Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjúja után ellátogatott abba a református kollégiumba, ahol nagy tűz volt szerdán este Budapesten. Az épületben komoly károk vannak, ennek helyreállítását a kormány vállalja. A tűzben egy 47 éves, négygyerekes férfi halt meg, aki valószínűleg aludt.  

A miniszterelnök élőben jelentkezett be közösségi oldalán a Ráday utcai kollégiumtűz helyszínéről.

Szerda este fél 9-kor gyulladt ki a kollégium második és harmadik emelete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren.

A budapesti Ráday Kollégium épületének több emelete leégett, és a tűzesetben életét vesztette egy négygyermekes családapa.

Orbán Viktor elment a leégett kollégiumba – egy négygyermekes családapa volt az áldozat – videó

A kollégium égő épülete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23-án. Az égő házban a tűzoltók egy holttestet találtak. MTI/Mihádák Zoltán

A tűz miatt leállították a vizsgaidőszakot a Károli Gáspár Református Egyetemen, amihez a kollégium tartozik.

Orbán Viktor miniszterelnök egy Facebookra feltöltött videó tanúsága szerint meglátogatta a leégett kollégiumot, és együttérzését fejezte ki.

A videóból az is kiderül, hogy

a tűzesetben elhunyt férfi Veszprémből járt fel a kollégiumba, 47 éves volt, négygyermekes családapa.

Orbán Viktor azt kérte a jelenlevőktől, keressék meg az áldozat feleségét, de kiderült, hogy már fel is vették vele a kapcsolatot.

Az elhangzottak alapján elektromos tüzet valószínűsítenek, Orbán Viktor szerint lehet, hogy el kell bontani az épületet és egy ugyanennyi férőhelyes kollégiumot kell kialakítani a környéken.

Ebben lehet gondolkodni

- mondta az egyház képviselőinek, akik vele tartottak a kiégett református kollégium bejárásán.

A Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumában szerda este keletkezett tűz, az épületet mintegy 80 embernek kellett elhagynia. Az oltási műveletek közben egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten. 

Forrás: 444.hu, Blikk, Origo

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A foton baloldalon allo faszkalap vajon mitol nevetgel? Hogy orban anusza kozeleben lehet? Mert azert kar... Talan egy kicsit tobb tiszteletet annak a szegeny elhunytnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
“Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr.” Ezt a farizeust. Van képe egy ilyen tragédiához ezt írni. Jól kimentette az Úr, olyannyira hogy benn égett. Ennek az idézetnek kb. annyi haszna van mint kásler szentelt vizes agymenésének. Honnan tudja hogy az áldozat hívő volt egyébként? Emberi, saját szavakkal képtelen búcsúzni, csakis idézeteket nyúl le mindig.Így volt ez Andy Vajna esetében is, és az ott használt Hasta la vista Andy-t nem csak a kínrím miatt tartottam ízléstelennek és személytelennek, hanem azért is mert nagyon laza,elköszönés a Hasta la vista, kb. annyit jelent hogy csá,még látjuk egymást. Néha a kevesebb több, egy Nyugodjék békében elég lett volna...
papa.49
@Commenter: ,,Isten nem ver bottal,, itt a bizonyíték a csuhásoknak !!!
lampa laz
Nosztalgiázott egy kicsit, hiányzott már neki a régi putris füstszag.
papa.49
@lampa laz: Igaz már kinőtte az üstházat mint járókát ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Tudod-e miért nem fekete a cigány tenyere, mert azzal kapaszkodik az üstház oldalán )))))))))))
lampa laz
@Commenter: én úgy értelmezem az idézetét, h itt az Úr szerepében ez a patkány akar tetszelegni, mint jótevő, mert a kimenti itt megmentőt jelent, ami nekünk qva sok pénzünkbe fog kerülni, mi fogjuk újjáépíttetni mészárossal ezt a kollégiumot, ...majd meglásd.
lampa laz
@papa.49: még nem hallottam, de jót nevettem rajta.
Desischado
Képmutató senkiházi! Isten nevét a szájára sem kéne vennie, már ha létezik. Ennek egy önálló gondolata sincs? Részvétem a családnak.
karma1
@Lisawalla: Hogy mennel mar a kurvaanyadba, te komplett szerencsetlen idiota! Nem nezed meg hova linkelsz, faszkalap?
Innen IS huzz el a sunnyogosba!
karma1
@Foxley: Ja, utolso utjara szivesen kovetne...Amit a tuzoltokkal IS muvel...?!
karma1
A foton baloldalon allo faszkalap vajon mitol nevetgel? Hogy orban anusza kozeleben lehet? Mert azert kar... Talan egy kicsit tobb tiszteletet annak a szegeny elhunytnak.
csipetke
...és minek ment oda?Volt ott elég baj nélküle is.Most még a puhost és a sleppjét is kerülgessék?
Sziszifusz
@csipetke: 06:21
Miért ment oda ? Egy kis ripacskodással jófiút játszani.
Mellékesen, az épület szükségtelennek látszó lebontása utáni, új épület építésének beígérésével, új pénzcsapot megnyitni.
karma1
@Sziszifusz: Je, a fotokrol nekem is ugy tunt, hogy abszolute nem kell ujjaepiteni az epuletet, csak rendesen renovalni. persze lehet, hogy fizikailag ez egy kicsit nehezebb, de sokkal olcsobb. Nadehat a csutinak semmi sem draga, hogyha az adofizetok zsebebol fizethet mindent... Ahogy irod: ujabb penzmosoda/ kifizetohely...:o((((
lampa laz
@RonaGyuri: (5:58) mit várhatnánk el ettől a kancigánytól azt csinál amit csak akar és ha valakinek ez nemtetszik, irat egy új jogszabályt, vagy módosítást. Kevés ilyen elmebeteg van a világon mint ez, mondhatnám, h ez a féreg a mi világörökségünk .
Eladott Ország
Az Eltén meg el kell küldeni 70 embert. Persze ott nem színtiszta vallásos fidesznyikek oktatnak. Kell ő oda, mint ahogy ide is kellett... Kell mint szar a zsebbe.
uploads.disquscdn.com/images/30f15f9ef3226418784b0d40c33193523e18ffca87f0b7bc95d3756d57a1cead.jpg?w=600&h=299
Commenter
@papa.49: ezt én se hallottam, de jó :)
Lepényleső
El is várom tőle ahogy azt is,ha az Unio-ban országunkról van kifejezetten szó,akkor ott is
megjelenjen,sőt amit eddig képviselt azt védje meg (egyáltalán az ha védhető)! Valaki
ha megfutamodik a verbális kihívástól,akkor alkalmas országvezetésre,vagy csak félre?
kereső
Nem figyeltek eléggé! Azt mondta az örökös miniszterelnök, hogy valószinűleg elektromos meghibásodás okozta a tüzet. Az épületet le kell bontani "lesz itt egy nagy terünk"!!!, a kollégiumnak meg keresünk a környéken egy másik jó helyet. Szóval nem ennek a helyén lenne az új kollégium, amit a kormány /állam épit a református egyház számára. Mondjuk nem kapnak elég támogatást?-hogy újból mi adományozunk?
Commenter
@kereső: örökös miniszterelnök majd örökös KE? Jaj, ne...
Eladott Ország
@Commenter: "A hatalom célja a hatalom!" Gorge Orwell 1984
Végül pedig Orbán Viktor veje után itt van nekünk Orbán Viktor fia. Úgy tűnik, a szektaépítés valami családi hagyomány náluk, ahogy a zsebbe szorult kéz is. Apuci méltó örököse:
www.facebook.com/1683229041915924/videos/2092744134297744/
Commenter
@Eladott Ország: Dr. orbán gáspár a felházzal felülmúlt minden képzeletet, minden amerikai szektát. A szcientológusok elbújhatnak. Dr orbán úgy véli, hogy a felház az egész világot meghódítja majd. Kék vízözön és jehova tanúit megszégyenítő maszlag. Valami új is kell a hívőknek a soros és a migráncs mellé. Szánalmas apa, legalább annyira szánalmas fia.
kereső
@Commenter: 11:36 Nem lesz KE- kormányzó lesz, horthy mintára-bár azt még nem tudni,hogy milyen "rang"-ban. Ez szerintem jobban tetszik neki. "Kormányzó úr őfőméltósága"-mint egy nem létező köztársaság,köztársasági elnöke cim!
Commenter
@kereső: régebben a kancellársággal is "kacérkodott",az is benne lehet a pakliban, ha csak el nem söpri végre a népharag. Nem gondolod, hogy soha jobbkor, mint a rendszerváltás 30. évfordulóján? Ráadásul pont ennyi időt töltött el a politikában. Tény hogy hosszú távra tervez a műkincseket 2023-ig "kölcsönözte ki". Remélem a történelem már nem tervez vele sokáig. Ő meg a méltóság, ez két nagyon különböző dolog.Rémálom amit leírtál.
kereső
@Commenter: akkor is ez a valóság.Ideje lenne az ellenzéki pártoknak is szembe nézni ezzel a valóságos ,valósággal. Ez a rendszer, a NER orbánra van kitalálva, ő a kezdet-és ő a vég.A NER pedig választáson nem verhető, nem leváltható-hiába van a látszat!!! kedvéért választás.Az is csak azért, hogy még el tudja magát adni az únióban. Azok meg ott legalább annyira megérdemlik, mint mi.
Commenter
@kereső: én nem hiszem, hogy ezt az emberszerűséget bármelyik ország megérdemli. Még egy afrikai ország sem érdemelné meg, bár ott hasonlók vannak. Tudom hogy ezzel a választási rendszerrel már nem leváltható. Békés úton nem, önmagától pedig nem fog távozni. Az ellenzék tudja amit írsz mégis demokratikus szabályok között próbál játszani. A NER csak önmagát tudja végképp bedönteni, a korlátlan hatalom, a dilettantizmus, a múltba révedés, a hatalmi gőg és arrogancia, végül meg szokta tenni a hatását.
namihami
@tudode: Lehet, hogy ezt TALÁN nem a Soros gyújtotta fel. Még az is lehet, hogy elektromos zárlat miatt keletkezett.
De az biztos, hogy a vezeték, amelyik a tüzet okozta, az SOROS-kötéssel volt szerelve.
Flashianna
Üdvözöljük a legjobb szex társkereső oldalon >>> tinyurl.com/kp95cw8
Yoda69
Kicsit gyanús hogy a tűz utan orbán azonnal bejelenti hogy felújítás. Arra gondolni se merek hogy szándékosan gyujtajta fel hogy legyen meló a vejkonak.
Eladott Ország
@Yoda69: Nincs kizárva, hogy növelje a jelenleg beszakadt orbán imázst. Közpénzből könnyű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.