A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a nyugdíjasoknak inflációkövető nyugdíjemelés járna a kormányfő által bejelentett prémium mellett.

Rónai Sándor, az ellenzéki párt szóvivője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a kormány trükközik a nyugdíjemeléssel, ugyanis a jövő évi költségvetésben is hamis inflációs adatot szerepeltet, így a nyugdíjak reálértéke tovább csökken majd. Erre utal szerinte, hogy a büdzsé

2019-ben 2,7 százalékos inflációval számol, míg a "szintén optimista, fideszes jegybank" szerint is legalább 3,1 százalékos lesz a pénzromlás.

Hangsúlyozta, a kabinet az "így visszatartott pénz egy részét" adja vissza a nyugdíjprémiummal, amely a törvény szerint jár, nem pedig kegyként, vagy ajándékként, ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök feltünteti.

"Úgy viselkedik Orbán Viktor, mint egy tolvaj, aki miután kirámolta a házat, néhány cuccot visszavisz a ház tulajdonosának, hogy aztán az hálálkodjon érte"

- mondta Rónai Sándor.

Az ellenzéki politikus beszélt arról is, hogy a "Gyurcsány-kormány alatt kőbe volt vésve, hogy a kormánynak meg kell védenie a nyugdíjak értékét, a baloldal nem trükközött az idősek megélhetésén".

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
@Pegero: Bölcs Vezéred akkor miért nem adja vissza a 13-ik havi nyugdíjat? Sőt a 14-ik havit is, amivel anno a fidesz kampányolt? Most, hogy dübörög a gazdaság, nincs svájci indexálás, ahol a fizetéseket is figyelembe vették, csak egy tudatosan kissebbre hazudott infláció kompenzáció. Nem az emberek hülyék, te vagy félrevezetve...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
relatív
Ha továbbra IS csak az inflációnak megfelelő (?) - az IS hamis, mind előre jelezve, mind az utólagos ' kiegyenlítésnél ' - nyugdíj emelést valósítják meg, akkor a nyugdíjak értéke folyamatosan csökken az országban kialakuló jövedelmekhez képest.

Ez még a napjainkban nyugdíjba kerülők esetén IS fennáll, de a korábban nyugdíjba kerültek halmozottan hátrányba kerülnek !

Ezért nyugdíj realizálás, majd a jövedelmek emelkedésével párhuzamos növelése lenne indokolt !
anima
Gyurcsány megint elbukott az ellenállásával.
Gyurcsány egy NAGYON rossz politikus, és igazából kerékkötője, egy működőképes ellenzék létrejöttének.
Ugyanúgy nem érti meg Gyurcsány, ahogy Orbán sem érti, hogy el kéne tűnniük végre a jó büdös francba, hogy végre fellélegezhessen az ország.

Gyurcsánnyal az is a bajom, hogy maga nem képes meghatározó lépésekre (mert rossz politikus?), ehelyett hajlamos másokkal elvégeztetni a "piszkos munkát", ő meg csak learatná a babérokat, és beleülne a készbe.
Ez nem így működik, ember !!!
anima
Gyurcsány, te soha a büdös életben nem fogsz akkor pártot építeni (mert rossz politikus vagy, és megosztó személyiség még a baloldalon is?), amivel legyőzhetnéd Orbánt.
Mi a célod, Gyurcsány?
Neked a bizniszed mellett a politika csak hobbi.
Az üres óráidban politizálsz picit, de közben kerékkötő vagy.
Durvábban: Magyarország ellensége vagy.

Jókat mondsz, aminek van némi igazságtartalma is?
Blogolj, kommentelj, mert csak ennyire vagy jó megmondó emberként, és semmi többre.
Látszik rajtad, hogy te is alkoholista lettél időközben.
Szerinted nem?
Szerintem nézz tükörbe.

Ahogy Orbán, te sem Magyarország érdekeit tartod szem előtt, hanem a saját sikeredet.
Te magadért szeretnél győzni, és nem Magyarországért.
Tévedek?
Cáfolj meg érvekkel!
De ne az email címemen csak nekem, mert nekem olyan nincs (digitálisan láthatatlan vagyok), hanem pl. itt, nyilvánosan.

(Persze a kormány-idióta megfigyelők az adófizetők pénzén azt hiszik, hogy jól megfigyelnek, de erre/rám elcseszni egy egész napot... heteket, hónapokat, éveket...
Annyira szánalmas.)

Maradjunk annyiban, hogy digitálisan láthatatlan vagyok :)
Igen, ez a számomra qrva vicces.
Ábel
@Pegero: Bölcs Vezéred akkor miért nem adja vissza a 13-ik havi nyugdíjat? Sőt a 14-ik havit is, amivel anno a fidesz kampányolt? Most, hogy dübörög a gazdaság, nincs svájci indexálás, ahol a fizetéseket is figyelembe vették, csak egy tudatosan kissebbre hazudott infláció kompenzáció. Nem az emberek hülyék, te vagy félrevezetve...
Ludmilla
itt most már nem a nyugdíjemelés a fő kérdés... Mi lesz,ha bejelenti a csuti gnóm,hogy holnaptól nem lesz... nem nyugdíjemelés,hanem nyugdíj? Megteheti? Meg... Miért is?Mert bebőgetitek a hatalomba.. én soha nem tettem
kereső
A "svájci indexálás" szerint számitott nyugdijemelés 40 milliárdos többletkiadást jelentett volna a nyugdijkasszának 2018-ban.A nyugdijkassza 2017-ben 56 milliárdos többlettel zárt-amit természetesen elvontak ...
solidedge
@Pegero: A kétharmad birtokában a Fidesz 1 nap alatt visszaadhatta volna a 13. havi nyugdíjat. Hol van?
Klubtag
@solidedge: ...a zsebükben, mint ahogy a papa bányájának jövedelme (a székházeladásból), a 1998-as 20 %-os elszabotált nyugdíjemelés egy része is...ezekből voltak olyan büszke ellenzékiek,..anyagi gondokkal ugyanis nemigen küszködtek 2002-2010. között. Simicska jól forgatta a lóvét a MAHIR közbeiktatásával...meg sefteltek, mint a piaci cigányok, kvarcórákkal...szóval ez a társaság már minden szarságot kipróbált, csak a tisztesség útját nem...
desiro
@Pegero: Te nagyon ostoba vagy a deviza hitelt 2000-ben vezette be a fitymasz kormány...
A magánnyugger pénztárak pénzét a geci gazdád lopta el.
Az IMF sokkal kedvezőbb kamattal ad hitelt csak azt ellenőrzi mire költik.
A gazda állatodnak ezért nem kellett, mert nem tudott volna lopni.
Nézz utána TE BAROM!!!
kereső
@Pegero: 10:28 mit,és mennyit zabráltak el gyurcsányék- elvárható lenne,hogy konkrét számokkal tényekkel gyertek elő,immár tiz év után.Mert az elmult nyolc év zabrálásait számokkal igazoltan ismerjük, már amelyekre fény derült.És kéretik a fideszes önkormányzatok adósságait, a devizával és- fiktiv kötvényekkel való játszadozásait ne gyurcsány nyakába varrni. A nokia dobozt meg fel se hozd, a biróságon igazolódott be,hogy nem volt. Ellenben szeretnék hallani arról-hogy mit is csinált rogán(habony,kertész) 5.kerületi polgármesterként 2006-tól kezdve. Ja és a körösvölgyi hid- amit az 1.orbán kormány tervei alapján épitettek meg-kik? Aztán nem hallok arról sem,hogy miért nem rójátok fel gyurcsánynak ,hogy 1 óra 20 perc alatt Szegedről el lehet jutni Budapestre- no meg a többi megépült autópályáról se- mondjuk Debrecen felé.Aztán szeretnék arról is hallani, hogy hány milliárd eu-s támogatás jött be az országba 2004-2010 között,(különösen annak fényében-hogy 2010-2017 között 8500-9000 milliárd jött a 11000 milliárdból=a csatlakozás óta bejött pénz).IMF hitel?-aminek nagyobbik része devizatartalékban pihent az MNB páncéljában,amit aztán matolcsy és bandájja elshortolgatott- magyarán tőzsdézett vele?-amit úgy fizetett vissza orbán,hogy magasabb kamatozású piaci hitelt vett fel? Gyurcsány nyakába kéretik varrni a 2008-as pénzügyi világválságot,már csak azért is,mert azért kellett az IMF hitel. Na beszélgessünk még a gyurcsányról-meg orbánról: sajtószabadság, a parlament helyzete,szabad választások,és annak tükrében-hogy mikor is támadott vissza gyurcsány fenyegetőzéssel az őt ért kritikák,vádaskodások miatt?Mikor-kit? Csak tényeket!!!
relatív
Azokra az írásokra - melyekben a tények nem ismerete, illetve tudatos félremagyarázása sejlik - egy értelmes ember nem válaszol, mert értelmetlen !!!

Bizonyos gyűlöletteli törekvésekbe beállók értelmes javaslatokra, tényekre nem érzékenyek.

Azok a minduntalan ismételt hazugságok - a rágalmaknak semmi alapjuk nincs, melyre sok-sok bírósági határozat IS utal még ebben a félresikerült közéletben IS (!) - pedig falra hányt borsó értelmes választ adni, mert a kijelentője nem éri fel ésszel a kiigazítását !

Majd ha egy egészsége közélet alakul országunkban ( erre minden rendes állampolgár mint sült galambra vár ) akkor lehet értelmes egyeztetésekre sort keríteni még a tudatlanokkal IS ?!
tulipan
@Ábel: Még hogy bölcs??? Na, ne sértegesd már, ezt a narancsos hordót!
solidedge
@Pegero: Amikor a Fidesz 2010-ben átvette a kormányzást az euró 270 Ft körül volt. Aztán Szíjjártóék elkezdtek hablatyolni, hogy az ország az összeomlás szélén van a baloldal miatt ezzel az euró 210 fölé nőtt. Az összeomlásból természetesen nem volt igaz semmi, de olyan jól hangzott lejáratni a baloldalt. Nem kell mondanom, hogy mit okozott ez a deviza hiteleseknél. Bajnaiék megérezve a Fidesz alattomosságát kitették a kormány honlapra a gazdaság fontos mutatóit, amelyek egyáltalán nem voltak rosszak. Orbánék pár nap múlva azzal a mondvacsinált okkal hogy micsoda káosz van a honlapon levették,nehogy az emberek rájöjjenek milyen bődületes marhaságokkal hozakodik elő a Fidesz. A másik. Ha a Fidesznek annyira fájt hogy a piszok baloldal elvette a 13. havit, akkor ezt orvosolni tudták volna. De annyira ők sem hülyék, hogy ne tudják ez pofán vágta volna a büdzsét. A nők 40 éves nyugdíj lehetősége is baromság a közgazdászok szerint, viszont kell a szavazóbázis.
tulipan
@solidedge: Az utóbbit,már tervezik megszüntetni, hiszen hamarosan alig mar nő, akinek még lesz 40 éve!!
CsipkeRózsa
@Pegero: Vedd figyelembe, hogy akkor világválság volt, minden területen vissza kellett venni valamennyit.

Egyébként, a szoci kormány adta a 13. havit, nem Orbán kormánya, kifogásold azt, hogy azóta nem adta vissza Orbán, hiszen most mindenre van keret. Pl.: tele rakjuk az európai és nem európai, Orbánnak tetsző országokat sportlétesítményekkel.
Csizmás Kond
A nyugdíjakat nem a pártok kéne keveselljék...csak ennek a lükeferencnek ismét mondhatnékja támadt.
Cicamama55
9.éve kormányoznak Orbánék...Ennyi idő alatt már bőven lett volna idejük a 2010-es kampány ígérgetéseiknek teljesítésére! Biztos jövő Magyarországon?! Ingoványos talajon áll itt már minden!... Alapvető élelmiszerek árai a csillagos égben járnak, s még az inflációs adatot is az emberek képébe hazudják?!
Pálinkás Pál
@Pegero: Te el is hiszed ezt a marhaságot amit ideírsz...
kamazuka
Ugyan máár!
Ebben a kérdésben a Dk labdába sem rúg
.
Legalább is nélkülem.
anima
Van egy párt a sok ellenzéki párt közül, amelyik engedte kiépülni a NER rendszert.
Van egy párt, amelynek a tagjai letették az esküt az alkotmányellenes fideszníyikes fércmű alaptörvényre.
Van egy párt,amelyiknek van pénzben megfizethető ára.
Van egy párt, amelyik évek óta beleszarik a magyar emberek szájába.
Van egy párt, amelyik fossa a szót, de a NER-t erősíti (másról beszél, és mást csinál - mint Orbán).
Van egy párt, amelyikre soha sem tudnék szavazni Gyurcsány miatt.

Van egy ember (de szerintem sok), aki számára nincs alternatíva...
Érted ezt, te rohadék ellenzéki politikus!?
Teljesen természetes, hogy nem szavazok Orbánra, de NINCS SENKI EBBEN A QRVA ORSZÁGBAN, AKIRE TUDNÉK SZAVAZNI JÓHISZEMŰEN !!!

Ezt az elbaszott lelohasztó béna bénultságot...
Magyarországnak annyi!
A magyar, egyszerűen genetikailag alkalmatlan jó politikusnak.
Igazából sok mindenre alkalmatlan a magyar genetikailag, de ebbe most ne menjünk bele.
kokopelli
@Cicamama55: Ezt kérdeztem magamban én is!Hány évre szól egy politikus bű-
ne mint "állítólagos elbaltázás" a leváltása után?10-20-30 évre!Az őt leváltó nagy-
pofájúúj ME hány évig tolhatja rá a régire a saját impotenciáját ugyanazon ügyben?
Nem azzal kampányolt,hogy jobban fogja csinálni?Többek között nem ígérte meg
azt?Langyos levegő a nagy csuti mágus pofájából volt az egész ? Okay a lóvé meg-
volt,de az ő csókosi voltak a soron!?
wagabund
Nem a párt kevesli, én keveslem a nyugdíjemelést. a párt vezérszónoka vegye le a cipőjét, és azzal csapkodja az asztalt, amikor fennhangon követeli az inflációkövető nyugdíjemelést.. ...úgy mint Hruscsov annak idején(1962)...ő is a cipőjével csapkodta az ENSZ pulpitusát, amikor dühödten felszólalt...az felejthetetlen esemény volt...( bár szart sem ért )
CsipkeRózsa
@Pegero: ma, 18:06

Nem csak az országban épülnek a fölösleges stadionok, arra nem tudsz mondani semmit, hogy más országokban is a mi pénzünkből építi a kormány.

az itthoni sportlétesítmények nem a hétköznapi, mindenki által igénybe vehető célra készülnek, kizárólag a menő sportolóknak.

Ahogy elnézem, mindenkihez van egy-egy "kedves" mondatod. Azért jössz ide időnként, hogy kiéld magad?
Cicamama55
@kokopelli: A fogalmazásoddal nem, de a mondanivalóddal egyet értek...
csipetke
@CsipkeRózsa: 18:57 Ahogy elnézem,csikari talán szabadnapos,és ez a pattogó izééé helyettesíti.Nagyjából egyszinten vannak.
Nessy
Varietas delectat! Ezt a változatosságot hozzák mindennapjainkba az idetévedt hívek, az igehirdetéseikkel. Vagy delegálják őket, hogy ne unatkozzunk? Vitázni nem ajánlatos velük, mert érveik nem sok, de a stílusuk vetekszik egy részeg matrózéval esetenként.
kereső
@Pegero: ha úgy vesszük.A csontot,meg te rágod, mert se lenyelni,se kiköpni nem tudod.A válaszod meg fabatkát se ér.Egyik se.
tulipan
@Nessy: Avagy éppen, egy féleszű kisegító iskoláséval!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.