A pénztárak minden évben megküldik tagjaik számára az adó-visszaigényléshez szükséges igazolást.

Tavaly 880 millió forinttal növelték önkéntes pénztári megtakarításaikat az Allianz Nyugdíjpénztár tagjai, összesen 9 milliárd 390 millió forintot fizettek be, ami egy év alatt 10,35 százalékos emelkedés, a pénztár ennek alapján rekord összegű adó-visszatérítésre számít.

A tagok száma az előző évhez képest 8,7 százalékkal, mintegy 5300-zal nőtt, 2018 végén 66 000 pénztártag számláját kezelte az Allianz Nyugdíjpénztár

– közölte az önkéntes pénztár.

A közlemény idézi Kravalik Gábort, az Allianz Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: évek óta azt lehet tapasztalni, hogy nem mindenki él az adójóváírás lehetőségével.

Rekord összegű pénzt kapnak vissza a nyugdíjpénztártagok

Tavaly az Allianz 22 ezer pénztártagjától nem érkezett vissza adójóváírás, amely közel 500 millió forintos összeget jelentett volna.

A nyugdíjpénztár tagjai közül 2018-ban az adó-visszatérítésre jogosultak 72,2 százaléka, 44 ezer pénztártag nyilatkozott adóbevallásában arról, hogy a részükre visszatérítendő,

összesen 1 milliárd 370 millió forintot az Allianz Nyugdíjpénztárba kéri jóváírni.

Kravalik Gábor emlékeztetett arra: a pénztárak minden évben megküldik tagjaik számára az adó-visszaigényléshez szükséges igazolást, mely figyelemfelhívás is arra, hogy rendelkezzenek a részükre a jogszabályok által biztosított adójóváírásról. Ha nem nyilatkoznak, elesnek az adó-visszatérítés összegétől – tette hozzá.

A közleményben kiemelték: az idén az egyéni befizetések és támogatói adományok mellett már a munkáltatói tagdíjátvállalás után is jár a 20 százalékos adó-visszatérítés, éves szinten legfeljebb 150 000 forint összegben.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
A cikk olvastán teljesen összezavarodtam, mert korábban a mi mini elnökünk Selmeci Gabika szájával kimondta, hogy ezek a pénztárak eltőzsdéztek a befizetett megtakarításokat. Akkor miért fizetnek be ma is a zemberek, és miből lesz a hozam? És nem félnek, hogy a mi Gabikánk megint megvédi a pénzüket a csúnya tőzsdecápáktól? Jaj csak nem értett félre valamit a mi Viktorunk és azért mondott olyasmit ami nem igazán fedi a valóságot?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
A cikk olvastán teljesen összezavarodtam, mert korábban a mi mini elnökünk Selmeci Gabika szájával kimondta, hogy ezek a pénztárak eltőzsdéztek a befizetett megtakarításokat. Akkor miért fizetnek be ma is a zemberek, és miből lesz a hozam? És nem félnek, hogy a mi Gabikánk megint megvédi a pénzüket a csúnya tőzsdecápáktól? Jaj csak nem értett félre valamit a mi Viktorunk és azért mondott olyasmit ami nem igazán fedi a valóságot?
justhpeter
Jó Viktorunk, ki a hazudozás nagymestere Gabika nemzetes asszony szárnysegédletével és a csalás törvényi tényállásának megvalósításával tette magáévá 3 millió honfitársunk megtakarítását. Mint utólag kiderült büntetlenül. S ezzel nagy lépést tettek a kibontakozó öngondoskodás felszámolásában.
Yoda69
3 millio ember birka modra nezte hogy elvegye orban a magtakaritasukat, es ategye sajat offshore szamlaira. Szerintem ezen birkak nagy resze meg most is a fideSSre szavaz.
kissé felnőttem
ajha most aztán 120 évig fogunk élni? vagy vegetálni? de kitömték a számlánkat.bezzeg proli parlamenti képviselőkét fillérekkel emelték piruljunk el , vagy énekeljük öröműnkben a fel vörösök proletárok - at ,? ja már börtön jár érte? j pedig ebbe ők is tudnak segíteni hiszen csupa kisz voltak és más semmi.egyedi számla mindenki másképp csinálja ... nem kimutatható,nem nyomonkövethető? Felelős aki elsikálta ? ja az elmút 8 év bakker má megig?
verőce21
Itt önkéntes kiegészítő nyugdíjpénztárakról van szó, hülyék! - nem a kötelezőről.
Legalább tudná ez a sok félanalfabéta, hogy mihez szól hozzá.
nevemnick
@verőce21: te sem tudod bakker, csak megint jártatod a szádat. Ugyanarról az önkéntes nyugdíjpénztárról van szó, ahonnan a kiflicsücskös, és a csüngőhasú 3000 milliárdot vett ki.
verőce21
@nevemnick: Nem ugyanarról van szó! Az kötelező volt, ott nem lehetett évvégén a befizetett saját rész után adót visszaigényelni.
Ez önkéntes, a kötelező nyugdíjjárulék befizetésén túli kiegészítő...És semmi köze nincs és nem is volt hozzá "a kiflicsücskös" Gabriellának!

Te egy félanalfabéta vagy, ne írogassál nekem.
nevemnick
@verőce21: amiről hablatyolsz 2010 novemberéig volt kötelező, ez az önkéntes nyugdíjpénztár nálam pl. azután került a képbe, hogy a kiflicsücskös barinődék lelájmolták a pénzt, aki maradt, és nem ijedt meg a ducétől az ebben a pénztárban tartja a lóvéját b+, köztük én is.
Amúgy meg ...
verőce21
@nevemnick: Te azt sem tudod, hol van a pénzed...! :)
verőce21
@nevemnick: te pedig szenvedj butuska...
F_Viktor
@verőce21: Te fityesz bérenc, teljesen mindegy, hogy kötelező, vagy önkéntes MANYUP-ról van szó, hogyan változott a neve a nagy lenyúlás után a neve, a lényeg, hogy orbán a Zembereket egy hatalmas hazugsággal kifosztotta!
Míg a MANYUP-ak a pénzügyi válság után minden évben nyereséget produkál tagjainak, addig a maffiózók eltüntették a Zemberek megtakarításait!
verőce21
@F_Viktor: Két különböző pénztárról van szó!
F_Viktor
@verőce21: Szarom le mi lett a konstrukció NEVE miután orbán ellehetetlenítette őket!
Ettől függetlenül nyereségesen működnek, anyagi hasznot hoznak tagjainak, miközben orbán eltüntette 3 millió leendő nyugdíjas addigi megtakarítását!
Eladott Ország
@verőce21: A kötelező magánnyugdíj NEM az államkasszából érkezett. Azt a munkáltató vonta le a munkavállaló béréből és fizette be az államkasszába.Technikailag az államkassza utalta a kötelező magánnyugdíj-kasszába, de előtte megkapta azt a munkaadótól. Tehát csak TOVÁBBKÜLDTE. Mutatom, hátha úgy érthetőbb.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/08/nyj.png
Tehát 2010-ben (amikor még működött a magánkassza) a munkáltató levont a munkaadótól 9,5 százalék nyugdíjjárulékot, ezt befizette az államkasszába. Az államkassza megtartott 1,5 százalékot, 8 százalékot tovább utalt a magánkasszába. DE EZT A MUNKAVÁLLALÓ JÖVEDELMÉBŐL VONTÁK LE. A kötelező magánnyugdíj-kasszában lévő pénzt NEM az állam fizette be, hanem MI. Azt az Orbán-kormány ELLOPTA. Az a pénz ma már SEHOL NINCS. Az állami nyugdíjkasszában sincs. És hamarosan együtt fogjuk megszívni. Fideszesek és nem-fideszesek. Demokratikusan. Az lesz a jelenleg széttagolt ország újraegyesítése. Együtt döglünk éhen.
verőce21
@Eladott Ország: Erről a munkavállalótól levont 8%-ról beszélek,(1/4) ami a manyup-ba ment. Ehhez a munkáltató fizetett még 24%-ot (3/4) abban az időben. Ezek voltak a kötelező nyugdíjalap befizetések.

De elvárta minden egyéni befizető, hogy az 1/4 manyupja külön számlán legyen (hiszen akkor termel hozamot), ugyanakkor az hiányzott a nyugdíjkasszából. A nyugdíjakat már nem tudták fizetni, mert a 3/4- ből fizették a 4/4-ed nyugdíjakat! Ekkora tartalék már nem volt a nyugdíjalapban.
Ráadásul "magasak voltak a működési költségei" az 1/4-ed manyupnak. Magyarul sokan lopták a MANYUP-ot a kezelők közül. Ezért kellett megszüntetni. A megmaradt négy jogutód - a 19-ből -, teljesen más szabályok szerint jár el a vagyonkezelésében. Ezért kirívóan nyereséges.

De a cikkben szereplő önkéntes nyugdíjkasszák teljesen más tészta! Nem keverendők a kötelező nyugdíjjárulékokkal, amit egyébként is adó módjára hajtanak be.
Így teljesen eltérő szervezetek kezelik a kétféle nyugdíjbefizetést, - a kötelezőt és az önkéntest - más szabályok is vonatkoznak rájuk.
Eladott Ország
@verőce21: Tekintettel arra, hogy nem voltam tagja a fidelitasnak/fidesznek, ahol az ilyen éleseszű/nagy látószögű embereket képeznek mint te, az alábbiakról tájékoztatlak: Hiszem és vallom, hogy nem sok olyan hanyatló európai kultúrkör van, ahol az ország keményen dolgozó kisembereinek – az ország GDP-je 10 százalékát kitevő (!) – megtakarításait ilyen aljadék módon és következmények nélkül el lehetne lopni. És talán még kevesebb olyan hely van, ahol a meglopott kisemberek tetemes hányada könnyes szemmel, hálát rebegve, butaságtól pirosló arccal asszisztál saját kirablásához, a szociális ellátórendszerek széthullásához és azonnal rúgni, csípni, harapni kész, ahogy ezt valaki szóvá teszi. Márpedig bármilyen értelmetlennek tűnik, szóvá kell tenni, hogy egy tisztességes magánnyugdíj-rendszer felépítése elengedhetetlenül szükséges lett volna a fenntartható nyugdíjrendszer tekintetében, és senkinek nem lehet örömhír, hogy Matolcsy&Co. még az esélyét is szájbarúgta annak, hogy eljövendő nyugdíjasok kiszámítható, emberhez méltó életet élhessenek egy demográfiailag hanyatló, a szürkeállományát és jövőjét külföldre száműző országban. Lehetőleg akkor is, amikor Orbánnak és bűnbandájának már csak a sötét, nyomasztó emléke lengi körbe a hazát. Miközben a Matolcsy-féle nemzetrontó, erkölcsi Mariana-árkok azzal döngetik az unortodoxiától téglaporos mellüket, hogy ők nem tartoznak semmivel a hülyére vett, kizsigerelt magyaroknak, az igazság ezzel szemben az, hogy 3000 milliárd forinttal (de ha jól sejtem, ennél sokkal többel) lopták meg a magyarok jelenét és jövőjét. A 3000 milliárd forintot ugyanis pótolni kell, és az ipari korrupció országában ez másképp nem működik, csak a munkavállalók és leendő nyugdíjasok további megsarcolásával. Ehhez képest mossák kezeiket: zsarolással elvették a pénzt, nyomtalanul felélték, az ígéreteiket pedig lehányták. uploads.disquscdn.com/images/9e5a62043750fc81d36554411f0eada790bdd6362837bf35be33b0872a8e59a2.jpg?w=600&h=448
nevemnick
@verőce21: hogy ne vergődj tovább:

,,Ezután azonban egy hosszú folyamat vette kezdetét, amely arra irányult, hogy az emberek visszatérjenek az eredeti állami nyugdíjrendszerbe. Ez egészen pontosan 2010. november elsejei hatállyal életbelépett „2010. évi C. törvény a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról” rendelettel kezdődött, amely kimondja, hogy nem kötelező többé a magánnyugdíjpénztári tagság, és vissza lehet lépni a csak állami nyugdíjrendszerbe.
Ezt követően 2010. december 21-én kihirdették a „2010. évi CLIV. Törvény a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról” rendeletet, amely kimondja, hogy nincs kötelező magánnyugdíjpénztár, és aki akarja, az 2011.01.31-ig személyesen nyilatkozzon, hogy szeretné megtartani az összegyűlt vagyonát, és nyugdíjpénztártag maradni. Aki nem nyilatkozott az pedig megkapta a nyugdíjpénztári számlájának reálhozamát.

Ez pedig 2 dolgot jelentett:

Aki akarta megtarthatta a magánnyugdíjpénztári vagyonát (jelenleg nagyjából 60 ezren vannak, és lesznek is, hiszen mind a 4 jelenleg is működő nyugdíjpénztár elérte a 70%-os befizetési arányt).
Megszűnt a 3 pilléres nyugdíjrendszer, így sokkal nagyobb teher hárul az állami pillérre, és a saját befizetéseinken alapuló önkéntes pillérre. Te melyikben bízol jobban?"
verőce21
@Eladott Ország: @nevemnick: A nyugdíjpénzeket háromféleképpen kezelik jelenleg:
1. Az állami nyugdíjkassza eleve az Államkincstár kezében van.
2. Létezik a 4 db megmaradt manyup pénztár, ~60 ezer taggal,
3. Vannak az önkéntes kiegészítő magánnyugdíjpénztárak.

Ez a cikk a 3.-ról, az önkéntes pénztárakról szól! Csak abból lehet adóvisszatérítést kérni.
Eladott Ország
@verőce21: Nem a szart kell elkenni, hanem arra kell válaszolni, miért lopták el a nyugdíj megtakarításokat? Miért kényszerítették az embereket hogy lépjenek be az állami nyugdíjrendszerbe? Azért, hogy a bűnöző és politikai prostituált cigány haveri zsebekbe tömködje, ellopja az állami nyugdíjpénztárba kényszerített emberek időskori megtakarításait. Nos ez a lényeg, te fideszes seggfej!
Aki Én
@verőce21: Vonyítva röhögök a vergődéseden, pedig sírni kéne.
Te letekert ablaknál rázod az öklöd, miközben megint szembe mész a forgalommal. Ugyan próbálnak mérhetetlen türelemmel figyelmeztetni az épeszűek, de hiába.
Csak így tovább :)
Nem csoda, hogy fideszes vagy.
Aki Én
@Eladott Ország: Az a szomorú, hogy ez a @verőce21: meggyőződésből ilyen buta.
verőce21
@Eladott Ország: Hülyeség amiket írkálsz!

Állandóan visszatérő kérdés, "Hová lett a 3000 milliárdos nyugdíjpénz?"
A legnagyobb része a nyugdíjasok zsebébe került, mert már nem volt miből fizetni a nyugdíjakat! Fentebb leírtam, mert a 3/4 részből fizette a nyugdíjkassza a 4/4 nyugdíjakat.
A maradék, az államadósság törlesztésére fordítódott.
Eladott Ország
@verőce21: - Hát azt tudod-e, hogy mi a különbség a demokrácia, és az illiberális demokrácia között?
- ?
- Csak mint a b@szás, és a kib@szás között...
A 110 milliárd forintot is meghaladhatja az önkéntes nyugdíjpénztárakba ebben az évben befizetett hozzájárulások összege.
hvg.hu/gazdasag/20181114_Elkepeszto_mennyisegu_penzt_tettek_felre_a_magyarok_a_nyugdijukra
Nem azért kényszerítették/félemlítették meg az embereket, hogy a nyugdíj megtakarításukat tegyék be az állami nyugdíjba, hogy az ellophassák?! De!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.