A holokauszt emléknapján adott ki közleményt a miniszterelnökség, de a kegyeletteljes szövegbe sikerült egy kis brüsszelezést is belecsempészni.

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján a Miniszterelnökség kegyelettel emlékezik a csaknem hatszázezer magyar, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatra.

Még a holokauszt-megemlékezésbe is befért egy kis brüsszelezés a Miniszterelnökségtől

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Nikodem Nijaki

A Miniszterelnökség hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint erkölcsi kötelesség az emlékezés, a mártírok és az embermentő hősök szellemének ébren tartása, példaként állítása a jövő nemzedéke elé.

Egész Európa közös felelősséggel tartozik azért, hogy az utánunk jövő nemzedékek tanuljanak a múlt bűneiből, megértsék a hátterét és elgondolkozzanak a következményein. Fontos szerepet játszik ebben az oktatás, amelyhez jelentős forrásanyagot nyújt a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség által kidolgozott oktatási irányelv – írták.

Ez a nap arra is hív minden jóakaratú embert, hogy erősítsük a szolidaritást és az összetartozás érzését, az egymás iránti türelem gyakorlását – emelték ki.

Fontos ez napjainkban, amikor az Európát fenyegető vallási türelmetlenség, amely a felelőtlen brüsszeli uniós bevándorlási politika egyenes következménye, soha nem látott erőszakos méreteket ölt a kontinens nyugati felében

- fogalmaztak.

A Miniszterelnökség szerint az aggasztóan erősödő antiszemita megnyilvánulásokkal szemben csak egyetlen út létezik: Európának vissza kell térnie a zsidó-keresztény hagyományokból táplálkozó értékrendhez. A "politikailag korrektnek hazudott" beszédet pedig, amely "bénultságba és tehetetlenségbe sodorja civilizációnkat", fel kell váltania az őszinte és felelős szembenézésnek a problémákkal – írták.

Hangsúlyozták: Magyarország kormánya ennek a felelősségnek a jegyében hozta meg korábban azokat a döntéseket, amelyek eredményeképpen ma Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ahol senkinek nem kell tartania attól, hogy vallása, származása, világnézete miatt hátrányt kell szenvednie vagy fizikai támadás érné.

A Miniszterelnökség megkér mindenkit, hogy válasszák a szolidaritást és az egymás elfogadását hirdető cselekvő szeretetet, "hogy képesek legyenek a sebeket begyógyítani, a rosszat jóra fordítani, ahol békétlenség van, ott békét teremteni, ahol rombolás, ott építeni".

Ez a nap legyen a csendes emlékezés és a közös ima napja; ima az áldozatokért, az embermentő hősökért – szólított fel a Miniszterelnökség.

Az Országgyűlés 2000-ben meghozott döntése értelmében 2001 óta minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

(MTI)

Sport - 2019. February 4., 06:13
NFL: bajnok a New England
Nagyvilág - 2019. February 22., 17:32
Meghalt egy magyar hegymászó a Magas Tátrában
Itthon - 2019. February 22., 16:47
Dobrev Klára vezeti a DK EP-listáját – videó

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
tőlük még az is kitelik, hogy ebből az alkalomból is Sorosoznak! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
"Ez a nap legyen a csendes emlékezés és a közös ima napja; ima az áldozatokért, az embermentő hősökért – szólított fel a Miniszterelnökség."

Akkor legalább ezen a napon nem kellett volna Brüsszelezni,meg vallási türelmetlenségről beszélni. Azzal mindenki tisztában van,hogy az Iszlám egy veszélyes vallás a keresztényekre nézve,de először is egy sem akar ide jönni,még akkor sem maradnak itt,ha kötelezik őket az itt maradásra, a másik meg,hogy maga a kormány sokkal nagyobb veszély a jövőnkre nézve,mint a migráció. Attól,hogy itt még nem robbantottak,itt is él egy millió akik ha nem is vallási fanatizmusból,de könnyen elvágják bár ki nyakát.Erre jön még rá a kormány politikája,ami csak a holdudvarnak jó,kb 6 millió Magyar,meg dögöljön meg.
namihami
Ez már a totális elhülyülés állapota. Ezek már olyanok, mint a Móricka. Csak nem a p..a, hanem a sorosozás a vezérelv.
Holokauszt-emléknapon Sorost szidni? Ez már a tipikus ""viceházmesteri"" nívója ennek a kormánynak. A nyilasok is ebben a stílusban kezdtek és a vége ismert lett. A Jobbik egyes fanatikusai (akik mostanra fideszesekké váltak) nyitották ki Pandora szelencéjét és mára tökéletes társra találtak a vezető kormánypárt korifeusaiban.
Hajrá Fidesz, hajrá fiúk. Mi jöhet még?
1magyar
@Eriksson: Lehet, hogy megint a mérkellék a zsidók ellen is szervezkednek, feláldozva még Európát is?
sorosnak sem számít szerintem még az sem ha kirobbantja a 3. vh-t csak a gazdag tetvekkel együtt jól járjon. Üzlet ez neki semmi más.
Eriksson
@1magyar: Az bizony könnyen lehet, mert ami egyszer már megtörtént, megtörténhet máskor is. Csak annak idején Hitlernek hívták a végrehajtót.
A háború a legnagyobb üzlet a világon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok