Finnország tölti be az EU soros elnökségét, úgy vélik, eljött az ideje annak, hogy közel egy évvel a hetes cikkelyről szóló európai parlamenti szavazás után végre meghallgassák Magyarországot. Közben Orbán és Kovács Zoltán államtitkár verbálisan támadja a finneket.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
az eddigi 9 év ámokfutás (plusz 4 az önkormányzatokban) nem volt elég bizonyíték nekik???
Nessy
Szerintem Andersen vagy a Grimm testvérek meséi szellemesebbek és hihetőbbek, mint amit O.V. előadna!
kokopelli
@Eladott Ország: ...igaza van a tesónak,mivel már a "keresztény demokráciát" is nehezen lehet elmagyarázni,
,mivel a keresztény vallás nem éppen arra épül,de annak normáit legalább nyugaton betartják!! Aki pedig még
azzal is veri a mellét,hogy "illiberális",az meg ne demokráciázzon!.
papa.49
Rajta finnek fingassátok meg a csutitetűt, meg a szőrösszart nem lesz nehéz, mindkettő sivár mint a homoksivatag!
Eladott Ország
@kokopelli: Szégyen és gyalázat, hogy egy magát történésznek nevező, szakmai nagyságával úton és útfélen kérkedő fideszes hatalmasság ( Kancsal Mariska) az illiberális demokráciát Orbán találmányának hazudja. Az illiberális demokrácia fogalmát Fareed Rafiq Zakaria indiai származású amerikai szerző írta le a The Rise of Illiberal Democracy című tanulmányában, 1997-ben. Ezt melegítette újra 2014 júliusában Tusnádfürdőn a hataloméhes nemzetmentő. Sem a meleg vizet, sem a spanyol viaszt, sem az illiberális demokráciát nem Orbán találta fel és ki. Gyalázatos, hogy egy történész egyenlőségjelet tesz a diktatúra és a liberalizmus között, és a liberális demokráciára, vagyis a jogállamra épülő európai uniós szövetséget a Vörös hadsereggel és a politikai rendőrséggel állítja párhuzamba. Miközben csak arról van szó, hogy az Európai Unió nem az illiberális féldiktatúrák részvénytársasága. Gyalázatos, hogy egy hatalmi érdekeket szolgáló sufnitörténész egy ország nevében tekinti bóknak és alapvetésnek a nacionalista jelzőt és az elmeroggyant populizmust. Posztkommunista itt mindenki, aki nem ért egyet Orbán Viktorral, hogy 2-3 millió ember véleményét rezzenéstelen pofával többségnek csúfolják, hogy a Szita Károly-féle ügynököktől hemzsegő állampárt zsoldosai rendre a régi világ életben tartásával vádoljanak meg olyanokat, akik még meg sem születtek, amikor a Kövér Lászlók már buzgón építették a régi világot.
human
@Eladott Ország: Ezek az üzenetek nem az értelmes embereknek szólnak. Ezért mernek hatalmas marhaságokat mondani. A cáfolatok pedig nem jutnak el a célközönségeikhez.
Jozefina
A jogállaiság mellettt vizsgálhatnák orbán erőteljes EU ellene lépéseit is!!!
Csizmás Kond
Ilyen ez amikor csak díszelnökségben jelenik meg valami. Az egész csak játék, félévente vagy évente lehetőséget kap mindenki hogy belekuruttyoljon valamibe de azt is úgy, hogy ha szégyelli felolvasni amit előírtak akkor meg kell tanulja cetli nélkül felmondani.
...az év első felében a románok voltak a kirakatelnökök...ugye az is mekkora fellendülést jelentett ez a zuniónak...és ez így megy tovább is...bohóckodnak, óvodás játékokat ismételnek...ma te vagy a vezér holnap én...és van akik vörösre tapsolják a tenyerüket izgalmukban.
tudode
Egy szónak is száz a vége a "csuti" 7-es cikkelyével összefüggésben "is", mivel az EU-nak nincs semmiféle eszköze arra az esetre, ha az egyik tagállam olyan GÁTLÁSTALAN vezetőt választ magának, mint ŐFÉLESÉGE!
.
Abból kiindulva, hogy ELV BARÁTJA (cinkostársa) szerint is
.
---- Simicska Lajos: Orbán Viktor hazaáruló és átveri az embereket
.
magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/simicska-lajos-orban-viktor-hazaarulo-es-atveri-az-embereket-3871941/
.
Simicska nyilatkozata:
.
------ A TELEFONNÁL Simicska Lajos. Teljes interjú.
.
www.youtube.com/watch?v=meulv9I6-5g
.
Mi maradt EZEKNEK! A jól bevált karaktergyilkolászás!
.
Legjobb védekezés a TÁMADÁS! A jogállamiságunknak LŐTTEK!
.
Az országnak már NINCS HOVA HÁTRÁLNIA!
menekült
"Finnország egy olyan ország, tisztelt Hölgyeim és Uraim, ahol nincs alkotmánybíróság. Az alkotmány védelmét a parlament erre a célra létrehozott külön bizottsága látja el." - mondja 0rbán. Mit is véd nálunk az alkotmánybíróság? Milyen alkotmányt? Nincs is alkotmányunk! Egy sz@ros "gránitszilárdságú" folyamatosan toldozott-foldozott alaptörvényünk van, azt védi ezerrel a hazaáruló bandájuk. Mit is ünneplünk jövő kedden?

Szóval a magyar kormány példát vehetne a finnekről, ahol a Parlamentben is képesek az alkotmányvédelemre, külön (kiherélt és a hatalom szolgálatába állított) alkotmánybíróság nélkül. A finnek estig sorolhatnák, mit vét a magyar kormány az alkotmányos demokrácia ellen, de 0rbán a finnek ellen semmit nem tud felhozni azon kívül, hogy más testület végzi az alkotmány védelmét, mint nálunk.
kereső
@menekült: ráadásul ez a "gránitszilárdságú " alkotmányjogászok ( nem a lomniczi zoltán féle!!!) szerint alkotmányellenesen jött létre- már az elfogadása is eljárási hibákkal történt, ami a jog szerint semmissé teszi az egészet- kérdés, van-e az országnak alapizéje? Ja azt is mondják a hozzáértők, hogy az Alkotmány hatályban van.Akkor most törvényes-e az orbáni hatalom, vagy sem-2012.01.02-től?
tudode
Rémmesének is beillik az, amit ŐFÉLESÉGE a gránitszílárdságu rötyipapírja körül búHERÉLT:
.
----- Külön szobát és asztalt kap az Alaptörvény minden településen
.
www.beol.hu/bekes/kozelet-bekes/kulon-szobat-es-asztalt-kap-az-alaptorveny-minden-telepulesen-397718/
.
""""A Békés megyei önkormányzatok is megkapták Szabó Erika államtitkár levelét, miszerint csütörtökre fel kell állítaniuk az úgynevezett Alaptörvény Asztalát."""
.
Aztán gyütt a CSUTI BUM, hogy az ALAPTÖRVÉNY KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN
.
www.google.com/search?q=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen&oq=aZ+ALAP&aqs=chrome.2.0j69i57j35i39l2j0j69i60.7061j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------
.
Mit tehettek szerencsétlen flótáSOKK, a sziklaszilárdságú védelmében átmentek a csicsKÁSOKKAL aki él, és mozog ellen KARAKTERGYÍLKOLÁSBA!
.
Vajon a FINN ELNÖKSÉG beveszi ezt a cumiKÁT!
.
De csak a népnek van joga elkergetni a kormányt, aszonta ŐFÉLESÉGE "is"
.
---- "Joga van a népnek elkergetni a kormányt" - Orbán Viktor
.
www.youtube.com/watch?v=kQld6YVgmDs
.
Röhej ez a POLITIKAI SZÉLHÁMOS!
tulipan
@Csizmás Kond: Te sötét, náci dög! Ugye nagyon fájdalmas neked a demokrácia?? ! Neked ugyebár, csakis a narancsos, a hájas HAZUG, RABLÓD és bandája kéne, örökön örökké, akár aszalva is!!!
Cincinntatus
Vizsgálni kellene a sátánizmus előretörését az északi országban. Bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű!

Tény, hogy Finnország nem rendelkezik Alkotmánybírósággal vagy annak megfelelőjével.
"Képzeljék el, amikor a magyar jogállamiságban mi egyszer csak azt mondanánk, fölszámoljuk az Alkotmánybíróságot, és a parlament alkotmányügyi bizottsága gyakorolja a normakontrollt," jegyezte meg erről epésen Orbán Viktor a beszédében. "Ez a helyzet körülbelül Finnországban."

Finnországban nem létezik független bíráskodás.
A bírókat a közvetlenül választott köztársasági elnök nevezi ki, de őket az igazságügyi miniszter terjeszti fel, eátszólag független igazságügyi bizottság javaslatára.
Ez sérti a hatalmi ágak elválasztásának Montesquieu által lefektetett alapelvét.
menekült
@Cincinntatus: Az a nagy büdös helyzet, hogy ez minálunk is már majdnem így van, csak Magyarországon a hatalom még erőlködik, hogy fenntartsa annak a látszatát, mintha nem lenne kézivezérlés. Nem véletlenül került Handó Tünde (egy vasorrú bábának hogy lehet ilyen neve, hogy Tünde?), ahova, és teszi, amiket nem szégyell. A különbség az, hogy Finnországban demokrácia van, akkor is ha egyesek ezt a fogalmat nem értik. Ott a bírákat képességeik és nem lojalitásuk szerint nevezik ki.
Cincinntatus
A magyar jogállamiságot a finn kormányfő esze járása úgy működik, mint a farkas Phaedrus történetében.
Augustus császár görög születésű rabszolgája Phaedrus A FARKAS ÉS A BÁRÁNY történetében bemutatta hogyan kell legitimálni az eltervezett erőszakot:

"A szomjas farkas és a szomjas kis bari
Ugyanazon patakra ment véletlenül.
A jámbor gyapjasnál az ordas följebb állt,
Gonosz szándékkal mégis így kötött belé:
"Mért bolygatod fel nékem a patak vizét,
Ha én iszom?" A gyapjas félénken felelt:
"Hogyan tehetném, kérlek, mit szememre hánysz?
Hiszen a víz felőled árad szájamig."

A bárány hiába érvelt racionálisan, a farkas mégis felfalta.
simmering73
Formálódik az új ellenségkép. Ki beszél itt már finnugor rokonságról. Hisz a hülye is, meg a vak is látja, hogy a rokonyok keletre vannak.
Eladott Ország
@Cincinntatus: tegnap, 13:22; Írod: " Vizsgálni kellene a sátánizmus előretörését az északi országban" Itthon meg a fidesz elmebaját, a bűnöző cigánnyal az élen.
Írod: "Ez sérti a hatalmi ágak elválasztásának Montesquieu által lefektetett alapelvét."
Nos Scheppele a Princeton Egyetem tanára, szociológus és jogásza magyar demokráciáról, az alkotmányosságról és a jogállamiságról:
www.facebook.com/sevaster1/videos/1059125917560319/
Eladott Ország
@Cincinntatus: ( ma, 09:53-hoz) Érdekes Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetemen professzor videója nem játszható le, de van egy másik hírforrás is: epa.oszk.hu/00800/00843/00133/05/ahol-a-zsarnoksag-kezdodik-a-montreali-concordia-egyetemen-tartottak-panelbeszelgetest-magyaroszagrol/index.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.