Lebontják.

Lebontják a Fővárosi Vízművek toronyházát

A Fővárosi Vízművek bontás előtt álló irodaháza Budapesten, a Váci út és a Dózsa György út sarkán 2018. augusztus 6-án. A Skanska svéd ingatlanfejlesztő cég tulajdonában lévő toronyház 1979 és '81 között épült.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@CsipkeRózsa: Bizony elgondolkodtató, hogy 1979-ben épült vasbetonvázas épületet, hogy a Jóistenben nem lehet gazdaságosan felújítani, amikor egy vályogból épült parasztház 100 vagy még több évet is megél. Vagy a fideszes oligarcha megint nagyot akar szakítani!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Egy ház életében ez nagyon rövid idő volt.
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: A jelenlegi épület teljes alapterülete 26 ezer négyzetméter. Állítólag a felújítása gazdaságtalan, ezért újat építenek. Az is lehet, hogy a vízfej is nőtt.
1magyar
Ennél csak szebbet és jobbat lehet építeni. Sosem értettem miért újítanak fel olyan büdös, dohos házakat amikből sosem lehet elűzni a bűzt és pár év múlva mállik a vakolat.
desiro57
@durbincs: idézted a ribancot ez teszik...
Jozefina
Majd kíváncsi leszek, hogy ki fogja megkaparintani az értékes területet és mit fog rá építeni??? Valószínűleg nem diák lakásokat, vagy önkormányzati bérlakásokat!!!
papa.49
@Jozefina: Erre akár mérget is vehetsz ...
verőce21
Másak ma már a terhelési szabványok, nem lehetne semmire sem gazdaságosan felújítani.
szaboria1
Nem meglepő mert a volt Hotel Volgát vele szembe már pár éve lebontották.
Yoda69
@szaboria1: Pedig az messze modernebb és szebb épület volt mint ez a kocka
CsipkeRózsa
@Jozefina: A cikkből kiderül a tulajdonos neve:
A Skanska svéd ingatlanfejlesztő cég tulajdonában lévő toronyház 1979 és '81 között épült."
"
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: Bizony elgondolkodtató, hogy 1979-ben épült vasbetonvázas épületet, hogy a Jóistenben nem lehet gazdaságosan felújítani, amikor egy vályogból épült parasztház 100 vagy még több évet is megél. Vagy a fideszes oligarcha megint nagyot akar szakítani!
papa.49
@Eladott Ország: Az a baj a toronyházzal TÚL ÉRTÉKES HELYEN VAN, igaz hogy különben nincs baj vele, de oda valaki egy szállodát álmodott meg, lehet tippelni az álmodozóra !!!
verőce21
@Eladott Ország: (13:45) Elegendő, ha csak annyit mondok, ma már követelmény a földrengésre való méretezés? És építés? @papa.49:
Eladott Ország
@verőce21: Még szerencse, hogy a Budai várat nem kell földrengésbiztosra tervezni az átalakítás során, a Dunára néző Orbán kívánságára tervezett erkéllyel együtt. Nem tartozik ránk továbbá az sem, hogy Orbán felesége miből vásárolja az ingatlanjait, hogy kinek a tulajdonában van Nárcisz kutya rezidenciája, de pont ugyanígy nincs közünk hozzá, hogy mennyibe kerül Paks II. és hogy a paksi atomerőmű alatt egy tektonikai törésvonal halad át Hogy valamihez, akármihez és bármihez ne legyen közünk, azt több módon el lehet érni. Például titkosítással, amit gazdagon alkalmaz is az Orbán-kormány. Pintér Sándor előéletétől kezdve a Várba költözés költségéig minden titkos. Ami nem, ahhoz csak pereskedés és több évnyi huzavona árán férhet hozzá a sajtó. A másik módja a dolognak, hogy például nem válaszol az érintett sem a választott képviselők, sem a sajtó kérdésére. Vagy lehet matolcsysan hajtogatni, hogy blöffblöffblöff, lehet orbánosan a függöny mögé bújni és lehet orbánvősen visszakérdezni és az újságíró magánéletét feszegetni. Normális országban persze nem lehet ezeket megtenni, mert világbotrány lenne belőle. A sajtó konkrétan élve tépné szét azt a politikust, közpénzből dagadó strómant, aki megengedne magának ilyesmit. Nálunk a sajtót már háromnegyed részben sikerült kinyírni, a maradékon is erősen dolgoznak.
Eladott Ország
@verőce21: Az Eurocode-8 szabvány alapján is át kell tervezni Tiborcz István traktoros falopások árnyékából milliárdos üzletemberré avanzsált paraszt, által vásárolt Kastélyokat, villákat, és székházakat az átalakítás során? Mert ez érdekes lenne?
atlatszo.hu/2016/12/12/kastelyok-villak-szekhazak-igy-gyarapodott-a-miniszterelnoki-vo-kornyezete-az-elmult-evben/
verőce21
@Eladott Ország: Elbeszélsz a lényeg mellett, szakember létedre! Funkcióváltozás esetén igazolni kell, hogy statikailag megfelel-e az építmény a megváltozott igénybevételekre.
(És akkor még az építészeti és energetikai megfelelésről nem is beszéltünk.)
Eladott Ország
@verőce21: A lényeg az, hogy kell valakinek a hely, és valakinek a kivitelezés (aranyáron), hogy a pénzt lenyúlhassa.
evacica
Jó, hogy kb 1 éve újították fel az ügyfél irodát , gondolom nem kis pénzért!Na meg az sem nagyon számít, hogy a lakosságnak mi jó és kényelmes az ügyintézés szempontjából Nem tudom melyik talpnyalónak vagy rokonnak fájdult meg a foga erre a telekre! Mocskos egy kormány!
papa.49
@verőce21: Kis komám és a Garancsi által a Duna homokos volt árterületére építendő irodaház. Dél-Budán, ami a fene tudja hány emeletes lesz, az oké ???
verőce21
@Eladott Ország: (07:20 A megváltozott funkciókhoz az épület sem építészetileg, sem statikailag, sem energetikailag gazdaságosan nem átépíthető.
Műemléki védettsége, vagy városképi jelentősége nincs, bontása engedélyezett. @papa.49:
verőce21
@papa.49: (08:10) Kiskomám, kérdéseddel fordulj az illetékes kerület jegyzőjéhez!
(A tablet lájkolt automatán)
papa.49
@verőce21: Dobd ki ha ilyen ,,okos,, ))))))))))))
verőce21
Nem írtam, hogy "okos", erre vannak kitalálva, hogy generálják az adatforgalmat. @papa.49:
papa.49
@verőce21: Az én számító gépem azt csinálja amit én akarok, végül is az eszköz van értem, nem fordítva, ennyi ...
verőce21
@papa.49: Az asztali gépem, vagy laptopom is azt csinálja, amit én akarok.
De uncsi vagy ezzel! :)
Eladott Ország
@evacica: Etetni kell a fideszes oligarchákat, vazallusokat. Ezek a plebejus szarháziak már úgy lopnak, mintha nem lenne holnap!
verőce21
@papa.49: (10:40) Mi ennyi Tyúkszarjankó?
papa.49
@verőce21: Idefigyelj, én nem használtam veled szemben ilyen jelzőket, sőt nem is fogok, mert nem ereszkedem le a szintedre mert utálom a posványos pocsolyát amiben fetrengsz !!!
Szakadj le rólam !!!
verőce21
@Eladott Ország: Én a jó ízlés és a humanizmus nevében szólok hozzá.
És drukkolok az ingatlanfejlesztőknek, hogy ez a szörnyedvény víztorony, a szocializmus utolsó hivalkodó bástyái és eszményképei közül eltűnjön a városképből.
Eladott Ország
@verőce21: Mert mi olyan gazdagok vagyunk, a lényeg hogy a fidesz oligarcháknak legyen jogalapjuk minél többet lopni. Még, még, még és még, a fideszes burzsujoknak soha nem elég.
Tényleg állandó ingerük van arra, hogy hülyének nézzék az ország lakóit és kényük-kedvük szerint éljenek, mint Marci Hevesen. Európában nagyon csúnya szemekkel szemlélik az alakuló Dzsongorbánisztánt. A kis Dzsongok is fűbe harapnának, ha nem a saját zsebüket tömhetnék.
lampa laz
Inkább a stadionjaikat bontanák a marhák.
Eladott Ország
@lampa laz: Kérjük meg a román vendégmunkásokat, miközben hazafelé tartanak Bukarestbe tüntetni, hogy fél órára ugorjanak be Felcsútra lerendezni orsóst. Ha már úgy is Magyarországon mennek keresztül. Lassan tényleg ide jut ez a szakadt ország.
lampa laz
@Eladott Ország: Ha már lassan minden szakmára vendégmunkást kell keresni, mert nálunk elfogy a jónép, akkor egy igazi ütős tüntetésre is lehetne ilyen gyakorlatias "szakikat" hívni. Velük biztos többre mennénk mint a nálunk ellenzéki szerepbe bújt fidesz bérencekkel. Lehet, h előbb, utóbb össze fog érni a két ország tüntetéshulláma...
verőce21
@Eladott Ország: (07:04) A lopás témáról le kellene már csavarodni, gondold meg, hogy a DK, MSZP, Jobbik stb. vérebei nem mentek volna már neki a kormánynak a bíróságon, ha van valamilyen bizonyítékuk.
Csak hangulatot keltetek és a hozzád hasonlók meg valamilyen személyes sértettségből beállnak csaholni.
Eladott Ország
@verőce21: Ez a vonat már elment, gyerekek. Ilyen mértékű európai szolidaritás nem lesz a következő 30-40 évben, vagy leginkább soha többet. Magyarország pedig hozta azt a teljesítményt, amit előre lehetett volna borítékolni. Emlékszem 2003-ban hány vállalkozó dörzsölte éhesen a kezét, hogy itt micsoda pénzeső lesz, és hogyan lehet majd gépekre meg egyebekre 40-60 milliókat berántani, aminek csak a felét kell elkölteni a valójában túlárazott gépekre, a többit az 5-10%-ok után zsebre lehet tenni. Megfuttattak fejenként fél-egy tucat ilyen pályázatot, nyertek is. A kkv-jük fejlődött, ők pedig uniós lopott pénzből gyarapodtak. Nos, ha a legalacsonyabb pályázati szinten 90%-ban ez volt a konszenzus, akkor skacok, mégis mi a lószőrös bánatos lófaszt vártok a felsőbb szintektől és a politikától? Az ország kollektíven megbukott ezen a vizsgán (tisztelet a nagyon kis számú kivételnek), és arra tökéletes volt a nettó befizető nagyhatalmaknak, hogy kikristályosodjon, hogy ez az ország, ami valaha kapálózott, hogy kikerüljön a félbalkán státuszából, továbbra is: Balkán. Ennyi, lehet oszolni, nincs itt semmiféle látnivaló.
verőce21
@Eladott Ország: Személyes sértődöttséged lehet, amit ideböfögsz erre a blogra. Az a korrupció, amiből kimaradsz! Tényleg lehet oszolni, nincs itt semmiféle látnivaló.
Eladott Ország
@verőce21: Mert lopni csak a fidesznek törvényes! Ezek sem értem lopnak, hanem tőlem.
"Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis."
(József Attila: Két hexameter)
Magyarország egy szűk csoport gátlástalan meggazdagodási vágyának kiszolgáltatva, készül rálépni a sötét középkorba vezető útra. Sokadszorra derül ki, hogy a legnagyobb probléma mégiscsak azokkal van, akik ennek a nyomorult politikai elitnek négyévente esélyt adnak. Pedig már csak a vakhit óvhat meg itt bárkit a felismeréstől – bármennyire elcsépeltnek is tűnik -, hogy ezek bizony ugyanazok. Valahogy így lesz ez itt – az utolsó szögig feltárt visszaélések helyett – az utolsó szögig széthordott (elb@szott)ország.
verőce21
@Eladott Ország: Te már a legelején levizsgáztál, azzal a százéves vályogház hasonlatoddal! Ha valaki ennyire nem képes megérteni a szerkezet és funkció közötti összefüggéseket az építményeknél, az jobb, ha távolmarad az építésügytől.

Ez a lopás- és gátlástalan meggazdagodási fóbiád pedig kezd elhatalmasodni rajtad. De ha tudsz valamiről konkrétan, akkor jelentsd fel őket, mert így csak bűnrészessé válsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.