A Magyar Idők arról számolt be keddi számában, hogy Palkovics László tárgyalóasztalhoz ül a vasárnapi boltzár visszaállításáért lobbizó Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezettel.

A vasárnapi  boltzár már megint napirendre kerül

Az érdekvédelmi képviselet még szeptember elején kereste meg az ötletével Orbán Viktort, aki az illetés Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz továbbította az ügyet. A lap hozzátette: bár korábban a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte, hogy

aktualitás híján a boltzár ügyében nem terveznek jogszabály-módosítást, az az a vasárnapi tilalom ismételt bevezetését,

két tárca képviselője leül a szakszervezettel. Az innovációs minisztérium és a pénzügyminisztérium illetékese a Magyar Idők szerint a napokban fogadja a KDFSZ elnökét. Bubenkó Csaba

örvendetesnek tartja, hogy a kormány meghallotta több százezer kereskedelmi munkavállaló igényét a foglalkoztatáspolitikai kihívások kezelésére.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Kezdik már megint a nép basztatását. Azzal kellene játszanotok, ami hozzátok nőtt és veletek egykorú.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Kezdik már megint a nép basztatását. Azzal kellene játszanotok, ami hozzátok nőtt és veletek egykorú.
Gauntlet
a saját embereikkel telelévő szervezettel tárgyalnak? ejha !
Aki Én
Az is örvendetes, hogy megint csak a kisebbség hangját hallják és telibe szarják a többségi népakaratot. Vasárnap tízezrek dolgoznak, de ennek csak egy része dolgozik a kereskedelemben. A többiekkel mi van? Viszont milliók vásárolnak vasárnap.
Ez a butaság már egyszer megbukott, ők is belátták, hogy sem a gazdaságnak, sem a tömegeknek nem érdekük. Persze nem maguktól, mert ahhoz aljasak, hanem beszartak a népszavazástól, aminek eredménye borítékolható volt. Vagyis óriási bukta. Mert ugye jogállamban, demokráciában csak arról népszavazunk, amiről a hatalom akar.
Értem én a kereskedelmi dolgozókat, de amikor ezt a pályát választották, amikor jelenlegi munkahelyüket választották, akkor is volt vasárnapi nyitva tartás.
A kormánynak nem az emberek korlátozása a dolga, hanem a körülmények megteremtése.
Vagyis érdekvédelem, magasabb bér, kiszolgáltatottság megszüntetése...

,,Rogán Antal szerint megosztó kérdés lett a boltzár, nem sikerült meggyőzniük az embereket az intézkedés helyességéről, főleg a nők maradtak kritikusak az intézkedéssel szemben, magyarázta a miniszter. "Amikor az elmúlt egy évet kell értékelni, akkor nemcsak a gazdasági mutatókat kell nézni, hanem az emberek véleményét is" – érvelt a miniszter.
Rogán szerint van fontosabb kérdés is a vasárnapi boltzárnál"
lampa laz
Bubenkó, h a zorbán húzzon arra a lankadt bubenkós f***ra, a többi agyatlannal együtt.
Nessy
A KDNP megint kezdi a vasárnapi balhét? Valamit nekik is illenék villantani, Hollik unalmas migránsozása mellett?
KisGenyo2
Nem boltzár kell, hanem vasárnapra garantált dupla fizetés mindenkinek, aki vasárnap dolgozik, legyen az tűzoltó, ápoló, metró vezető, vagy akár boltos! ;-)
human
A kopaszok már gyúrnak a népszavazásra.
emerencia
@Aki Én: Igazad van. Aki a kereskedelembe megy dolgozni, el kell hogy fogadja a vasárnapi melót, hiszen senki nem titkolja el előle előzőleg, hogy itt bizony vasárnap is kell dolgozni időnként. (Ha időközben problémája akad ezzel, normális munkahelyeken a kollégák egymás közt megoldják.) Az általam ismert kereskedelmi dolgozókat megkérdezve egyeseknek magas a hangjuk a vasárnap ellen a többség viszont tudomásul veszi, sőt a csak fizetésből élők örülnek még annak a kevés + pénznek is amit a vasárnapért kapnak. Mivel ez egy olyan szakma, ahol sokféle iskolázottságú, műveltségű ember dolgozik, előfordul az is, hogy a bősz családanya előzőleg nyíltan tiltakozik a vasárnapi munka ellen de mikor megtudja, hogy a kolléga egy kicsit több pénzt kap a vasárnapi műszakok miatt, orbáni módon elkezd harcolni, hogy neki is jár a vasárnapi meló, micsoda dolog az, hogy a másiknak már hét ledolgozott vasárnapja van az adott időszak alatt, neki pedig csak négy? Nos, az ilyenekkel van a baj, ezekre építi Bubenkó nertárs a tiltakozást pedig jól tudja, hogy a kereskedelmi dolgozók jelentős többségének a munkakörülményekkel, a munka és egészségvédelemmel, a valóságban még mindig sok helyen alacsony alapbérekkel és bizonytalan mozgóbérekkel, létszámhiánnyal, munkaszervezéssel és a társadalmi megbecsüléssel van igazán baja.
namihami
Fiúk, most fankón, egy beégés nem volt elég?
Persze ez is a gyerekápolási és hasonló barbatrükkök közé tartozik. Akkor is elvetették a gyerektámogatás ötletét, amikor a nép követelte. Aztán beadták, mint a jóságos Orbánbácsi privátötletét. És azonnal a nép mellé állt a fidesz-szavazógép. De már mint saját jóságuk miatt.
Most is ez a trükk fog végigmenni. A dolgozók (!?!?!?) követelik, de a népakaratot meghalló Szuperviktor a végén majd az orrukra koppint. Mint ezt már láthattuk.
egyember
e28Nd@Gauntlet: Régen tudjuk, hogy 3 (három) dolog tök-fölösleges: A papok pöcse, az apácák csöcse, meg a szakszervezet(Made in Hungary-ában)
Clavigo
gasko,,galloné,,cserágnes,,,most meg az bubenko,," vagy kijaf@szom " .( by Dojcs Tompi)...Kik választják meg ezeket a szakszervezeti Értékeket-Ékköveket ???
wpym
1) Nem kotelezo a kereskedelemben melozni;

2) Majd a vevo eldonti, hogy akar-e vasarnap vasarolni illetve a kereskedo nyitva tartani. Nem kell torvennyel kibaszni az emberekkel.
tudode
Repetáznak, finomítanak az IMÁDKOZÓ SÁSKÁS-KÁK!
,
Már a hótaktól is FÉLNEK, vagy a HAT-ALMÁJUKAT, hiszen
.
2013.09.10.
---- Szociális temetés - A Parlament elfogadta a temetkezésről szóló törvény módosítását
www.jogiforum.hu/hirek/30324
.
----- A kormány döntött, csak 2021-től vezetik be a szociális temetkezést
mfor.hu/cikkek/befektetes/a-kormany-dontott-csak-2021-tol-vezetik-be-a-szocialis-temetest.html
.
--- Szociális temetés: cipelhetik a koporsót a gyászolók
24.hu/belfold/2015/01/12/szocialis-temetes-cipelhetik-a-koporsot-a-gyaszolok/
.
Temetkezés FASZA GYEREK módra, v mégsem!
Desischado
Meddig akarják még csesztetni az embereket ezzel a boltzárral?! Sokan csak vasárnap tudnak menni vásárolni, és ez például egy családi program is lehet. Egyszer már belebuktak, nem volt elég?!
Dr plágium
Bezzeg a Nemzeti Dohánybolt akkor van nyitva amikor akarja. Ott nincsboltzár, gondolom azért mert nemzeti...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.