Négy héten belül kés alá fekszik M. Richárd – tudta meg a Blikk.

Ahogy korábban megírtuk, hétfőn kiengedték a börtönből M. Richárdot szívbetegsége miatt. A Dózsa György úti tragédia elsőrendű vádlottja így Budapest és Pest megye területén szabadon, korlátozás nélkül mozoghat.

Heteken belül kés alá fekszik M. Richárd, miután kiengedték a börtönből szívbetegsége miatt

Az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és két fő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása és egyéb bűncselekmények miatt, a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az ügyben eljáró nyomozási bíró orvosszakértői vélemény alapján döntött az enyhébb kényszerintézkedésről.

A szakértői vélemény szerint M. Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved. Ezen kórállapot megoldása nyitott szívműtét keretében az aorta billentyű cseréje, műbillentyű beültetése.

Az orvosszakértő szerint a férfi jelenleg nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, azonban a betegségének progressziója az elkövetkező hónapokban felgyorsulhat, és ezzel együtt potenciálisan az életét közvetlenül veszélyeztető, akár halálos kimenetelű szívritmus zavarok is jelentkezhetnek.

A Büntetés-végrehajtás Központi Kórházának főigazgató főorvosa tájékoztatta a bíróságot, hogy

a tervezett műtét a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikán kihelyezéssel megoldható, de a műtétet követő rehabilitáció nem biztosítható a büntetés-végrehajtás keretein belül.

A Blikknek a bíróság döntését követően M. Richárd azt mondta,már megkezdődtek a műtétre felkészítő vizsgálatok.

Már megkezdődtek a műtétre felkészítő vizsgálatok, egy hónap múlva meg is operálnak. Nagyjából 5-6 hónap rehabilitáció jön utána. Tudom jól, hogy az én esetemben nem lesz felfüggesztett, csak letöltendő börtönbüntetés. Amint vége a kezeléseknek, állok elébe a tárgyalásnak és az ítéletnek! 

- nyilatkozta a lapnak.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség M. Richárd ellen közúti baleset okozásának vétsége, közúti veszélyeztetés bűntette, társtettesként elkövetett garázdaság és társtettesként elkövetett testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot. A bíróság az vádlott letartóztatását 2018 novemberében rendelte el.

A bíróság végzése szerint M. Richárd megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015-ben Budapesten, az Andrássy úton közúti veszélyeztetést követett el egy kerékpárossal szemben, akit ezután bántalmazott, 2017. május 15-én szintén Budapesten, a Dózsa György úton pedig a sebességhatárt jelentősen túllépve összeütközött egy elé szabálytalanul beforduló másik gépjárművel.

A baleset miatt két ember meghalt, többen súlyosan megsérültek.

Forrás: Blikk, 24.hu, MTI

Címlapi kép: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Valamiért nagyon kivételeznek vele, csak nem ő fidesz drog beszállítója, vagy megvett valakiket kilóra?
A többi rab esetén úgy tudom az az eljárás, hogy a rabkórházba fekszik, majd a műtétre átszállítják a beavatkozást végző kórházba. öt csak kiengedik semmi házi őrizet stb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vukkocska
Gondolom, egy kis pénz is közrejátszott, mert ha valójában életveszélyes állapotban van, miért nem a tököli rabkórházban ápolják, miért mászkál szabadon?
Yeromos
Valamiért nagyon kivételeznek vele, csak nem ő fidesz drog beszállítója, vagy megvett valakiket kilóra?
A többi rab esetén úgy tudom az az eljárás, hogy a rabkórházba fekszik, majd a műtétre átszállítják a beavatkozást végző kórházba. öt csak kiengedik semmi házi őrizet stb.
sokanvagyunk
Nem semmi bünti... - egy hónap balatonfüredi rehab.
Havanagi
Mégis ki a szart érdekel ez a bűnöző,hogy ennyit irnak róla ?Mi ez a propeller,ez is kormánypárti?
szaboria1
@vukkocska: Egy szívbillentyű betegséggel, hogy tudta magát így kigyúrni?
szaboria1
@Yeromos: Tegnap is meg említették, hogy az olajos maffia perben van érdekeltsége.
Kookas
azért azt a szarorvost is meg kellene műteni aki kiadta a szarorvosi véleményt!!!
menekült
@Yeromos: Dehogy kivételeznek! Szegény, ilyen sokára kapott időpontot! Bezzeg másokat pár nap alatt megműtenek bármelyik kórházban! És még szerencsés lehet, ha nem szakad rá a plafon!
moareka
Lenne miért vezekelnie...de valahogy én kételkedem ebben a nagy "szakértői" véleményben. Ha és amennyiben olyan súlyos szívbeteg, akkor miért lehet neki flangálni Pesten és Pest megyében???..., valamint akkor ez nevezhető "enyhébb kényszer intézkedésnek"??? Szabad láb lesz ebből a "halálos nagy betegségből", és szépen idővel "elpárolog" a Föld másik felére...
vadsanca
Biztos, hogy szív problémája van? Pénzzel mindent meg lehet venni! Elképzelhetőnek tartom ez egy kitalált dolog. De különben neki volt elsőbbsége. Sajnálom a citröenes áldozatokat, de a sofőr hibát követett el, azzal, hogy nem tartotta be a kanyarodási szabály erre vonatkozó részét. Ha elég figyelmes a sofőr, észre kellet volna venni a szemből érkező járművet. Függetlenül attól mennyivel jön. Ebben a kereszteződésben amúgy is "tele zöld" van
www.youtube.com/watch?v=PoRpqoC38WE (2'14")
www.google.com/maps/@47.522966,19.0658235,3a,75y,124.6h,78.12t/data=!3m6!1e1!3m4!1s6ICztPM5DdjkQ1lO_sEFWw!2e0!7i13312!8i6656
Lepényleső
Alkatra így is néz ki minden szív beteg? Esetleg a közönséget szív-atyja így meg,a nagy öreg?
csipetke
Amikor a balesetet okozta,be volt kokózva Az ügyvédje azt nyilatkozta,hogy a szívbetegsége nem most kezdődött,viszont ha a betegségéről tudott,miért narkózott?Másrészt nagyon úgy néz ki,hogy tömegnövelőket is szedett,mert úgy néz ki az ürge,mint egy felpumpált táposcsirke.Ez a majom kubatov verőlegényei közé tartozott,úgyhogy akár fel is fordulhat.
papa.49
Erre felhozok egy régebbi páréves esetet, volt egy vesebeteg lány akinek kellett volna egy vese átültetésre, a donorja aki megfelelő lett volna épp börtönbe ült !!!
Többször kérvényezték a pacák kiengedését a vese kioperálására NEM ENGEDÉLYEZTÉK !!!
A lány végül belehalt a betegségébe !!!
csipetke
@papa.49: 23:32 Emlékszem rá,pár éve volt.Hát igen,így működik a fidesz.Minél nagyobb gengszter,annál inkább segítenek rajta,ha az illető fideszes.
vacsi
Vajon miért kellett hónapokkal hamarabb kiengedni, mielőtt műtik?! A dutyiból is odavihették volna! Hogy néhány ártatlant még megöljön?!
nezelodo
Hej ha Sztálin orvosai ilyen dörzsöltek lettek volna talán még ma is élne némelyik! Bezzeg a mieink aztán ismerik a széljárást, véletlen sem pisilnek szembe vele. Vagy súg nekik valaki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.