A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban amiatt alakult ki konfliktus, mert az egyik tanulónak gendersemlegesként jelöltek ki egy nem használt mellékhelyiséget.

Alapjaiban rengette meg a NER-t egy iskolai wc felirata – el is kellett távoltani

A Veszpresszó szerint valaki ezt jelezte a fideszes országgyűlési képviselőnek, ami után az igazgató utasítást kapott a fenntartótól, hogy az érintett helyiségről vegyék le a gendersemlegességet jelző táblát. Ezt megtették, de ennek ellenére azóta is csak ugyanaz a diák használja a mosdót.

A lap megkereste Schultz Zoltánt, a gimnázium igazgatóját, aki elmondta, a „fiúk és lányok által egyaránt használható mellékhelyiséget nem kellett kialakítani, hiszen az mozgássérült WC-ként rendelkezésre állt”.

Schultz azt is elmondta, hogy tudomása szerint a mosdó-ügyet valóban jelezték a fenntartónál és az országgyűlési képviselőnél is, de ezt nem tekinti feljelentésnek.

Forrás: hvg.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Shikari: A nagy biologus kijelentette. Hülye ember is van, az meg TE vagy!!! Hogy milxyen nemüp, az meg senkit nem erdekel! Na indithatod megint a mocsokgyarat, pelenka felkötve?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Valóban a ner lovagoknak alakították ki ezt a táblát sok közöttük a fiúribanc aki nem a magyarok értékeit védi. Én inkább köcsög piktogramot rajzolnák a parlamentbe nekik.
Rockxy
hát a ner az egyből össze is dőlt, hamarébb mint a budi.
Nessy
Ez valóban sokkal lényegesebb probléma, mint a beázó tető,leszakadó plafon! Itt rögtön intézkedni kellett! Ugyan ennek semmi köze a "genderhez", az teljesen más, de egy képviselő sem érthet mindenhez!
teuton
@Shikari: A nagy biologus kijelentette. Hülye ember is van, az meg TE vagy!!! Hogy milxyen nemüp, az meg senkit nem erdekel! Na indithatod megint a mocsokgyarat, pelenka felkötve?
Lepényleső
A legkisebb piti ügyben is domborítani kell a hatalom mondvacsinált szigorát,erejét,
nehogy valaki úgy érezze;itt majd szabadon leélheti életét?
(Egyébiránt találó a piktogram,ám nem függőlegesen kellene tartania jobb kezét?)
Aki Én
Mi a fasz köze van ehhez egy képviselőnek?
vacsi
Mi a fene az a "gendersemleges"? Buzi? Vagy mindkét nemű? Vagy egyik sem? És akkor, ha a feliratot eltávolították, hova menjen a szerencsétlen?
Clavigo
@Shikari: Neked is jó reggelt,,Szarzsák.
Yoda69
@vacsi: Gendersemleges azt jelenti hogy tartozik egyik nemhez sem. Legalabb is igy el a delikvens kepzeleteben.
Az allatvilagban szamos ilyen eloleny van, ami hermafroditanak, azaz gender semlegesnek szuletik. Pl, ilyen a teknosbeka is. A neme kesobb fejlodik attol fuggoen milyen nemre van szukseg az adott csoportban. Pl, ha a nostenyek van kisebbsegben, akkor nonemu lesz. De ez csak jo par ev utan alakul ki.
görbetükör
@Shikari: hermafroditáról hallottál már?
Ha nem, a Google neked is barátod.
nezelodo
Na és még mondja valaki, hogy az állampárt nem körültekintő! Még a Wc jelzőtáblákat is figyelemmel kíséri, a jelentgető hívein keresztül. Az orruk viszont gyenge, nem érezték a bűzt pl. a Lenci cégénél.
teuton
@Shikari: Az agyad helyen mia van? Mert olvasni nem tudsz! NEM TE allapitod ,meg, hany nemü lehet egy ember, meg azt sem, hogy ki milyen nemü AKAR lenni! Igaz, te a magyarsagot is osztogatod vagy megvonod, IDEGENkent! Ja, egy teny, de csak olvasni tudoknak: Nemetorszagban minden allashirdetest ugy kötelezö megjelentetni, hogy ferfi/nö/vagy mas nemü (divers)... Aki nem igy hirdet, azt megkülönböztetesert megbüntetik.
Valamint minden uj iskolat ugy kell epiteni, hogy 3 mosdo van benne, lanyoknak, fiuknak es mas nemüeknek... Persze ez csak szigoruan olvasni tudoknak szol, nem naci analfabeta "biologusoknak"!!!
simmering73
@Shikari: Hermafroditáról nem hallottál, buta gyerek? Ez a köztes megoldás.
namihami
Még merje bárki is állítani, hogy a Fidesz nem tartja rajta az ujját a társadalom ütőerén. Rögtön intézkedik (és nem is akármelyik embere által), ha egy ilyen, a társadalom, mit társadalom, az ország/Európa/a világ/az Univerzum számára sorsdöntő kérdés adódik. Egészségügy, nyomor, gyerekéhezés, hajléktalanság? Elhanyagolható, ha egy wc kérdése vetődik fel.. Biztos vagyok benne, hogy a probléma jelzése után maga a Vezér hívta össze a minisztereit (plusz államtitkárok, helyettes államtitkárok, apparátus) az égető probléma azonnali orvosolása ügyében.
A Mi Jóságos Több Mint Édesapánk!!!
advocat
@Shikari: Ez egy dolog. De változhat! És ma már ez nem gond. Bizony kis hazánkban is vannak akik nemet váltottak. Van erre egy szerv, aki a névváltoztatást megadja. A Fővárosi Kormányhivatal országos hatáskörrel.
csak úgy....
@Shikari: tibim,ha te nem tartoznál a 3. titkolt nemhez ,akkor nem itt ismerkednél és genyóskodnál mindenkivel,aki nem olyan kétlaki mint te...
simmering73
@Shikari: @Shikari: Te pont olyan hülye vagy, mint nertársad, durbincs. Egy buta, sötét illiberális köcsögény.
sokanvagyunk
Balkáni állapotokba süllyedő országokba nem angol-, hanem álló budik létesítése a következő célfeladat.
vacsi
@Yoda69: A hermafrodita (Hermész +Afrodité, görögből) az, amikor mindkét nemre jellemző nemi szervekkel születik valaki. Valaha tartottunk állatokat, és született egy ilyen kecskegidánk. Mivel tenyészteni nem volt jó (nem születtek utódai), levágtuk, megettük.
A teknősbékáról keveset tudok, de ha a neme csak később alakul ki, akkor, amikor eldől, hogy melyikre van szükség, az nem hermafrodita - hisz annak nem születhetnek utódai -, hanem valami más. Ilyesmire is van példa az állatvilágban, pl. amikor levágtuk a baromfiudvarban az utolsó - már öreg - kakasunkat is, és csak tyúkok maradtak, néhány hét múlva döbbenten hallottuk hajnalban a kakaskukorékolást. Először a szomszéd kakasára gyanakodtunk, de kiderült, hogy az egyik tyúkunk (amelyik addig tojásokat tojt) alakult át kakassá! Méghozzá teljes sikerrel, rendszeresen búbolta a tyúkokat.
És ugyancsak az állatok között ott van a csiga, amelyik hímnős: mindegyik példány fiú is, meg lány is, és mindkettőnek születnek utódai (azaz tojásai).
És vannak a buzik, akik a saját nemükhöz vonzódnak - ezek is lehetnek fiúk is, meg lányok is, és lehetnek utódaik is.
Szóval, nagyon köszönöm a tájékoztatásodat, de őszintén szólva, még mindig nem tudom a választ a gendersemlegességre.
teuton
@Shikari: Itt a pont, telitalalat!!! Te irod: "Kit érdekel, hogy valami aberrált idióta minek 'vallja" magát? Aminek születik, hát az!" Tehat hülyenek születtel, az is vagy es maradsz! Durrfing-gal rokon lehetsz, ö is hasonlo szellemi kepessegü
teuton
@Shikari: Tegnap: Müszakkezdet 7:14, müszakvege 23:49. M: müszakkezdet 6:31, müszakvege ? Ezetrt kellett a tuloratörveny??? Napi 16 es fel orat trollkodni??? Mennyit fizetnek ezert???
teuton
@Shikari: VASARNAP nhajnali 3:53kor kezdesz?! Nagyon kellhet a penz nacikam!!!
Rockxy
látta má valaki a nert alapjaiba rengeni?
teuton
@Shikari: Nacikam, az egyedüli aki sziv, az TE vagy! Ha nem vetted volna eszre, akkor EN es masok is teged szivatnak!!! De a szovalasztekod igen gyer, allandoan csak ismetled magad! Vegyel jobb forditoprogrammot! Ja, az 5 forintos kommentpenzeböl nem futja?
teuton
@Shikari: Almodik a nyomor... Vagy inkabb az idiota? Vizionalsz mar, mint gazdaallatod? TE semmit nem mondasz meg es nem döntesz el, az egyetlen mocsok pedig amit el kell takaritani, az TE vagy!
fahrenheit451
@Shikari: Azt tudnod kell, ha itt kitör a polgárháború, veszítetek - B-közepestül, izomagyastul, felsővezetéses támoaóstúl, parlamenti gárda sok pisztollyal, rendőrök veletek (vagy igen-vagy nem), katonák veletek (vagy igen-vagy nem) együttestül - csúnyán.
Vigyázz mit kívánsz!
fahrenheit451
A Menekülő Alagút Project (MAP). Eject.
A menekülő emberek...
Ahogy félnek a bátrak, nem fél úgy senki.
Anyám borogass!
teuton
@Shikari: Mikor vetted be az utolso gyogyszert es mikor voltal utoljara kezelesen? Eddig pelenkaztad magad, hogy kibird a napi 14-16 orat a gep elött, amig megvan a kb. 200 mocsok a tal lencseert, de SZENTESTE napjan meg ratettel egy lapattal! Tegnap 21.:57kor fejezted be a napi mocskot, de dec. 24.-en mar hajnali 2:45kor (!!!) kezdted a sztahanovista müszakot!!! Nifele mocsok az ilyen??? Nem csoda, hogy mar az allamrend nyilt megdönteseröl vizionalsz, meg koncentracios taborokrol, koncepcios perekröl mindenki ellen, aki nem naci! De az egyedüli aki a demokratikus allamrendet megdöntötte az a fitymasz a gazdaallatoddal az elen es a törtenelem szemetdombjan fogtok mindannyian landolni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.