A 31 éves férfi a Kossuth téren fújt le festékszóróval egy zászlórudat. Azt írta rá, hogy "sztrájk". Pénteken elítélték.

T. Krisztián a keddi tüntetésen fújta fel a Kossuth téri zászlórúdra, hogy "sztrájk". A helyszínen elfogták, majd rongálással gyanúsították illetve vádolták meg. A tettét elismerte, azonban a rendőrség előtt azt vallotta, politikai véleménynyilvánítás volt, amit tett, a társadalomra nem veszélyes a cselekedete, így szerinte nem követett el bűncselekményt. A túlóratörvény ellen tiltakozott így.

Ügyét a Pesti Központi Kerületi Bíróságon tárgyalták. T. Krisztián a bíróságon nem járult hozzá, hogy róla kép készüljön, vallomást sem tett. Az ügyész röviden beszélt, elmondta, a tüntető fél 8 körül lépett a zászlórúdhoz és 80 centi szélességben összefújta azt, amivel 27.178 forintos kárt okozott.

T. Krisztiánt ügyvédje szerint az akció nem volt veszélyes a társadalomra, ezért nem vandalizmus volt, hanem politikai véleménynyilvánítás. Ezért azt kérte, hogy a bíróság bűncselekmény vagy bizonyítottság hiányában mentse fel a vádlottat. 

27 ezres kárt okozott, 312 óra közmunkát kapott egy tüntető

Fotó: Facebook

A bíró végül azt mondta, a véleménynyilvánításnál is be kell tartani a jogszabályokat, a falfirka elhelyezése bűncselekmény. Szerinte más módon is kinyilváníthatta volna a véleményét, mondjuk egy molinóval. Mint mondta,

a politikai üzenet ténye nem menti fel a rongálás, a büntetőjogi felelősségrevonás alól.

A bíróság végül 312 közérdekű munkára ítélte a férfit, amit fizikai munkakörben kell eltölteni. Ez napi 8 órával számolva közel két hónapnyi közmunkát jelent, ami igen szigorú ítéletnek számít.

(HVG, Index)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Csurig vannak a bíróságok fidesz patkányokkal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Patkány kormány féreg rendszere. Ezek szerint a bíróság előtt 86 forintot ér egy órai közmunka. Szégyenletes ítélet született.
mackoka46
Csurig vannak a bíróságok fidesz patkányokkal.
Nessy
Feltételezem, hogy amelyik csókos átfesti a szöveget, nem 86,58 Ft!óra költséget számol fel, és nem dolgozik rajta 312 órát!
Aljas egy társulat!
Qqberci
"a politikai üzenet ténye nem menti fel a rongálás, a büntetőjogi felelősségrevonás alól."

És amikor összesz@rták a Kossuth-teret?...
kisrigó
@Qqberci: Az rendben volt, mert a mi kutyánk kölykei "termelték!" Gyalázatos világ, gyalázatos alakok!
Jozefina
A bírónak kellene helyre állítani ezt a "rettenetes nagy" károkozást!!!
Talán kicsit aránytalan az ítélet!!! Valószínűleg ezt kaphatta utasításba!!!
Pálinkás Pál
A cikk így erősen kamúszagú... nem olvastam fellebezésről...nincs fénykép...és nem utolsósorban be lehetett volna jelenteni bírói elfogultságot is...akárhogy is...amit itt leírtak a cikkben az minimum kétséges!!!
human
Hogy fog így 400 órát túlórázni?
anima
Én nem dolgoznám le.
Sőt, Strasbourg-i bíróság qrva sok millióért.
SystemError
Kiszámoltam, ez Mészáros 200 milliárdos becsült vagyonával olyan 3 millió nap lenne 8 órával számolva. Ha 400 órát nyomhatja jövőre, akkor egy kicsit beljebb lehet isten és Orbán 1 Geci Viktor segedelmével ! :)
Yoda69
A 2006-ban tobb szaz millios kart okozok pedig kituntetest. Nincs kettos merce.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.