Dr. Kovács Gábor, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója vezeti mától megbízott főigazgatóként az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetet (OORI) – írja közleményében az Emmi.

Már ki is nevezték az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet új főigazgatóját
Fotó: rehabint.hu

A két intézménynek kiemelt szerepe lesz, amikor a koronavírus-járvány tömegessé válik Magyarországon. A Korányiban már most is nagy számban kezelnek súlyos koronavírus-fertőzött betegeket. Az OORI új épületének infrastruktúrája is teljes körűen alkalmas arra, hogy súlyos, invazív gépi lélegeztetést igénylő koronavírusos betegeket ellásson több mint 200 ágyon. További lélegeztetési egységek biztosíthatók még az intézet régebbi épületében is kis átalakítással.

A biztonságos ellátásra való megfelelő mértékű felkészüléshez komoly erőfeszítésekre van még szükség a Rehabilitációs Intézetben. Részben a járványelleni védekezésben való magas szintű részvétel, részben pedig a rehabilitációra szoruló betegek ellátásában. Megkezdődtek az intézeten belüli kapacitás átcsoportosítások és az előkészületek a fertőzött betegek fogadására, megtörtént az ellátó személyzet beosztása, átcsoportosítása.

A Rehabilitációs Intézetben az átállás alatt is folyamatosan és zökkenőmentesen zajlik a 146 rehabilitáció alatt álló beteg ellátása. A rehabilitációs programokért felelős orvosok véleményezték, hogy az Intézetben jelenleg rehabilitáció alatt álló betegek közül kik bocsáthatók haza

- olvasható a közleményben.

Mint ismert, Cserháti Gábort, az intézet előző igazgatóját a minisztérium menesztette, miután szembeszállt az intézkedésekkel. Cerháti mellett szimpátiatüntetést tartottak hétfőn.

OS-MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
300 ft-os budiforradalom lepukkant egészségügy, oktatás, leszakadó szegénység embertelen szadista szociálpolitika, szétszakadó társadalom második Trianon
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Ki az új fodoki? Áder jános huganak a férjének az anyjának a sogoranak az öccse .
justhpeter
Bajban lehetnek Káslerék, ha ennyi át nem gondolt intézkedést hoztak egy hét alatt. Mert a tízéves egészségügyi rombolást nem lehet kapkodással és hozzá nem értéssel eltüntetni. Megfelelési kényszerrel együtt is el lehet bukni.
vacsi
Ezek szerint már előre meg volt az új főigazgató, csak az alkalomra vártak!
Ráadásul:
"Dr. Kovács Gábor, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója vezeti mától"
Hogy lehet bármikor, de főként ilyen vészhelyzetben egyszerre két, ilyen fontos intézet vezetését egyáltalán elvállalni?! Jó, hogy dupla fizetés, de akkor is...
Nyírfa
De sürgős volt. Mi ez, ha nem koncepciós eljárás? Járvány idején...no comment!
jesz
@Nessy: ne mérgelődj, ez pénzes hirdetés...kell a bevétel. ne vedd észre.
Nessy
@jesz: Igazad van! De biztos nem tudja,és nem közli, hogy a másfél méteres szociális távolság betartásához milyen hosszúnak kell lenni a férfi "alkatrészének"! :-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.