A közgazdász azt sajnálja, hogy a felzárkózás Nyugat-Európához már nem témája az ország közbeszédének és a magyar politikának. Óriási lelkesedéssel fogadta a magyar társadalom a rendszerváltást 1989-ben. Arról szólt, hogy szeretnénk és úgy is fogunk élni, mint a sógorék, az osztrákok, de ez megbukott sajnos- mondta az ATV Egyenes beszédben Róna Péter. A közgazdász ezt annak kapcsán fejtegette, hogy Rónai Egon az LMP-ről kérdezte. A pártból kilépett Róna pedig kijelentette: a LMP problémáinál sokkal fontosabb dolgok is vannak az országban, például az, hogy Magyarország „történelmének talán legnagyobb lehetőségét az elmúlt 25 évben elbukta”, a Nyugat-Európához való felzárkózás igénye pedig meg sem jelenik ma már a közbeszédben és a magyar politikában. Hozzátette: pedig szerinte minden magyar tudja és érzi is, hogy ez óriási kudarc.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez szó szerint igaz, az összes eddig működő kormány csak súlyosbította az elmaradást, volt amelyik nem tehetett mást mert kényszerhelyzetben volt, de volt olyan is négy amelyik csupán elkótyavetyélte a lehetőségeket !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
És mit az ég, NAKI játszogatta el a TÖRTÉNELMI ESÉLYÉT Mo-nak még LIBERÁLIS nyik-hajként!
.
------orbán viktor a LIBERÁLIS KORMÁNY szükségességéről (1992)
www.youtube.com/watch?v=ARxL56UnIF4
.
És a TÖRTÉNELEM SZEMÉTDOMBJA várja ezeket a KA
.
MÉLEON POLITIKAI szélhámosokat, kalandorokat, kinek hogy s mint, de az országnak annyi!

www.google.hu/search?q=magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik&oq=Ma&aqs=chrome.0.69i59l3j69i60j69i57j69i60.6363j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8.
.
Köszike Viki-ke-ka, ez ÓCSKA MUNKA volt, lesz, de meddig???!
Hellcat
Hát ezt az egyszeri soha vissza nem térő alkalmat bizony ellopták...főleg a geci meg a bandája, bár benne volt a maradék is...irgalmatlan mennyiségű EUs támogatás ellopása és fasz módon való felhasználása...le is hagyott minket mindenki a környéken...büszke erős 100 éves Magyarország mi aztán a sokat szidott románok meg szlovákok már előttünk járnak.
Commenter
@Hellcat: vissza a múltba, vissza oda is ahol a románok voltak '89-ben? Mert oda tartunk sokak szerint, és akkor gcinek rohadt rossz vége lesz.
Amíg ilyen zombik szónokolnak addig már beelőztek bennünket az albánok is:
"Önök vállalták a felelősséget és nehézséget, de az örömöt és a boldogságot is, hogy isteni parancsból és szép emberi vágyakból új minőséget hozzanak létre" - mondta a szülőknek. A kormány hálás a szülőknek, mert az államtól kapott egyre magasabb támogatással jól sáfárkodnak, "a változó értékű pénzt örök értékekbe és a jövőbe fektetik". Kásler szerint a család a legértékesebb szövetség, mert belőle épül fel a nemzet, és "nem véletlen, hogy a családszerető magyar nép az elmúlt 1100 év alatt megharmincszorozta magát, és a Kárpát medence legnépesebb nemzete ma is".
És hogy a retkes francba van az hogy egyfelől betiltjuk a kommunizmust, tele szájjal büdöskommunistáznak, de:
index.hu/belfold/2018/08/31/a_vietnami_kommunista_vezerrel_talalkozik_orban/
Commenter
@Hellcat: akár 0 évest is gépelhettél volna. Aug 20, 2018: az orbáni keresztes zászló...stb nem is folytatom :(
Hellcat
@Commenter: Igazad van egyébként...sajnos.
papa.49
Ez szó szerint igaz, az összes eddig működő kormány csak súlyosbította az elmaradást, volt amelyik nem tehetett mást mert kényszerhelyzetben volt, de volt olyan is négy amelyik csupán elkótyavetyélte a lehetőségeket !!!
Commenter
@Hellcat: bár ne lenne. Ilyen miniszterelnökünk még nem volt aki Európa és lassan a világ szégyenévé is tette az országot. Ha tegnap kidobták volna az EU-ból az is késő lett volna. Nem szankcionálni kell, és nem az olasz/magyar/lengyel platformnak teret adni, hanem vagy politikailag, gazdaságilag ellehetetleníteni vagy kidobni. Ha kidobják nincs több lóvé, talán még vissza is fizetheti de "mibű?" Jó irányban haladunk a 70-es évek Argentinája, azaz az államcsőd felé...most nem lesz technokrata kormány ami megment...
tudode
@Commenter: .
Az a tragédia EBBEN a NEMZETIESKEDŐ csiki-csukiban, hogy NEM KÜLÖNB a gátlástalan "falusi gyerek-nél az ELLENZÉKE sem, mert akkor amikor ez a CSÍNYTEVÉS történt, ott meresztették az alfelüket Horn Gyula 4/5-ös alkotmányozási törvényének MEGHÁGÁSAKOR, sőt BEÜLTEK biódíszletként 2018-ban "is".
.
A laikus ÁLLAMPOLGÁROKAT úgy átverik EZEK a díszpéldányok, mint a mellékterméküket a palánkon, mert Vörös Imre alkotmányjogász már 2011-ben kinyílvánitotta , és 2018-ban ALÁTÁMASZTOTTA, hogy BETELJESÜLT az ország sorsa:
.
-----Vörös Imre: alkotmányellenes puccsal élnek Orbánék?
hvg.hu/itthon/20120307_voros_imre_essze
.
hvg.hu/velemeny/20120308_allmcsinytevok_voros_imre
..
------ Vörös Imre 5 év utánmegszólalt
www.youtube.com/watch?v=q3b3c5FRvdQ&t=6s
.
Ez azért NEM SEMMI! Megvan az okuk EZEKNEK, felhasználva a migráncsokat, a FIGYELEM ELTERELÉSRE!
.
Számtalanszor kommenteltem, de akkor a megmagyarázhatatlan FÉLELEM, hogy NEM TÖRTÉNT semmi, csak csúszunk a NAGY SEMMIBE ezek miatt!
Hellcat
@Commenter: Hát rengeteg munkavállaló már elment...és nagyon sok még most tervezi...másfél millió...de ezt már mondtam is a választások előtt, hogy ha a geci megint nyer akkor lesz még 1 kivándorlási hullám, de megmondom őszintén ekkora számra nem számítottam...aztán akkor olyan kevés eltartó marad itt kurva sok eltartottra, hogy összeomlik a rendszer...és tegyük hozzá, hogy a fidesz szavazóbázisának a java eltartott...könnyen manipulálható nyugger és cigány. Az egészségügy is azért tart ott ahol...a fidesz szépen lassan irtja ki a saját szavazóit, mert nem fogja tudni eltartani őket. Azt nem tudom mi kéne ahhoz, hogy a kőkemény fidesz fan is azt mondja, Hú baszki ezt azért már nem...Bár azt is kinézem sok fidióta baromból, hogy már rég rájött, hogy szar a fidesz, csak nem meri beismeri, hogy ennyi éven keresztül ezeket támogatta...
Commenter
Azt nem tudom mi kéne ahhoz, hogy a kőkemény fidesz fan is azt mondja, Hú baszki ezt azért már nem...Bár azt is kinézem sok fidióta baromból, hogy már rég rájött, hogy szar a fidesz, csak nem meri beismeri, hogy ennyi éven keresztül ezeket támogatta...
Ezt már nagyon sokan találgatják, egy nem várt fordulat, válság, kataklizma hozhat megoldást, bármilyen fájó is. Talán a Nagy Imre szobor elmozdítása is elindíthat valahol valamit...talán...
Nessy
@Hellcat: Tudod, egy pillanatra úgy éreztem, hogy most megsértődök, aztán rájöttem, hogy nincs rá "jogom"! Elég sokat járok most rendelőbe
( többet, mint amikor ott dolgoztam, szoktam volt viccesen mondani)
Elég sokat tömeg közlekedek, meg jártomban keltemben ledöbbenek a korosztályom finoman szólva sikeres agymosásán.
Néha olyan fidesz és Orbán dicshimuszt hallok, hogy kedvem lenne megkérdezni, mennyi a nyugdíja, és hogy él ma! De rájöttem, reménytelen!
Hellcat
@Nessy: Akinek nem inge...örülök, hogy vannak kivételek :)
Commenter
@Nessy: reménytelen. Ha halálra fagynának, mint ahogy hagyták megfagyni a felcsúti idős asszonyt, akkor sem vennék észre.
Yoda69
A fideSS elmutnyoceves regnalasa alatt Magyarorszag tobb penzt kapott az EU-tol, miknt Ausztria a 2.VH utan Marshall-segelykent. Ausztria talpraallt belole, elheto prosperalo orszag lett belole. Sot Becs a No.1 City.
Ezzel szemben hol vagyunk mi? Utolso elottiek az Unioban, leszakado gazdasag, menekulo lakossag. Na es hol van ez a rengeteg a penz? Ertelmetlen uresen kongo stadionokban. Nem mukodo kozvilagitasban, romos uthalozatban, lerohadt egeszsegugyben es szetvert oktatasban. Es senki sem vonja orbant kerdore. Ez szegyen es gyalazat. De leginkabb megbocsathatatlan bun, amiert orbannak es sleppjenek elobb utobb, de felelni kell.
Commenter
@Yoda69: De leginkabb megbocsathatatlan bun, amiert orbannak es sleppjenek elobb utobb, de felelni kell. Ezt mondta már Jeszenszky Géza! is a Magyar Narancs e heti számában. Reméljük előbb, mint utóbb.
emerencia
@Nessy: Gyakran az ellenkezőjét tapasztalom a környezetemben. Nézd meg az MSZP, Párbeszéd, DK gyűlések felvételeit, rengeteg az idős ember aki vállalja a balos hovatartozását. Szerintem a nyugdíjasok között kb. annyi fideszhívő van mint az aktívaknál. A csokosok vagy csokvárományosok ill. az egykulcsos vagy egyéb rendszerhaszonélvezők felmenői hangosan éltetik orbánt de azok, akiknek a gyermekei elmenekültek vagy itthon kínlódnak a mindennapokkal nem szeretik ezt a rendszert az biztos. Az viszont igaz, hogy ők általában félősebbek, halkabbak mint a győzelmi mámorban úszó fideszfan idősek de arra nincs garancia, hogy ez így marad örökre. A nyugdíjas társadalmi réteg ugyanolyan sokszínű mint az aktívaké.
papa.49
@Commenter: Na azért volt része bőven az mdf. nek, meg személyesen Antall Józsefnek abban hogy idejutottunk, azt se kell elfeledni a mgf. jó része ma ott feszít a fütyiszben ...
egyvandor
A jövőnket ellopta, felélte a jogészkedő, politikai és gazdasági hatalmát féltő nertársakká avanzsált elvtársak gyülekezete. Végül is nem szocializmusra nevelt a nép ötlete volt a rendszerváltás. A szocik és egyéb irányzatok leszalámizásával eltakarításával sikeresen elvégezték a feladatot. Minden gerinctelent sikerült rávenni hogy csatlakozzon nertársnak.
Nessy
@egyvandor: És van egy agyament választási rendszerünk. A 33%- támogatás 2/3-t jelent. Azaz a kisebbség uralkodik, illetve lassan egyszemélyi hatalom lesz.
tulipan
Sajnos, EZ a narancos-dúlás legalább AKKORA TRAGÉDIA az ország számára,, mint a tatár-, majd a török dúlás volt, és a FEJLŐDÉSÉT legalább annyi idővel vissza isveti majd, az agyakban végzett óriási károsításról nem is szólva!!!
Commenter
@tulipan: 80-100 évre kb visszavetette az országot,és ezt nem én mondtam, hanem olyan szakemberek itthon és külföldön akiknek a nyomába sem léphetek. Minden egyes évük hatalmon további 10-20 év a 80-100 évhez. Csak remélni tudom hogy nem nyer az EEP orbánt pártoló platformja és 11-én végre megindítják az eljárást. Ebben elsők leszünk, sőt világelsők. Uniós tagország ellen eddig ugyanis még nem indítottak ilyen eljárást.Nagyon csúnya történelmet írunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.