Belefulladt egy hároméves kislány a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hullámmedencéjébe.

Egy hároméves kislány percekig fuldoklott a hullámmedencében, mire észrevették. A gyermeket azonnal kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét. A gyógyfürdő közleményt juttatott el a szerkesztőségünkbe, amelyből kiderült, hogy már lezajlott az intézményben a belső vizsgálat:

2019. november 10-én, vasárnap délelőtt sajnálatos baleset történt a Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő hullámmedencéjében. Egy hároméves kislány a 120 cm-es vízben körülbelül 3 percig volt a víz alatt, amikor a medenceőr felfedezte. Sajnos az azonnali orvosi segítség ellenére másnap a kórházban életét vesztette.

Megszólalt a gyógyfürdő vezetősége, lezajlott a belső vizsgálat a tragédia miatt

A fürdő társaság által elrendelt belső vizsgálat szerint a hatályos jogi előírásoknak megfelelő létszámú és képzettségű személyzet szakszerű és gyors feladatellátása ellenére következett be a baleset.

Üzemeltetési szabálytalanságot a belső vizsgálat nem állapított meg. A hatósági vizsgálat folyamatban van, a felelősség megállapítása az ő feladatuk

– zárul a közlemény.

A rendőrség megerősítette, hogy az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják, a folyamatban lévő eljárásra való tekintettel azonban nem adnak bővebb információt.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(24.hu)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Azért érdekelne, hogy mit keresett egy 3 éves gyermek egyedül a 120 cm-es vízben. A szülők hol voltak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Néha hiába figyeled árgus szemekkel a kicsiket, pillanatok alatt kerülnek veszélyes helyzetbe. Lehet, hogy még nem voltak ott, és így még nem tudták elmondani,a kicsinek hogy oda nem szabad menni!
Cicamama55
@Ludmilla: Így igaz! Nekem is volt táboroztatásban részem, egyfolytában figyeltünk a gyerekekre! Hála Istennek nem történt soha semmi komolyabb baj, de hatalmas felelősség az biztos!
Yoda69
Szülők hol voltak? 3 éves gyermeket NEM lehet felügyelet nélkül hagyni. Főleg nem egy számára melyvizu medencében, ami ráadásul hullám medence.
Mondjuk az is kérdéses hogy 3 percig hol volt az uszomester ? Ram azonnal futyultek amikor lesett az uszosapkam. Pedig hajam se sok van már.
Ludas Matyi
@Béla333: igen. Többször voltam vendege ennek a gyogyfürdönek, mint tourista, de sajnos tapasztalnom kellett nekem is, hogy az "uszomesterek" inkabb mashol tartozkodnak, mint azon a helyen ami elö van irva. Persze ha allandoan mashol tartokodnak, akkor hogyan is vennek 3 percen belül eszre, hogy egy gyermek fuldoklik. Trahanysaga a Fürdö szemelyzetnek. De, azert kivancsi lennek, hogy a többi fürdözö vendeg miert is nem vette eszre ennek a tragikumnak a megtörteneset. A Fürdö igazgatosagot meg nem kell felteni, mert azok is a Sarvari kormany kaderei!
Ludmilla
@Cicamama55: ja,és ilyenkor szokták mondani,hogy elmentél nyaralni ingyen :-),én mondjuk nagyon szerettem,de a vízben nem volt pardon
advocat
@Yoda69: Igen.
Úszómester? Vagy az nem hiba ha nincs a közelben sem? Mert azért 3 perc nem kis idő. Ha meg elmegy, váltás? Szóval a fürdő nem hibás! Nem a francot, majd egy - talán egy független, rendőrségi - vizsgálat mást állapít meg. Remélem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.