Még pár napig biztosan nem emelkedik hatályba a törvény.

Elkeseredett roham várható a lakástakarékpénztári megtakarítások iránt
Fotó: Pixabay

Mint korábban megírtuk, a kormány megszünteti a lakástakarékpénztári konstrukciók állami támogatását. A módosító javaslat a fideszes Bánki Erik nevéhez fűződik, amit a képviselő egyéni indítványként nyújtott be a parlamentben.

Az elmúlt években a lakástakarékpénztári megtakarítások népszerűségüket a 30 százalékos állami támogatásnak, illetve a megtakarításhoz járó kedvező és kiszámítható lakáshitel konstrukcióknak köszönhették

- magyarázza a napi.hu.

Mivel a törvény visszamenőlegesen nem lesz érvényes, tehát a már megkötött szerződésekre kifizetik az állami támogatást, óriási roham várható a napokban a pénztáraknál. A Napi Gazdaság arról írt, hogy már hétfőn – a kihirdetés napján - rendkívül megnövekedett az érdeklődés a lakástakarékpénztári megtakarítások iránt.

Az elmúlt pár órában az ügyfelek tömegesen keresték fel munkatársainkat, partnereinket, hogy ha lehetséges, akár még a mai nap folyamán indítanának lakástakarékpénztári megtakarítást, mert nem szeretnének elesni a 30 százalékos állami támogatástól

- mondta a lapnak hétfőn Vajnági Richárd, a City Hitelbróker Kft. ügyvezetője. 

A hvg.hu kalkulációja szerint egy nap csúszás még belefér:

kedden nyomják át a javaslatot a parlamenten, utána Áder Jánosnak még alá kell írnia, és csak az ezt követő naptól lesz érvényes a törvény.

Az addig megkötött szerződésekre még a mostani szabályok érvényesek, azokhoz jár állami támogatás.

Annyi mindenesetre biztos: az ügyfélszolgálat dolgozói úgy készülnek, hogy holnap is tömegek fognak elmenni hozzájuk. A lap arról is írt, a Fundamenta ügyfélszolgálatán kétórás sor kígyózott hétfő délután.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Ezt is sikerült elvenni!
Nehogy kapjon az átlag ember valamilyen segítséget az állatól.
Sámannus
Ráadásul a válogatott is 3:3-ra "győzött"
Desischado
Kiváncsi vagyok, mit vesznek el legközelebb!
Gauntlet
na kedves magyar, most is olyan büszkén dobd be a szavazatodat a Fideszre, mint április 8-án !
hacsak a vokspapírt is el nem kommunizálják ! B + !
Ludmilla
én a meglévők esetében sem bíznék az állami támogatásban... jó példa a manyup
lampa laz
Amíg van migráncs+soros+brüsszel addig mindent megtehetnek, mert ez a három varázsszó mindent felülír. Egyébként is, mire választások lesznek elfelejtik a zemberek, főleg ha lesz újabb mumus akivel/amivel riogathatják a hülyéket. Amíg hatalmon lesznek addig azt vesznek el tőlünk amit csak akarnak, mert orbániában ez már így működik.
emerencia
@Desischado: ma: 04:47 Én pedig arra lennék kíváncsi, hogy hány fidesz szavazó szenved az újabb és újabb nertársi fojtogatásoktól?
justhpeter
A "családbarát" kormány bajba manőverezte magát, ezért szeretné megteremteni az állampapír elsőbbségét a befektetési lehetőségeknél, de nem fogja tudni. Eggyel több ok lesz arra, hogy az iskolázott fiatalok újabb csoportjai vándoroljanak külföldre.
A sok fideSS-kdnp-ökörnek meg nem marad más mint a migráncsozás és a hazárulózás.
lampa laz
@Horizont: "Félelmetes dermesztő és iszonyat milyen rossz úton halad az ország."... és még finoman fejezted ki magad, igen qurva szarul megy minden. Ezért nem is bánom, ha ilyen vagy még durvább dolgokat kezdenek ránk zúdítani, mert addig amíg mindenkit nem érínt mélységesen meg valamilyen intézkedésük addig semmi nem fog történni. Eddig se az egészségügy, se az oktatás, se az élelmiszer árak, az egyéb demokráciát szétverő korlátozások sem verték ki a biztosítékot az embereknél, ezért tudják feszíteni a húrt, de remélem hamarosan elpattan. Egyre jobban felvállalják a mocskos üzleteiket, luxus életüket a nyilvánosság előtt, amit azért annak is észre kell vennie aki eddig éltette ezt a tetves tolvaj brancsot.
simmering73
Na ezt már megnézem, ahogy tiporják egymást az emberek, amikor önként átadják az államnak a pénzüket. Mint a babakötvénynél.
Jozefina
A kormánykommunikáció ellenére nehézségei lehetnek az államkasszába "özönlő" pénzekkel!!! Messze nem lehet annyi, min amennyit mondanak és amennyit osztogatnak!!! Valahonnét a hiányt pótolni kell. Most a takarékok vannak soron, holnap más, esetleg adó emelés, vagy épp a betétek befagyasztása. Akkor aztán igaz lesz, hogy "futok a pénzem után"!! A nyugdíjpénzek lenyúlásának sem lett semmi következménye!!! Maximum annyi, hogya kuszafogú szőke tündér eltünt a süjjesztőben!!!
tudode
Ilyen klassz parlamentje sem volt, még az országnak, mint EZEK, úgy művelik a "sportot", mint az ÓSZERES, adok, veszek, visszaveszek mindenféle KONCEPCIÓ nélkül.
.
Miközben a PUMUKLI szülőföldje roskadozik a FELESLEGES puccos cuccoktól, amelyeknek akárhogy BECÉZI A FORRÁSÁT, a kizsigerelt társadalom lóvéjából csipegeti.
.
Bánki Erik SZÁJHŐS valamilyen áruforgalmi levezővel mennyit érhet ahhoz, hogy a LAKÁSKASSZA mire jó, mire nem jó, "csak" a nevét adja, mint a MANYUPHOZ a Gabri-ella!!
Desischado
@emerencia: Akik rájuk szavaztak, szenvednek is, ez a legkevesebb! Engem az bánt, hogy mi is szívunk, mint a torkosborz.
anima
@Desischado: Mindent, ami nincs lebetonozva - írnám -, de ezek azt is ellopják, ami le van betonozva.
Amit ezek művelnek, ilyen még az egész világon nem volt !!!
anima
Ordenáré Orbán olyan szinten lesz megbélyegezve a jövő - nem hamisított - történelem könyveiben, hogy ihaj !!!
Az aljasság eme foka tanítható lenne, de remélem nem tanítják senkinek.
Ha pedig példaértékű lesz mások számára, nos...

A földön rengeteg baj van - és minden együtt, ami fokozódik.
Mondanám, hogy a vég idején élünk, de nem mondom, mert az AI-t még nem fejlesztették fel annyira, hogy az emberiség ellen forduljon.
Az AI emberiség ellen fordulása, nos, akkor lesz vége a világnak!
anima
Ja, hogy az elkeseredett tömegek rohama alamizsnáért a téma itt.
A magyar már csak ilyen.
Inkább sorban áll alamizsnáért órákig a bankoknál, ahelyett, hogy a Parlament előtt tüntetne órákig, hogy megint arcul köpték - sokszor sokadszorra.
anima
Bal sors, akit régen tép!
Ez nem véletlen!
Ennyire pussy a magyar.
Állandón hagyja magát tépni a balsorstól!
Benyel minden szart, amíg telik zsíros kenyérre lila hagymával, meg egy pohár kannás borra.
anima
Önbeteljesítő szar a magyar himnusz szövege.
A zenéje meg gyászzene.
Le kéne cserélni.
anima
Általános iskolában álltam fel utoljára a magyar himnuszra - mert kötelező volt.
Azóta sem !!!
Sosem bírtam.
Mindig taszított.
A mai napig sem értem a lényegét.
Sírjon veled a faszom, ezen a béna ömlengésen.

Anyádat tépje a balsors, bumburnyák !!!
karma1
@Horizont: Ha valaki vegigbongeszi a netet meg azt az egy-ket ellenzeki forumot feszbukot, miegymast, akkor annyit lat csak, hogy eltunt mindenhonnan a CSOK dicsoitese, sot, nagyon sok visszajelzes erkezik, hogy "keszul a devizahitel 2.0 program", vagyis hogy ezek a forintalapu csok-osok is megfogjak rendesen szivni, - ha eddig meg nem szivtak volna meg, de ugye mivel csak egy eve indult a mutatavany, a futamidonek az elejen nem derul ki, hogy a futamido vegen mi lesz a "kiskapu", amitol mindenki megszivja , meg akkor is, hogyha a legkozelebb allt , jo pozicioban az osszes feltetel teljesitesehez. A devizasoknak is volt 3-4 jo evuk, amig el nem kezdett begyuruzni az atvaltasi biznisz kancsaltolcsy bankjaban.
Ha en most ilyen lakasvasarlasi elotakarekkal rendelkeznek, ESZ NELKUL ROHANNEK A PENZEMERT, mert a manyup akcio utan ezeknek azt sem hinnem el, amit kerdeznek.
De ugy latszik, hogy a magyar egy makacs allatfajta, addig nem akar tanulni az orra elott levo peldakbol, sajat maga akarja beledugni a nyelvet a szarba, mert amig ezt nem teszi, addig azt hiszi, hogy csokoladet lat...
karma1
@anima: Igazad van: nincs a vilagon meg egy ennyire pesszimista szovegu-tartalmu himnusz, mint a magyar! Mindenhol az orszagok nagysagarol, dicsosegerol, szabadsagrol enekelnek, kiveve a mi himnuszunkat. A zeneje is tul komoly - arra is raferne egy kis renovalas... Es ahogy mondod, a lenyeg Nalad van: ONBETELJESITO! Tele negativitassal, ami csak tovabbi negativitast vonz be...
karma1
@Horizont: Az 5 kilos krumplisoknak szerintem mar a nagyobb resze nem is el: idos kisnyugdijasok, meg teljesen lecsuszott lumpenek voltak, es ha valaha is bekerultek a jolmukodo egeszsegugybe - ha egyaltalan eljutottak a zsakfalvakba a krumpliosztogatok - , akkor se biztos, hogy onnan bejuthattak a kozeli korhazakba, ellatasra.
En meg a valtozas legelejen, a 80-as evekben is jol ereztem magam (jo, akkor 30-as eveimben voltam, a jovo is olyan tavolinak tunt), hat en bizony visszasirom a Kadar rendszert, mert ott meg az aremelesrol is tudhato volt, hogy januar 1-en, egyszer egy evben tortenik meg a dolog. Es Kadar idejeben nem emlekszem ra, hogy mondjuk Idi Amin Dada nepirto mindennapos vendeg lett volna - Kadhafiekkal sem ezert volt joban a rezsim...szegyen, amit most az emberek torkan le akarnak nyomni,
Egy Quaestor es egy manyup botrany utan valaki meg elhiszi, hogy ez a kormany ADNI akarna milliokat egy embernek??? Aki ezt elhiszi, az vagy nem otthon el, vagy teljesen hulye. Dehat mindenkinek sajat joga van hulyenek lenni, a nemzethy hozentroger mondasa szerint...
karma1
@anima: Talan majd akkor jon el a magyaroknak a jovoje, ha vegre felerik esszel, hogy A VILAGON SEMMI SINCS INGYEN!
Hogyha felfogjak, hogy amit az allam az egyik kezevel ad - az adofizetok altal befizetett penzbol, nem orban vagy kover vagy7 rogan maganvagyonabol! - azt a masikkal el is fogja venni, mert szuksege van a kovetkezo generaciora is, egy teljesen lebutitott valtozatra, aki esz nelkul vegrehajtja a legbarmabb intezkedest is, mert nem tud onalloan gondolkodni, es elhiszi a hamis hireket is, amikkel a kizarolagosan fidesz kezben levo, NEM szabad sajto lenyom a torkan.
Kellenek a kis janicsarok, hogy a sajatlabu recsolke gyerekeinek is legyen cseledje...
nezelodo
Dezsavü érzésem van, ahogy a lakáskassza a levesbe került. Ja mert szaunákat, fürdőmedencét építenek belőle... Ja ahogy a MANYUP-ot meg eltőzsdézték, állította ez a hazug, tolvaj banda.
Hitler meg a maga idejében a szakszervezetek pénzét nyúlta le, és a "szakácskönyve" után meg nem fizetett adót. Pedig minden új házasnak kötelező volt a polgármesteri hivatalnak egy példányt ajándékozni, ahogy nálunk a gránit szilárd alkotmányt kell az érettségizőknek a kezébe nyomni. Persze a hasonlóság csak a véletlen műve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.