Közös sajtótájékoztatón jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester, hogy Budapest milyen feltételekkel hajlandó támogatni a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését.

Itt vannak Karácsony feltételei az atlétikai vb megrendezéséhez

Az elkövetkezendő öt évben, az Egészséges Budapest Program keretében 50 milliárd forintos forrás jusson a kerületi önkormányzatoknak az egészségügyi alap- és szakellátás fejlesztésére.

Maradjon érvényben és teljesítse a kormány azt a megállapodását, amit még Tarlós Istvánnal írtak alá a közösségi közlekedés fejlesztéséről.

Mindezt pedig foglalja is nyilvános kormányhatározatba a kormány még idén.

Ezek a főbb követelések. De szó van a zöldfelület növeléséről, nyilvánosságról, átlátható pénzköltésről, illetve konkrétan az atlétikai stadionról is.

Karácsony a sajtótájékoztatóján azt mondta, hamarosan kiderülhet, milyen lesz a viszony Budapest és a kormány között. De a főpolgármester szerint most minden szereplő győztes lehet.

Az előterjesztés szerint a Fővárosi Közgyűlés vezetésének (tehát az országos ellenzéknek) az az álláspontja, hogy nem a tagadás pártján állnak, hanem konstruktív együttműködésre készülnek az Orbán-kormánnyal, „amennyiben a budapesti polgárok által fontosnak és elsődlegesnek tartott szempontok érvényesülnek.”

A Karácsony Gergely vezette közgyűlés minden nagyobb beruházásnál három szempontot tart szem előtt: „nem csökkenhet a zöldfelület nagysága, kiemelt fontosságú a beruházások hosszú távú fenntarthatósága, valamint a finanszírozás átláthatósága.”

Prioritás – ezt a beterjesztés is hangsúlyozza – a budapestiek egészségének javítása. „Bármilyen élsportcélú budapesti kormányzati beruházás megvalósításában csak abban az esetben tudunk együttműködni, amennyiben az elkövetkezendő öt évben, az Egészséges Budapest Program keretében 50 milliárd forintos forrás jut a kerületi önkormányzatoknak az egészségügyi alap- és szakellátás fejlesztésére” – írják a beterjesztők, Karácsony mellett Baranyi Krisztina, Horváth Csaba, Gy. Németh Erzsébet, Soproni Tamás és V. Naszályi Márta.

További fontos szempont Budapest számára hogy a Déli Városkapu Fejlesztési Program a Fővárosi Önkormányzat és az érintett kerületi önkormányzatok bevonásával legyen újratervezve, „annak érdekében is, hogy a Budapesti Nagyerdő első ütemeként megvalósuljon Észak-Csepelen a csepeli közpark.” „A konstruktív együttműködéshez elengedhetetlen továbbá az is, hogy a kormány, a fővárossal 2018. november 17-én aláírt megállapodásban(ez még Tarlós István főpolgármestersége alatt történt – a szerk.) tett vállalásait maradéktalanul teljesítse. A Kormánnyal megkötött, a budapesti közlekedés fejlesztésére vonatkozó megállapodások Kormány általi teljesítése kiemelt fontosságú az atlétikai világbajnokság gördülékeny lebonyolítása érdekében is.”

Ez az a 15 pontos megállapodás, amit Orbán és Tarlós közösen írtak alá (a 16. lett volna az egységes fővárosi parkolás, de ez nem ment át Orbánon akkor), és létrehozta a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát és benne van például az M3-as metróberuházás állami támogatása és befejezése mellett Budapest önállóságának garantálása is.

A felépülő stadiont is érintő feltételei is vannak Karácsonynak:

atlétikai stadion helyett egy olyan nyílt, rekreációs célú sportpark valósuljon meg, ami „nem csupán egy atlétikai világverseny megrendezésére alkalmas, hanem lakossági tömegsport igények kielégítésére és kulturális események befogadására is, hiszen csak így lehet hosszútávon is fenntartható a beruházás”;

„a beruházás megvalósításának domináns eleme kell hogy legyen a fenntartható koncepció alapján megvalósítandó zöldfelület-fejlesztés. Kiemelt szempont továbbá, hogy a beruházás finanszírozása teljesen átlátható legyen”;

A fentiekben foglaltak teljesülése esetén konstruktív egyeztetések eredményeként kialakíthatónak látjuk a kormánnyal az atlétikai világbajnokság megrendezésének kereteit – írják. Azt kérik a fővárostól, a közgyűlést ezt az előterjesztést szavazza meg, ezeket képviselhesse Karácsony a kormánnyal történő egyeztetéseken. Ha pedig a közgyűlést elfogadja a határozatot, Karácsonyék csak akkor támogatják az atlétikai vébé megrendezését, ha feltételeiket, a fent tárgyalt szempontokat

a kormány nyilvános kormányhatározatba foglalja még idén.

(Kép: MTI/Mónus Márton)

Forrás: hvg.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Budapest szempontjából jó feltételek, kíváncsi vagyok az eredményre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Virtigli olvasásértési hiátus

Nem, nem csodálkozom, csak megállapítom, hogy milyen magas szinten műveli a párt központi napilapja

„Karácsony ötvenmilliárdért támogatná az atlétikai vb-t” harsogja a derék portál, majd hozzáteszi „Karácsony Gergely többek között a kerületek alap- és járóbeteg-ellátásának ötvenmilliárd forintos plusztámogatásától tette függővé, hogy a főváros új vezetése igent mondjon az atlétikai világbajnokság megrendezésére.”.
Nos mint ismert 5 pontban foglalta össze a főpolgi, hogy mik a főváros feltételei!! =))
De a portál más mókát is tud, még ebben az irkodmányban is, hiszen Coet „idézik”, úgy hogy annak köze sincs a hivatalos szöveghez, de egyenesen ellentétes azzal! =))
S hogy teljes legyen a trojka a derék fő-CŐFka, a mindig kanos Fritz-ke riadóját „Az atlétikai vb-t nem engedhetjük el - Ha Fekete-Győrék úgy gondolják, hogy népszavazással ismét egy magyar álmot akarnak elvenni és ezzel magukat akarják az egekbe – és főleg a DK – közelébe emelni, akkor ez nem maradhat válasz nélkül.” is nyomatják! =))
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 22:55; Ha Debrecenbe kéne menni, akkor vigyed magaddal Kósa Lala csengeri örököst is, mert neki van 1300 milliárd forintos öröksége. De “Ha nincs benne, majd lesz benne, az Orbán Viktor majd tesz bele”
https://youtu.be/OYj9_2j6vOs...
Eladott Ország
@Pegero: tegnap; 22:55;Dolgosjózsi úgy látta, hogy eljött az ő ideje is, mert megengedi a kormány, hogy évente akár négyszáz órát is túlmunkázzon, így segítenek a szorgalmas embereknek – emeli is kalapját Dolgosjózsi a munkaundortól szenvedőknek, a lebzselőknek, külön csókoltatja Kósa Lali urat, az ügyeletes jó hírt hozó fideszest. Dolgosjózsi dolgozni akar, muszáj, mert előbb meg kell keresnie Lali úr anyukája sertéstelepének a mindennapi moslékot; pótolnia kell szegény Viktor bankszámláját, az mégsem lehet, hogy egy miniszterelnök lassan éhen döglik, majd előbb ő, a Dolgosjózsi. Meg azért is, mert ideje lenne már átlépni az ötmilliós bérhatárt az állami vezetőknek, izgul, hátha akkor pontos, tiszta lesz a vonat, amivel naponta utazik. Tiborcznak is kellene egy kis adomány a Dolgosjózsiktól, elvégre már kettő gyereket nevel, az asszony nem keres túl sokat a saját lábán, divat nagysasszonyként a 2 milliárd forintos tűsarkú cipellőre hajt.Úristenem, sopánkodik Dolgosjózsi, mi lesz Mészárossal, ő kimarad a sorból. Nem baj, megáll ő az Orbán csukáján. Azért van bajban Dolgosjózsi, mert neki egy olyan agyas főnöke van, mi lesz, ha csak háromévente számol el vele, fizeti a túlmunkát. Ó, nem kell rinyálni, a rabszolgák még akkor sem kaptak egy rohadt garast sem. A 36 hónapos munkaidőkeret ugyanis azt jelenti, hogy a munkaadók tetszés szerinti gyakoriságban kötelezhetnék túlmunkára a dolgozókat, és ráérnének azt csupán háromévente elszámolni. Éljen a megbonthatatlan orbáni családminta! Mindaddig, ameddig a Dolgosok nem fognak egy furkós botot, mert ők a nép, és a népnek joga van elzavarni a kormányt, megmondta már Viktor-bán is. A rabszolgák munkájából élő modern kori hazai rabszolgatartókat is el kell kergetni. Soha vissza nem térő alkalom. Hajrá, Magyarország! Hajrá, Dolgos magyarok!
Pegero
@Eladott Ország: Te gyökér burlák!
Milyen rabszolgákról tartasz itt előadást?!
Lehet, hogy Repin festményén te vagy az egyik volgai hajóvontató?!
Nyomorult féreg!
Igyekezz húzni a kötelet, mert apad a Volga!
https://montazsmagazin.hu/wp-content/uploads/...
durbincs
@Eladott Ország: maga megent az Echo -Tv-n aludt el ?
durbincs
@RonaGyuri: de maga különítményes korában ismerte őket ? vagy-csak a fogazatukról huzingatta_le az aranykoronákat ?
Éljen Karácsony ! kinek csak két alsó szemfoga bánja ? @RonaGyuri: hogyan van ez ?...
Pedig Taranytino már zsíros film-főszerepet is ígért neki az új Oscargyanus : " A Rémpatkány " cimű Vámpir-Sagában ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok