Búcsúközleményükben azt írják, nem akarnak biodíszletként funkcionálni az erőtlen ellenzék mellett.

Megszűnik Bokros Lajos pártja
Fotó: Facebook/MoMa

Megszűnik a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), amelyet Bokros Lajos alapított 2013 áprilisában. Bár 2016-ban még a Fidesz leváltását hirdette, 2019 március 15-én feladták.

A párt közleményben búcsúzik támogatóitól:

2019. március 15-én megtartott utolsó közgyűlésén a Modern Magyarország Mozgalom (MOMA) tagjai megszavazták, hogy a párt fejezze be működését. Ennek legfőbb oka, hogy többé nem látjuk értelmét annak, hogy díszletként szolgáljunk ahhoz az erőtlen ellenzéki tevékenységhez, ami az önkényuralom szorításában jobbára az „éhezők viadalává” silányult.

Az elmúlt tíz évben egyre inkább bebizonyosodott, hogy mai magyarországi ellenzék túlnyomó többsége legjobb esetben csak fügefalevélként szolgál a szabadságot és emberi méltóságot eltipró önkényuralom demokratikus látszatának fenntartásához, legrosszabb esetben pedig annak cinkosa, támasza, haszonleső kiszolgálója. A mai romlott, korrupt önkényuralom fenntartásához a MOMA semmilyen körülmények között nem kíván segédkezet nyújtani.

Nem a mi értékeink szorultak a politikai erőtér szélére, hanem a populista nacionalizmus avítt erői foglalták el a közélet minden területét. A sajtószabadság felszámolásával a szabadságelvű konzervativizmus, a kapitalista piacgazdaság és a képviseleti demokrácia, az alkotmányos jogállam és a nemzeti felemelkedés valódi értékei és törekvései nem juthatnak el az állampolgárokhoz. Az irigység, a félelem és a gyűlölet tombolása, a kultúra hanyatlása megbénítja a cselekvést.

A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre. A mai magyarországi politikai térben ezeknek az értékeknek és törekvéseknek az együttesére, amit a MOMA képviselt, kevés igény mutatkozik. Az uralmi szerkezet, valamint a teljes politikai erőtér pedig gondoskodik róla, hogy ezt meg se lehessen teremteni.

A Modern Magyarország Mozgalom eszméit és értékeit magáénak valló közösség – egyben baráti kör – együtt marad. Aki ezekkel az értékekkel rokonszenvezik, megtalál bennünket a Szabadság és Reform Intézet Alapítvány (SZRI) rendezvényein és azok szervezői, támogatói, résztvevői között.

Bokros Lajos

az SZRI kuratóriumának elnöke

a MOMA volt elnöke Budapest, 2019. május 1.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A MOMA-ban több politikus rendelkezik szakmai, kormányzási tudással, kár, hogy az ellenzék nem használta, használja ki ezt a képességet.
Becsületesek, nem lopnak, még együttérzés is van bennük.

Az Orbán kormány képessége hozzájuk képest a béka feneke alatt van több szinttel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@papa.49: 10:32: Azért a Bokros csomagból elélt a fideSS négy évig. mert a saját négy évében semmit nem csinált.
papa.49
@justhpeter: Erre céloztam azzal, hogy ,,eldorbézolta,, a Bokros csomag eredményét !!!
Sámannus
Rossz lóra tettél a bandád nagyobb fele a fideszhez disszidált, ezért nem hittek neked az emberek.
Jozefina
Talán a DK-hoz kellett volna közeledni!!!
patyuka
Szerintem nem B. L. teljesítményével és kvalitásaival van baj, hiszen a "csomagját" en bloc csak a zsigeri ellenfelei meg az általuk megvezetettek blamálják, hanem azzal, hogy az utóbbiakat - gyakran a realitásokat mellőzve saját erős platformot vizionálva magának, azaz különcködve akarta hasznosítani, érvényre juttatni; ha meg együttműködésbe fogott, nem volt kellően kompromisszumra hajló...
advocat
A lakosságlegalább 95 %-a hisz a Bokros csomagban. De nem úgy ahogy kellene. Mert ez már nekik magas. Itt az eredmény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.