Az elmúlt napokban egyre több hír jelent meg arról, hogy a korábbi bejelentéstől függetlenül a gyógyszertárakban továbbra is fizetni kellett a készítményekért. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyanis három hete még január elsejéről beszélt, de még valójában fél évet kell várni az ingyenes meddőségi gyógyszerekre – írja a HVG. 

Péntek reggel az Index írt arról, hogy egyik olvasója csütörtökön öt gyógyszertárban próbálta kiváltani a 2020. január 2-án felírt, a hírekben bejelentett, lombikprogramban használatos, „ingyen” kapható injekciókat. Hiába, ezeket „továbbra is a régi áron adják, és sem az állami meddőségi központok, sem a gyógyszertárak nem tudnak arról, hogy ingyen adhatnák a lombikprogramhoz használt gyógyszereket."

Összesen 101.000,- Ft-ot fizettem a gyógyszertárban, ez nagyon felháborított

– írta az Indexnek olvasója.

Júliustól lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és a teljes körű meddőségi kivizsgálások

- reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken egy MTI hírben.

Ahogy a Magyar Közlönyben megjelent, július 1-től lesznek ingyenesek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek. Csakúgy, mint a teljes körű meddőségi kivizsgálás a nők és a férfiak esetében is

- írták.

Az Emmi a közleményben kitért arra, hogy 2020-tól TVK (teljesítményvolumen-korlát) mentesen számolhatják el a közfinanszírozott intézmények a beültetéseket.

"A múlt év végén gyarapodott az állami fenntartású meddőségkezelési intézetek száma, napjainkban már 12 korszerű felszereléssel működő meddőségi központ várja az érintetteket" – írják a közleményben.

A HVG hozzáteszi:

A Magyar Közlöny december 19-ei számában Orbán Viktor valóban július 1-ei határidővel szólította fel az emberi erőforrások miniszterét és a pénzügyminisztert is a szükséges jogszabály-módosítások előkészítésére és a finanszírozás előteremtésére.

Azonban Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkára december 19-i sajtótájékoztatóján szó szerint azt mondta: január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások. 

Az elmúlt napokban azonban egyre több hír jelent meg arról, hogy a bejelentéstől függetlenül a gyógyszertárakban továbbra is fizetni kellett a készítményekért.

Az Emmi nem közölte, hogy miért nem az eredetileg Novák által ígért januári bevezetéssel indultak.

Forrás: MTI, HVG, Index

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Így jár aki előre beszél. Fogalma sincs, hogy miről, de mondja: Ezért jobb helyeken általában lemondanak. De mi nem vagyunk jobb hely.
nezelodo
Ja és ezek szórnak kígyót-békát azokra a politikai vetélytársaikra, (OriViki) ellenségeire, akik a választási kampányban lazán ígérgetnek. Na nem egyéni nyugdíjszámlákat és hasonló "apróságokat" hanem némi kis fizetésemelést.
ágimami
Így lehet elhinni, amit Novák Katalin hablatyol!!!
"Az Emmi nem közölte, hogy miért nem az eredetileg Novák által ígért januári bevezetéssel indultak."
Ja, ilyenkor lapítanak mint az a bizonyos sz... a sűrűben!!!
Kész átverés show amit csinálnak!!!:DDD
justhpeter
Novák Katalinnak el kellene gondolkodnia az egyetlen szóba jöhető teendőjéről, ha már a gazdaállata ezt nem teszi meg.
ágimami
@rokker33: Bocs, most látom hogy ugyanazt írtam, de akkor még nem láttam!
RonaGyuri
HAZUDOTT, ahogy a RÉTVÁRI is TEGNAP!!! =))
kereső
Ne bántsátok Katalint. Lehet, hogy nem sikerült nyélbe ütni az "államositást". Szegény cégvezetők, úgy ne járjanak, mint Komáromi András.
Sámannus
@ágimami: Hát olyan ez mint a nem lesz gázáremelés, csak fordítva. A maszop meg nem csap le rá, mert töketlenek.
nezelodo
@Sámannus: Miért csapna le rá a tenyérből etetett mű ellenzéke? Téged nem elégít ki, hogy a "Kaigerit" ekézteti a csahosaival az Orbiviki, miközben elbújik a függöny mögé, hogy nem ő volt...
rokker33
@ágimami: Semmi gond nekem tetszik hogy 3 percre a kommentem után valaki ugyanazt leírta :D ! Csakis a valóságot írtuk le,de ha csúnyábban akarunk fogalmazni,akkor Orbán jól átb.szt. a népét!Megint...
lusta
Hölgyem és Uraim, a Jereváni Rádió magyar nyelvű adását hallgatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.