Kiadta az év utolsó pártreferenciára vonatkozó közvélemény-kutatását a Závecz Research.

Még mindig nagyon népszerű a Fidesz, a DK az ellenzék legerősebb pártja
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A hvg.hu által közzétett felmérés szerint az önkormányzati választásokat követő kormánypárti csökkenés és Momentum-emelkedés decemberben nem folytatódott.

A Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül 32 százalék, ugyanannyi, mint a múlt hónapban.

A Demokratikus Koalíció a második legerősebb párt 9 százalékkal, táboruk nagysága nem módosult november óta.

A Momentum most 7 százalékos, egy hónapja 8 százalékot ért el.

A Jobbik és az MSZP támogatottsága sem változott a múlt hónaphoz képest, előbbi 6, utóbbi 5 százalékos.

Az LMP legutóbb 1, most 2 százalékos párt.

A Mi Hazánk Mozgalom hosszú ideje tartja a 2 százalékot,

a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékot kap a választóktól.

A pártnélküliek aránya 34 százalék.

A biztos pártválasztók között a Fidesz decemberben 50 százalékos, a Demokratikus Koalíció az aktív szavazók 15 százalékára számíthat, a Momentum 10 százalékukra. A Jobbik az elkötelezett szavazók 9 százalékára számíthat, az MSZP 8 százalékra. A Mi Hazánk Mozgalom továbbra is 3 százalékos ebben a körben, a Kétfarkú Kutyapárt és a Párbeszéd 2 százalékos, az LMP pedig 1 százalékot kap a biztos pártválasztóktól.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Na ugye, hogy mégis elég a 2,8%-os emelés? Ha nem így lenne, akkor a tagozat csak nem vágna ilyen ájult pofát az örömtől. Talán még vissza is juttatnának valamennyit a Vezérnek, mert szánakoznak a nyomorán.
simmering73
Hiszi a piszi. Vagy én járok mindig arra, amerre szitokszó a fidesz.
tudode
Már csak az van hátra, hogy rossz időben rossz helyen legyen félresikerült őfélesége, ha tényleg még mindig van egy híve annak, aki már a székházmutyinál elvesztette a tiszességét!
Pálinkás Pál
Elnézve a fényképet...ez sem valami diploma osztón készült...értse mindenki úgy ahogy akarja!!!
ómió
Pesten azért már a "gázáremelés-párt" az igazi "befutó"!
ómió
@csak úgy...: Az annál van, aki tökönszúrja magát! Netán érintett vagy?
Sámannus
Alopás népszerű nem a fidesz Ha nem lopnának mennének a levesbe.
csak úgy....
@ómió: beszoptad a rezsicsökit, kár a szóért...
Eladott Ország
30 év alatt sikerült Magyarországnak bebizonyítania, hogy nem kell sem a németekre, sem az oroszokra fogni minden ocsmányságot, ami itt csak az elmúlt 100 évben történt. A magyarok köszönik szépen, nem maradnak le senki mögött, ha ordenáré ocsmány rendszerek kiszolgálásáról, imádásáról van szó. Sőt, igazából az derül ki, hogy a magyarok minden rendszer közül a vállalhatatlanul gusztustalanokat szeretik a legjobban. Az egyik legkorábbi, legjobb szövetségese voltunk mind a szélsőjobb, mind a szélsőbal felállásoknak, és most, amikor voltaképpen nagyon-nagyon hosszú idő után kialakíthattuk volna a saját nyugodt demokráciánkat, akkor feltaláltunk magunknak egy ilyen senkiházi falusi suttyót, a saját magyar népmeséink legkisebb testvérét a pisaszagú faluvégéről, felemeltük, odaadtunk neki mindent, aztán megint azt hittük, ő lesz a következő igazságos Mátyás király. Most meg áll a kötélfüles szatyrával ugyanaz a magyar paraszt a baszom stadion előtt, szürcsöli a sörét, vágja hozzá a disznósajtot, és nem érti, hol csúszott el a dolog. Ez a Mátyás se igazságos, ez se romantikus hős, bazmeg, és még egy piti bűnöző is, a magyar meg ezt se érti, hogy ez hogy lehet.
Nem is fog soha semmit érteni ez a szerencsétlen nép. Elkúrta egy évszázad harmadát arra, hogy aztán egy Orbán családot gazdaggá tegyen, közben a világ ezerszeres sebességre kapcsolt, és eltűnt messze előre a ködbe.
Eladott Ország
Magyarországot azok az emberek tartják fogva az orbáni fasizmus mocskában, akik legfeljebb 135 ezres nyugdíjat, vagy 240 ezres fizetést kapnak. Magyarán 350 eurós nyugdíjjal és 800 eurós fizetéssel ugatja ez a sok szánalmas ember, hogy Nyugat-Európa halott. Meg hogy majd az ő személyes Orbánviktoruk, aki 10 év teljhatalom után produkálja számukra ezeket a szánalmas éhbéreket, majd megmondja a Nyugatnak, hogy mi a fasz van. Annak a Nyugatnak, ahol 6-8-szoros minimálnyugdíjak és bérek vannak, annak a Nyugatnak, ahol egy vállalati középvezető be tudná dönteni a magyar gazdaságot egy nyugalmasabb szerda délelőttön. Ebből a semmi pénzből kellene enni, kellene iskoláztatni a gyereket, a hullaszagú kórházban meggyógyíttatni a mamát. Ez a sok diktatúrapárti bunkó pedig nem lázad a nyomora ellen, hanem elképzelt migránsok és elképzelt Sorosok miatt hatalomban tartja ezeket a tolvaj geciket, akik tartósan elvágták Magyarországot a 21. századtól.
Yoda69
@ómió: Az nem zavar hogy fele ennyi lenne most a gazar, ha a vilagpiaci arat kovetjuk, es nem azt amit a fideSS diktal?
Ne ulj fel a hazug propagandanak
RonaGyuri
Pofátlan mértes hazugság

A derék matyar média unisono belehazudik az emberek pofájába

Na jó ez kedves szokása, de ez most és itt – különös tekintettel a kormányzati propagandára – elég pikáns. A derék Závecz művek legfrissebb kutatása a hazai pártszimpátiák alakulásával foglalkozik. A derék média beszámol róla – pontosabban egy tájékoztatóról, mert a cég honlapján a vizsgálati jelentés nem elérhető - mondván:
„Závecz: Nagyon népszerű a Fidesz, második a DK”,
„Závecz: Magasan vezet a Fidesz, Gyurcsány pártja a második”,
„Továbbra is a Fidesz a legnépszerűbb párt”,
„Hatalmas fölénnyel vezet a Fidesz”,
etc.
Miközben minden dumában és az intézet régebbi vizsgálataiban is: kormánypártokról beszél! =))
ómió
@csak úgy...: Téged efftársilag ennyire tud frusztrálni, hogy már tizedik éve nincs egy "haladói" gázáremelés? Ne búsulj! Karigeri talán "kijár" nektek egyet, budapesti hatállyal!
ómió
@Yoda69: Ó, igen! Ha éppen nem a bolsik nem emelik, akkor bolsiék már ingyen adnák! Most röhögd körbe magad, hogy ki is cumizza a(z mSSzp) propagandát!
Nessy
Lehet, hogy az alapgázár marad, de a többi kiegészítő költség ( van belőlük jó pár) növekszik, + a 27% ÁFA, ami nem ennyi volt régen! A MET egész jól kaszált a világpiaci és a rögzített ár közötti különbségen! Mint ahogy az MVM is remekül keres az áram árakon. kapott is fél milliárdot a CÖF-Cöf!
Néha érdemes a királyi médián és a kormányinfón kívül a való életben is tájékozódni. Igaz a millióhoz közelítő jövedelmet nem terheli meg úgy a jelenlegi élelmiszer, gyógyszer, szolgáltatások, árának az emelkedése, (ami nincs a maginflációs számításban) , mint az átlag alatti jövedelmeket! Ergo a magas jövedelműek észre sem veszik! A többi meg csak hisztizik!
Yoda69
@ómió: Fogalmam sincs mirol zagyvalsz itt tudadlansagodban. A gaznak is mint minden nyersanyagnak van egy vilagpiaci ara. Amit en irtam, ha nem ertetted volna, az az volt, ha ezt az arat kovettuk le volna akkor olcsobb let volna a fogyasztoi gazar, mint amit a fideSS a nep nyakaba varrt. A koolaj is esett, ami az uzemanyag areseet is magaval hozta volna, csak erre is a fideSS kidolgozott a agyafurt modszert, hogy ok akkor is emelhesseneke, ha az olaj ar esik.
Nem tudom mi ebben az MSZP propaganda, de te biztos, mert ugy latom fujos a propagandakat.
ómió
@Yoda69: Ha nem zavar - bár úgy tűnik, igen frusztrál benneteket - akkor az itteni gázár az egyik legolcsóbb Európában! Kedvenc bolSSijaid regnálása alatt ilyesmiről szó se lehetett. Ha meg itt az egyik legolcsóbb, akkor Európában vajon senki nem követi a világpiaci árat (ettől lenne az a híres "piacgazdaság"), vagy csak a hiteltelenné vált bolsiék hazudozzák a mantrát? Én ez utóbbira tippelek. Tétre, helyre, befutóra!
cikicakk55
Ez a" Fidesz a legnépszerűb" süketelés annak is köszönhető,hogy mára már 1,1 millió kettős állampolgára lett Magyarországnak. Na nem az innen elvándorolt fiatalokról van szó,hanem az itt lakcímet kapott Románokról,Ukránokról,Szerbekről,Törökökről,Afgánokról. Már rég tudja a Magyar emberek legnagyobb része,hogy csak süketelés,hogy "ide ugyan egyetlen migráns sem teszi be a lábát" Már rég beengedtétek őket,csak ti vendégmunkásoknak hívjátok,mi meg migránsoknak.
kokopelli
@Yoda69: ..nem véletlenül foschik a "nagy Daily Soap" művész Trampli is az oroszok olcsó gázától,ill. a Nord
-strom második lépcsőjétől! A "palagázát" szipózza fel ő, és a bandája! A Putyinkának is kell a lóvé!
Yoda69
@ómió: Ne csaka fideSS propagandát figyeld öcsi.
Az októberi összehasonlítás alapján csak a szerb, a bolgár és a litván fővárosban alacsonyabbak az euróra átszámolt tarifák, és a magyar fővároshoz képest például Bukarestben, Zágrábban és Pozsonyban is többe kerül a villamos energia
ómió
@Yoda69: Ne csak? És mi van, ha a bolSSi hazudozásból ("nem lesz gázáremelés"!) már elegem van és a "Fidesz propaganda" a valósággal együtt köszön vissza? Tudom: próbáljátok lehazudni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.