Volner János átvenné a Jobbik vezetését. Az ellenzéki párt alelnöke ezt a közmédiának nyilatkozva közölte pénteken, megerősítve, hogy rendkívüli tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte, mert ellenzi, hogy pártja vezetése "fúziót" hozzon létre a Jobbik és az LMP között.

"Nem kurvának álltam" – Volner János átvenné a Jobbik irányítását
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Volner János az M1 aktuális csatornának megerősítette a Figyelő internetes kiadásában megjelent információt, miszerint a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek írt levelében a Jobbik elnökségének feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte arra hivatkozva, hogy a jelenlegi testületnek

"senki nem adott felhatalmazást a liberális-balközép pártokkal történő összeborulásra".

A Jobbik alelnöke azzal indokolta döntését: meggyőződése szerint a Jobbiknak a nemzeti oldalon van a helye, nem közelíthet a saját magát liberális-balközép pártként meghatározó LMP felé.

"Láthatóan Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton nagyon eltökéltek ennek a szövetségnek a létrehozásában, én pedig ugyanúgy, ahogy korábban Simicska Lajos fizetési listáján sem szerettem volna rajta lenni, most Ungár Péter és a Schmidt Mária fizetési listáján sem szeretnék rajta lenni"

- fogalmazott Volner János.

Szerinte amennyiben ez a "fúzió", amelyet Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton szeretne, létrejön a Jobbik és az LMP között, az garantálja a Fidesznek az újabb (parlamenti) kétharmadot. Hozzátette: a pártelnök és a frakcióvezető "Vona Gábor régi álmát" akarja megvalósítani, hogy a Jobbikot és az LMP-t egy nagy politikai tömörülésben egyesítsék.

Volner János közölte: nem gondolkodik abban, hogy kilép a Jobbikból, ellenkezőleg, a rendkívüli tisztújító kongresszuson átvenné a párt vezetését; demokratikus, tiszta versenyben megméretteti magát a párt elnökségéért. "Természetesen vállalom ezt, hiszen a Jobbikot meg kell menteni,

nem szabad a liberálisokkal, baloldaliakkal közösködni, nem őket kell segíteni, hanem a magyar embereket"

- jelentette ki.

Megjegyezte: bár Sneider Tamás pártelnök még nem vette napirendre ezt a kérdést, reméli, hogy a következő elnökségi ülésen ez megtörténik. Addig is elkezdi szervezni a rendkívüli tisztújító kongresszust. Kérdésre válaszolva Volner János közölte, hogy részt vesz a képviselőcsoport pénteki rendkívüli ülésén és ott kifejti álláspontját, ugyanakkor azt is jelezte: ha kizárnák a frakcióból, mindenképpen megtartja mandátumát.

Szerinte a frakcióban túlnyomórészt azok az emberek kaptak szerepet az elmúlt időszakban, akiket a vezetés igyekezett lekötelezni, ezért meggyőződése, hogy a képviselőcsoportban többségben vannak azok, akik az LMP-vel való összefogást elképzelhetőnek tartják. Volner János ugyanakkor az LMP-t "oszlófélben lévő hullának" nevezte, és hangsúlyozta: nem gondolja, hogy egy nemzeti pártnak a liberálisokkal bármilyen szinten közösködnie kellene.

"Nemzeti érzésű politikusnak tartom magam, (...) nem kurvának álltam! Én nem tudok változtatni az elveimen és a nemzet ügyeiben nem tudok megalkudni"

- ismételte meg a levelében írtakat.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A jelenlegi választási rendszerben a fidesz nem váltható le. A választási rendszer két pártra van kalibrálva, ezt tudomásul kell venni, a többi csak bohóckodás!
1. A legnagyobb kisebbség irányítja teljhatalommal az országot
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--AgpS1U6p--/w_1160/78xZG3XkQJ5oYiMWs.jpeg
2. A Fideszt túlkompenzálja a saját választási rendszere
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--MHuNfM4p--/w_1160/78vrGiMKetqZYjMWs.png
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
A jelenlegi választási rendszerben a fidesz nem váltható le. A választási rendszer két pártra van kalibrálva, ezt tudomásul kell venni, a többi csak bohóckodás!
1. A legnagyobb kisebbség irányítja teljhatalommal az országot
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--AgpS1U6p--/w_1160/78xZG3XkQJ5oYiMWs.jpeg
2. A Fideszt túlkompenzálja a saját választási rendszere
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--MHuNfM4p--/w_1160/78vrGiMKetqZYjMWs.png
kereső
De ,kedves János. Már a kezdetektől fogva.Csak már nincs rátok szüksége a nagyúrnak.Igy jártatok.
cikicakk55
Úgy látszik én nem tartozom a magyar nép közé. Nem érzem magam sem jobboldalinak,sem baloldalinak,sem jobbközépnek,sem balközépnek. Egy 63 éves nyugdíjas nő vagyok,aki szeretné a hátra lévő pár évét nyugalomban eltölteni,de úgy,hogy ne kelljen azon gondolkoznom,hogy 1., : a gyógyszereimet váltsam ki? 2., Amennyiben nem váltom ki a gyógyszerem,akkor minden nap tudok vacsorát venni,de meddig, ? 3. Melyik a fontosabb? Mind a kettőre nem telik. Mindegy,mert ahogy elfigyelem ezeket a politikusokat,csak az számít Magyar embernek,aki áll valamelyik oldalon. Én egyiken sem állok,így rám gondolom nincs szükség,ezért kapok csak annyi nyugdíjat,hogy vagy ez vagy az,de elvisz.
RonaGyuri
kurvának??? az egy tisztességes foglalkozás a politikusokhoz képest! =))
wagabund
...a " nem kurvának álltam " kissé meglepő, de érthető...

ahogy elnézem, előbb-utóbb át is veszi az irányítást...na, akkor lesz igazán fogak csikorgatása...
Eladott Ország
@RonaGyuri: Három, P betűvel kezdődő hivatás művelői a társadalom legalja. A Politikusok, Papok, és a Prostik. Az utóbbiban azonban nem vagyok teljesen biztos. A pap meg a politikus önként lett azzá, de kevés prosti választja a szakmát szabad akarattal.
RonaGyuri
@Eladott Ország: a szabad akarat persze véleményes: azonban az tény, hogy az első kettő zömmel másra nem alkalmas!!! Ami pedig a "kurvákat" illeti nagyon sok fajtája volt/van/lesz. Ilyenek is, olyanok is, sőt!! Van több olyan ismerősöm, aki egyetemi tanulmányai segítésére kezdte el, de mikor végzett megpróbálta abbahagyni, de messze nem érte el a megszokott színvonalat! Mármint életszínvonalát! =))
advocat
Csak gond van velük. A kétharmad birtokában minek egy konkurens? És egy megjegyzés. A kurváktól kapunk valamit (mondjuk egy pucit legalább, egy kis időre), de ez a kormány mindent elvesz. Csak lőrnek és a rokonoknak jut.
namihami
Egy újabb pártrobbanás. A Fidesz újabb "" áldásos,"" tevékenysége nyomán egy újabb (állítólag) ellenzék folytatja rohadását.
Kisgizdák, SzDSz, Demagóg Fórum, MSzP és most a honi hungaristáink. Viktorunk sikeres kamarillapolitikus.
Divide et semper---mondta Orbángazda. Addig is folytathatjuk, még nagyobb mértékben, országfelvásárlási politikánkat. Ez már nem gazdasági, ez politikai/köztörvényes fideszizmus.
namihami
De persze a Jobbik/szalonnyilas/hungarista csürhéért én személy szerint egy könnycseppet se ejtenék.
Bár a fenti jelzőkön hosszú ideje osztoznak, egyre inkább a Fidesz dominanciája mellett.
Eladott Ország
Miután Orbán négyévente akkora vereséget mér a csaló választási rendszerével az ellenzék pártjaira, hogy azok látszólag demokratikus úton forgácsolódnak le, tűnnek el a semmibe, ez azt jelenti, hogy a kollaboráció sem életbiztosítás, nem nyugdíjas állás. A kollaborációval is eltűnnek a süllyesztőben, néhány év nyomorúságos túlélésért áldoznak fel mindent. Ez azt is jelenti, hogy ha rövidtávú céljaikról lemondanának, a legitimáció megszüntetésével a saját túlélésüket hosszútávon megalapozhatnák, mert hitelessé válnának, s a rendszert így előbb-utóbb megdöntenék. Hogy a nyelvükön beszéljünk: utána megint ők lophatnának. De ezzel a szisztematikus erózióval azt hozzák létre, hogy Orbán lecseréli őket a maga által létrehozott ellenzékre. Így nem marad legitim ellenzék, amely a hamis látszatot felmondja. Amikor elérünk erre a pontra, hogy Orbán kicserélte az ellenzéket, a szabad sajtót, a civil szervezeteket a sajátjaira, akkor rendszerének demokratikus látszata végképp megmarad és esély sincs arra, hogy ettől az embertől békés úton meg lehessen szabadulni. Hamis lesz a centrális erőtér is, mint minden, amit ez az ember csinál, de legitim. Ez valami borzasztó. A parlamenti részvétel és a választáson való részvétel felmondása a rendszer bojkottja, a rendszer legitimációjának felmondása. Ez pedig kívül-belül egyértelművé tenné a rendszer diktatórikus voltát. Az Európai Unióban, a NATO-ban nem lehet egy leleplezett diktatúrát működtetni, a magyar társadalom sem fogad el egy leplezetlen önkényuralmat. Ezt csak az ellenzék kollaborációja akadályozza meg. A bojkott kihúzza alóluk a talajt, kamupártokkal a jelenleg még legitim ellenzék nem pótolható. Ezen mindenki átlátna.
kereső
Nem jobbik, hanem lmp!!! Mekkora szarházinak kell ehhez lenni- vagy qvának?
A Hadházy Ákos kezdeményezte európai ügyészséghez való csatlakozásért indított aláírásgyűjtés mellett saját akciót indított az LMP. A párt elnöke, Keresztes László Lóránt Facebook-oldalán jelentette be, hogy

Aláírásgyűjtést indítottunk! Csatlakoztunk a „Szüntessük meg a csalást és az uniós forrásokkal való visszaélést!” európai polgári kezdeményezéshez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.