Szükség van a romákra az európai munkaerőpiacon, a munkahelyteremtés pedig fontos tényezője Európa legszegényebb rétegei integrációjának.

Járóka Lívia: szükség van a romákra az európai munkaerőpiacon
Fotó: MTI

Mindezt gyárak nyitásával, kis- és középvállalkozások fejlesztésével lehet elérni – jelentette ki Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

A képviselő az Európai Parlamentben tartott, az uniós romastratégia 2020 utáni jövőjéről szóló konferencián elmondta:

faji- vagy etnikai származásra való tekintet nélkül meg kell erősíteni az egyenlő bánásmód elvét, annak érdekében, hogy ez a cigányellenesség felszámolásáért folytatott küzdelem hatékony eszköze legyen.

A néppárti képviselő hangsúlyozta: a 2020 utáni időszak egyik fő célkitűzése, hogy az Európai Unió olyan jogi szabályozást vezessen be, amely szankcionálna egyes tagállamokat. Mégpedig azokat a tagállamokat, amelyek nem valósítják meg teljes körúen a kitűzött célokat.

A szóban forgó célok megvalósításának elmaradása ugyanis veszélyezteti Európa versenyképességét. A demográfiai mutatók ugyanis arra utalnak, hogy 2040-re megnövekszik a szegényebb rétegekből származó munkaerő létszáma. A szükséges képzés felgyorsítása érdekében pedig vállalkozásfejlesztő programok elindítása is szükségessé válik – tette hozzá a képviselő.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Lázaár nyilatkozatához mit szól: 600 ev alatt nem sikerült őket integrálni. Sikerült? Nem.
ÜdvKissL
De jó kis milf lett Líviából, nagyon blokkolnám!
nezelodo
Kedves Lívia! A cigányság munkára fogásának egyik fontos feltétele, legalább az általános iskola elvégeztetése lenne az első lécső! Nem egyszerű feladat, ha van elhivatott iskola, van annak elhivatott vezetője! De a kormány nem akarja, éppen a közelmúlban sikált egy ilyen sikeres, cigány gyerekek oktatásában példát mutató intézményt és igazgatóját a még sikeresebb pártkatona, a pápai tankerület "több évtizedes oktatási gyakorlatot magáénak tudó" vezetője! Önök és a vezérük csak dumálnak a felzárkóztatásukról és még ez esetben is a pályázati milliók lenyúlása, és nem az oktatás a cél! Megtehetik ha "még nagyobb kutya" pártkatona az élete párja a tettesnek!
verőce21
És acigányok vajon akarnak-e dolgozni még valaha?
Nem is tudja ez a szegény pára, de a migránsok betelepítését szorgalmazza ezzel! Ezt akarják hallani az Európai Parlamentben! Miközben a cigányokat minden országból kiutasítják egyidejűleg.
Pálinkás Pál
Ilyen marhaságot csak az hisz el...aki életében nem látott cigányt!!!
1magyar
Sokat tudna rajtuk segíteni ha Németországban állásokat szerezne nekik. De lehet, hogy ő is csak beszél, beszél...
human
Még mielőtt belemélyednének egyesek a cigányság kollektív elítélésében azért elmondanám, hogy múltkor az orvosi rendelőben két cigány arról beszélt, hogy kinek van már munkája. Igen, van ilyen is, hogy egy cigány fontosnak tartja, hogy legyen állása. Egyszer elmentem pár közmunkás cigány mellett és hallottam, hogy az egyik panaszkodva mondja. "Mégis mit csináljak? Lopjak mint ezek?" Tetszik látni, politikusaink adják az irányt a társadalomnak. Ha boldogulni akarsz lopja, hazudj és ha nem kapnak el jól élhetsz.
nem tibi
Európának ?
A munkaképes tömérdek mennyiségü roma közmunkást be kell integrálni minél sürgősebben
a Magyar versenyszférába hogy meg tudják mutatni mit tudnak és jár nekik hogy újra megmérettessék magukat . Nyugateurópában nem hinném hogy nagyon volna jelentős sanszuk .
Sámannus
Azért öltöztél abba a szakadt függönybe, hogy baromságot beszélj?
Hát ezért szavaztatok vitykára?
kulabombaafityiszre
"Mindezt gyárak nyitásával, kis- és középvállalkozások fejlesztésével lehet elérni – jelentette ki Járóka Lívia fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő"

Drága képviselő asszony,ha kinyit a gyár akkor biztos bemegy a roma dolgozni?
Mit fog termelni a hatosztályával?Bukfencet,vagy gyereket?
Láttunk már egy kisvállalkozást fideszes módra fejleszteni(Pénztáros Lőrincét),kösz de nem kérünk többet.
bencemacska
@human: ma, 10:32
"Kivétel erősíti a szabályt"
Én is ismerek többet is, aki rendes munkahellyel rendelkezik, és megpróbál leszakadni a rokonságáról! Azok viszont nem engedik! Követelik, hogy menjen "haza".
Minden boltban ki van írva, hogy munkaerőt felveszünk, de csak a biztonsági őrök között látok cigány származásút!
A piacon viszont sok zöldségárus van! Szoktam is náluk vásárolni!
verőce21
@bencemacska: (18:31) Jól írod, a zöldségpiacokat - hagyományosan - most is a cigányok üzemeltetik és a cigánymaffia tartja fenn, majd minden nagyvárosban.
Clavigo
Farka Flóriánra is szükség van...,,meg Shikarira is...
human
@bencemacska: Én például a tévéből is hiányolom a cigány műsorvezetőt, riportert. Van egy-kettő de a pozitív példa miatt több kellene. Persze nem minden áron. Szakmailag legyen olyan szinten ami kell.
nezelodo
@human: A rossebnek hiányzik a Rákay Filip Kálmánka a trágár dumájával együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.