A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja a kormányt, hogy a nyugdíjemelés mértékét újra kösse a reálbérek növekedéséhez.

A DK frakciószóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Népszava című napilap számításaira hivatkozva azt mondta, amennyiben a Gyurcsány-kormány nyugdíjpolitikája lenne érvényben, akkor a nyugdíjasok átlagosan 7500 forinttal kapnának többet havonta.

A Fidesz évente 90 ezer forinttal károsítja meg a nyugdíjasokat azzal, hogy 2011-ben eltörölte a nyugdíjak bérekhez kötését

- jelentette ki Gréczy Zsolt.

A kormány most hiába fizet kilencezer forintot, ennek a tízszeresét vette el az idősektől

- közölte az ellenzéki politikus arra a kormányrendeletre utalva, amelynek alapján a nyugdíjasok és nyugdíjszerű ellátásban részesülők szeptemberben kilencezer forint rezsitámogatást kapnak.

Orbán Viktor miniszterelnök úgy viselkedik, "mint egy besurranó tolvaj, aki előbb kirabolja a lakásunkat, majd valami apróságot visszaad a lopott holmiból és ezért elismerést, köszönetet vár cserébe"

- fűzte hozzá.

Más témában feltett kérdésre azt felelte, a DK nem veszteségként könyveli el azt, hogy az ellenzéki demonstrációkról ismert, korábban a DK egyik rendezvényén is felszólaló Nagy Blanka diák belépett a Momentumba.

Hozzátette, nagyon örülnek annak, ha egy fiatal nemcsak civilként, hanem párthoz csatlakozva is segíteni szeretné az Orbán-rendszer leváltását.

Az ellenzéki összefogásra vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy Gyurcsány Ferenc egy évvel ezelőtt kiadta az ellenállás jelszavát, amit először sokan a DK sikertelen magánakciójaként könyveltek el, de a tavaly téli tüntetéseken már az összes ellenzéki párt az ellenállás táblája mögött vonult; 2018 áprilisában még elképzelhetetlennek tűnt, hogy az ellenzéki pártok közös polgármesterjelölteket állítsanak, de ez megvalósult, és ennek következtében a Fidesz több száz önkormányzati pozíciót is elveszíthet idén ősszel.

Egy, a Jobbikkal való együttműködést firtató kérdésre Gréczy Zsolt azt felelte, "attól függ, melyik Jobbikról beszélünk". Hangsúlyozta, a DK nem támogatta a debreceni Kulcsár Gergelyt, akiről korábban kiderült, hogy beleköpött a Duna partján álló holokauszt-emlékmű vascipőibe.

A Jobbik mint párt kommunikációs és remélhetőleg politikai értelemben is sokat változott

- érvelt.

A frakciószóvivőt reagáltatták Dobrev Klára egyik televíziós interjújára, amelyben a DK EP-képviselője azt mondta, nem támogatja, hogy az EU kifizesse Magyarországnak a határvédelem költségeit. Gréczy Zsolt leszögezte, nagyon fontosnak tartják a határok védelmét és a magyarok biztonságát, az EU-nak azonban nem annak alapján kellene fizetnie, hogy valamelyik fideszes politikus "a hasára üt és bemond egy számot". Felszólította a kormányt, hogy ne lopja el a határőrizetre adott pénzeket és számoljon el a valós költségekkel. Hangsúlyozta, Dobrev Klára is arról beszélt, hogy el kell választani egymástól az ország lakóinak biztonságát és a "lopást".

Kitért arra is: a DK-n belül semmiféle eljárás nem indul amiatt, hogy egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint a tavalyi országgyűlési választás előtt a DK-s Varju László költség- és kártérítést, illetve egyéb "okosságot" ajánlott fel a volt szocialista Horváth Imrének, ha az nem indul el Újpesten.

Gréczy Zsolt indoklásként azt mondta, "teljesen rendben van", hogy Varju László le akarta beszélni riválisát arról, hogy elinduljon a közös ellenzéki jelölttel szemben, és "ezt nagyon jól tette".

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

idppp
@reagens: Maga olyan, mint a gyufa, feje van, de esze nincs! Nevezzen már meg egyetlen embert akinek kilőtték a szemét!!! Ha nem tud, akkor maga agymosott, mocskos hazudozó, fizetett troll, Orbán seggnyalója!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsodi
Ez nem igaz,ő sajnos nem besurranó,mert folyamatosan károsítja a népet.Persze közben ünnepelteti magát mint a haza megmentője.
www.youtube.com/watch?v=E82U1QBrE_Q
Lepényleső
Nem úgy viselkedik. Ám ha valaki azt mondaná,hogy úgy viselkedik mint egy maffiózó
diktátor akinek nem számít sem Isten sem ember,azt nehezen lehetne eltántorítani
nézetétől?
reagens
Ez aztán a bátorság. A szemkilövető tanítja az erkölcsöt. Van ettől mocskosabb demagógia?
idppp
@reagens: Maga olyan, mint a gyufa, feje van, de esze nincs! Nevezzen már meg egyetlen embert akinek kilőtték a szemét!!! Ha nem tud, akkor maga agymosott, mocskos hazudozó, fizetett troll, Orbán seggnyalója!
csak úgy....
@reagens: @görbetükör: "Azt hiszem, igazad van. Tényleg elfogult vagyok a Fidesszel. Ennek oka is van természetesen. A Fidesznek nincs jelenleg alternatívája. Naná, hogy sok mindent kutyaütő módon csinálnak. Az intézkedéseik alkalmanként bicskanyitogatóak és a gazdálkodásuk átláthatósága minimum kétséges, a kommunikációjuk agresszív, hódít a nepotizmus és még sorolhatnám..."
te ,titokban libsi tibi,lejáratod a kenyéradó gazdád? "van ettöl mocskosabb"?
libsi tibcsi a sorosbérenc.
RonaGyuri
@Borsodi: igazad van, sőt ő igazából nem is besurranó, mert még büszke is rá, hogy meglop bennünket! =))
tudode
A székháztolvaj repülős Viki 2011-ben az OECD-n úgy dicsekedett, mintha a répájáról mondott volna fasza gyerekként, hogy milyen bátor rabló, hogy a nyugdíjasok lemondtak egy havi nyugdíjukról
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU
.
Ugy elszaladt vele a szürkéje, hogy közjogilag egy orbitális senki
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk
.
Emiatt két választása van vagy mindenáron GYŐZELEM, VAGY ÉLETE VÉGÉIG HAZAÁRULÁS MIATT kóter!!!
.
Annyira elvette a HATALOM ÉS LÓVÉ éhsége az eszét, hogy a szétfejelt agyával nem fogta/JA FEL, hogy a RENDSZERVÁLTÁS REMÉNYSÉGE volt!
reagens
@idppp: mandiner.hu/cikk/20131022_ongyilkos_lett_a_2006_ban_kilott_szemu_cs_attila

Tessék hazudós. Olvasgass!
Na akkor te egy magyarellenes senkiházi vagy, mert alaptalanul szidod a magyart!
idppp
@reagens: A Mandiner szennylap, Gaudi Nagy tamás pedig neonáci barom! Ez a maga színvonala! Hogy az Orbán érában milyen itéleteket hoztak az irreleváns, gyakorlatilag nulla igazságtartalmú! Csak az ilywn, agymosott hatökrök, mint maga dőlnek be a lakájmédiának! Magának annyi az IQ-ja, mint a cipőjének a mérete! Igaz, ha maga a Karmelita kolostor fele jár, Orbén azonnal lemegy parter helyzetbe, hogy könnyebben hozzáférjen a lukoz, vagy előlről térden állva csinálja?
reagens
@idppp: Szóval nem fogadod el a tényeket! Hát ez se az én szegénységi bizonyítványom!
Tehát akkor hoztam egy embert akinek kilövette Gyurcsány a szemét, de te mindent tagadsz, mert nem tetszik a valóság!
silber13
@reagens: Megint marhaságokat beszélsz! senkinek nem rendelte el Gyursány hogy másnak lőjék ki a szemét! Én a te helyedben inkább kushadnék,emiatt a szöveged miatt:
"Azt hiszem, igazad van. Tényleg elfogult vagyok a Fidesszel. Ennek oka is van természetesen. A Fidesznek nincs jelenleg alternatívája. Naná, hogy sok mindent kutyaütő módon csinálnak. Az intézkedéseik alkalmanként bicskanyitogatóak és a gazdálkodásuk átláthatósága minimum kétséges, a kommunikációjuk agresszív, hódít a nepotizmus és még sorolhatnám...":
reagens
@silber13: Kushadni neked kéne! Fletó pedig kitüntette a terroristákat és a tömegbe lövetett. Ezt nem felejtjük el neki!
silber13
@reagens: Röhej ez a királyi többesszám használatod!:-)))))
reagens
@silber13: Mi a többség! Ti a kisebbség! Elég érthetőnek tűnik ez! :-))))))))))
silber13
@reagens: Mellesleg igazad van.Mert az idézett fidesz jellemzésed tökéletes. Együtt van az egyéni és kollektív hozzánemértés, a lopás és hazudozás, ami utóbbi a csúti szirti rinocérosz privilégiuma lenne, de vannak követők, majmolók.
reagens
@silber13: :-)))))))))))))))))))
Nem kínos, hogy neked mindig a magyarázkodás jut? :-))))))))))))))))
tulipan
Igaza van, hiszen az is, BESURRANÓ TOLVAJ! Ami a kezébe kerül mindent megragad,
ez a pimasz,dagadt narancsos HIÉNA!!!
papa.49
@tulipan: ,,Amit a szeme meglát, a keze nem hagyja ott,, !!!
silber13
@reagens: Nem!-Az ilyen ex catedra megállapítások és kinyilatkoztatások a hozzád hasonlók jellemzője: Mert: " out of a foolish hoole a fooish wind blows"
reagens
@silber13: Nyugodtan magyarázkodj! :-))))))))))))))
silber13
@reagens: Mondd inkább meg, hogy nem érted a szöveget. A tanulatlanság, burtaság neked már szégyen!:-)))))
reagens
@silber13: Nem barátom! A baj az, hogy ez a mondat, vagy mondás inkább rád jellemző! :-)
Jozefina
Miért, talán nem az!!!?? Igaza van a DK-nak!!!
silber13
@reagens: Nem vagy a barátom! Barátod neked Eugen von Traitzigfritzig, de nem én!
reagens
@silber13: Inkább Szaloth Szár a barátod, már az eszmeiséged szerint! :-)))))))))))))
silber13
@reagens: Más valami, te rettentőségesen intelligens és értelmes?:-)))))))
reagens
@silber13: Ma csak ennyi! Nem terhellek túl! :-))))))
csak úgy....
@reagens: tibim,tegnap 15 órát töltöttél a propelleren,te a sikeres vállalkozó!:)
neked nincsenek barátaid,családod sincs..., legalább azokat böcsüld meg itt,akik nem küldenek el rögvest a pétschába a gyerekes baromságaiddal!
még a hazudozásaid is sánták,ki vesz téged komojan? ...te "tengödö értelmességi"
tulipan
@silber13: Kár a gőzért, hiszen ez a Shikari-reagens narancsnyik, tök helyének van KIKÉPEZVE!
kereső
Ennek van valamiféle következménye? -vagy ezért (IS) kapnak a nyugdijasok rezsiutalványt?
index.hu/gazdasag/2018/10/01/panama_igen_panama_-_az_mvm-botrany_penzaramlasa/
tulipan
Nnna, most aztán, ripityára törheti azt a narancsos Gőgös Gúnár, képzelt ravaszdi,ámde ürességtől kongó kobakját!!! :)))))
privatbankar.hu/makro/orban-panikban-ezert-konyorogte-magat-vissza-a-nemetekhez-326546
tulipan
Hja, meghozta eredményét, a 9 évi, végtelenül ostoba, a lopásuk leplezését "szolgáló" állandó, narancsos HŐZÖNGÉS!!!
hvg.hu/itthon/20191002_Cseh_Katalin_molnar_csaba_ep_trocsanyi_varhelyi?s=hk
cikicakk55
@silber13: ma 09:23
Ez a királyi többes szám kifejezetten" Shikari" szóhasználata volt.Vagy kitiltották,vagy csak bérelt tollnoka van,esetleg elfelejtett írni,így csak diktálni tud,de az biztos,hogy a gondolatok amit "reagens" leír,azok shikari gondolatai.
tulipan
@silber13: Szándékosan narancsos félremagyarázó. ügyes hablaty, a valóság tényeit, csak narancsosan félremagyarázni lehet! Ez a dagadt vezérük parancsa!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.