Az emlékmű sorsáról döntő bizottság vezetője az a Kövér László, aki 2012-ben már felvetette az "áthelyezés" ötletét. Az Országgyűlés Hivatala több mint két hét elteltével válaszolt arra a kérdésünkre, hogy valóban el akarják-e vitetni Nagy Imre szobrát a Parlamentnél lévő Vértanúk teréről.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
A nagyapádnak nem akarsz szobrot, te szemét köteles?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
A nagyapádnak nem akarsz szobrot, te szemét köteles?!
Commenter
Ha kövér a bizottság vezetője akkor a szobor sorsa már eldőlt, azaz áthelyezésre kerül.
Nagy Imre a fidesz szerint nem mártír és nem hazafi. Miért is? Mert kommmunistából lett demokrata? Majd a fidesz eldönti kik a nemzetiek, és a vértanúk...nem, egy elbukott, eltiport forradalom világszerte elismert alakja nem nemzeti és nem vértanú...ezt a cinizmust és aljasságot. A fidesz pont a Nagy Imre mítoszt kihasználva lépett sajnos a politika színterére és szerzett országos ismertséget...Mit is kért Nagy Imre segélykérő üzenetében az ENSZ-től? "For the sake of God and freedom help Hungary." Szavai aktuálisak ma is...a szobor tehát menni fog.
Nessy
Azt hittem a 2006 őszi vandálok szobra kerül oda!
Nagy Imrével mi a bajuk ezeknek a "történészeknek"?
Commenter
@bencemacska: ha köteles szavait anno jól értettem akkor a nagyapának nem szobor, hanem kötél jár(t)...
Commenter
@Nessy: ld. amit írtam..."csak" ennyi a bajuk.
Commenter
@Nessy: "Azt hittem a 2006 őszi vandálok szobra kerül oda!" Mikor azt láttam hogy rezsiszilárd koszorúz a Nagy Imre szobornál jún.16-án meghűlt bennem a vér. Egy normális országban egy rezsi egy ilyen szobor közelébe nem mehetne. A vandálok? hát hogyne! Focilabda formájában kerülnek oda: elvérzett a nemzeti sport, hiába a sok beleöntött közpénz...
bencemacska
@Commenter: ma, 14:11
Úgy látszik az a kommunista, aki nem bánta meg 1919-es tetteit, az jó hazafi, aki akkor sem követett el bűnöket és később az igazságért áldozta életét, az nem mártír. És ez a szemét, mocsok állat kikövetelte magának a helyet az újratemetés szónokai közé!!!
UTÓLAG IS RÁ SZAKADHATNA AZ ÉG!!!
CsipkeRózsa
Azt hittem, már befejezték a Kossuth tér és környékének 1944 előtti átalakítását.
Commenter
@bencemacska: www.youtube.com/watch?v=xMy7LspS-WU

Úgy látszik, Nagy Imrének 2x kell majd hogy igazságot szolgáltasson a történelem.
"És ez a szemét, mocsok állat kikövetelte magának a helyet az újratemetés szónokai közé!!!" és már ott is felrúgott minden szabályt, előzetes megállapodást az uszító beszédével. Ki volt az, aki ezt odaengedte a Hősök terére? A TIB nagyot tévedett! A beszéde hallatán pszichológus szakemberek borzadtak el...és a véleményükre nem adott senki.
Nessy
@Commenter: Nem tudom, de a Kossuth téri szoborcsoport, amit már a 30-s évekbeli felállítása idején sem dicsértek meg, ma már valóban idejét múlt. Az ember ránéz, és depressziós lesz!
Egy szobor vagy eredeti, és tükrözi kort, melyben állították, vagy "után gyártott", és mondanivaló nélküli!
CsipkeRózsa
@bencemacska: Színészi teljesítmény Orbán részéről. Már akkor is mást mondott, mint amit gondolt. Mindig alkalmazkodnia kell a zemberek megnyerhetőségéhez.
Commenter
@bencemacska: más írta helyette, ahogy most patyi a márc 15-i beszédét. Kb ennyire a meggyőződése amit mond, egy saját szava nincs...ami meg van az kb ennyi:a"megvéggyük", betilccsuk, bezárjuk, lezárjuk, kizárjuk,elzavarjuk, magyar, migráncs...
Commenter
@CsipkeRózsa:kifelejtették a szabad györgy irodaházat és az antall józsef szökőkutat...
Nessy
@Commenter: Kifelejtetetted a leglényegesebbet: Soros, Soros terv!!!
evacica
Orbánnak csak addig volt érdekes Nagy Imre, míg hasznot húzott belőle! Orbán az a politikus aki mindig úgy változtatja a mondandóját, ahogy azt pillanatnyi érdeke megkívánja! Köpönyegforgató jellemtelen ember. Ez kell a magyar népnek, lehet tapsikolni neki! NEKEM A GYOMROM FOROG TŐLE!
bencemacska
@Commenter: ma,14:32
Én úgy tudom, hogy a TIB meghúzta a beszédét ( le kellett adni előre a szöveget!), de ő utolsó éjszaka újra átírta, és azt mondta el, amit senki nem olvasott el előtte! Volt is ebből vita anno!
De hogy volt pofája egyáltalán odamenni és most így viselkedni!
Csak nem Sallai és Fürst kivégzőinek szobra kerül oda???
Commenter
@bencemacska: Persze átvert mindenkit, előrukkolt olyasmivel amire senki nem számított.Nagy kár, hogy ott nem tűnt fel hogy milyen "ember" is ez.Ilyen alapon akár Vida bíró is mondhatott volna beszédet a temetésen... :((( Íme az ember aki sosem hazudott...
bencemacska
@Commenter: ma, 14:48
És mikor azt mondta, hogy ő az embereknek még soha nem hazudott, akkor sem szakadt rá sem a plafon, sem az ég. Sőt még le sem köpte senki!
Hiába, az ellenzéknek még csürhéje sincs
kisrigó
Senki sem látja, hogy milyen elvtelen pojácák ülnek a nyakunkon?! Mi a bajuk most Nagy Imrével? Addig kellett ennek a hordának, amíg hasznot húztak az emlékéből! Nem is gondoltam, hogy ez a bajusz vitéz ilyen nagy "történész!" Elérte ez a szemét társaság, hogy mindenkit megfélemlítve születnek a döntések, aki ellent mer mondani, mehet amerre lát!
Commenter
@bencemacska:ez a nem hazudott kb annyira helytálló, mint a vagyonnyilatkozata... köpködni csak Gyurcsányt szokták, pl. az ő bérköpködői...
Commenter
@bencemacska: ezt a szennyládát! :(( Még ő beszél szabadságról, még hogy ő nem enged 56-ból...
Commenter
@bencemacska: büntetésből ezt a beszédet kellene neki non-stop lejátszani egy sötét zárkában amíg bele nem őrül...és még utána is...
papa.49
A köteles nagyfaterjának, hát persze, 2 ember magasat !!!
Commenter
@papa.49: az öreg állítólag partizán volt...Nagy Imre esetében is igaz hogy egyik kommunista elárulja a másikat. Nagy Imrét az oroszok és Kádár is elárulták, majd elárulta orbán és köteles is. De nem kell félteni Nagy Imre emlékét. Elmozdíthatják a szobrát, koszorúzhat előtte egy birkafejzabáló némethszilárd. De világtörténelem már akkor is hősként és mártírként tekintett rá, amikor itthon a neve évtizedeken át tabu volt,Nagy Imre örök a történelemben, orbán percember hozzá képest, ráadásul a történelem szemétdombján fog kikötni...
papa.49
@Commenter: A köteles nagyapja ,,vöröskatona,, volt '19. ben az apja pufajkás '56. ban ezért járhatott egyetemre felvételi nélkül, mindjárt 6 vagy 7 év alatt el is végezte !!!
Nagy Imre pedig EMBER volt, a hibáival együtt, és nagy hibája az volt, hogy hitt a szemét Titónak, mikor azt ígérte neki hogy nem adja ki az oroszoknak !!!
Mindszenty Józsefnek az volt a szerencséje, hogy az amerikai nagykövetségre ment, nem másikra !!! A Maléter Pál is a Nagy Imrével együtt esett fogságba, és mindkettő az oroszok révén eljutott a Kádár kezébe !!! Kádár meg személyesen is haragudott Nagy Imrére, mert az akkor a felső pártkörökben volt mikor neki éppen kihúzták a körmeit az Andrássy út 62. ben !!!
Tehát volt személyes bosszú is, meg a Gromikó tudomására adta Kádárnak, hogy a forradalmároknak meg kell halniuk, ez volt az ára annak, hogy a Kádár uralkodhatott itt !!!
Ne feledd el azt se abban az időben a Szúban Hruscsov volt hatalmon, az a Hruscsov aki a II. VH. főbe lövette azokat, akik megfutamodtak a harctéren, a Kádárnak se lett volna hosszú élete ha nem hajtja végre amit az oroszok követeltek tőle, de ez se mentség a számára !!!
Végül is ha belegondolsz az a Rákosi aki a legnagyobb személykultusz idején kiszolgálta az oroszokat Moszkvától 1000 km. elszigetelten élhetett, és halt meg, persze kár volt azt is etetni!!!
Commenter
@papa.49: "szép" kis história :( Ez is igaz hogy Kádár se nagyon tehetett mást, a világ el volt foglalva a szuezi válsággal és a világpolitikában két nagyhatalom állt egymással szemben.
Hruscsov aki az ENSZ-ben a cipőjével verte az asztalt, jó modorból a csuti is hasonló. Nagy Imrének méltó emléket állít Mészáros Márta filmje a Temetetlen halott ezt ide belinkelem hátha valaki nem látta vagy szeretné újra nézni:
www.youtube.com/watch?v=ZQjAfK9q1pQ
Ez úgysem lehet szavakkal így leírni..
papa.49
@Commenter: Végül is a végkövetkeztetés az lehet, KICSI ORSZÁG, KICSI NÉP, ROSSZ HELYEN (ütköző zóna) !!!
De ha tovább gondoljuk a csehszlovákok forradalmát ugyanígy verte le az orosz, a Varsói Szerződés haderejének segítségével ( amiért nagyon utálnak is bennünket a szlovákok ), és tudod ki volt az aki nem szállt ebbe bele ' 68 augusztusában a Csau egyedül !!!
Sámannus
Kezdődik a hamu hordás talicskákat elő!
Commenter
@papa.49: "KICSI ORSZÁG, KICSI NÉP, ROSSZ HELYEN" ez most is így van! Ne is várja senki, hogy érdemben tenni fognak a csuti ellen. Ja és ez most a V4-eket próbálja amolyan gazdasági-politikai Varsói Szerződésként "eladni." "89-ben a csuti és deutsch még 68 mellett tüntettek. Hogy hagyták volna őket a prágai sitten...
Csau nem szállt be, aztán őt meg pont a forradalom söpörte el...
Sámannus
@m73: Hogy nemzeti az hét szentség, de milyen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.