Teljesen átlátható a magyar közbeszerzési adatbázis, a Közbeszerzési Hatóság (KH) naprakészen jelentet meg minden, a közbeszerzési eljárásokhoz, illetve jogorvoslathoz kapcsolódó információt, döntést – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

"Teljesen átlátható a magyar közbeszerzési adatbázis" – állítja az illetékes hatóság
Fotó: Pixabay

Hangsúlyozták, a KH minden eszközzel

biztosítja a közbeszerzési adatbázis átláthatóságát, az információk azonnali és könnyű elérhetőségét bárki számára. Emellett az utóbbi időben számos innovatív, köztük digitális eszközt vezetett be annak érdekében, hogy a transzparenciát, illetve a versenyt tovább erősítse a közbeszerzési piacon.

A közlemény szerint a hatóság jelenleg két, szerződéseket tartalmazó rendszerrel rendelkezik, mindkettő a http://www.kozbeszerzes.huoldalról érhető el, és mindkettőről le lehet tölteni a közbeszerzési szerződéseket. A 2018. január 1-je előtti szerződések a régi rendszerben találhatók meg, a közbeszerzési adatbázis publikus felületén (http://kba.kozbeszerzes.hu). Január 1-je óta a jogszabályi változásoknak megfelelően a CoRe (Contract Register) rendszerben kell a közbeszerzési szerződéseket publikálni, ennek nyilvános keresőfelülete a http://kereso.core.kt.hu.

A CoRe jelenleg 13 267 szerződést tartalmaz. A CoRe rendszerhez tartozó kereső egyszerűsített formában mobiltelefonon is elérhető, így az idei közbeszerzési szerződések a Napi Közbeszerzés applikációban is elérhetőek. Ez a világon egyedülálló módon teszi lehetővé, hogy a szerződéseket mobiltelefonra is azonnal le lehessen tölteni – hívta fel a figyelmet a KH.

A közlemény idézi Rigó Csabát, a hatóság elnökét, aki kiemelte:

az ingyenesen letölthető mobil alkalmazás új, menedzser értesítő funkciója előre beállított kulcsszavak alapján figyelemfelkeltő üzeneteket küld a témában megjelent közbeszerzési pályázatokról, így az ajánlattevők azonnal, már a kiírás pillanatában értesülhetnek a számukra érdekes felhívásokról.

Az ajánlatkérők értesítést kérhetnek a Közbeszerzési Döntőbizottságnál ellenük indított jogorvoslati kezdeményezésekről és a jogorvoslati eljárásokat lezáró közigazgatási határozatokról.

A Közbeszerzési Hatóság minden eszközzel biztosítja a közbeszerzési adatbázis megfelelő használatát, azonban az adatokat a CoRe rendszerbe és az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltölteni január 1-től az ajánlatkérők törvényi feladata – jelezte közleményében a KH.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Tényleg. Én is teljesen àtlátom sajnos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@justhpeter: 9:33 Ezt én is így látom,viszont én orbánnal,és a pereputtyával szemben tudok jól aludni...
fideszes gyökér
@kereső: a Fidesz a legbecsületesebb párt!
Ha Orbán Viktor tudná azt, ami ebben az országban történik, biztos nem engedné!
Sulinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...
kereső
@fideszes gyökér: bizony,bizony, ha Kádár Apánk tudta vóna, biztosan nem engedi minden január elsején emelni az árakat!!
És mivel a fidesz=kormány=Orbán Viktor, igy hát elmondhatjuk,hogy Magyarországnak van a legbecsületesebb miniszterelnöke. Csak a fidesz!
fideszes gyökér
@kereső: Sőt! Ha Gyurcsány lenne hatalmon, akkor mára teljesen szét lenne lopva az ország!
durbincs
@fideszes gyökér: látni is magán , ez rettenet ? s csak ne is féljen ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok