A Fidesz szerint "Gyurcsányék" egyszer már bemutatták, hogyan teszik tönkre az egészségügyet, mivel forráskivonást, létszámleépítést hajtottak végre.

Fidesz: Gyurcsányék már megmutatták, hogyan teszik tönkre az egészségügyet
Fotó: Mohai Balázs/MTI

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője és László Imre szakpolitikus bejelentette: a DK javasolja, hogy az ellenzéki pártok közösen terjesszék be a parlamentnek az általuk az egészségügyi minimumról 2017-ben elfogadott programot.

A Fidesz reagálásában azt írta, a Gyurcsány-kormány 600 milliárdot vett el az ágazattól, eladósította és hagyta lepusztulni a kórházakat, utcára tett több ezer ápolót, megalázóan alacsony bérért dolgoztatta őket és elvettek tőlük egy havi bért.

Ezzel szemben a Fidesz – írták – 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket, 500 milliárdot fordított a vidéki kórházak fejlesztésére, elindította Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programját, az ápolók pedig 2022-ben átlagosan 2,5-szeresét fogják keresni annak, amit 2016-ban kerestek.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ezzel szemben az igazsag az hogy:
Ha a fideSS annak idejen nem torpedozza meg a vizitdijat, akkor mara nem esett volna szet a maganorovosi szakrendeles. Videken mar 300 olyan telepules van ahil NINCS maganorvos. Van akinek 80 km kell utaznia, hogy orvossal talalkozzon. De a varosokban se sokkal jobb a helyzet, a fideSS szakszeruen lerombolta az egeszsegugyi ellatas, orvos es apolok menekulnek kulfoldre a jobb berek miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
9.éve vannak a nyakunkon,és még mindig hátramutogatnak.Hogy Gyurcsányék forráskivonást,és létszámleépítést hajtottak végre az egészségügyben?A fidesz pedig az egészségügyre való forrásból felesleges stadionokat építtetett,a létszám pedig magától ment külföldre,hogy ne dögöljön éhen itthon
Yoda69
Ezzel szemben az igazsag az hogy:
Ha a fideSS annak idejen nem torpedozza meg a vizitdijat, akkor mara nem esett volna szet a maganorovosi szakrendeles. Videken mar 300 olyan telepules van ahil NINCS maganorvos. Van akinek 80 km kell utaznia, hogy orvossal talalkozzon. De a varosokban se sokkal jobb a helyzet, a fideSS szakszeruen lerombolta az egeszsegugyi ellatas, orvos es apolok menekulnek kulfoldre a jobb berek miatt.
Andrasc
Egy kollégám fanatikus Fideszes.(volt) ... Néha munka közben politizalunk, vitatkozunk kicsit.. Utobbi időben kerülte a politikai témákat a kollégám. Aztán nagy nehezen kibökte hogy csalódott a Fideszben.. Szóval akarom mondani, hajrá, csak így tovább a Fidesznek. Ha a fanatikus kollégám is beismerte hogy bizony tévedett hogy a Fideszre szavazott, pedig volt hogy majdnem verekedésbe keveredett a elveiért. Akkor talán eljön az a pillanat mikor ez a hatalomra éhes bandát leváltják.
Andrasc
Magyar egészségügy meg... Nem javult az utóbbi 9 évben hanem nagysagrendekkel rosszabb lett.. Ha valaki kételkedne, hát próbálja ki. (bár én senkinek se kívánom hogy beteg legyen).. Endokrin rendelésre beutaloval 1x próbáltam időpontot kérni. 4 hónapra kaptam. Azóta csak privát fizetősre járok. Ha hivatalosan megyek, 4 hónap után, akkor jó eséllyel nem élek már. ..
szaboria1
@Andrasc: Sokan nem tudják megfizetni a magán rendelést. Így sok ember állapota ezért romlik mert későn kerül szakorvoshoz. Arról nem beszélve , hogy a lobbista gyógyszer gyártók már a gyógyszer árát a csillagos égbe emelték. A fidesz kormány még ráadásul a jó gyógyszerekhez nem ad támogatást. pl. az új véradásgátló ha nem kap eü javaslatot akkor 20179.-ft egy doboz.
1magyar
Az emésztés a szájban kezdődik - és tudjuk, hogy ezen folyamat ha az elején nem jól kezdődik több eü-károsodás megy végbe a szervezetben.
A bokros csomag ezt tönkretette még több beteg embert termelve az eü-nek.
Majd bajnai megtetézte a nyugdíjkorhatár emeléssel,hogy öregen, betegen még dolgozni kelljen.
A fidesz meg nem tesz semmit érte, növeli a képviselők és gazdagok jövedelmeit.
Mi lesz ennek a vége?
Venezuela?
lampa laz
A világvégét is többször megjósolták már b+, mégsem következett be. A ti hülye ígérgetéseitek is pont ilyenek.
szaboria1
@1magyar: Valahogy nincs igazad mert a mostani elmúlt 9 év rosszabb eü. ellátást hozott. Most a fidesz meg arra kényszeríti a már meglévő nyugdíjast, hogy még mindig menjen el dolgozni. Mivel vagy eszik vagy számlákat fizet. Csak titokban a szépen össze vont nemzeti közmű pl. megemelte a gáz árát. Mert amíg nem a főgáz volt a szolgáltató 1.-ft-al olcsóbb volt egy köbméter gáz.
1magyar
@szaboria1: Minden szar intézkedés később hozza meg a "gyümölcsét".
human
Ez az 500 milliárd, amire annyira büszke a fidesz miből áll? Nem ártana kielemezni. A privát praxisok, magán kórházak támogatására megy esetleg? Mert, ha igen akkor az nem közellátás!
De úgy is el lehet többet költeni, hogy semmivel sem vagyunk előrébb. Például ugyanazt a golyóstollat meg tudom venni 400 Ft-ért és 900 Ft-ért is. Ha a 900 Ft-osat veszem meg büszkén elmondhatom, hogy 500 Ft-al többet költöttem tollra, holott ugyanazt az 1 db tollat vettem meg.
kereső
Nem kéne már az a visszafelémutogatás. Mert lehetséges,hogy a 500 milliárddal többet költött nominálisan!! az eü-re a fidesz kormány, de ez GDP arányosan ugyanazon a szinten van mint 2008-ban. 7.1% . De van ennél érdekesebb adat a fidesz kormányzása alatt az eü fianszirozás közkiadása!!-tehát a költségvetési pénz!! a 60% alá esett(69%-ról)- ezzel együtt nőtt a lakosság közvetlen finanszirozása ( ez a befizetett járulékon felül- megjegyzem az is nőtt 1%-al,ennyivel többet vonnak le a munkavállalótól)- ebből drasztikus mértékben megnőtt gyógyszerfinanszirozás közvetlen átháritása a lakosságra.
Ami meg a nagyivű Bpesti fejlesztést jelenti- csak kérdezem, hogy a 700 milliárd?- mert ennek évek óta nincs nyoma a költségvetésben, csak és kizárólag szavakban megy a fejlesztés 2015 óta.
Ami meg a hurrá!plakát-on szerepel vidéki fejleszteséket illeti- nagyon sok elekezdődött a Gyurcsány kormány alatt, amit már a fidesz fejezett be, kénytelen volt ,mert ezt a pénzt az a gaz Eu adta- és nem is lehetett volna másra forditani. A fidesz kormány ( ugye senki nem felejtette le,hogy immár 9 éve ők vannak!!!) ehhez egy árva petákot nem tett hozzá a költségvetésből.
És ha azt nézem, hogy 9 év alatt 500 milliárdadal többet költött? az eü-re, és ugyenezen idősza alatt a focira 598 milliárdot+ a külhoni sport-éés stadion támogatás( nem is tudjuk hogy az mennyi), akkor miről is beszél ez a faszkalap?

Érdeklődöm tisztelettel, most mennyi a kórházak adóssága? Felszámolta a fidesz kormány? Nem!
polar450
Ott, ahol egy kórházigazgató nem meri elfogadni a jó szívvel felajánlott és az emberek saját költségén megvásárolt áygakat, ott bezony ismét politikai tisztek uralkodnak, fenyegetett helyzetet teremtve a józan, emberséges gondlkodásnak!
Ez a NER és ez a Fidess!
Aki Én
Gyurcsányék idejében még valahogy működött az eü, nem haltak meg ennyien kórházakban, nem volt ennyi felesleges amputáció, nem voltak ilyen hosszú várólisták... Mára ez kritikusabb lett.
,, létszámleépítést hajtottak végre."
Ehhez képest ma minimum 10.000 egészségügyi dolgozó hiányzik a rendszerből, akik a fidesznek köszönhetően hagyták el a hazájukat. És ez a szám folyamatosan nő.
tudode
Ez mi, KIK csinálják, netán Gyurcsány
.
---- Miközben itthon begipszelik a törött infúziós állványt és leszakad a kórterem plafonja, az Orbán-kormány Laoszban indít egészségügyi beruházásokat
.
168ora.hu/itthon/mikozben-itthon-begipszelik-a-torott-infuzios-allvanyt-es-leszakad-a-korterem-plafonja-az-orban-kormany-laoszban-indit-egeszsegugyi-beruhazasokat-164766
.
Sto eta ViktorJUGEND!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Tizenéve voltam egy budai kórház gyönyörűen felújított várótermében, ahol az a felirat állt, vigyázzanak a berendezés éppségére, mert az önök által befizetet vizitdíjból történt a felújítás. Ugyanakkor a bejárati 300 forintos automatánál a Fideszes felirat, köszönjék Gyurcsány kormánynak a vizitdíj befizetését. Csak jelzem városban volt egy áruház ahol 5000 Ft vásárlás esetén leengedték a 300 Ft - ot, számla bemutatása után, így egy fillérembe se került.
Commenter
@kereső: nézz már rá a mostani emberminiszterre! A bonterem feltakarítását nem bíznám rá, amúgy egy kis gyurcsányozás mindig jól jön- még akkor is, ha sok kárt ő az elmúlt kilenc évben nem tudott tenni.
tulipan
Az a sok hülye NARANCSOS BIRKA, a 9. évi ELKESERÍTŐ narancsos kórházi tapasztalat után, még mindig eszik ezt a pofátlanul pimasz, HAZUG, narancsos rágalmazást!! GYALÁZAT !!!
tulipan
@Shikari: Ez csak RÁD vonatkozik, Te román-antimagyar! Veled nem is érdemes szóba állni, annyira hülye vagy!!!:)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.