Egy képviselőnek válaszolva rögzítette, hogy Magyarország vállalta a közös pénz bevezetését. Eurázsiai valutáról már nincs szó. Újabb, visszakozásnak is tekinthető nyilatkozatot tett a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György az euróról. Emlékezetes, hogy a közelmúltban még éles hangú cikkben kritizálta a közös monetáris rendszert, tulajdonképpen a feladata betöltésére alkalmatlan devizának minősítve az eurót. A következtetése pedig az volt, hogy érdemesebb volna egy eurázsiai közös pénzügyi rendszerhez igazítani a magyar monetáris politikát - írja az Utóbb Matolcsy György finomított álláspontján, immár az eurózóna megreformálására helyezve a hangsúlyt, most pedig újabb jelét adta annak, hogy nem érdemes máshol keresni a megoldást, csak az unión belül. "Magyarország az Európai Unióba való 2004-es belépésével a közös valuta bevezetését is vállalta. Az euróövezethez történő csatlakozási folyamat megindítása a Kormány hatásköre. "

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fantomasz
@Ludas Matyi: Igaz , nem elég csak az Euro ahhoz valódi verseny is kell mert a képességek nem egyformák .
Macskaszem
Múlt héten még azzal haknizott, hogy meg kell szüntetni az eurót. Ez tényleg bolond.
kereső
Na ha a "kormány=orbán kompetenciája, akkor amig ezek uralkodnak- mi csak vágyakozva nézhetjük a szlovákokat, szlovéneket -és most már a horvátokat is! (legutóbb ők telesitették a feltételeeket-és kérték felvételüket az eurozónába).Érdeklődöm tiszetelettel, hova megy a magyar nyaralni két év múlva? Balatonra nem- mert akkorra már nem lesz szabad strand." Horvátba" nem, mert nem fogja tudni megfizetni.
Ludas Matyi
@Fantomasz: ugy ahogy tetszik mondani! Ahogy itt teljesitenek a munkasok, akar a szakmunkasok, többet nem is erdemelnek, mint amit jelenleg is kapnak. (tiszt. a kiv.) Azt kepzelik, hogy Nemetorszagban is megtehetik azt, ha azt mondjak ,hogy 7 orakor legyel ott, akkor oda setalnak 8-ra? Ugy Paros labbal rugjak öket valagba. Az a sok simlis akinek semmi kedve dolgozni Nemetorszagban sem ( tiszt. a kiv.) 2 ev utan elmennek vagy kirugatjak magukat, hogy kapjanak socialis segelyt. Vagy tökreszegen keregetnek a Müncheni palyaudvaron az utasoktol az 1 eurost. Addig amig ebben az orszagban nem becsülik meg magukat a melosok többet egy fillerrel sem ernek! Csak egy ismerösömet vagtak at 10 Millioval egy haznak az epitesenel. Sajnos mar nem a 80-as evek melosai vannak jelen!
Rockxy
minek kén ide euró?
arra az egykét évre.
Klubtag
@kereső: ...a horvátok már mos is EUR-ban számolnak, hiába van kiírva most a forint ár, ott az apróbötű, miszerint ez előzetes, úgy is annyit fizetsz jövő júniusban, amennyit az akkori árfolyam követel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.