A New York Times közölt egy hosszabb portrét az amerikai-magyar milliárdosról, aki megvallotta: rosszul esik neki, hogy sok helyen ő a közellenség.

A New York Timesban közöltek egy hosszabb portrét Soros György amerikai-magyar milliárdosról, Michael Steinberger borszakértő készítette a cikket.

Soros György idén inkább elkerüli Magyarországot

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Niccolo Caranti

Az Index cikke szerint a leginkább kiemelkedő rész az, ahol a milliárdos arról számol be, hogyan is éli meg, hogy sok helyen ő a közellenség.

Soros elmondta, idős korára egyre inkább zavarja, ha személyében támadják, és hozzátette:

Bár barátom lenne annyi, mint amennyi ellenségem lett mostanában.

Arról is beszélt, hogy szokásos európai körútján idén ki fogja hagyni Magyarországot, de bízik abban, hogy egyszer még visszajut szülőföldjére.

A milliárdos elmondta, még mindig hisz a nyílt társadalomban (aminek eszméjét Karl Popper osztrák filzófus hatása alakította) és a liberális demokráciában, hisz az alapítványában is (az Open Sociation Foundations), mely Bill Gates és felesége alapítványa mellett a második legnagyobb a világon, bár azt elismeri, hogy ez az eszme a világban vesztésre áll.

"Soros ugyanis azzal szembesül, hogy azok az eszmék, amelyre gazdagságának nagy részét és életének utolsó fejezetét szentelte, nem terjednek, hanem visszaszorulnak" – olvasható az Index cikkében.

A New York Times pár helyet fel is sorolt, mint ahol vesztésre áll az elgondolás: Oroszország, Magyarország, a brexit miatt Nagy-Britannia, a nyugat-európai populista pártok erősödése vagy Lengyelország.

Soros György idén inkább elkerüli Magyarországot

Fotó: YouTube/Magyar kormányreklám

Sorost személy szerint az is bántja, hogy Orbán Viktorék azt a képtelenséget terjesztik róla, hogy ő muzulmán menekültekkel árasztaná el Magyarországot, eltörölve ezzel az itteni kereszténységet. 

Soros az interjúban azt is elmondta, nagy csalódást okozott neki az ellene folytatott kampány, de ez nem a magyar nép, hanem a kormány hibája és bűne. 

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@wagabund: ha le geci zsidózod,akkor nem köll ennyit írkálnod...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..." azt a képtelenséget terjesztik róla, hogy ő muzulmán menekültekkel árasztaná el Magyarországot, "...

most megeresztek egy demagógiát...igen, ő most bosszút áll...ugyanis nem keresztény vallású, ezért nem engedi elfelejteni a holokausztot...a maga módján törleszt mások nevében...

...persze ez tévút, mert saját magával, és testvéreivel is kibaszik rendesen...ha egyszer a szellem kijött a palackból, azt ember nem tolja vissza...neki már minden mindegy...addig is jól él, aztán a halála után jöhet az özönvíz..(ez az ember valahogy junkerre hajaz..legalábbis a tartása)

(remélem az itteni hatalom résen van)
csak úgy....
@wagabund: ha le geci zsidózod,akkor nem köll ennyit írkálnod...
justhpeter
Sorosnak az egész Orbán-garnitúra kinyalhatja.
csak úgy....
@durbincs: belém zúgtál te 1/2kegyelmü ?
Yoda69
Szegyen es gyalazat hogy Szechenyi utan a legnagyobb magyarnak el kell kerulnie szulofoldjet egy hazug es rablo fideSS-kormany miatt.
karma1
Hat persze... Mert Gyuri bacsi nem latja szivesen, hogy mi folyik az orszagban. Egyebkent ha valaki latta azt az eszmefuttatast, amiben Gyuri bacsi leirja, hogy kinek hany muszlimot, vagy eppen afrikait akar latni peldaul Magyarorszagon, az legyen szives, linkelje be ezt az iromanyt. (Kuldhet rogton egy masolatot a magyar rendorseg ezugyben nyomozo csoportjanak is, mert ok irasban rogzitettek, hogy Soros terv NEM LETEZIK, igy nem is nyomoznak ezugyben.

Mert ha Gyuri bacsi a legnagyobb ellenseg, akkor ertheto, hogy mindenkinek megfelel orban regi-uj rezsimje, mert hat lathatjuk, hogy aprilis 8.-a ota kizarolag csak emberbarat, gazdasagnovelo es szocialis intezkedeseket hoz.
Egyik logikailag kovetkezik a masikbol...
Most mar csak a Soros osztondijakat kellene eltuntetni orban, kovacs zoltan, kover es masok oneletrajzabol, mert az bizony kurvasnassz...
karma1
@1magyar: Hidd el, jelen van Afrikaban is, ahol HELYBEN segiti jotekonykodassal, elelmiszersegellyel az ehezoeket. Mert o sem akarja, hogy ezek az emberek utrakeljenek, mert Afrika tul nagy ahhoz, hogy kiuresedjen egy elvandorlas utan.
Gondolkodj el ezen...
1magyar
@karma1: De miért osztogat térképeket az Európába vezető útvonalakról?
csipetke
@1magyar: Honnan vetted ezt a hülyeséget?Bár a fidesz százszámra gyártott ilyen álhíreket,ezekszerint van,aki be is nyalja.Sorosnak egy nagy bűne van,hogy pénzzel segítette a fidesz vezérkar nagyrészét,hogy tanulhassanak.
karma1
@1magyar Mondd, ki a pocsom mondta ezt neked? Az M1 hirado? Az origo? Blikk? Bors? HONNAN TUDOD, hogy terkepeket osztogat? Mert a fidesz goebbelsi propagandaja ezt mantrazza neked?
Hany afrikait latsz naponta? Hanyan keresztezik az utadat? Hanyan szoltak be neked az elmult 3 evben? Megeroszakoltak? Betortek hozzad? Felreloktek a boltban? Leloktek a villamosrol?
Vagy csak a nagy kek fide$$plakatokat nezegeted , onnan veszed az infoidat?
Ne legyel mar ennyire gyerekes, a fide$$ben mindenki rohog a markaba, hogy ennyire be tudjak fenyiteni a magyarokat! Nagyivben xarjak le ok a polgarokat, vedd mar eszre...
Yoda69
@csipetke: Sajnos van 2 es fel millio 1 bites, olyan mint ez az @1magyar is. Ezek a barmok tartjak elletben a vilag legkorruptabb es legzullottebb kormanyat.
tulipan
nem tudod?? A "zemútnyócév" alatt IGAZÁN taosztalhattad hogy az ilyen Shikar-féle narancsos, seggnyaló vándorcigány népek, egyszerűen a parancsba kapott/sugalt képzeletet tekintimk valóságnak és nem érdekli őket a tényleges valóság!
Clavigo
@Shikari: @durbincs: Ideje lenne már,,hogy egymásra találjatok.. Aztán hajrá,,csak bő nyállal...
nezelodo
Ha mégis idetévedne, akkor mi van? Letartóztatja Budapest díszpolgárát és saját tanítómesterét , mentorát Orbán? Na akkor lenne híres, na nem az öreg, hanem Orbán... Vidám napokat szerezne a világsajtónak és az internet használóknak. Halálra röhögnék magukat...
nezelodo
@Clavigo: ma 9:47. Hiszen egymásra találtak, a farkuknál összenőtt sziámi ikrek. Ezért szeretnék verni más farkával a csalánt ezek a gnómok, mert a sajátjukat másra használják.
nezelodo
@durbincs: Lehetne a felcsúti Makovecz stadionban a kezdőkörön is szobor, legalább lenne egy olyan a pályán, aki tud focizni.
nezelodo
@durbincs: Mi van, ennyire érzékeny vagy a tahófalvi focisikerekre, és kitört belőled a dakota intelligencia? Nem kell hirdetni, és nemzeti konzultáció sem hiányzik ez ügyben, mindenki tudja hány az óra az egykori vekkeresnél.
Sziszifusz
@Shikari: 08:47
Letartóztatni ???
Büntetőeljárást eddig nem indított ellene az a Polt féle ügyészség. Ugyan miért nem ?
Ha annyi bűne lenne mint ahogy állítjátok, akkor Soros György ellen már régen kiadták volna az elfogató parancsot.
Ez nem történt meg, ugye tudod. Ennek oka, az hogy ez a Sorosozás csak egy politikai eszköz, ami eddig kiválóan bevált.
Sziszifusz
@Shikari: 10:33
Miért nem indul büntető eljárás Soros György ellen ??? Miért , miért, miért miért ???
Kérlek válaszolj egyenesen.
nezelodo
@durbincs: Jaj, ennyire a szívedre vetted, vigyázz magadra, még a végén agyvérzést kaphatnál, ha nem lenne ennek fizikai akadálya. Csak óvatosan, mert nemsokára hanyatt lebegsz a vízben, aztán még a serpenyőbe sem hajítanak, a szagod miatt...
Sziszifusz
@Shikari: 11:01
Nem így van.
Közvetett bizonyítékok alapján is megindulhat a büntető eljárás, sőt vádindítványra is sor kerülhet.
A közvetett bizonyítékok alapján is dönthet a bíróság az illető bűnösségéről. Ilyen esetek gyakran előfordulnak.
Egyébként pedig Soros György esetében, elég konkrét, terhelő állítások hangzanak el, a Fideszes potentátok részéről. Ezek alapján már régen lépni kellett volna Polt Péternek, de nem teszi. Nem teszi mert ő is tudja, hogy csak "műbalhéról" van szó.
Sziszifusz
@Shikari: 11:12
Szerintem a Fidesznek , amennyiben tényleges bűncselekményről lenne szó nem kellene tartania az esetleges botránytól. Jelen helyzetben viszont igen. Hamis vád alapján indult eljárás valóban nemzetközi felháborodást váltana ki. Na erről van itt szó.
nezelodo
@durbincs: Persze, hogy megbocsátok, mert tudod, nálunk kedvelik az elmebajosokat. Van valami megkapó bennük, (talán a büntetlenül szárnyaló fantáziájuk), és ettől a kétharmadnak x-re rándul a keze tőle. Az IQ számolgatás meg felesleges, ha beleolvasnak a magvas értekezéseidbe. Persze tudom, a db az db, hát további jó napszámosmunkát.
advocat
Mert a világ hülye. Csak mi tudjuk mi az igazság? Vagy fordítva?
nezelodo
@durbincs: Tudod mit írtak az átkosban a szovjet katonaszoborra? "Ne vigyorogj Iván semmi sem tart örökké, 150 év alatt sem váltunk törökké!" Ízlelgesd, hátha megérted...
Sziszifusz
@Shikari: 11:19
Na ne mondd, mert a végén még elhiszem.
Bár igaz, ti mindenkit hazaárulónak tartotok, aki nem az Orbáni rendszert támogatja. Ellenzéki megszólalóknak kuss van, mert ha kritikus hangot hallatnak, egyből hazaárulókká válnak.
tulipan
@nezelodo: Ejnye, milyen bánatos lehetsz, ha nem vagy "ellenfél", ennek a szarosnnyelvű durbincsnak!! Hahahaha:)
Sziszifusz
@Shikari: 11:47
Kik azok a libsik , melyik párt tagjairól és szimpatizánsairól beszélsz ?
A jobbik, a DK, az LMP, az MSZP, a Kétfakú Kutya párt, akikre gondolsz ?
tulipan
@durbincs: : "+tuli maga már elvirágzott, meg jönnek a kaszások, a medvék falkástól,erőszak-óló?
jaj magának Nyüves Herélt, Bűnhődni fog , bármely név mögé bújik ? a medveszimat fogja ? @tulipan: kapja nyakába a lábát azt fusson ,amig csak van mivel ?"

VIGYÁZZ ám, mert BenedeK Apó MESÉINEK tolvajlás ia böntetni rendeli a Törvény!!!
Newed pedig nincs ennyi sem, abban a vizfejedben, te narancsos, szarosnyelvű sennyaló!
csipetke
@Clavigo: 9:47 Nekem is megfordult a fejemben,hogy ezek ketten buzulmán vallásúak...
tulipan
@Pegero: Miért? Neked tán csak nem túl öreg???
Sziszifusz
@Shikari: 12:37
Ezek a civilszervezetek melyik párthoz tartoznak ?
Sziszifusz
@Shikari: 12:41
Jaaaaa... az más.
Azt hiszem itt abbahagyom.
Úgy gondolom, kár az energiáért. Az ilyen szemellenzős vélemény után, tőled értelmetlen próbálkozás, objektív megszólalást várni.
Szevasz.
tulipan
@Shikari: Te és az érvek? Vicces vagy! Hahahaha :)
tulipan
@durbincs: Köszi az infót! Legalább megtudtam kikkel érdemes szót váltani!!!
csipetke
@Sziszifusz: Ne strapáld magad,az olyanokkal,akik csak és kizárólag fidesz propagandát nyalnak be nap mint nap,azokkal sose fogsz dűlőre jutni.Tavaly a Jobbik feljelentette Sorost,csak azért,hogy kénytelenek legyenek nyomozni,és kiállni ilyen,vagy olyan válasszal.A rendőrség kénytelen volt kiadni egy közleményt,miszerint Soros nem jelent veszélyt az országra.Most akkor ki is a hülye?Elismerték Soros vétlenségét,és ész nélkül Sorosoznak tovább.Ezen röhög a világ.
csipetke
@tulipan: 13:43 Mé" nem érdeklődtél? Csak 4-en vannak,akiket nem kell figyelembe venni:-csizmás kond,durbincs,pegero,csikari,és néha néha betéved ide 1-2 hasonló ",nagyon okos"fazon..
tulipan
@csipetke: Igazad van, áme ahogy látom, ezek, a bérencek,, a jelegzetes fideSS mérce szerint pofátlanul, uralják : a "teret"! Normális beszélgetésnek helye nincs!
tulipan
@Shikari: sügér: Nyugi, vizfeejű, narancsos seggnyaló szarosnyelvűek! Ti is kapjátok jóücskán!
csipetke
@tulipan: 14:18 Ne foglalkozz velük.Ezzel keresik a kenyérrevalót a fidesznél.Valószínűleg értelmes,hasznos munkára nem foghatóak,talán a képességeik miatt,vagy nem szeretnek dolgozni.Ennyi...
csipetke
@Pegero: 15:12 Az a Soros terv hányszor tíz évvel ezelőtti?És orbán csak az utóbbi 10 évben hányszor változtatta a véleményét különböző dolgokról?Na látod...Ma már más Soros véleménye,ha kicsit informálódnál,tudhatnád...
1magyar
@karma1: Ha már az általad leírtakat látnám akkor már szar lett volna a kormány, mert nem akadályozta meg.
De Orbán kormánya ebben kiváló hazafias. Nem a propagandájuknak hiszek, hanem amit láttam. A csorda végigvonult az országon. Erre az ensz azt követeli,hogy tartsuk el őket.
Menjenek az anyjukba azok is.
csipetke
@Pegero: 17:37 Nem is szeretnék változni.Van,aki a biztonságot,és az állandóságot kultiválja.
Nessy
Azt hiszem Soros életének legrosszabb befektetése volt, amikor Orbánt és a fideszt támogatta.
Lehet, hogy van aki szereti ha félelemben és gyűlöletben élhet.
Viszont amikor megoldást keresve tárgyalnának, közös megoldást keresnének, akkor a kormány mindent megvétóz, mindenre nemet mond! Azt hiszem, maga sem tudja igazán mit akar, de azt nagyon!
Jó, ez belpolitikai viszonylatban sikeres. A választó polgárok 35 %, a szavazók 48 %-a biztosította számukra 2/3-s hatalmat, és ha ehhez százmillió migránst kell vizionálni a kerítés elé, akkor azt is megteszik!
nezelodo
Azt mondja az öreg, "az idén ki fogja hagyni Magyarországot, (szülőföldjét), az európai látogatási körútjából. Sejteti, jövőre jön. Ha mondjuk a herélt hal tudna gondolkodni, ez azt jelenti, az öreg még jövőre is virul, és azt is, hogy akkor már a dakota nem lesz politikai tényező, mert nem szívesen látogatná a rakoncátlan tanítványát. Na majd meglátjuk...
JAJMÁR
Mert ő megteheti. Kihagyhatja. Nekem fàjna. Mert nem kevėsbė a hazàm mint az urizàló nagymagyarnak bekėpzelt ..stb. pusztìtókė, hanem nekem tėnyleg az!
karma1
@1magyar: Menthetetlen vagy, ha meg mindig az motoszkal a fejedben, hogy "orban hazafias"... Innentol kezdve te vagy az egyik legjobb alanya az orbani agymosasnak...
nemethsziszi meg kosalala buszke lenne rad, ha szemelyesen ismerne...
Kopacsi bacsi
@karma1: @karma1: te meg egy utolsó mocskos hazártlan bitang??
Kopacsi bacsi
te meg egy utolsó mocskos hazátlan bitang??
karma1
@Kopacsi bacsi: Kedves Kopacsi Janos, menjen kegyed a francba, ha nem a cikkhez szol hozza.
Azt sem tudom, hogy on hol el, lehet, hogy roman, lehet, hogy 56-os amerikas magyar, ugyhogy pattanjon le rolam, mert magat meg a sajat facebook oldala sem szereti, mert veluk is ugy beszel, mintha a seggebol rantotta volna ki oket.
Ha figyelmesen elolvassa a Propeller hozzaszolasi szabalyzatat, ide mindenki irhat, aki tud magyarul, nincs orszaghatarhoz kotve a kommenteles.
Ugyhogy szakadjon lr rolam, en se piszkalom magat.
tulipan
@karma1: Milyen rosszul neveltek ezek a narancsnyik bérencek!!
tulipan
@Shikari: Európában egyelőre, sajnos, több van a ilyen Shakira-sügér-féle, életveszélyes vadakból!!!
tulipan
@Shikari: BEEEEZONY! Európában egyelőre, sajnos, több van a ilyen Shakira-sügér-féle, életveszélyes, VÁNDORCIGÁNY vadakból!!!
tulipan
@Shikari: BEEEEZONY! Európában egyelőre, sajnos, több van az ilyen VIZFEJŰ, Shakira-sügér-féle, életveszélyes, VÁNDORCIGÁNY vadakból!!! :)))
tulipan
@Shikari: @Shikari: BEEEEZONY! Európában egyelőre, sajnos, több van az ilyen VIZFEJŰ, Shakira-sügér-féle, életveszélyes, VÁNDORCIGÁNY vadakból!!! :)))
Nagon tudják, kergemarha meséIkkel etetni, ÖNMAGUKAT! Haha :))))))
tulipan
@Shikari: BEEEEZONY! Európában egyelőre, sajnos, több van az ilyen VIZFEJŰ, Shakira-sügér-féle, életveszélyes, VÁNDORCIGÁNY vadakból!!! :)))
Nagon tudják, kergemarha meséIkkel etetni, ÖNMAGUKAT! Haha :))))))
tulipan
@Shikari: BEEEEZONY! Európában egyelőre, sajnos, több van az ilyen VIZFEJŰ, Shakira-sügér-féle, életveszélyes, VÁNDORCIGÁNY vadakból!!! :)))
Nagon tudják, kergemarha meséIkkel etetni, ÖNMAGUKAT! Haha :))))))
wagabund
..."Soros György idén inkább elkerüli Magyarországot"...

lehetőleg nagy ívben...ha szabadna kérnem...
Aki Én
@Shikari a buta propagandista: @Pegero pedig a társa:
Olyan buták vagytok, hogy az ember beleszomorodik... :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.