Elfogadhatatlannak nevezte szerdán Szijjártó Péter az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának ülésén elhangzott felszólalásában azt a javaslatot, amely szerint az illegális migránsoknak ugyanolyan egészségügyi ellátást kell biztosítania egy tagállamnak, mint saját állampolgárainak.

Szijjártó szerint elfogadhatatlan, hogy a migránsok az adott ország lakosaival egyenjogú egészségügyi ellátást kapjanak
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A magyar külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon elmondta: a New York-i értekezleten leszögezte, hogy

nem lehet gyakorlatilag ugyanolyan egészségügyi ellátási jogokat biztosítani azok számára, akik törvénytelenül jutottak be egy országba, mint amilyen jogokat biztosítanak azon lakosoknak, akik évtizedek óta becsületesen fizetik adóikat egyebek közt az egészségügyi ellátás fenntartására.

Szijjártó Péter szavai szerint az ENSZ bürokratái a jószándék köntösébe bújtatva, lopakodó módon próbálják ezt a javaslatot a globális migrációs csomagot részeként ráerőltetni a világszervezet tagállamaira. Teszik ezt azért, mert korábban nem sikerült a teljes csomagot áterőszakolni az ENSZ tagállamain, hiszen Magyarország, az Egyesült Államok, Izrael, Csehország és Lengyelország a dokumentum elfogadása ellen szavazott, az Európai Uniónak pedig további több tagja nem szavazta meg. Ezért most részenként kísérlik meg áterőszakolni a csomagot a tagállamokon – tette hozzá.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a globális migrációs csomag lényege az illegális bevándorlás legalizálása nem törődve azzal, hogy milyen biztonsági kockázatot jelent. Hozzátette, hogy a magyar álláspont szerint az illegális migráció veszélyes, nem szabad legalizálni, sem megszervezni, hanem meg kell állítani a biztonsági kockázatai miatt.

A Gazdasági és Szociális Tanács a Közgyűlésnek alárendelt ENSZ-szervezet, amely egyebek közt egészségügyi téren felmerülő nemzetközi kérdésekben tanulmányokat végez és intézkedéseket kezdeményez.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Szerintem meg az ELFOGADHATATLAN, hogy egy ilyen tökhülye, impotens, beképzelt faszkalap külügyminiszter legyen !!!
Több száz milliárd kárt okoztál már tetű !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Szerintem meg az ELFOGADHATATLAN, hogy egy ilyen tökhülye, impotens, beképzelt faszkalap külügyminiszter legyen !!!
Több száz milliárd kárt okoztál már tetű !!!
ila51
nagyon el kellene már látni Őt is , érezze a törődést
Commenter
A csuti ölebe már megint beugat az ENSZ-nek. Ez mer bármit mondani az menekülteknek járó egészségügyi ellátásról amikor még a nem kevés TB járulékot fizető magyar állampolgárok eü ellátását is minősíthetetlen szinten "biztosítja" a kormány és az állam. Ez a zseléstakony már megint vicsorog és vétóz.
Lehetsz még te is egyszer menekült luxuszakót kukába dobáló senkiházi, amikor összeomlik a retkes rendszeretek.
papa.49
@ila51: Pl. szívlapáttal fejbe, hogy meg ne sántuljon ))))))))))))))))))
Commenter
@papa.49: nem lehet tudni mi indít el mit. Kíváncsi vagyok mit fog művelni a Pán európai piknikkel így a 30 éves évfordulón ott is 7-8 percenként fogja harsogni hogy ruszkik haza?
tudode
Az egy dolog, hogy SAJÁT MAGÁT JÁRATJA le ez a LEJÁRT LEMEZŰ izé, de kiállítja az országról is a bizonyítványt arról, hogy hozzá hasonló MARHAPÖRKÖLTEK úgy viselkednek bel-, és külföldön, mint a oviSOKK!
papa.49
@Commenter: @tudode: Azért ,,hadakozik,, mert tele van a liberója, neki is meg a csutitetűnek is, és nincs kéznél a királyjány, hogy egy laza mozdulattal a parkolóba dobja a csomagot !!!
Commenter
@papa.49: nem is dobta. A saját lábon álló lábán vitte...
kokopelli
Érdekes,hogy a betegséget,mindig azok terjesztik,akik a megelőzésben vagy nem voltak bevonva,vagy
tessék-lássék módon lettek kzelve !A [email protected]ártó ezt sem fogja fel,amióta kikötő "szagértő" lett !
Klubtag
Hát bizony ez a magyarországi viszonyokat tekintve érthető is...csak azt nem tudom ez a Szíjjártó gyerek mikor lett "migráncssimogató", hogy ennyire vigyáz a menekültek egészségére...
Gauntlet
Legyél te is egyszer illegális migráns! Egy falat kenyérnek vagy csipet sónak örülnél ! Marha!
tudode
Ez a tarajos mit zsibizett össze Triesztben.
.
https://hu.euronews.com/2019/07/17/kikoto-hel...
.
""" A most vásárolt terület azonban nem alkalmas nagy konténerhajók fogadására: partszakasza csupán 300 méter hosszú, vize pedig csak 13 méter mély. Lesz hova tenni azt a 100 millió eurót, amit a kormány a fejlesztésére szán, most ugyanis se kikötő, se logisztikai központ nincs ott."""
.
Az olaszok is jót röhögnek EZEKEN a szakbarbáROKON, akik úgy szórják az adófizetők pénzét!
menekült
A magyarországi lakosok, akik Magyarországon adóznak, azok Magyarországon fizetik az egészségügyi hozzájárulásukat is, de az adójuk és az egészségügyi hozzájárulásuk nem ugyanazt a célt szolgálja.
A menekültek ellátása más forrásból történik (mellesleg az únió hatalmas összegeket folyósít erre a célra), a kettő élesen különválik. A menekültek egészségügyi és mindenféle ellátása nem adózási és egyéb hozzájárulásuk alapján történik, így ezek összehasonlítása értelmetlen.

A menekültek ellátása emberiességi alapon történik. Mindenféle menekülté minden európai országban. Akár a magyar menekültek ellátása is más országokban. Ezt az ENSZ-hez való csatlakozásunkkor tudomásul vettük, aláírtuk, elfogadtuk, és érvényes és kötelező Magyarországra is, még akkor is, ha egy mérhetetlenül ostoba kakadu pojácát nevez is ki Magyarország külügyminiszterének. Inkább el kellene számolni azzal, mennyi pénzt kap, mennyi pénzt különít el Magyarország a menekültekkel való törődésére, és ebből mennyit mire költ el. Egy valós kimutatás nagy meglepetéseket okozna.
F_Viktor
Megérteném Szargyártót ha a svéd zászló mögül ugatna, de Magyarországon európai értelemben vett egészségügyi ellátást se a migráncs, se "azon lakosok, akik évtizedek óta becsületesen fizetik adóikat" nem kapnak!!!
nezelodo
Ezt az "egészségügyi ellátást" irigyli ez a majom tőlük, ami nekünk pénzért jutott? Ennek tényleg fogalma sincs milyen állapotok vannak az országban.
luiz
Miért kap magasabb fizetést egy ukrán vendégmunkás, mint egy magyar honfitársam? Hmm, faszkalap?
Mirabilis
És az is elfogadhatalan, hogy a határon túliak, akik nem fizettek tb-t-az adott ország - Mo. - lakosaival egyenjogú egészségügyi ellátást kapjanak
F_Viktor
@Mirabilis: S vannak, akik az eü.ellátás mellé még nyugdíjat is megkapják úgy, hogy egy forint adót nem fizettek!
jesz
Például Ukrajnából átkóborló kogosultak pont olyan ellátást kapnak, mint bármelyik nyíregyházi őslakos...

Migránsról szó sem esik.
Mirabilis
@F_Viktor: Tudom. Én tudom.
Orbán 300 ezres nyugdíjat ad a magyarok pénzéből az ukránoknak
https://24.hu/belfold/2018/01/19/orban-300-ez...
F_Viktor
@Mirabilis: Te tudod, én is tudom, sőt a hazaáruló haszonállatok is tudják, csak arra nem jöttem még rá, hogy ez miért jó a 2 millió birkának?
Mirabilis
@F_Viktor: Hát ezt én sem tudom. Talán az 1-2 kg krumpli osztás mossa az agyát a magyar birkáknak? Szánalmas
F_Viktor
@Mirabilis: Lehet, hogy mi azért nem tudjuk, mert nem tudunk birka nem-ésszel gondolkodni.
Azaz mi gondolkodunk, ami 2 millió honfitársunknak valahogy nem megy.
Szeparepa2
Szerintem az elfogadhatatlan, hogy léteznek a bolygón ilyen agyhalott planktonikus létformák, akik a szájukkal szarnak, mint pl kretén ártópetike boborjánka, és nagyon hasonló kollégái... e borzalmas jelenség ellen sürgősen tenni kéne valamit...
justhpeter
Nagyon kevés az a dolog, amivel a tarajos tisztában van, de nem is veszi a fáradtságot, hogy valami minimális ismeretet szerezzen. Így ostoba is marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.