénzügyminiszter (...), és "az is kijár, hogy a miniszterelnök igenis menjen el ilyen helyekre is" – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő közölte, szabolcsi útja során Simon Miklós fideszes képviselő meghívására ellátogatott Nyírbogátra, majd Nyíregyházán Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármesterrel találkozott.

A szabolcsi megyeszékhelyről szólva az interjúban kifejtette, nagy politikai adósságokat kellett törlesztenie a kabinetnek a város felé, ilyen volt a jégpálya ügye, vagy a körút és a nyugati elkerülőút hiányzó részének befejezése, amiről már megállapodott a polgármesterrel.

Nem egyszerűen szép dolgok történtek Nyíregyházán, hanem olyanok is, amiket már régóta akart a város, csak eddig nem találta meg a módját – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök egyben üdvözölte Debrecen és Nyíregyháza együttműködését, amely szavai szerint jót tesz mindkét városnak.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
A Geci sárgára aggódja a gatyáját a sittől való fosásában!
"Megvéggyük" Mit? A saját lábon álldogálást?
Piszkos FSZB kém - a NATO ölén!

Így lesz valaki ballibből tálib!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Hát igen.Két veszély fenyeget bennünket. 1.)Most a fidesz, 2.),Ha marad a fidesz. Ha még ezen felül is fenyeget bennünket valami,azt megoldjuk...
kereső
"Nem szeretném, ha visszaadnánk a kormányrudat ismét a nemzetközi pénztőke kezébe, hogy aztán megint eladósítsanak bennünket a Nemzetközi Valutaalap vagy Brüsszel irányába. Örüljünk, hogy végre kiverekedtük, kivakartuk magunkat abból a reménytelennek látszó helyzetből, és végre a magunk urai vagyunk, nincs rajtunk nyakörv"
Ha mesélne valamit a mi kis "drágánk" arról,hogy Csányi S.mint a legnagyobb pénzintézet elsője,valamint Magyarország leggazdagabb embere nyiltan szövetséget kötött a maffiaállamma/ vagy forditva-állammaffiával, mi készül???Lehet,ha tudnánk, azt mondanánk,inkább az IMF!
Eladott Ország
Veszélyes hulladék! Kukába velük!
https://uploads.disquscdn.com/images/44ecc856...
Csak annyi kifogásom van, hogy ezek, amikor fiatalok voltak akkor is semmihez sem értő, nagyokat mondó, blöffölő hülyegyerekek voltak. Csak akkor még nem loptak. Mert nem volt lehetőségük. Aztán, amikor lehetőség lett, akkor loptak. 1993 körül. És azóta is lopnak. És csalnak. És hazudnak. És mocskolnak. Emlékezik még valaki 2002-re? "Soha többet Fideszt". Mert akkor is nagyüzemben loptak.
Jozefina
"Bárkivel vállaljuk, vállalom a csatát, azért, hogy megvédjem Magyarországot"

Talán kikéne állni a nép elé egy választási vitában!!! De ehhez gyáva és elbújik, mint egy vakond!!!
durbincs
Hüha? Békemenet ? Csak 3,6 milliő ? Koszpeko számolta , elébb ? a tíz ujján ? a 5. számolása ?
tagadja-é ezt @koszpeko: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.