Jogerősen öt év börtönre ítélte Kocsis Istvánt a Kúria.

Jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélte a hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel vádolt Kocsis Istvánt, a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. korábbi vezérigazgatóját kedden a Kúria.

A Kúria a harmadfokú eljárásban helybenhagyta a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla bűnösséget megállapító döntését és a törvény kötelező rendelkezése alapján kétmillió forint pénzbüntetést is kiszabott a vádlottra.

A Fővárosi Főügyészség hároméves nyomozás után 2012-ben emelt vádat hat ember – köztük az MVM-et 2005 és 2008 között vezető Kocsis István, valamint Szász András, az MVM volt főtanácsadója és Kocsis István felesége – ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, sikkasztás, pénzmosás és orgazdaság miatt.

A vádirat szerint a vádlottak munkájuk során előnytelen szerződéseket kötöttek és ezzel összesen több mint 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az MVM-nek, illetve az MVM cégcsoportjába tartozó Paksi Atomerőmű Zrt.-nek. A vádpontok között szerepelt hazai és szerbiai erőműfejlesztés, a magyar energianádprogram és több tanácsadói szerződés. A vádirat szerint a bűncselekményekhez a Szász András másodrendű vádlott érdekeltségébe tartozó offshore céget is felhasználták.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Soós Lajos 

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Akkor ez az 5 év etalon azok számára akik törvényesen tesznek túl a bagdadi tolvajon!!!
Behemót Tamás
Egymillióért csak hülyét kapok - mondta pályája csúcsán valamilyen vezérigazgatóként ez a gazember valamilyen tv-riporternek.
advocat
@Behemót Tamás: Azért néz meg, hogy ma mennyit keresnek ott fidesznyikként!
jesz
5év?...harmadfokon? Akkor ez most tényleg bemegy goggolni, vagy csak néphülyítés?
Mert hogy ez a faszi nem fog ülni egy napot sem, az biztos...egyszer Havas mesélte, hogy ennek a szülinapi bulija miatt nem lehetett áthajtani Szentendre felé...lezárták mindent...pedig akkor már tudható volt, hogy lopós a pernahajder...

Ez az eset is igazolja, hogy nem villanyt kell lopni, hanem sok-sok pénzt..

Asszem időmúlásra hivatkozva kibújik a guggolás alól...
Jozefina
"bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, sikkasztás, pénzmosás és orgazdaság miatt."
Erre hivatkozva a jelenlegi fidesz-kdnp garnitúrát is el lehetne majd ítélni??!!! Hahaha!!!
justhpeter
Kocsis 5 évet kapott Kocsis a Kúriától. Mennyit fog kapni az Orbám-Mészáros tandem ?
Béla333
2005.2008 közötti sikításért 3 évig nyomoztak, 2012-ben emeltek vádat és már meg is van az ítélet 2019 év végén.
Gondolom az eltelt idő miatt még enyhítenek egy kicsit, így a 15 milliárdért igazán nem is olyan sok ez a pár év, amit jó magaviselet esetén még harmadolhatnak is...
Még akkor is így van, ha (ahogy a hírekben hallom) 12 milliárd a kárból megtérült, így csak 3 MILLIÁRD Ft amit elloptak!
Béla333
Kulcsár K&H-s ügye hogyan zárult? Sehogy? Mindenki megúszta?
grincss
@Béla333: A volt Postbankos mennyit kapott?
Béla333
Kocsis mind az MSZP-nek, mind a Fidesznek osztott, ezért meg fogja úszni!
Majd kitalálnak valamit!
nezelodo
@justhpeter: És mennyit fog kapni ha eljön az idő, az offshore lovag Rogán, Habony, és a volt legnagyobb offshore lovag, a 2010 után hivatalba lévő volt gazdasági miniszterük?
nezelodo
@grincss: A Kisherceg ügyén tíz évig molyoltak, nem volt érdeke egyik politikai félnek sem az ítélet, és megosztoztak a hasznon, és tartok tőle, nem ő volt ott az első számú hunyó a kamu ügyben.
SystemError
Akkor mennyit fog kapni Polt után a mostani vezetés csak a CÖF 500 millás sikkasztásért...:)
jesz
Akkor hiszem, ha látom...hogy ez a faszi kezében a motyójával becsönget a Nagy Ignácba...itt vagyok, jöttem guggolni. A sajtó a létező összes kamerával ott van, és közvetíti a nagy eseményt...

Hajnalban kiengedik ugyan, de azt már senki nem látja...
Józsipapa
És a tárgyalás után még haza mehetett ???
Jó párost alkottak a feleségével !!! (aki 2 évet kapott felfüggesztve)
kereső
@grincss: 3 millió Ft-ra "büntették"!
Lepényleső
Elhiszem hogy bűnösök,ám akik most ítélkeznek fölöttük,azoknak akkor milyen lesz a jövőjük?
Klubtag
Na ja, a gyurcsány-féle varnyúk 2008-ban felszálltak az ágakról, az orbán-féle varnyúk meg leszálltak ugyanazokra az ágakra...ugyan mi a különbség...talán az, hogy ez utóbbiak sokkal kapzsibbak, cinikusabbak és egyáltalán nem szégyenlik magukat - egyenlőre nem akarják elhinni, hogy ennek is vége lesz egyszer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.