A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a helyi parancsnok félreértett valamit.

Tévedésből parancsba adták a kaposvári rendőröknek, hogy hány intézkedést hajtsanak végre a statisztika javításáért
Fotó: police.hu

Az Átlátszó vette észre, hogy érdekes parancsnoki utasításról számolt be a Zsaruhumor nevű Facebook-oldal. A közösségi oldal birtokába került egy júliusi e-mail, amelyben a Kaposvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottai kaptak utasításba különböző feladatokat.

Ennek indokát az adta, hogy

„Kaposvárnak feladatot határoztak meg, amit nem volt hajlandó végrehajtani.” Vagyis az egyenruhások nem hozták az elvárt tettenéréses elfogások számát.

Ezért – szólt az utasítás – minden rendőrőrsnek kötelező lesz hetenként két ilyen intézkedést felmutatni, illetve „ebben az évben még őrsönként 50 tettenéréses elfogást (...)  és 35 bűncselekmény gyanúja miatti előállítást kötelező foganatosítani.”

Amennyiben ezt nem sikerül teljesíteni a rendőrőrsök munkatársainak, akkor az egyik szankció az lesz, hogy „a teljes egység kimarad a jövő évi teljesítmény-juttatásból.”

A dokumentum szerint a közterületi intézkedéseknél is kvóták vannak, az ilyen típusú intézkedések 50 százalékánál a rendőröknek rögzített figyelmeztetést kell alkalmazniuk, 35 százalékánál helyszíni bírságot kell kiszabniuk, míg a fennmaradt 15 százalék esetében feljelentést kell tenniük.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az Átlátszónak azt mondta, a kapitány nem adott ki erre vonatkozó utasítást. 

A Kaposvári Rendőrkapitányság részére a hatékonyabb rendőri munkavégzés céljából korábban meghatározásra kerültek bizonyos elvárások. A feladat-meghatározást a helyi parancsnok értelmezte félre, és azt saját hatáskörében eljárva számszerűsítette. Amint ezen utasítás a főkapitány tudomására jutott, azt azonnali hatállyal visszavonatta

- olvasható a válaszban.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
nyilván rendszerbe állított tévedésről van szó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A klasszikus, ma is érvényes választ Montesqiou adta meg, aki azt mondta, hogy három ilyen nagy intézmény — hatalmi ág — van, amelyeket el kell választani. A hatalmi ágakat funkcionálisan határozzák meg: a törvényhozó, végrehajtó és bírói funkciót ellátó intézményeket illetik ezzel az elnevezéssel. Nos a fidesz ezt telibeszarta.
Eriksson
@POM-POM: tegnap, 08:14 Azért ne hasonlítsunk már egy 20 éve állományban lévő főtörzszászlóst, egy 2 diplomás pedagógussal, mégha 20 éves munkaviszonya van is.
Nem azonos súlycsoport.
Lepényleső
Nro1; ez olyan tévedés,mint a hétfőre kedd jön?
Nro2; ennek elérése miért kihívás a rend őreinek? A szabadnaposak elkövetik a kívánt
cselekményt,aki pedig műszakon van,az elfogja az elkövetőt? Másnap cserélnek,s teljesülnek
a kérések? Jövőre pedig realizálódnak a teljesítmény alapú igények?
Levendula
Ha ezt tudom, hogy a rendőrfőkapitányhoz lehet fordulni panasszal, akkor talán már egy másik osztályvezető sem dolgozna a Kaposvári Rendőrkapitányságon...
namihami
""Tévedésből...""---ez jó.
A hónap vicce.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.