A Fidesz-KDNP stabilan őrzi vezető szerepét a pártok támogatottsági rangsorában, az ellenzéki pártok gyengültek, a bizonytalanok aránya ezzel párhuzamosan nőtt – közölte júliusi közvélemény-kutatása alapján a Századvég Alapítvány pénteken.

A Századvég szerint továbbra is erős a Fidesz, az ellenzék gyengült

MTI Fotó: Varga György

A Fidesz-KDNP-re a teljes népesség 36 százaléka szavazna, az MSZP-Párbeszéd 9, a Jobbik 8 százalékon áll, a választópolgárok 4-4 százaléka szavazna az LMP-re és a DK-ra, más pártokat pedig 6 százalékuk választana. A bizonytalanok aránya 33 százalékra nőtt.

Hasonló képet mutat a biztos szavazó pártválasztók bázisa, amelyben a Fidesz-KDNP 53 százalékos támogatottsággal vezet, az MSZP-Párbeszédet 14 százalék, a Jobbikot 13 százalék választaná egy most vasárnap tartott voksoláson. Az LMP és a DK támogatottsága 6-6 százalék, más pártokra a választók 8 százaléka szavazna.

A bizonytalan réteg bővülése mögött ellenzéki mozgások állnak, hiszen a kormánypártok támogatottsága nem változott a választások óta. A tendencia vélhetően az ellenzéki szavazók csalódottságát mutatja, ezek a pártok kevéssé találják meg a hangot a szavazóikkal.

A megosztottságot fokozza, hogy új szereplő jelent meg a politikai piacon: a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalom. A kutatás eredményei szerint a Jobbikból kivált új formációra jelenleg a jobbikosok negyede voksolna.

A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2018. július 2. és 6. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna – tudatta közleményben a Századvég Alapítvány.

(MTI)

Itthon - 2019. February 20., 09:00
Fontos hírt közölt a NAV
Szórakozás - 2019. February 20., 13:52
Így búcsúzott a menesztett Jaksity Kata az ATV-től – fotó

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
A 27 % áfából az emberek (48 %), hülyítésre is jut.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Örömrivalgás helyett GYÁSZ ez az egész FASZA GYEREK átverőshow-jának self-made története, a Soros alapítványból az liberális, polgári illiberális, keresztény, vagy MI a LÓPIKULA szidolozása annak a SZÉGYENÉT, aki VALÓJÁBAN egyszer SEM NYERT egyéniben választást, és a NYAKUNKON ÉLŐSKÖDÖK, és a szegények hiszékenységének köszönheti azt, hogy MÉG NINCS MÉLTÓ HELYÉN !
.
https://www.youtube.com/watch?v=2x2iPhD5ix4&t...
.
Ami KÉSIK, az nem MÚLIK, különösen a TÁKOLMÁNY őszi REVÍZIÓ után fogja kimutatni a MŰFOGA FEHÉRJÉT!
m73
Szoktam mondani;nekem meg 28cm-es a pöcsöm.Aztán vagy elhiszik vagy nem:-).
Shikari
Nem kell semmit elhinni. Elég mindig az aktuális vereség után elméleteket gyártani libsik. Az amúgay is nagyon megy nektek áltöbbség. :-)
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 15:36
Gyagyás román szarosszáju szeku,a századvég mióta lipcsi?
Most ők gyártottak elméletet jó sok pénzért.
Egyébként leszarlak téged is a gazdádat is meg az egész maffia bagázst.
csak úgy....
@kulabombaafityiszre: Ne gorombáskodj az agyilag hajléktalanokkal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok