Bárkivel vállalja a csatát, azért, hogy "megvédje Magyarországot".

Két veszélyt nevezett meg Magyarországra nézve Orbán Viktor kormányfő: a migrációt, és az elmúlt években elért eredmények elvesztését.

Orbán két veszélyre figyelmeztette a magyarokat
Fotó: MTI

- szögezte le a Nyíregyházi Televíziónak adott hétfői interjújában.

A miniszterelnök az elmúlt nyolc év legfontosabb eredményének a jövő iránti bizalomépítést tartotta, hozzátéve, ez a kormány és az emberek közös sikere, amit április 8-án meg kell védeni.

A kormányfő arról beszélt,

a magyar pesszimista nép hírében állt, most azonban "kigyógyulófélben vagyunk ebből", nem hittük, hogy lehet jövőnk, a nagy tervekről pedig mindig azt mondtuk, "hisszük, ha látjuk".

Szavai szerint ez a mentalitás változott meg 2010 óta, évek szívós munkájával a magyarok ugyanis látják az ország fejlődését.

Erre nagyon régen nem volt példa, nem a makrogazdasági számok vagy a költségvetési adatok javulnak, hanem lehet látni az építkezéseket, az ipari parkok fejlődését, a sportcsarnokok építését, a városok rendbetételét, a fiatalok otthonteremtési esélyeinek javulását, azaz az emberek érzik, ebből lehet még valami – sorolta a miniszterelnök.

Lelki fordulatot vízionál

Orbán Viktor megjegyezte, felmérések szerint Magyarország azon kevés ország közé tartozik ma Európában, ahol az emberek azt érzik, hogy a gyerekeik jobban fognak élni, mint ma ők élnek.

"Ezt a lelki fordulatot, vagy a jövő iránti bizalomépítést tartom a legfontosabb dolognak, ami történt velünk az elmúlt nyolc évben"

- fogalmazott Orbán Viktor, hozzáfűzve, ehhez azonban eredmények kellettek, amiket a kormány és az emberek közösen értek el.

"Nyugodtan mondhatjuk, közös siker, hogy a magyarok várnak valamit a jövőtől, most van jövőnk, ezt kell megvédeni, ez a választás tétje" – jelentette ki.

A miniszterelnök kifejtette, az országgyűlési választás küszöbén emlékeztetni kell a magyarokat arra is, hogy a 2010 óta elért eredményeket el lehet veszíteni. Vannak dolgok – folytatta –, amelyeket a ma kormányzásra jelentkező erők elkövettek az országgal szemben, például elvették a gyermekek után járó adókedvezményt és egyhavi nyugdíjat, továbbá felemelték a rezsi árát.

A béremelés fázisában már nehéz elképzelni, de voltak olyan emberek, akik elvették a munkabért az emberektől – emlékeztetett.

"Nem szeretném, ha visszaadnánk a kormányrudat ismét a nemzetközi pénztőke kezébe, hogy aztán megint eladósítsanak bennünket a Nemzetközi Valutaalap vagy Brüsszel irányába. Örüljünk, hogy végre kiverekedtük, kivakartuk magunkat abból a reménytelennek látszó helyzetből, és végre a magunk urai vagyunk, nincs rajtunk nyakörv"

- fogalmazott.

Orbán Viktor kijelentette: a másik valós veszély az országra nézve a migráció. Úgy vélekedett, ha migránsokat enged be Magyarország, akkor kénytelen lesz azokat ellátni. A gazdagabb Németország és Ausztria is nehezen bírja már az ezzel járó pénzügyi terheket, Magyarországot pedig egyszerűen agyonnyomná a migráció – rögzítette.

A migráció olyan hiba, amit csak egyszer lehet elkövetni, és nem lehet kijavítani, ez a legizgalmasabb és egyben legriasztóbb tétje az április 8-ai választásnak – közölte a kormányfő. Hangsúlyozta, hiba, ha Magyarország nem nemzeti kormányt választ, amely a nehéz nemzetközi helyzetekben megvédte a magyarokat, felépítette a kerítést és nem enged be migránsokat.

"Bárkivel vállaljuk, vállalom a csatát, azért, hogy megvédjem Magyarországot"

- szögezte le.

A választásról szólva megjegyezte, szorosabb eredmény esetén nem mindegy, milyen karaktereket, jellemeket küldenek a választók a parlamentbe. Olyanokat, akiknek Magyarország az első, vagy olyanokat, akik nemzetközi parancsokat akarnak végrehajtani – tette hozzá.

Nyírbátor érdemeit méltatta

Orbán Viktor beszélt a járműelektronikai alkatrészeket gyártó német Rosenberger hétfőn átadott új nyírbátori beruházásáról is. Elmondta, Nyírbátor egy olyan település, ahol a Fidesz-KDNP-nek minden szóért, szavazatért férfiasan meg kell küzdenie. Kifejtette, nem akarta, hogy azt mondják a kormányra, "személyi válogatásos" alapon működik, és ha nem kormánypárti a polgármester, vagy az ellenzéknek erős hídfőállásai vannak az adott településen, akkor "bosszúból" nem adnak támogatást.

Nekünk a nyírbátoriak a fontosak, nem a polgármester, vagy Veres János volt szocialista pénzügyminiszter (...), és "az is kijár, hogy a miniszterelnök igenis menjen el ilyen helyekre is" – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő közölte, szabolcsi útja során Simon Miklós fideszes képviselő meghívására ellátogatott Nyírbogátra, majd Nyíregyházán Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármesterrel találkozott.

A szabolcsi megyeszékhelyről szólva az interjúban kifejtette, nagy politikai adósságokat kellett törlesztenie a kabinetnek a város felé, ilyen volt a jégpálya ügye, vagy a körút és a nyugati elkerülőút hiányzó részének befejezése, amiről már megállapodott a polgármesterrel.

Nem egyszerűen szép dolgok történtek Nyíregyházán, hanem olyanok is, amiket már régóta akart a város, csak eddig nem találta meg a módját – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök egyben üdvözölte Debrecen és Nyíregyháza együttműködését, amely szavai szerint jót tesz mindkét városnak.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
A Geci sárgára aggódja a gatyáját a sittől való fosásában!
"Megvéggyük" Mit? A saját lábon álldogálást?
Piszkos FSZB kém - a NATO ölén!

Így lesz valaki ballibből tálib!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
A Geci sárgára aggódja a gatyáját a sittől való fosásában!
"Megvéggyük" Mit? A saját lábon álldogálást?
Piszkos FSZB kém - a NATO ölén!

Így lesz valaki ballibből tálib!
Qqberci
Én tudok egy harmadik. sokkal komolyabbat: Orbánt nem csukjál le időben...
mackoka46
Megvédeni ? Még tv vitára se mer kiállni a gyáva.
lampa laz
A magyarokat kizárólag 1 veszély fenyegeti b+, és az te vagy...
peterkelemen
Orbán a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat ma Magyarországon! Még soha nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon! Orbán tömény hazugságai a migránsokról: Szerte Európában tevékenykednek olyan szervezetek, amelyek támogatják és szervezik a bevándorlást. (Válasz: Európában már réges-régóta vannak menekülteket segítő szervezetek és egyházak is kivéve az Orbán vezette Magyarországot, ahol még az egyházak is menekültellenesek.) Magyarországra ez különösen igaz, többek között azért, mert bevándorlási frontország vagyunk. (Válasz: Hazugság. Nem vagyunk frontország. Csak az idén az Európába irányuló menekültek száma 60 százalékkal csökkent. A magyar-szerb határon már alig vannak menekültek.) Nem csak hazánk, hanem Európa határait is védjük. (Válasz: Hazugság. Egy 175 km-es kerítés eleve nem védheti meg Európát semmitől és senkitől sem. Ráadásul Európa határa nem Magyarországon van. Ezt illene tudnia egy kormánynak. Valamint Európa sem kérte meg Orbánt, hogy védje meg Európa határait.)

Ezen szervezetek tevékenysége gyengíti Magyarország biztonságát (Válasz: Nem gyengítik Magyarország biztonságát. Orbán gyengíti Magyarország biztonságát, aki titokban befogadott 1300 migránst + 20 000 külföldit telepített az Unióba az adócsaló Rogán-Habony offshore cégeken keresztül + több, mint 1 millió határon túlit szabadított az anyaországbeliek nyakára, akik között szekusok és bűnözők is vannak + tétlenül nézi, hogy ukránok tömegével jönnek át Magyarországra hamispapírokkal, akik magyar nyugdíjakat kapnak és Orbán szavazótáborát gyarapítják). A kormány ezért - a nemzeti konzultáció eredményeivel összhangban - elkészítette a Stop Soros törvényjavaslatot (Válasz: a nemzeti konzultáció semmilyen felhatalmazást sem adhatna a magyar kormánynak ugyanis az sikertelenül záródott.)
peterkelemen
Orbánék 4%-os GDP-vel dicsekednek miközben Romániában ez 8.5%. Ja és Románia IMF hitelt vett fel anno, amit Orbán elutasított helyette totálisan eadósította a magyarokat orosz- és kínai hitelekkel. Magyarország jelenlegi államadóssága több, mint 27 ezer milliárd forint!!!
Commenter
Most már csak kettőre? Mik azok? Migráns, vagy Sorosbérenc? Magyarországot elsősorban tőled és attól az ámokfutó kül, bel, gazdaság, társadalom és oktatás politikától kell megvédeni amit te, (funkcionális) analfabéta, vályogház-szalajtotta, illiberális demokrata véghezvittél. Még azt is működésképtelenné tetted ami többé-kevésbé műkodött, olyan címen, hogy te senkivel nem vagy hajlandó együttműködni, aki nem a pártodhoz tartozik. Kormányod és a szakértelem köszönőviszonyban sincsenek egymással.
Még a nyilvános vitát sem mered vállalni, mert ott saját kútfőből kellene válaszolni nem agit-proposok által megírt nettó baromságot megszégyenítő lózungokat felolvasni, vagy egy szimpla "nem foglalkozom vele" lesajnálással elintézni egy érdemi kérdést. Menj ülj le szépen, egyes, és esetleg próbálj meg napi négy óránál többet aludni, mert a kialvatlanság csak árt a szépségednek,plusz nehogy már továbbra is agyonvédd az országot az egészséged kárára és a mi politikai-gazdasági-társadalmi kárunkra. Ha ez nem tetszik eredj civilizált focidrukker módjára szotyit köpködni, a házi stadionodba, mert nyilvánosan köpködni, szemetelni illetlen dolog.Vezesd így le a fóbiáid miatti feszültséget, és ne a zemberek vérnyomását emeld az állandó, csúcsra járatott uszítással, ami nem mellesleg büntetendő cselekmény is!
nihil
A gyűlölködőnek, a gyúlólétkeltőnek:

"A gyáva ember képtelen a szeretet kimutatására, az a bátrak kiváltsága."
/Mahatma Gandhi/

A hazugnak, akinek már a lételeme a hazugság:

"Az őszinteség az, ami leginkább hiányzik a világból, és amire a legnagyobb szükségünk van. Csak az őszinte lelkek lehetnek elég bátrak ahhoz, hogy ősi, egyszerű tényeket, a lélek természetes alap meggyőződéseit szembe merjék szegezni az emberi életet megrontó hazugságok seregével."
/Makkai Sándor/

A despotának:

"A szabadság a bátrak országa."
/Döglött akták c. film/

Érted ennek az idézetnek az üzenetét, te gyalázatos?
Ha nem, segítek:
Régóta nyitva vannak a határok, régóta tudja mindenki, hogy kint sokkal jobban lehet keresni, de mégis miattad menekülnek tömegesen (csak miattad már kétszer annyian, mint '56-ban!) a magyar emberek.
A magyar különbözik más népektől, mert a röghöz kötöttséget szeret.
De megerőszakolva a saját lelkületét, mégis inkább elmegy innen, mert már nem érzi szabadnak magát itt - miattad, te beteg állat!
2010 óta, de főleg 2014 óta, az elvándorolt magyarok többsége legyőzve a félelmeit, inkább a szabadságot választotta az új országának.

És végül a vérbuta büdös magyar parasztoknak:

"Ha elégedetten akarunk élni, az eleganciát keressük, ne a fényűzést, és a kifinomultságot, ne a divatot; legyünk érdemesek, ne tiszteletreméltóak, és jómódúak, ne gazdagok; tanuljunk keményen, gondolkodjunk csendben, beszéljünk halkan, cselekedjünk őszintén; nyílt szívvel figyeljünk oda a csillagokra és madarakra, kisdedekre és bölcsekre; maradjunk vidámak és legyünk mindenkor bátrak."
/William Ellery Channing/
cikicakk55
Ó a Hős a M. E. Aki egy vitára nem mer kiállni. Nem te,hanem a pribékjeid védenek,de nem bennünket,hanem tégedert szar gyáva vahy. A fiataljaink meg egyàltalán nem látják úgy,hogy itthon biztosítva van a jövőjük,mert aki már kinn van annak esze ágában sincs haza jönni,a többi aki még itthon van,azok is kifelé készülnek. Na igen az Orbán família és a holdudvar gyerekeinek itthon biztosítva van a jövő,mert apuci- anyuci összelopkodott már annyi milliárdot,hogy a 21 éves gyerekük papíron már cégigazgató,meg vállalat tulajdonos,de a gimit is csak protekcióval járták ki. Ezek azonban a munkaképes fiatalok 5%- át tán kiteszik,de nem ennyi fiatal van az országban. Az Ő gyerekeiknek nem is érdemes elindulni sem külföldre,mert ott még mosogatónak sem veszik fel azzal a tudással ami van nekik. Külföldön meg nem érdekük egy tajt bunkót igazgatónak kinevezni,mert apuciék pénze ott lófütyit sem ér
Inkább kezdje csomagolni a börtönbe bevihető cuccokat. Már nem sok idő van Orbanisztánnak. Április 8 után újra Magyar Köztársaság leszünk és már előre örülök,hogy mint a dominósór úgy fog a holdudvar borulni.
Borsodi
Magyarországot halálra ítéljük ha ezt a hazug diktátort újra megválasszuk! Hazánkat nem a háborútól,Migránsoktól,Soros Gy kell megvédeni,egyedüli legnagyobb veszélyt a fidesz kdmp és Orbán Viktor jelenti.Az biztos,a gyerekeink ebben az országban nem tudnak majd boldogulni,kihal a Magyar!Normális nő nem mer gyereket vállalni egy ilyen reményvesztett országban! Itt a fidesszel nincs jövő ez sajnos így van![ Kivételek nem köztünk vannak és nem munkából élnek]
tudode
Nyugi!
.
A sorsát SENKI NEM KERÜLHETŐ EL!
A rendszerváltás óta MÉG ILYEN MEGTISZTELTETÉS nem ért egyetlen KÖZJOGI MÉLTÓSÁGOT sem!!!
.
----- Orbán és a migránsok (Hitler - A bukás paródia)
www.youtube.com/watch?v=yo4cG7CI2qU

---- Orbán utolsó napjai - A bukás (2018)
www.youtube.com/watch?v=ilVUe10Xams
.
Remélhetőleg az ORSZÁG NEM VESZ ismét vitára képtelen ZSÁKBA SZARKÁT!
papa.49
Hablatyoljál csak nyugodtan aztán téged a W buszból fog a nép kihúzni, és rögtön az első oszlopra felhúzni, cigány elfogyott a levegő körülötted, nem veszed észre, még 1 hónap és te már csak teher leszel még a pártodnak is LEMENT A NAPOD BOKSZOS!!!
Muvi
@quadrocopter: Keményen beolvastál az antiszemita gyurcsányinak :D
quadrocopter
@Muvi: Köszörüld még a fejed, csak töredék jut be az adathalmazból!
Sámannus
Orbán a legdurungabb szamarakkal veszi körbe magát, meg ruszki jogászokkal, akiknek elárulja az országot. Nem hiszem, hogy a bandáján kívül léteznek-e még tudatlanabb csont hülyék.
Ha megbukik, kidőlnek a csontvázak mint Vásárhelyen. Kössük fel a gatyát mert csak sírás lesz a vége.
csipetke
Hát igen.Két veszély fenyeget bennünket. 1.)Most a fidesz, 2.),Ha marad a fidesz. Ha még ezen felül is fenyeget bennünket valami,azt megoldjuk...
kereső
"Nem szeretném, ha visszaadnánk a kormányrudat ismét a nemzetközi pénztőke kezébe, hogy aztán megint eladósítsanak bennünket a Nemzetközi Valutaalap vagy Brüsszel irányába. Örüljünk, hogy végre kiverekedtük, kivakartuk magunkat abból a reménytelennek látszó helyzetből, és végre a magunk urai vagyunk, nincs rajtunk nyakörv"
Ha mesélne valamit a mi kis "drágánk" arról,hogy Csányi S.mint a legnagyobb pénzintézet elsője,valamint Magyarország leggazdagabb embere nyiltan szövetséget kötött a maffiaállamma/ vagy forditva-állammaffiával, mi készül???Lehet,ha tudnánk, azt mondanánk,inkább az IMF!
Eladott Ország
Veszélyes hulladék! Kukába velük!
uploads.disquscdn.com/images/44ecc856155f122a634915988b91870b18e279409605af891d9b1058a9341bc3.jpg?w=600&h=559
Csak annyi kifogásom van, hogy ezek, amikor fiatalok voltak akkor is semmihez sem értő, nagyokat mondó, blöffölő hülyegyerekek voltak. Csak akkor még nem loptak. Mert nem volt lehetőségük. Aztán, amikor lehetőség lett, akkor loptak. 1993 körül. És azóta is lopnak. És csalnak. És hazudnak. És mocskolnak. Emlékezik még valaki 2002-re? "Soha többet Fideszt". Mert akkor is nagyüzemben loptak.
Jozefina
"Bárkivel vállaljuk, vállalom a csatát, azért, hogy megvédjem Magyarországot"

Talán kikéne állni a nép elé egy választási vitában!!! De ehhez gyáva és elbújik, mint egy vakond!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.