Zuzana Caputova szlovák elnök a szabadság és demokrácia megtestesítőjének nevezte az első köztársasági elnököt.

Orbán és Áder után Göncz Árpád sírjához megy a szlovák elnök

Áder Jánossal és Orbán Viktorral is találkozott Zuzana Caputova szlovák államfő, és több kérdésben is érezhetően szembement a magyar állásponttal. Klímavédelmi kérdésekben egyeztetett Áderrel, és szerinte a legjobb kisebbségvédelmi eszköz a liberális demokrácia – a szóhasználat egyértelműen jelzés az Orbán által preferált illiberális demokráciának, és a fideszes gondolatnak, amely túlhaladottnak látja a liberális demokráciát.

Az pedig egyenesen Orbánnak címzett üzenet nektekinthető, hogy a V4-nek akkor van értelme, ha megjelenítenek olyan értékeket is, mint a jogállamiság, a demokrácia és a szabadság. Azért is fontos ez, hogy "ne úgy tekintsenek ránk, mint akik az Európai Uniót meggyengítik, illetve bomlasztják".

Később Caputova Orbánnal tárgyal, majd fejet hajt Göncz Árpád első köztársasági elnök sírja előtt, aki szerinte "megtestesítette a szabadság és a demokrácia értékeit".

Forrás: hvg.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Az első Orbán kormány idején volt, aki csak Göncz Árpáddal volt hajlandó tárgyalni, mert már akkor is egy nyikhaj kis pöcsnek tartották. Sajnos azóta nem lehet hozzá menni, csak lélekben.., de ez is beszédes!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
Az első Orbán kormány idején volt, aki csak Göncz Árpáddal volt hajlandó tárgyalni, mert már akkor is egy nyikhaj kis pöcsnek tartották. Sajnos azóta nem lehet hozzá menni, csak lélekben.., de ez is beszédes!
Borsodi
Egy értelmű egy becsületes Köztársasági elnökre is emlékezzünk.Akkor még a Magyar embernek volt tekintélye becsülete.Mára szerte foszlott.
www.youtube.com/watch?v=2ragkQMH1yU
justhpeter
Szlovákia sokkal előttünk jár. Demokráciafelfogásban biztosan és ennek megfelelően választott köztársasági elnököt.
Zuzana Caputova kitűnő vezetője lesz a szlovák államnak, amivel komoly nemzetközi megbecsülést fog szerezni országának.
Aki Én
Remélhetőleg hamarosan ez egy rövid séta lesz...
simmering73
Ha nem lenne az a fránya protokoll, csak Göncz Árpád sírját koszozúta volna meg, aztán ment is volna haza. Ezzel még ez az illiberálfasiszta csótány is egyetért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.