Hétfő délután a MÁV képviselői személyesen is bocsánatot kértek attól a 74 éves nőtől, akit a kalauz azért akart letenni a Tápiógyörgyére tartó vonatról, mert lejárt a személyi igazolványa, amivel igazolhatta volna, hogy ingyen utazhat.

A MÁV a megalázott nénitől bocsánatot kért

Pedig ránézésre is könnyen megállapítható lett volna, hogy már elmúlt 60 éves.

Az idős nővel végig kiabáló kalauz ekkor a segítő utasokat kezdte szekálni, és egy szemtanú szerint azzal fenyegette őket, hogy rendőrt hív rájuk.

A virággal és csokival bocsánatot kérő vasúttársaság a nőnek sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

(444.hu)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
3dwhite
Fizessék ki a lejárt irat költségeit ill a jegyet amit vettek.
simmering73
Az is érdekelne, hogy mi lett a jegyvizsgálóval. Megdícsérték vagy figyelmeztették?
vacsi
Szerintem a MÁV pont a virággal, csokival alázta meg még jobban a nénit: ezekre nyilván semmi szüksége nem volt, viszont arra, hogy hazautazhasson, annál inkább!
Az, hogy valaki öreg, nem azt jelenti, hogy hülye is!
görbetükör
@vacsi: Nincs igazad. A bocsánatkérés mindig helyt álló, mert meg is alázták. Ahogy írták a cikkben, a kalauz végig tegezve kiabált vele.
És igen, szükség van ebben a világban is bocsánatkérésre, sőt még megbocsátásra is.
kolnidre
Tévedni emberi dolog.A kápen látható hölgyröl a jegyvizsgáló azt hitte,hogy még csak 30 év körüli lehet.Hülye,hülyébb,leghülyébb.Rendőr,postás,vasútas.
rokker33
Az a szemétláda kalauz mikor kér bocsánatot!!?! Ha én lettem volna ott biztosan elküldtem volna a büdös K..a anyjába az ilyen sz r nem érdemel mást!!!
dr. prédikátor
Az idióta kalauz picsa miért nem kér bocsánatot???
Aki Én
Mindenképpen pozitív, hogy nem tagadnak és felháborodnak, hanem bocsánatot kértek. Ezzel vége is lehetne.
Veleda
Tipikusan alkalmatlan és bunkó volt a kalauz. Csak rá kell nézni a nénire, a vegzálás és megszégyenítés undorító dolog. Remélem a kalauzt már elküldték a zivatarosba. Végül is az utasok léptek föl a néni mellett, egyik utas megvette neki a vonatjegyet, amit nem is kellett volna.
vacsi
@görbetükör: Sajnos, jelen esetben nem a bunkó kalauz, kért bocsánatot, hanem nyilván odaküldtek gy ügyintézőt...
advocat
A személyi igazolvány nem jár le. Mert minden igazolványban benne van, hogy meddig érvényes. Igen. az újakban a lejárati idő, amit már - feltehetően nem érsz meg - az enyém 2077. január 1-jén jár le, akkor 120 év feletti leszek. Leszek?) Korhatár nélküli nincs! Másodszor a személyi igazolvány esetleges érvénytelensége esetén (lejárt) még alkalmas arra, hogy a születési időt igazolja. Szóval a kalauz egy kicsit butácska. Csak egy példa. A lejárt jogsival segédmotoros kerékpár vezethető.
Cicamama55
Nagyon ritka manapság, hogy valaki-valakik bocsánatot kérnek az okozott hibák miatt...Ez szép gesztus volt a MÁV-tól. A kalauznőnek -szívtelen taplónak-gondolom már felmondtak!
papa.49
65. év felett már senkinek nem jár le a személyije !!!
Ezt tudhatta volna a klajzi is !!!
Borsodi
Ez egy hívatás tudatos kalauz,nem kirúgni ha nem a Borsod megyei Ózd Miskolc járatú vonatra kell tenni.Ki élhetné magát az ingyen utazó cigányokon akiknek van igazolványuk csak éppen leszarják a kalauzt.(lehet ő szállna le)
terlasz
Egy lejárt igazolvány is van annyira hiteles, hogy igazolja a tulajdonosa életkorát.
Pozitív cselekedet felhívni a figyelmet az okmány lejáratára, de nem kellene túlbuzgósággal reagálni.
A MÁV sem tud minden idióta mellé egy okosabbat állítani, de legalább közzéteszi, hogy nem ezt a szellemiséget képviseli és ez becsülendő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.