A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című konzervatív vasárnapi német lap Feudális Magyarország címmel közölt kommentárt, amelyben kiemelték, hogy Orbán Viktor "egyértelmű demokratikus felhatalmazást kapott a kormányzás folytatására".

Le Soir: "Orbán hivatalba lépése óta lehetetlen a magyar gyermekeknek megismerkedniük a gender elmélettel"

Az ellenzéket ugyan hátrányos helyzetbe hozta a kormánypárt "túlhatalma" a sajtó és a pénzügyek területén, a kétharmados többség pedig a választási rendszer sajátosságaiból adódik, "de a választás szabad volt, és a választók 49 százaléka Orbánra szavazott".

Szembeötlő a Fidesz nagy támogatottsága vidéken, amire az a bevett magyarázat, hogy a kormányközeli médiából "szűretlenül és zavartalanul zuhogott a propaganda az emberekre", akik vidéken és a kisvárosokban "visszamaradottak és nem eléggé képzettek, ezért fogékonyak a nemzeti és idegenellenes lózungokra".

Ez a magyarázat azonban "nagyképű", és nem ragadja meg a lényeget – emelte ki a FAS, kifejtve, hogy "a puszta mélyén is tud olvasni a legtöbb ember, és hozzáfér az internethez". A Fidesz vidéki sikerének magyarázatához a "függőségi-, és kliensviszonyokat" kell vizsgálni.

A párt az utóbbi nyolc évben sok embert juttatott előnyökhöz, és ezeket Orbánnak tulajdonítják, a hátrányokat viszont Soros Györgyre, "Brüsszelre vagy a migránsokra kenik".

Újraosztották a dohányárusítási jogokat és állami földeket, sok embert közvetve vagy közvetlenül az állam foglalkoztat, az üzemeknek pedig abból kell kiindulniuk, hogy jó viszonyt kell ápolni a "fideszes hatalmasságokkal", különben előfordulhat, hogy a megszokottnál alaposabb adóellenőrzés következik. Vagy ott van az az "otromba, de hatásos trükk", hogy egy törvénnyel csökkentik az energia árát, és a szolgáltatókat kötelezik, hogy a számlán tüntessék fel, hogy "a fogyasztó mekkora engedményt köszönhet a kormánynak" – fejtette ki a FAS.

Mint írták, bírálók szerint "egyfajta modern feudális rendszer" alakult ki. Hangsúlyozták: a stabil kormányzáshoz Orbánnak elég, ha minden második ember gondolja azt, hogy a rendszer kedvezményezettjei közé tartozik.

A Le Soir című belga napilap véleménycikke szerint Magyarországon, ahol Orbán Viktor választási kampányát a bevándorlók elutasítására összpontosította, veszélyben van a jogállamiság.

A cikk szerzője, Vincent Engel szerint Orbán győzelme aggodalomra ad okot azok számára, akik egyre nehezebben tudják csak megvédeni a jogállamiságot és azokat az értékeket, amelyekre az európai kultúra és társadalmak épültek.

Orbán szinte kizárólag a bevándorlás elutasításával és a hagyományos társadalmi értékekre való visszatéréssel kampányolt. Azokkal az értékekkel, ahol a család központi helyet tölt be, ahol a nők feladata a gyermekek nevelésének ősi szerepére korlátozódik. Orbán hivatalba lépése óta lehetetlen a magyar gyermekeknek megismerkedniük a gender elmélettel. Olyan szellemű oktatás tér vissza Magyarországon, amely szerint a férfiak dominálnak, és a nőknek meg kell alázkodniuk – írta.

A magyar miniszterelnök emellett támadni kezdte a sajtószabadságot, és várhatóan ezt fokozni fogja – vélekedett Engel.

Orbán bejelentette, hogy bármit megtenne azért, hogy korlátozza a nem kormányzati szervezetek tevékenységét, egyebek mellett azért, hogy megszabadulhasson ellenségétől, Soros Györgytől, akinek a szabad gondolatokat védő bástyáját jelenti a Budapesten működő Közép-európai Egyetem (CEU)

- írta a belga lap szerzője.

Engel kifejtette:

Orbán másik ellensége az idegenek. Színükkel, vallásukkal, szexuális és filozófiai hovatartozásaikkal, azaz a muzulmánok, a feketék, a zsidók, a homoszexuálisok.

Más szóval, Magyarországon a rasszizmus és az antiszemitizmus visszatérőben van. A probléma nem a külföldiekben keresendő: az érintett lakosság rossz közérzetéért olyan politikusok a felelősek, akik a tűzzel és az érzelmekkel játszanak, hogy apránként egyre nagyobb győzelmet biztosítsanak maguknak, megsemmisítve a demokráciát – tette hozzá.

Forrás: MTI

Fotó: Pixbay cco

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Omarion Nebula
a fiúknak fütyijük van a lányoknak meg puncijuk. Ezt egy ovis is tudja :)
minek ez a genderszar-fos? tartsák meg maguknak az idióta nézeteiket.
ja és a buzulmánokra sincs szükség.
és nem vagyok fidesznyik!!!
Edmond Dantes
@Omarion Nebula: Hát akkor mekkora marhaságot mondanál,ha még fidesznyik is volnál.Egyáltalán érted ,hogy mi az a "genderszar-fos"
Nessy
@Omarion Nebula: Továbbá van akinek egyik sem fejlődik ki teljesen, és ez orvosi eset.
Talán hallottál a hermafroditákról. Nem keverendő a homoszexualitással.
haereticus.hu
"Orbán hivatalba lépése óta lehetetlen a magyar gyermekeknek megismerkedniük a gender elmélettel. Olyan szellemű oktatás tér vissza Magyarországon, amely szerint a férfiak dominálnak, és a nőknek meg kell alázkodniuk"
Már megérte, hogy ismét a Fidesz győzött. A gender elmélet lehet, hogy a nemi normák túlkapásai ellen indult, de a liberalizmus nevű kór már korán megtámadta és egy gyilkos, emberiesség ellenes tanná tette, amelyet bűn gyerekek közelébe engedni. Minden olyan állam - skandinávok leginkább - amely már az óvodákba bevezette ezt a mocskot, a valódi emberi jogok ellen vét és gyerekeket ront meg. Ezt a gender-kórt ki kell irtani mindenhonnan, mielőbb!
haereticus.hu
@Edmond Dantes: Az egészséges többség a világ ezen részén érti, ezért akkora az elutasítottsága.
haereticus.hu
@Nessy: Ezek valamilyen születési rendellenességre, betegségre vezethetők vissza, mint bármely szexuális eltérés a heteroszexualitástól. Ráadásul elenyésző mennyiségű embert érint. Ennek ellenére, ezt felhasználva az egészséges többséget akarják lassan már csecsemő kortól megrontani, elferdíteni, megbetegíteni, identitászavarossá tenni. Ezzé fajult egy kezdetben talán hasznos elmélet.
Eriksson
@Omarion Nebula: @Edmond Dantes: @Nessy: Szerintem a gender az a társadalmi nem, a születési nem újraértelmezése. Nem az a lényeg, hogy egy gyerek milyen neműnek születik hanem az, hogy a későbbiek során milyen neműnek érzi magát.
Ez addig rendeben is volna, amig felmenti a nőies férfit, vagy a férfias nőt, vagy mindkettőre, vagy egyikre se jellemző felnőttkori viselkedést. A probléma az én véleményem szerint ott van, hogy eleve úgy nevelik a kisgyereket, hogy ne is tudja milyen kisfiúnak, vagy kislánynak lenni.
Edmond Dantes
@haereticus.hu: Visszatérve az alapkérdéshez,a genderhez, azt hiszem,hogy nem igazán érti magát a fogalmat sem,finoman fogalmazva.Nem szívesen magyaráznék ingyen,de megteszem. Itt csupán arról szól,hogy az ember nemét egyszer meghatározza a genetikai adottsága,vagyis az,hogy mi van a lába között,másrészt az,hogy a társadalom a viselkedésben a szokásjog alapján mit vár el tőle.Ez utóbbit nevezik társadalmi nemnek,gendernek.Tehát ez szerint egy kisfiúnak kötelessége fegyverekkel játszani,egy kislánynak meg babával,ha kedve van hozzá,ha nincs,mert ezt várja el tőlük a társadalom!!!.Tehát a maga "egészséges" gondolkodása alapján ma nem lehetne például női foci,egy férfi pedig nem pelenkázhatna,mert az egyik nem nőies,a másik pedig nem férfias.De ettől ők még nők és férfiak maradnak!!!.Nagyon leegyszerűsítve a genderben erről van szó,de ide keverni a heteroszexualitást,homoszexualitást az határtalan ostobaság.Ez egy egészen más téma,olyan téma,amiről viszont az érintettek nem tehetnek,mert ez nem szabad választás kérdése.Ahogy az is gátlástalan ostobaság,amit ebből a gender témából művelt a politika,főleg a Fidesz,hasonlóan ahhoz, amit összehordtak a sorosozással,migránsozással.De hatásos volt,az ostobák bevették,beszavazták a gátlástalanságot.
Nessy
@haereticus.hu: Ezt nehezen tudom értelmezni. Egy csecsemőt mivel lehetne "elferdíteni", "megrontani"?A megrontás az büntetőjogi kategória.
@Eriksson: Azért az oviban, meg a suliban nagyon hamar megtanulja, hogy fiú, vagy lány! Sok a csonka család, ahol pl. a kisfiút, a mama, nagynéni, keresztmama neveli, és garantáltan stabil férfi lesz belőle. Aztán csak akad egy férfi is a családban, aki megtanítja állva pisilni.
A szexuális felvilágosítás ma is tabu sok családban, ergo maradnak a haverok, az internet. Talán itt kellene kezdeni sok mindent.
Eriksson
@Nessy: Igen, ebben igazad van ma még. De Angliában már volt olyan eset, ahol elbocsájtottak tanárt, mert neme szerint szólított meg egy kisiskolást. Vagy pl. egy nagy hírű lányiskolában meg lett tiltva, hogy kisasszonynak szóltság a tanulókat, mert az sértheti a nemi identitásukat.
Sámannus
A valósághoz képest nem is írtak semmit, a maffia szabad rablásáról és a galád intézkedésekről a mit a választás másnapján már bevezettek.
Shikari
A lakosság elenyésző kisebbségének vannak nemi zavarai az identitás terén. Itt csak azokkal foglalkozunk, akik nem fogadják el a nemüket, amivel születtek. Miért is kéne ezzel a fiatal gyermekeket megismertetni? Ki a fenét érdekel az a pár aberrált? Felőlem járhat férfi létére csipkés tangába, de otthon tegye és ezt nem akarom, hogy reklámozza!
haereticus.hu
@Edmond Dantes: Ó, köszönöm az ingyen tájékoztatást! Amit ír az a kezdete ennek a "tudománynak", ami mérsékelt formájában elfogadható. Viszont hogy bárki, bármit is kényszerítene a gyerekre egy normális, nem gender-elmélet alapú nevelésben, az már túlzás. Ez mind hasznos lenne, ha a társadalomban meglévő nemi alapú túlkapásokat nyesné vissza (pl. "asszony verve jó"). A biológiai nem azonban meghatározza a társadalmi szerepeket is. Nem úgy, ahogy régen kizárták sok mindenből a nőket, de tagadni, hogy van egy alapszerep ahhoz, hogy a fiúból egészséges férfi és a lányból egészséges nő legyen, az bűn. Az ami most folyik skandináv óvodákban, iskolákban, az a gyerekek elleni súlyos bűncselekmény! Nem a Fidesz torzította el gender-elméletet. Nem a Fidesz torzította a "tudományt" ideológiává, hanem a liberalizmus nevű kór.
haereticus.hu
@Nessy: A gyereknevelés már a születés pillanatában - sőt előbb - elkezdődik. Gender nevű őrülettel, azzal, hogy a fiút nem fiúként, a lányt pedig nem lányként nevelik, azt én súlyos kiskorú elleni bűncselekménynek tartom. Ezt skandináv országokban már művelik.
haereticus.hu
@Edmond Dantes: Ja és ha ingyé' megmondhatja, akkor árulja már el, hogy mi van a hetvenvalahány vagy még több gender nemmel? Ezek között van, ami arról szól, hogy valaki kedve szerint egyik nap fiú, másik nap lány, harmadik nap meg helikopter, épp miként tartja kedve.
Edmond Dantes
@haereticus.hu: Olvassa el Simone de Beauvoire a "Társadalmi nem" című könyvét,Magyarországon azt már a hatvanas években sokan olvasták és megértették.A pártállam és seggnyalói nem,de az értelmiség legalább is.Én akkor voltam egyetemista,alaposan kitárgyaltuk és értelmeztük,mert merészen újszerű felismerés volt .Az akkori hatalom részéről ugyanazt a marhaságot hallottuk,mint amit most maga hord itt össze.Érdekes,hogy a Fidesz sok vezetője ezer szállal kötődik ahhoz a világhoz,élén a párttitkár családban nevelkedett volt KISZ titkár vezérrel.Nincs új a nap alatt.Mellékesen magától nem kérnék pénz,mivel egy árva szót sem ért az egészből,de arra alkalmas alany,hogy hülyítsék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél