Az elmúlt napokban egyre több hír jelent meg arról, hogy a korábbi bejelentéstől függetlenül a gyógyszertárakban továbbra is fizetni kellett a készítményekért. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyanis három hete még január elsejéről beszélt, de még valójában fél évet kell várni az ingyenes meddőségi gyógyszerekre – írja a HVG. 

Péntek reggel az Index írt arról, hogy egyik olvasója csütörtökön öt gyógyszertárban próbálta kiváltani a 2020. január 2-án felírt, a hírekben bejelentett, lombikprogramban használatos, „ingyen” kapható injekciókat. Hiába, ezeket „továbbra is a régi áron adják, és sem az állami meddőségi központok, sem a gyógyszertárak nem tudnak arról, hogy ingyen adhatnák a lombikprogramhoz használt gyógyszereket."

Összesen 101.000,- Ft-ot fizettem a gyógyszertárban, ez nagyon felháborított

– írta az Indexnek olvasója.

Júliustól lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és a teljes körű meddőségi kivizsgálások

- reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken egy MTI hírben.

Ahogy a Magyar Közlönyben megjelent, július 1-től lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek. Csakúgy, mint a teljes körű meddőségi kivizsgálás a nők és a férfiak esetében is

- írták.

Az Emmi a közleményben kitért arra, hogy 2020-tól TVK (teljesítményvolumen-korlát) mentesen számolhatják el a közfinanszírozott intézmények a beültetéseket.

"A múlt év végén gyarapodott az állami fenntartású meddőségkezelési intézetek száma, napjainkban már 12 korszerű felszereléssel működő meddőségi központ várja az érintetteket" – írják a közleményben.

A HVG hozzáteszi:

A Magyar Közlöny december 19-ei számában Orbán Viktor valóban július 1-ei határidővel szólította fel az emberi erőforrások miniszterét és a pénzügyminisztert is a szükséges jogszabály-módosítások előkészítésére és a finanszírozás előteremtésére.

Azonban Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkára december 19-i sajtótájékoztatóján szó szerint azt mondta: január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások. 

Az elmúlt napokban azonban egyre több hír jelent meg arról, hogy a bejelentéstől függetlenül a gyógyszertárakban továbbra is fizetni kellett a készítményekért.

Az Emmi nem közölte, hogy miért nem az eredetileg Novák által ígért januári bevezetéssel indultak.

Forrás: MTI, HVG, Index

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
HAZUDOTT, ahogy a RÉTVÁRI is TEGNAP!!! =))
kereső
Ne bántsátok Katalint. Lehet, hogy nem sikerült nyélbe ütni az "államositást". Szegény cégvezetők, úgy ne járjanak, mint Komáromi András.
Sámannus
@ágimami: Hát olyan ez mint a nem lesz gázáremelés, csak fordítva. A maszop meg nem csap le rá, mert töketlenek.
nezelodo
@Sámannus: Miért csapna le rá a tenyérből etetett mű ellenzéke? Téged nem elégít ki, hogy a "Kaigerit" ekézteti a csahosaival az Orbiviki, miközben elbújik a függöny mögé, hogy nem ő volt...
rokker33
@ágimami: Semmi gond nekem tetszik hogy 3 percre a kommentem után valaki ugyanazt leírta :D ! Csakis a valóságot írtuk le,de ha csúnyábban akarunk fogalmazni,akkor Orbán jól átb.szt. a népét!Megint...
lusta
Hölgyem és Uraim, a Jereváni Rádió magyar nyelvű adását hallgatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.